Белгийски мами и на есен с нова песен - 17

• 38 324
  • 656
  •   1
Отговори
# 165
Е, няма да умрем от едно пътуване, голяма работа  Wink Бременна ходих за НГ до София и обратно с кола, всичко си беше ок. Едва ли сега ще има проблеми  Simple Smile Важното е да се приберем и да сме сред близки, пък пътя се минава  Simple Smile

аз не познавам детенце,което да е свикнало веднага с ясла или с детска градина.

Има. Всъщност повечето които познавам, а и моето също  Simple Smile Но съм твърдо против яслите, когато има избор, разбира се  Peace

В Брюксел ме съветваха за захранването от 5 навършени. Затова пък даваха мултивитамини като откачени от първите часове след раждането  ooooh! Идиотии да искаш навсякъде  Rolling Eyes

# 166
  • Overijse, Belgie
В БГ още съветват да се захранва на 3 месеца. По-напредничавите педиатри съветват на 6 месеца. Мартин реално прояде пюре на 8 месеца, като започнах да го "кандардисвам" от 6-месечен. Аз нямах нужда от съвет - просто ми е ужасно неестествено да бутам лъжицата в устата на бебе, което лежи и няма рефлекса да поеме лъжичката.
Мен витамини освен вит.Д не ме карат да му дават.

# 167
Мен витамини освен вит.Д не ме карат да му дават.

И правилно  Peace

За в Бг и за от 3 месеца - пак си е огромен напредък.  Rolling Eyes
И все още прекалено много педиатри поддържат соковете от 40-тия ден, жълтъка от два месеца и други Confused

# 168
Защо не се дават витамини на новородено? Може би тук трябва щом ги дават на всички. Май и ние пихме нещо от както се прибрахме в къщи.

# 169
Е, никъде по света не знам да се дават мултивитамини на бебета на 6 часа  Twisted Evil
Новороденото има нужда от кърма, не от мултивитамини за деца  Rolling Eyes
За деца съм по-склонна да се съглася, но - само поради някакви причини. Ако детето си приема плодове, зеленчуци и зърнени храни, от какъв зор да се тъпче с изкуствени витамини? Няма нито логика, нито смисъл! Пък за 6-часово бебе е просто хипер глупост #Crazy

# 170
Блонди твоето дете все пак беше доста по-голямо като тръгна на градина нали?

# 171
 Голямото ми детенце съм си го гледала в Бг до 7 годишна възраст,сега трупам опит с бебенцето на тукашната система.И от двете страни си има плюсове и минуси.Преди 10тина година,нямаше нито един педиатър в Бг,който дори да е чувал за късно захранване,най-общо казано.Това навлезе преди 5-6 години по мои наблюдения.Тук ме съветваха да се започне на 4 месеца,ако е на изкуствено хранене и след 6 ако кърмя.
 От друга страна,не познавам нито една белгийка,която да кърми,въпреки,че тук много повече ги информират и подготвят за това и парадокса в бг,където никой нищо не ти казва,но пък кърмят по голям процент,пак по мои наблюдения.
 За мен най големия плюс за нашата страна е 2те години майчинство,не знам дали има европейска държава,където да е толкова дълго и 90те % от заплатата ти,които ти се дават първите 9 месеца след като родиш.
 За раждането и отношението в болниците,няма място за сравнение.Спирам се,че ще стане много дълго.

Vele ти ли беше споменала за инцидент с един колоездач? newsm78 Какво стана има ли развитие?
muyldermans благодаря,че попита Simple Smile. Не беше колоездач,а моторист,който се движеше по вело алея.Развитие няма почти никакво,повикаха,момичето,което се возеше с мен на предната седалка за свидетел.Мъжа ми каза,че почти никога не правели така,но това означавало,че имало шанс да ме оправдаят.А на теб какво ти се е случило?Дано сте добре.колкото и да е лек инцидента,все си е стресиращо

# 172
Абе дадоха ни нещо да пием, но след изписването, ама какво е било не ми се рови  в книжката сега. А след годинката и до сега и давам витамини през зимата. Всяка сутрин пие, давам и и рибено масло. За какви плодове и зеленчуци говорим. Какво има в тях? Всичко е изкуствено, няма един витамин сигурно.

