Белгийски мами и на есен с нова песен - 17

• 38 324
  • 656
  •   1
Отговори
# 75
Мария, страхотна снимка  hahaha

Миме, ето за Лиежките, които се карамелизират:

750гр брашно
270 студено прясно мляко
30гр мая
3 цели яйца и 2 жълтъка
15гр сол
2 ванилии
400гр масло
500гр захар (обикновена, бяла захар, нищо специално)

Омесваш продуктите, без маслото и захарта. Оставяш го да почине 30мин, след това добавяш маслото и накрая - захарта (тя не трябва да се стопява предварително, затова - последна).  Разделяш го на порции по 100гр. Оставяш да поседят 15 ин и после - печеш на загрята машина за около 3 минутки.

Количеството ми се струва доста сериозно  Grinning , но ти можеш да си намалиш.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 20:59 от Блонди

# 76
Ето и за брюкселските, които се гарнират -

300гр брашно
3 яйца
200гр масло
70гр захар
20гр мая
400мл мляко
щипка сол

Маята пускаш в млякото (така трябва и за горните. В купа си сипваш брашното, захарта, солта и бъркаш. Добавяш жълтъците, маслото и млякото с маята. Разбиващ белтъците на твърд сняг и внимателно с дървена лъжица ги смесваш бавно с тестото. Оставяш да почине половин час и печеш.

Рецепти в нета има много, някои ми звучат супер абсурдно, подпбрах ти такива, които ми се струват добре, дано да се получи. Успех  Simple Smile

# 77
Блонди, представи си как се къпат с един бойлер 4 песечливи деца + 6 възрастни. Няма да хабим водата , я  Laughing

Да кажа за супата, аз я правя по малко друг начин. Варя тиквички, картофки и малко лук. Пасирам. И след това добавям нарязан бекон и всеки си добавя крупони   chef

# 78
Блонди,златна си,благодаря ти много,ще ги пробвам рецептите и после ще кажа какво се е получило и ще почерпя,няма начин  bouquet

# 79
Мария, ще пробвам  Simple Smile

Миме, за нищо  Hug

# 80
Здравейте и от мен. Имахме някакъв проблем с интернета. Имаме сигнал, имаме перфектен Скайп, но не отваряме никаква страница. Записах за техници, утре ще дойдат. А тази вечер тръгвам да гася компютъра и решавам да пробвам и ми отвори  Party  Та ето ме на линия. Да ви се оплача - счупи ми се количката. Така си я пазя и изведнъж издаде багажа. Днес мъжа ми я прави и се оказа, че последния майстор който и поправя нещо, е забравил някаква част да затегне на скоростната кутия и тя не е счупена всъщност, а само 'нещото' се е измъкнало. Та съм много щастлива, защото ми бяха казали, че ще я дадат в моргата ако не стане днес, защото ремонта ще е много скъп  Sad  А нова няма да ме огрее преди Януари догодина  Cry
Блонди, какво стана с твойто Фиатче?

Мария много потресаваща гледка с кита. Миналата година в БГ една сутрин морето беше изхвърлило един делфин. Много беше гадно.

И да ви питам, как става така, вече за втори път, че ми се сменя долу линийката?  newsm78

# 81
Блонди, страшни вкусотии си показала. Grinning

Момичета, един познат прави превози на товари от тук до БГ и обратно. Ето му сайтът, ако някой има нужда.

www.gr-moving.eu

# 82
Бонбонка, той май само на едро...  Thinking

Бони, не искам фиатчето, искаМ и искаХ Тойота IQ, но цената е доста солена, затова клекнах на Смарт. В Германия ги има по 2-3 хиляди  Simple Smile Но - няма да е скоро, засега сме иние в криза, така че евентуално - по-натам  Blush

Веднъж на Ахтопол една ранна утрин открих семейство делфини - майка, баща и бебе - одрани и хвърлени на пясъка. Беше ужасно. Жестоки хора...  Cry

За линийката - не знам. Какво й се сменя точно?

# 83
Ееееее Блонди, защо това мъниче си хареса  Confused Много мъничко. Аз пък си мислех, че искаш Фиатчето и понеже аз много го харесвам, а не мога да си го купя, мислех да се повозя в твоето    Stuck Out Tongue Winking Eye  
Мойта кола е поправена,ама мисля да я продавам докато върви  Laughing

за линийката - сега е сменено момиченцето. Предния път беше всичко сменено. Аз не съм я пипала. Може ли някой друг да го прави  newsm78

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 14:45 от bonni

# 84
Здравейте майчици  Hug
Ивзинете ме,че така нахлувам в темичката ви  Embarassed
Изкам да ви попитам понеже виждам,че повечето сте с малки дечица за задължителните ваксини в Белгия  Rolling Eyes
Понеже ми предстои да живея в Брюксел,но това няма да стане по рано от 6 мес.Дъщерами е на 1.4 в момента Около 2год за прием в ясла изискват ли се различни от тукашните ваксини Rolling Eyes
Всъшност какви докумети са необходими за прием в ясла  Laughing
Благодаря ви сърдечно предварително  Hug Party

# 85
Бони, ами това е целта, де, да е мъничко, голяма си имаме, не я искам  Simple Smile Ще те повозя в смартчето... някой ден  Crazy
Линийката може да се сменя само от админите на самия сайт, откъдето е сложена, друг никой  Peace

nelesita, синът ми не е ходил на ясла и не знам какви са изискванията. Но иначе мога да ти дам списък на задължителните и на препоръчителните ваксини  Hug

# 86
Блонди -ще ти бъда много благодрана  newsm51.Тази информация е много важна  Hug

# 87
nelesita, в Белгия има 2 ваксини повече, но можете спокойно да ги направите като отидете там, понеже там са си безплатни, а ако ги правите предварително в Бг е доста солено. Случайно съм проверявала за едната и е към 120 лв. А относно яслата не знам какви документи трябват, но мисля че трудно се намира място-чака се дълго докато успее да тръгне детето на ясла. Така поне е в Брюксел- запазваш си място за яслата още като плануваш да забременееш. Така че предимно се зареди с търпение. Стискам ти палци.  Peace

# 88
  • Overijse, Belgie
Ето ме и мен...отдавна не съм писала...четях ви, но не ми се пишеше...Борис тръгна на ясла. Ако някой ми беше казал, че толкова тежко ще изживявам раздялата, щях да се изсмея...нали все пак е 2-ро дете...Чак си намразих работата Sad

nelesite, никакви документи не са ни искали, за да го запишем на ясла, освен медицинския му картон, в който са отбелязани ваксините, които са му направени, но той е в частна ясла, одобрена от ONE. Незнам как стои въпроса с общинските.

# 89
Блонди -ще ти бъда много благодрана  newsm51.Тази информация е много важна  Hug

Задължителните са за дифтерит, тетанус, коклюш, полиомиелит, инфлуенца тип В, хепатит Б, рубеола, заушка и менингокок тип С.

Препоръчителните - Превенара, Хепатит А и Варилрикс за варицелата.

Ние сложихме всички  Simple Smile

Превенара в БГ е 180лв, тук е безплатен.

Общи условия

Активация на акаунт