Белгийски мами и на есен с нова песен - 17

• 38 324
  • 656
  •   1
Отговори
# 465
момичета,през април ще ходя на сватба в Бг и мисля да взема Мила с мен.Искам да ви попитам трябва ли ми някакъв документ за нея.Тя е само с белгийско гражданство и се чудех как стоят нещата ако пътувам с нея newsm78
До сега сме си ходили всички заедно,но този път ще сме само двете.

# 466
Ако не се лъжа ти трябва нот. заверено пълномощно от бащата, че е съгласен да изведеш детето от страната, щом е с белгийско. Но нека каже някое от момичетата със същия случай, аз нося за Криско само от Бг за насам.

# 467
момичета,през април ще ходя на сватба в Бг и мисля да взема Мила с мен.Искам да ви попитам трябва ли ми някакъв документ за нея.Тя е само с белгийско гражданство и се чудех как стоят нещата ако пътувам с нея newsm78
До сега сме си ходили всички заедно,но този път ще сме само двете.
Не , със сигурност.
Аз си бях извадила разрешително от бащата от общината , и на летището попитах дали да го дам и човека ми каза " не , аз виждам че вие сте майката"
Тази глупост с разрешителните я има само в България.
Тук стигнах до едно заключение-държавата ни с краката нагоре , ама по документи и разрешителни водим класациите , много сме изрядни иначе , а пък Бг да я бутнеш и ще се срине  Grinning

# 468
Пита за втората и носят пак лява. И гледаме ние умно и питаме защо и тя казва - ами те затова са 5 евро, защото са две леви останали  Joy

Joy Joy Joy
Ей тука вече ме рзпиляхте от смях  rotfImbo rotfImbo rotfImbo

# 469
Черна роза, ако те интересува дали трябва да имаш нотариално заверена декларация от бащата за извеждане на детето от България доколкото аз знам се изисква само ако детето е български гражданин. Моят племенник е немски гражданин и доста често пътува със сестра ми която си е с Бг гражданство и досега нито веднъж не са и искали подобен документ, а що се отнася за белгийското законодателство.....вие сте наред  Wink

# 470
Тази декларация важи само за дете български гражданин при извеждане от България
Твоето дете нито е български гражданин, нито го извеждаш от България..
Това което ти трябва като документ е новите детски карти за пътуване със снимки -  Kids Id

Ето тук инфото на френски:

http://www.belgium.be/fr/famille/identite/carte_d_identite/enfan … _12_ans/index.jsp

# 471
Точно така, трябва да и изкараш такава карта, ако нямате още, защото на нея пише коя е майката и кой бащата. Иначе, не можеш да докажеш, че детето е твое. То не е с твоята фамилия, нали? Поне аз имах този проблем преди да имаме тази карта и носех в себе си акта за раждане. Иначе декларация не ти трябва.

# 472
Тези карти сигурно са нещо ново.Миналата година пътуваха със едни бели карти сгънати на две със снимка.Там също пише кои са майката и бащата.Тези новите са по-хубави и по-компактни. Simple Smile
Иначе ние сме шарени в къщи.Мъжът ми е с двойно гражданство,децата с белгийско,а аз съм с българско Laughing

# 473
Нови са картите , да. От миналата година. Но ако имаш от старите бели карти сгънати на две със снимка, важат до изти4ане на валидността им, а тя е 2 години...

# 474
Здравейте майчета, много сме навити и ние за танците и ще дойдем утре,кажете кой ще ходи? Аз ще съм с децата обаче,няма никой на който да ги оставям.
Това за левите обувки много смешно и как може да ги продават ми е още по смешно,може би все ще се намери човек с два леви крака Laughing

За декларацията мога да кажа абсолютно сигурно,защото имам много опит,че важи само за български граждани и само на българската граница при напускане на страната

# 475
Е,супер newsm44
Значи нищо друго не ми трябва освен подарък за младоженците. GrinningИ това трябва да измисля.Ако имате идеи давайте ги насам Hug

# 476
4erna roza, наскора бяхме на сватба и подарихме предплатен ваучер за спа-процедури/уикенд на младоженците - много се зарадваха. Има сайтове за поръчка и доставка на тази услуга до къщи и за нас беше супер удобно, защото не можех да излизам далеч с детето и е опакован като подарък и е настандартен - поне за България. Ако се интересуваш ще потърся линк-а из фаворитите ни. Доставката за София беше 3 лв., а цените за двама бяха от 200 до 600 лв. Стига да има кой да ти го прибере на адрес, де.

Дами, аз имам такъв върпос. Тези дни от обикаляне по апартаменти и къщи нямаше време да огледам магазините за бебешки храни и вода. Не видях вода на Хипп, поне в магазина където пазарувахме, та да попитам водата Evian с малкото дете на етикета става ли за бебета на близо 11 месеца, че нашата госпожица си изпи водата от България и докато утре намерим Хипп няма какво да пие? newsm78

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 21:35 от Tony_st

# 477
..може би все ще се намери човек с два леви крака Laughing

hahaha hahaha hahaha

Аз взимах СПА на малкия, когато беше бебе. Има доста води с бебета на етикетите, но според мен са много варовити. За Евиан специално не знам, наша префърцунена позната нея ползваше за бебето си, така че сигурно е ок  Simple Smile
А защо даваш Хип на голямо дете вече?  Thinking

# 478
Тони,аз давам на децата Cristaline-изворна вода.Evian също става,но на нас са ни я препоръчвали от Kind&Gezin,ако детето има разстройство. Embarassed
Благодаря за идеята за подарък Grinning

# 479
Ние винаги сме пиели изворната вода на Source Louise, която във всеки магазин се пордава под различно име. Купуваме Кристалин и разни други,а  на етикетите пише че е подходяща за бебета и деца

Веле, аз и Бони ще ходим, направо на адреса  Hug За децата едва ли ще е забавно, защото залата е малка и няма какво да правят 1 и половина, но ще се радвам да се видим и да потанцуваме  Hug

Общи условия

Активация на акаунт