Белгийски мами и на есен с нова песен - 17

• 38 324
  • 656
  •   1
Отговори
# 60
Момичета ние пак се организираме за Коледни картички.Ако имате желание заповядайте в тази тема  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=429698.0

# 61
Момичета, днес станахме свидетели на нещо уникално и много тъжно.

Един 15 метров син кит се заблудил и навлязал от Северно море до пристанището на Антверпен, където съответно умрял. С кораби го довлякоха до плажа, където ще бъде разфасован и извозен, навярно за някой природо-научен музей...
Тове нещо се вижда веднъж в живота, всички у дома сме тъжни   Sad ....

И малко инфо:
Ивичестите китове (Balaenopteridae) са семейство беззъби (баленови) китове (Mysticeti) с характерни надлъжни бразди по шията, които подобно гънките на акордеон способствуват устната кухина да се разтваря много широко.

Тези китове се славят като едни от най-големите животни живели някога на Земята, съперничещи по размер дори на динозаврите. Синият кит например достига на дължина до 30-33 м. и тегло до 160 тона.

# 62
Горкото животно Sad   Мария,вие ли направихте снимките?Много интересно,наистина,днес цял ден го говореха по новините.Преди няколко месеца,пък един делфин така се беше заблудил и той загина.  Как реагираха децата на гледката? Моя Влади ако го бях завела,нямаше да спи цяла седмица,много е чувствителен за такива неща и много си фантазира.

# 63
Наши са снимките, да  Sad
Още сутринта Стефан знаеше за кита, той работи на пристанището, където са го намерили. Имало полиция, пожарни, телевизия, разни екологични организации.

Следобяд знаехме че ще го завлекат на плажа на Линкерувер и отидохме да го видим. Филип е малко разстроен, задава въпроси, но не напълно разбира за какво иде реч. Само повтаря че видял голямата счупена риба, голяма колкоооото къща.
Виктор все още не се вълнува...
Това което гледахме е, една пожарна кола се опитваше да издърпе кита на брега , а полицейския катер правеше вълни който да избутат кита. За Филип бе голяма гледка, но разбираше че нещо лошо е станало. Твърдеше обаче , че пожарната ще издърпа кита , за да го спаси и поправи...

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 08:44 от MariaF

# 64
  • Willebroek, Belgium
Здравейте на всички  Hug

Нека ви се представя bowuu Казвам се Доби с дъщеричка на 2 г. и 8 месеца  Heart Eyes Живеем в Гърция, но януари месец ще се местим да живеем в Белгия ( Брюксел ). Засега съм леко оплашена от промяната, която ни очаква, но знам, че всяко начало е трудно. Rolling Eyes В началото и тук не ни е било лесно, но лека полека свикнахме с езика и с начина на живот. Свекърва ми е в Брюксел и ще ни помага с каквото може. Тя самата ни предложи да се изместим там.  Simple Smile
Мъжа ми вече има изкарани документи в Брюксел и е законен. Има си и професия така, че намирането на работа за него не е проблем. На 6 декември ще ходим за две седмици натам, за да разгледам и да видя дали ще ми хареса. Трябва да видим кои квартали са хубави за живеене, тъй като неискаме да сме на центъра на Брюксел. Ще се радвам да ни приемете в вашето голямо семейство  живот и здраве се видим на живо.  Grinning В главата ми е голяма каша, за което се извинявам, но ще свикна  Wink
Лек ден засега  Hug

# 65
Ох, че тъжно, сънувах, че Майкъл Джексън е жив и се събудих и ми стана гадно, после една рибка намерих умряла, една от най-красивите ми златни и ми стана още по-гадно, сега и синитя кит, страхотни животни са и все още са си най-голямото животно на Планетата   Cry

# 66
  • BRUXELLES
Блонди , горе главата - има и такива дни  Hug
Доби , добре дошла в отбора  Hug

МомиЧета , спешно се нуждая от жена , която търси работа в Брюксел , като домашна помощница . Обръщам се с молба към вас -ако познавате такава жена, пишете ми на лиЧни.Това , което предлагам е работа на постоянен трудов договор в системата Titres-services.
Благодаря ви предварително Heart Eyes

