Белгийски мами и на есен с нова песен - 17

• 38 324
  • 656
  •   1
Отговори
# 15
Добре, е, Бони, благодаря ти  Heart Eyes Хапва все още кашести и пасирани неща, но гърлото е добре. Мъчат го ушите, но предполагам, че го сърбят повече, отколкото го болят, нощес пак не сме спали, само се мята и плаче от тях  Confused Но ще мине  Simple Smile
Днес ме чака пазар и чистене, разтребване, че довечера брат му идва, ще правя тирамису и тиквички.
На курс ходя и аз, но нивото ми се струва доста елементарно, ще изчакам и другата седмица и може би ще се прехвърля на горното.

# 16
Мария, четеш ли на Вики на фламандски? Имам две малки книжки с Мечо Пух на фламандски, ако искаш да ти ги изпратя  Hug

# 17
О, не, аз им говоря само на български. Стефан им чете и говори на фламандски. Мога отговорно да кажа, че Филип говори езика по-добре от мен...
За наша изненада, взе да ни разбира и на английски  Shocked

Кажи какво ще готвиш от тиквички?

# 18
Тъкмо и аз щях да попитам за тиквичките  Grinning  Голям съм им фен. Тази година станах почти професионална земеделка. На вилата си отгледах тиквички, краставици, доматки и други вкусотийки. Та още съм на вълна летни гозби. А то си идва зима. Както каза дъщеря ми "Мамо днес е студеничко, а? Еми как няма да е студено, нали сме в Белгия"  Wink

# 19
"Мамо днес е студеничко, а? Еми как няма да е студено, нали сме в Белгия"  Wink

Laughing Laughing Laughing ха ха ха горкото дете Белгия я свързва само със студ  Mr. Green Laughing

Ама днес си е студено ,измръзнаха ми костите неЩо  Tired

# 20
Салата от печени тиквички - пека си ги така на кръгчета или на филийки и после с изцедено мляко, или така, без нищо също са много вкусни.

Тиквички с ориз също обичаме  Simple Smile

Това също -  Пълнени тиквички с моцарела и песто

И любимата ни Супа от тиквички и топено сирене

Другото, което си правя е тиквички-бюрек - запържвам съвсем леко филийките, след това ги слепвам две по две с яйце и сирене (по-гъста смес), овалвам в яйце и брашно или галета и пак пържа, става много вкусно, но по-мазничко. И задължителното кисело мляко с копър и чесън, разбира се  Simple Smile

Гледах и на Звездев баница с тиквички, но не съм я правила още, ще опитам и ще докладвам.  Peace

Вчера правих тирамису, а за довечера ще мъча едни бебешори-октоподи, някой да е правил?  Crazy

Отплеснах се с тези тиквички и забравих какво исках да кажа  Grinning А, да, днес бяхме в Антверпен, нали дойде брат му на мъжа ми и от утре започва да учи там и ще пътува с колата. Големият проблем сега стои - паркирането. На паркингите е абсурд, безплатни места няма, да знае някой случайно някакви варианти - да има паркинги с месечен абонамент например? Защото на де е 18 евро и няма други варианти, поне не намерихме.

Иначе хапнахме италиански пици в центъра, много, много по-вкусно и евтино от Брюксел  Tired

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 21:34 от Блонди

# 21
 Блонди,веднага ти казвам вариант,който на мен ми беше удобен - има два безплатни паркинга,близо до центъра,които аз знам,обаче зависи къде ще учи.Единият е до реката по десния бряг,покрай  Kaai,а другия е на Vlaamse kaai,там където правят панаира през юни.После може да вземе автобус или трамвай или с колелце(така аз се придвижвах) има едни сгъваеми,които можеш да си прибереш в багажника Simple Smile

# 22
  • Overijse, Belgie
Ето ме и мен! Вчера кацнахме! Беше страхотно, невероятно!!! Тази нощ сънувах, че сме на Майорка Sad Няма нищо по-хубаво да гушкаш голи дечица на плажа  Hug С Борис прекарвахме времето гушнати под заслон на плажа Simple Smile Хотелът беше супер! Наехме кола за 2 дни и пообиколихме острова и няколко плажа.

Жеже, много сме доволни от Некерман, само (както аз го кръстих, без лични чувства Wink) некерманския охлюв, който ни посрещна в хотела, никаква информация не ни даде забележителности за каквото го попитахме. Добре, че се бяхме подготвили с мъжа ми. Отсега мислихм каква ще е дестинацията другата година, дай Боже, да имаме работа да си го позволим  Praynig

Блонди, радвам се, че операцията е минала (аз не изчетох всичко, много сте писали Simple Smile ) . Нали уж в БГ бяха казали, че няма нужда от операция?

# 23

Жеже, много сме доволни от Некерман, само (както аз го кръстих, без лични чувства Wink) некерманския охлюв,
Joy Joy Joy
Ох да напълно те разбирам , охлювите в нашата фирма са бол  ooooh!
наистина в днешно време представителите чужденци са големи охлюви , ела да ги видиш във Варна какви колеги имаме , ум да ти зайде , но това е положението , само такива се навиват на такава работа т.е постоянно пътуване и местене и са все млади
Радвам се че добре сте изкарали въпреки охльо   Hug

# 24
  • Overijse, Belgie
А, охльо-бохльо само ни разсмиваше - например, мъжът ми го пита как да стигнем до един връх, който е до селото, а той "а, ама какво ще гледате, то само камъни има"  Laughing Поне продаваше билети за едни пещери с отстъпка Wink И так охльо-бохльо след толкова месеци там, не беше отишъл сам да ги види, ами разказва как на него една приятелка му разказала какво видяла като ходила  Joy

За малко на летището на връщане да ни развалят хубавото настроение, ама не стана. Само ще споменя, че такава неорганизирана работа (от страна на летището) не бях виждала и след 2 часа и половина на летището, за малко да не успеем да се качим на самолета. Мъжът ми каза, че повече със самолет на Майорка на отива - само с ферибот Wink

# 25
Laughing Laughing Laughing ха ха ха горкото дете Белгия я свързва само със студ  Mr. Green Laughing

Точно  Laughing Нали летата сме си в БГ и тя си мисли че в Белгия няма сезон лято (което не е далече от истината) Laughing

# 26
 Grinning
Блонди, Веле ти е казала, за паркиране най-добре от другата страна на реката и после с метрото. А не може ли да идва с влака, в делничен ден пътят с кола БрЮксел Антверпен е убийствен? Кажи къде ще учи, да ти намерим място?  Hug

# 27
Ще учи... бяхме вчера там, ама как да го обясня  Crazy Съвсем близо е до църквата на Гран Плас, до търговксата, централна, пешеходна улица.
Да, и той по интернет си намери тези места от другата страна на реката, после пеша ще се придвижва, около 2км му е пътят.
Може с влака, може и с метрото - но... ще му излиза скъпо. Той е малък, в смисъл сега завърши две висши с два езика в Германия, тук ще кара мастер някакъв, но все още е само на 24г и паричките са му кът.  Blush Ходи до България и докара колата на техните, която е с газ и така ще му излиза най-евтино. Но без влак и метро. Е, в краен случай с влака ще е, от гарата до У-тета му също е поносимо близо. Днес отиде с колата и ще провери как стоят нещата  Simple Smile

# 28
Здравейте майчета,в училището на дъщеричката ми ще има маскарад по повод рождения ден на талисмана им и ги искат с специални облекла,я на приказен герой,я на нещо друго, та знае ли някоя от вас магазини за такива дрешки?Ние  живеем около Гент.

# 29
В Кора продават по принцип, но не знам дали целогодишно  Simple Smile
Има и в Макси Тойс и разни други детски магазини.

Общи условия

Активация на акаунт