# 173
Vele Какво да ти кажа? На двупосочна супер тясна улица има околко 6-7 паркирани коли на улицата от моята страна. И аз след ляв завой се престоявам на тази улица , мислех че ще мога да се мушна между три от 7-те коли които са паркини newsm78. Но насрещно движещете се напираха доста. И аз спрях на средата и реших да ги улесня да дам малко на зад , но уви зад мен точно на един пръст разстояние още една кола напираща да мине преди насрещното движение Rolling Eyes. Не ги видях честно просто за секунди стана. Карах много бавно , но реното на хората има поражения( пукнат калник и подкалник на предно ляво колело). На мен само бронята ми е надрана, даже не я пукнах. Имало дупе да пати Simple Smile
 Колата ми е висока, имам стикери на задното стъкло и огледалото за обратно виждане почти не го използвам. Карам почти винаги само със страничните огледала. Еми не го видях това залепено за мен клио, кофти абе верно за секунди стана. Добре че хората излязаха разбрани и се съгласиха да не минаваме през застрахователите , че застраховката ни вече е доста оскъпена от едини такива малки инциденти през последните две години ( от страна на мъжа ми обаче Laughing) Не и върви на тази задна броня и това е вече за пети път трябва да се сменя Laughing Ама за сега май ще почака , ремента на хората ще струва 1000 евро.
 Абе такмо събереш малко пари на страна и все нещо излиза и съдомиялната ми се развали. Фирмата била фалирала нямало кой да ми поеме гаранцията. Стоях един месец без обаче не издържах и си порачахме нова и там пари. Whistling

Оплаках ви се хубаво Embarassed. Да се похваля сега и с нещо хубаво. Вчера Лаура направи 4 крачки без да се държи за мен Heart Eyes
 Май скоро ще си имаме ходещи крачета Peace, а пък великите зъбки още ги няма Tired. Всички лекари го намират за нормално , но аз съм си притеснена Sad
 Приятен ден ден ви пожелавам , въпреки мрачното време Hug

# 174
muyldermans, честито проходило момиченце! Сега прощапулник ви чака  Laughing

# 175
Браво на Лаура  Grinning  Много е сладуркова,както казва моя Влади,на снимката. За зъбките,не се притеснявай,както каза нашата докторка,няма човек с непораснали зъби,а пък има и мит ,че като зъбите израстват по късно били по здрави

За инцидента - добре,че хората са били разбрани.Знам,че след 4 инцидента,нямаш право вече на застраховка ако не се лъжа.Аз все още си карам така с пукнатото стъкло и вдлъбнатината,а преди две седмици,бях паркирала на паркинг пред магазин и някой пък ударил от ляво колата и сега ми е симетрично вдлъбната от двете страни Laughing. Мъжа ми адски се ядоса,ама какво мога да направя,знам само,че колата е била бяла,защото си е оставила боята. Абе ooooh! като караш кола се случват такива работи.Преди в София се движех само с колело и за 10ина година мога да напиша упътване "Как да се сгази колоездача по Софийските улици",с колелото имам много цветущи случки

# 176
  • Belgium - BG
И аз имах случка преди 4 години с моторист на велоалеята, той ме нацели отзад  - но аз завивах, абе каша. Той падна, аз ревах, драма. Разбрахме се помежду си, но на мен ремонта ми беше 2 000 Евро Laughing Не исках полиция че нали като си с кола - все ти си виновен, поне в наше село кьдето бька от колоездачи Mr. Green

Голям студ тези дни, как я карате. Ние от работа в кьщи, поне пуснаха парното.

# 177
Здравейте майчета, как сте в този студ? На мен ми е много студено, явно още не мога да се климатизирам. Сега мислим с детенце да ходим на шопинг за по-зимни дрешки. Вчера бях в центъра. Разгледах С&А по препоръка на Блонди, но нищо не ми грабна окото. Сега ще видим в нашия шопинг какво ще намерим. Приятен уик-енд на всички.

# 178
Утре в шопинг-центъра във Wijnegem ще има Flair шопинг-ден, с много намаления, рекламни игри с награди, разкрасявания и концерт на Клузо...
За франкофоните малко разяснения:
шопинг-центъра в Wijnegem е най-големия в Белгия с над 200 магазини, кафетарии и ресторанта
Flair  е женско списание за мода, козметика, кулинария...
а Клузо са супер известна фламандска банда, всяка белийка е луда по тях

... та си търся гледачка за децата за цял ден, че мъжа ми е на футбол  Mr. Green

# 179
Давай ги насам  Mr. Green Аз днес бях на шопинг и не искам да чувам скоро за магазини. И в нашия имаше някакво мероприятие на списанието, имаше също и масажи, гримиране и т.н. Явно навсякъде е това. Ама страшна лудница беше. А аз хич не обичам  ooooh! Все едно съм копала градината, толкова съм уморена  Tired

Общи условия

Активация на акаунт