Желая ви лек ден!  bouquet

# 67
Доби, ти не беше ли писала преди доста време пак за идването ви тук и за свекърва ти? Имам такива спомени, но може и да е съвпадение с някой друг.
За две седмици, да ти кажа честно, едва ли можеш да си изградиш реална представа дали ти харесва или не. Особено като си свикнала вече другаде. Хубави квартали има много, но и цените са им подобаващи  Crazy Има и гадни, където е евтино. Има и средни, ако мога така да ги нарека, според мен към нещо такова можете да се ориентирате, освен ако нямата възможност за хубавите, разбира се  Hug

Аз например съм влюбена в този квартал  (сега не се сещам кой беше  Crazy), целият в такива блокчета, с градинки за децата, алеи, огромни дворове, тишина....просто е перфектно отвсякъде, но наемите започват от около 1250 на месец  Tired
Май в Юкль беше, това за мен е най-хубавият квартал на Брюксел  Peace

# 68
  • Willebroek, Belgium
Блонди благодаря ти  Hug

Да преди време аз бях писала, но тогава го обмисляхме а сега сме напълно сигурни в решението си  Grinning
Знам, че за две седмици немога да си изградя представа, но все пак каквото такова.  Wink
За наемите предполагам, че цена от 500 евро на месец ще ни устройва  Rolling Eyes Ние тук плащаме 400 евро, но квартирата я взехме празна. Всички мебели са наши и смятаме да си вземем всичко за Белгия  Simple Smile Най много ме притеснява езика, но с времето предполагам, че ще свикна и ще го науча бързо, както научих гръцкия. Rolling Eyes

# 69
За 500 можете да си намерите прилично нещо, да  Peace
Тя свекърва ти сигурно ти е казала или показала, но ако искаш - разгледай тук, пуснала съм ти го на английски, сложи си цена минимум и максимум и колко стаи и позяпай да се ориентираш   Hug

Език се учи, разбира се, френският (щом ще сте в Брюксел предполагам френски ще борите?) си е доста труден и гаден, но се научава  Simple Smile

А, Мария, радвам се, че ви е харесала тортата. А супата стана ли добре?  Simple Smile

Ние бяхме в Дрезден 5 дни, направо се прекръстих 6 пъти от благодарност, че не живеем там, направо са ужасни  Twisted Evil

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 13:47 от Блонди

# 70
  • Willebroek, Belgium
Блонди благодаря ти  Hug Ще разгледам сайта   bouquet

# 71
Здравейте белгийски мами,извинявайте,че пиша във вашата тема,но ви моля за една рецепта за белгийски вафли,в сайта на производителите на машини за белгийски вафли има рецепта,но не знам дали е професионална или просто рецепта.Вие правите ли такива вафли?Благодаря ви много предварително.

# 72
  • sofia
Здравейте! Simple Smile
Понеже не намерих по-подходящо място, реших да попитам тук. Та за няколко месеца ще пребивавам в Белгия по работа. Вече съм в Белгия обаче имам нужда от стоматолог. Можете ли да ми кажете какви са цените ориентировъчно; мисля че имам пулпит, но не съм сигурна. Освен това каква част от сумата ще ми възвърнат в БГ, ако имам европейска здравноосигурителна карта.
Благодаря предварително!!!

# 73
Миме, това вероятно са гофретите. Имат Лиежки, които са с доста захар в тестото и се ядат чисти, а има и обикновени - които не са толкова сладки и се гарнират със сметана, шоколад, плодове, ядки, сладолед...
Рецепти ще ти намеря, кажи за кой от двата вида искаш  Hug

Silence, не знам, съжалявам, но мога да ти дам телефон на зъболекар в Брюксел, който е българин и може да ти помогне с отговор вероятно.  Simple Smile

# 74
Блонди,благодаря ти много мила,ако е удобно да ми намериш рецепти и за двата вида гофрети.Яла съм от тези който са посипани отгоре със захар и правят вкусна карамелена коричка,ако знаеш и каква захар ползват ще съм ти много благодарна.Още веднъж много благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт