Белгийски мами и на есен с нова песен - 17

• 38 324
  • 656
  •   1
Отговори
# 510
Истина е, поне според моя опит  Rolling Eyes Отгоре залепят ядлива хартия с картинка някаква или са нацвъкали къдрички от маслен крем. Вътре е отврат общо взето  Tired Имат нелоши шоколадови, но пак не са кой знае какво. Детски, красиви и вкусни няма. Може би има в някакви специализирани сладкарници, но цените там са  Crazy

Леко пренасяне и дано ви е уютно там. Ние днес пък продадохме нашия  Grinning

# 511
Честито и на вас!  bouquet

Аз съм меко казано разочарована от предлаганите жилища под наем. Embarassed
Навсякъде ли в Белгия новите апартаменти се дават под наем без осветителни тела?!?! Rolling Eyes

И още едно питане - препоръчайте ми препарат за миене на бебешки шишета и съдове за хранене, моля?

Тези ще ме амбицират да взема да го науча този флемиш...макар че изобщо няма да ми трябва след 3 години - нищо не пише по етикетите на човешки език. #2gunfire

# 512
Навсякъде ли в Белгия новите апартаменти се дават под наем без осветителни тела?!?! Rolling Eyes

Обикновено да, когато не е обзаведен.  Simple Smile

Тони, извинявай, но ти защо толкова си се вманиачила за всякакви бебешки уж неща, като детето ти е вече на годинка почти?  Thinking Какво те притеснява и какво си мислиш, че ще избегнеш или спечелиш с нещо уж само за бебета?  Simple Smile

# 513
Тези ще ме амбицират да взема да го науча този флемиш...макар че изобщо няма да ми трябва след 3 години - нищо не пише по етикетите на човешки език. #2gunfire

Аз като пристигнах в Белгия, първо научих думите "пилешко месо", "свинско", "телешко" и т.н. ,че веднъж се оказа съм си купила конски специалитет  Joy

В Лимбург по мои наблюдения няма обзаведени жилища под наем изобщо, но около Брюж явно понеже е туристически район има и такива.

# 514
Ми знам ли и аз... Струва ми се мъничка още за агресивни прахове и препарати... Мъж ми е вманиачен - не дава да слагам омекотител на бельото и държи за Рая препаратите да са щадящи. А и като всяка майка се притеснявам от алегрии по кожата. Аз имам слънчева алергия, а мъж ми често е податлив на обриви от агресивни препарати и се притеснявам тя да не е прихванала нещо от нас.

Друг е въпросът, че тук от медицинската бебешка козметика има само Мустела, а ние ползваме СебаМед пак по същите причини. Та и с това ще трябва да се презапасим през май от София. Като цяло изборът ми се струва малък има точно 2 козметични бебешки серии, а в България може да избираш от 20-тина. Тук например няма Клоран - а ние ползваме колд-крема им и ни е насвършване, та се чудя какъв крем за лице за студено време да и купя...

Абе 1000 въпроса имам и не знам как ще ги рашаваме тук. Странно ми е... че за някои неща са по-назад от България... интернета е безумно бавен, например.

А сега, ако ме посъветвате към коя фирма-доставчик на интернет да се включим - пак ще съм много благодарна.  bouquet

# 515
Цитат
Aааа, Черна роза, много моля - теб те нямаше месеци наред, сега се сети  
Блонди,приемам забележката,права си Wink
За тортите мнението ми е същото.Не са хубави изобщо Sad
Крем за студено време ползвам на Galenco-Cold cream-доволна съм
Интернета ни е към Telenet.

# 516
Теленет сме и ние, супер доволни сме, ползваме през тях и домашен телефон за страните от ЕС абсолютно безплатно.
Интернета по принцип изобщо не е бавен  Wink
Клоран има по аптеките, и аз от него взимам. Изборът е по-стеснен, вярно е, но Германия и Франция са на половин час път и има огромен избор  Peace

# 517
Колд крем ползваме на Мустела.
Бебешките шишета първо измивах хубаво с обикновен препарат за миене, след това стерилизирах или преварявах с изворна вода /но не след всяко ползване/. Но и аз мисля че дъщеричката ти е голяма
Интернет+ТВ+дом.телефон на Теленет , не съм забелязала драсти4на разлика в скоростта от тук и София
Торти - в нашата селска фурна приготвят страхотно вкусни красиви торти, с много плодове и детски украси. Е вярно че си поръчваш кръгла торта с Мики Маус и ти дават правоъгълна с клоуни, но това е друга тема. Много са красиви и вкусни...

Аз съм меко казано разочарована от предлаганите жилища под наем. Embarassed
Да

Странно ми е... че за някои неща са по-назад от България...
А за колко неща са по-напреееед

Ние сме добре, тази седмица са ми изпитите на курса. Минах слушане с разбиране и говорене, а утре е четене, граматика и писане. Стискайте палци

# 518
Е вярно че си поръчваш кръгла торта с Мики Маус и ти дават правоъгълна с клоуни, но това е друга тема.

hahaha hahaha hahaha

Стискаме  Hug

Моя писмен мина, в понеделник е устният, ако мина от 1-ви продължавам  Simple Smile

# 519
Ето тортата на Филип за 1 годинка - локумотив с два вагона , много вкусна

Тази на Вико за 1 годинка, трябваше да е кръгла
Децата и се радват

Стискам и на теб, Блонди  Hug

# 520
Ей, страхотни сте - благодаря ви! Hug

Блонди, значи в нашето село да търся Клоран по аптеките?

И да давам заявка за интернет, тефон и т.н. в Теленет? Благодаря! Аз им разглеждах офертите и ми се сториха изгодни също. Peace

Странно ми е... че за някои неща са по-назад от България...
А за колко неща са по-напреееед
Сигурно си права, ама още не съм ги "видяла" - има време. Hug Simple Smile

# 521
Тонка, не знам в провинцията как е. В Брюксел не във всяка аптека има Клоран, но по принцип ги има.  Peace

Теленет препоръчвам с две ръце, НО не навсякъде ги има, да знаеш.

# 522
Тук има Теленет... ама търсенето на Клоран продължава и утре... Peace

Страхотно изглеждат тортите на детето. Много ме замислихте с тези торти... Thinking

# 523
Maцки,
има ли карта за музеите в Брюксел или за всеки се купуват билети?  bouquet

# 524
  • Overijse, Belgie
Тони, медицинска козметика само в аптеките-  имат доста. Ние ползваме Lipikar. Има и Galenco.

Иначе и аз минах по пътя на твоите чуденки - как може да са толкова назад в някои отношение, особено в услугите!

За тортите - и аз не съм виждала такъв избор като в БГ...Може би това е пазарна ниша...да вземем да спретнем един цех за торти Wink

Общи условия

Активация на акаунт