Белгийски мами и на есен с нова песен - 17

• 38 324
  • 656
  •   1
Отговори
# 525
Maцки,
има ли карта за музеите в Брюксел или за всеки се купуват билети?  bouquet

Има някакви, виж тук  Simple Smile

# 526
Meрси, Блонди, точно това ми трябваше!  bouquet  bouquet

# 527
Тони, медицинска козметика само в аптеките-  имат доста. Ние ползваме Lipikar. Има и Galenco.

Иначе и аз минах по пътя на твоите чуденки - как може да са толкова назад в някои отношение, особено в услугите!

За тортите - и аз не съм виждала такъв избор като в БГ...Може би това е пазарна ниша...да вземем да спретнем един цех за торти Wink

Ми, аз направо съм втрещена, как за нищо не си дават зор...ама никак... чакаме ключ от апартамента от понеделник... и все нещо има да се дооправя, а като ги питахме кога може да се нанесем, казаха - веднага. ooooh! Егати веднага-то...цяла седмица. Crossing Arms Е, дано мъж ми днес да го вземе - казах му, че ако се върне без ключ... ще ги хокам на български, щото ми е беден речника на английски. Joy

За тортите - много хубава идея... за пазарната ниша...под пари ще вземем да останем. hahaha

За тази козметика чувам за първи път - доволни ли сте от нея?

# 528
Тони, така е, в Белгия хората са много спокойни, честно казано искам и аз да стана такава и да не ми пука  Mr. Green

За съжаление урока ми тази седмица по нидерландски пропадна, но какво да се прави, бебето ми е по-важно.  Heart Eyes

Тук, в София е такъв студ, че не смея да си покажа носа навън 
Rolling Eyes

# 529
И аз днес не отидох на курс, защото ме домързя  Mr. Green

# 530
  • Overijse, Belgie
Ами незнам какво дебилско спокойствие трябва да имам, че като ми кажат, че ще дойдат на еди коя си дата в 11:00 да отравят нещо и не се появят, а аз съм си изгърмяла 1 ден отпуска да ги чакам, че да не се впечатля...
Тони, в твоя случай това е и свързано с пари - трябва да плащате хотел...абе, да не отваряме темата, че както си харесвам Белгията, вземам да се ядосвам Wink

# 531
Аз пък ходих на курса и изпит имах.. Много съм доволна, ще видим другата седмица резултатите

Не знам аз ли съм друга, спокойствието ли ми е дебилско,  newsm78 но не се ядосвам от дреболии... Дразни ме обаче когато някой постоянно мърмори и се оплаква от всичко. Всеки му виновен за нещо, всичко му е гадно, и нарича: тез са изостанали, онез са по-назад ...  Stop

# 532
И аз изпадам отникъде,за да кажа че много ми харесва Белгия,всичко им е просто и достъпно устроено,Държавата се грижи за гражданите,хората са мили,абе изобщо влюбена съм в страната и с удоволствие бих си изкарала тук живота Sunglasses
Tony_st,да ти кажа моето мнение.
За праха,който питаш-да,в БГ има 100 вида,на които пише че са за деца,но те не са нищо друго,освен обикновен прах с надпис sensitive.
За козметиката-да,в БГ има 100 вида,но 90% от нея я затварят на Казичене или където се сетиш и е пълен боклук.
За водата-пак да,в БГ има 100 вида,но и тя не е нищо друго освен обикновена минерална вода,с надпис"за деца".
Всичко,всико там е една машина за правене на пари-като тръгнеш още от забременяването-всичките скъпи прегледи,задължителното раждане секцио,за да ти свалят изцяло кожата от гърба като те накарат да дадеш 1000лв.После идва ред и на препоръката да храниш с АМ,вместо да кърмиш.После-да даваш вода на HIPP,да миеш с веро "Бочко"(което пак е обикновено веро с надпис "за деца").
Нищо още не си видяла тук,за да казваш че са по-назад от нас.Няма марката козметика,която искаш-ми нормално,друга държава е все пак.Тук пък има 10 други,които няма в БГ.Ако си дошла тук да живееш,трябва да се приспособиш към техния начин на живот,защото не те виждам през два месеца да си ходиш за кремче "Sebamed".

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 20:28 от ирина_

# 533
Ами незнам какво дебилско спокойствие трябва да имам, че като ми кажат, че ще дойдат на еди коя си дата в 11:00 да отравят нещо и не се появят, а аз съм си изгърмяла 1 ден отпуска да ги чакам, че да не се впечатля...

Случва се понякога. Но когато е по тяхна вина си плащат  Peace

Не знам аз ли съм друга, спокойствието ли ми е дебилско,  newsm78 но не се ядосвам от дреболии... Дразни ме обаче когато някой постоянно мърмори и се оплаква от всичко. Всеки му виновен за нещо, всичко му е гадно, и нарича: тез са изостанали, онез са по-назад ...  Stop

На мен лично ми трябваха цели 7 плътни години да спра да се тормозя и притеснявам за нещата  Rolling Eyes
Човек, който постоянно мърмори и се оплаква - така и ще си остане  Wink
Едно съм се убедила - идеално няма!

# 534
А предлаганите на пазара прахове за пране критерий ли са за напредналост на една страна?  ooooh!

Слушате ли какво правят за Хаити? Моя Филип иска да изпратим на децата дрехи и
даже! играчки да дадем, но не от колите му  Mr. Green Училищата поемат някакви инициативи...

# 535
Ирина  newsm10    

Абе момичета, нали една голяма част от козметикато идва от Франция. Какво да няма тук? Нещо което е произведено за нашите държави, например в Унгария или Полша или някъде пак там. Пък Белгия една от най-развитите държави във фармацията, така че не ми се вярва да нямат аналог на някое кремче. Просто е местно, с различно име и трябва да се пита в аптеката.

За тортите - има фирми които предлагат страхотни торти. Не са евтини разбира се, но и в БГ една хубава торта от реномирана сладкарница не е евтина.

Блонди, защо продадохте апартаментчето? Толкова време го правихте. Не върви ли за под наем?

Ох, само мрънкаме. Ама това си ни е манталитет  Wink  какво да се прави.

# 536
Съжалявам, че толкова разбуних духовете... не това беше намерението ми.

Щом толкова ви преча с питанията и изказаните мнения няма да ви "тормозя". Разбирам да не се бях извинила предварително... Sad

# 537
Питай Тони, няма проблем. Всеки тук си казва каквото си мисли. Няма разбунени духове - просто си коментираме  Peace

# 538
Питай Тони, няма проблем. Всеки тук си казва каквото си мисли. Няма разбунени духове - просто си коментираме  Peace
Аха

# 539
Хора не споретет кой е по-напреднал и кой не е , всичко е бизнес не разбирате ли?Защо по магазините няма пюрета ХИПП , ами щото да се продава скапанта им Нутриша , защо няма Аптамил - защото има само Нестле и пак Нутриша , защо Пантен има само 2 вида в Белгия а в Германия 20 ?
Ако Белгийците позволят внос какъвто ние позволяваме , кой ще им купува техните неща?
Забелязали ли сте че лекарствата им имат срок на годност по 1 година а в БГ по 5 , как става тоя номер -  Money Money Money Money
И аз съм на същото мнение че в Белгия е много беден асортиментът на вносни продукти , например никъде няма моя дезодорант Адидас който ползвам с години.
Но това е положението  Peace
Който не е доволен да се изнася , както направих аз  Peace

Общи условия

Активация на акаунт