Септември'09 - 48- Хайде, бебешоци, чакаме ви!

• 22 974
  • 728
  •   1
Отговори
# 360
Mirinda не знам иначе по друг начин как да я сложа,нямам снимки в друг сайт.И аз не влизам във фейсбук от известно време,много ми е скучен.

# 361
  • До хладилника, който обичам
kriskata Със сигурност знам ,че не бива да се ядат круши и цитрусови плодове,домати с люспите,чесън,патладжан,прясно мляко и храни от които се образуват газове-боб,леща,зеле...Надявам се,че съм помогнала!
Е, не чак Grinning Всичко може да се яде, само някои неща трябва да са в умерени количества първите седмици. Първите седмици може да е добра идея да се ограничават кафе, шоколад, прясно мляко, запичащи храни (заради майката, особено ако е родила нормално), но после общо взето, няма никакви ограничения.
Патладжаните са тежка храна, кърмеща или не, но пак могат да си се ядат. Газообразуващите храни - образуват газове на майката евентуално, но нито газът, нито газообразуващите частици (като люспи) преминават в кърмата. Прясното мляко пак може да е разумно да се ограничи до 1-2 ч.ч. дневно, а ако майката обича, да яде други млечни (сирене, кашкавал, кисело мляко - където млечният белтък е разграден отчасти), като калций е добре да се набавя някак, сусамът например е много богат на калций.
Чесън, лук са си окей. Има интересен експеримент, проведен преди десетилетия - две групи майки, едната контролна, другата - яко ядяща чесън. На чесновата група кърмата сменила мирис, цвят и вкус - на чесън, а бебетата им я харесали дори повече така овкусена, отколкото преди Simple Smile
Много малък процент са бебетата, които са толкова силно чувствителни и истински нетолерантни към нещо, ядено от майката; често е добре да се провери дали наистина дадена храна не понася, като се консумира поне 2-3 пъти през седмица-две, за да е сигурно, че храната е проблемът, а не, че бебето просто е имало по-нервен ден (все пак нервните им системи са много незрели в началото). Бебетата в Индия, примерно, където всички ядат къри с лъжиците, нямат повече колики от тукашните... Иначе ако майката започне да спазва всички храни, които различни източници изброяват, може да се окаже, че живее на ориз, картофи и чешмяна вода...
Извинете за тирадата Blush

# 362
Тайната - как е оригиналното заглавие на филма, че намирам два в замунда. Единият е с Дейвид Духовни, а него не го харесвам по принцип... Другият се сваля в момента Wink

# 363
Mirinda  какви са тези свещички за обезболяване? И какво е това "тайна" ако не е тайна де Wink

Тия свещички са Профенид, Цвета ги беше препоръчала за обезболяване след нормално раждане.
А "Тайната" е някакъв филм, дето го коментираха няколко отговора по-горе Тринити  още някой  Mr. Green Ей, тъкмо щях да питам и аз за точното му заглавие, но ме изпревариха...

# 364
Mirinda Моля те обясни на нас невежите,за свещичките Арника,как се слагат през какъв интервал и тн.,аз знам за някакви гранулки,ама на всеки се изписвали различно и то от лекар хомеопат,а аз такива животни не познавам... Embarassed

# 365
Мама Гаци мерси за съвета, ще пробвам имам на Нивея мляко, дано помогне че поръчичките и по сгъвките на крачетата се бели.  
Алиса, радвам се че все пак всичко се разви благополучно при тебе, макар и в МД Simple Smile
Nadina ние сме при д-р Ганчева в Аспарухово. Доволна съм, не ни взе пари за 1-во посещение и дойде да го види пакк в Неделя защото му хрипти нослето.

# 366
Оф, явно съм го написала объркващо... сори. Свещичките са Профенид, а Арника са си хомеопатичните гранулки  Peace Знам, че е хубаво да се изпишат от лекар-хомеопат, но понеже и аз не познавам мисля да ги взема са своя отговорност. Преди десетина страници имаше линк към инфо за нея - http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=2034

# 367
  • София; Дружбето
ТО всичко е хубаво да ти го предпишат, ама с нашето здравеопазване всеки сам се спасява Mr. Green Ето, Арника мислех да взема и нея съм забравила. Ще мина следобяд да я закупя съ се сиропа за кашлица
Честито на новообебилите се.  Hug

За кърменето - яжте всичко, като не прекалявате. То да ограничиш половината полезни вещества няма да е добре за бебето. Чай за кърмата също трябва да си купя, съвсем забравих. А като знам колко ми бепе гаден Sick пак ще трябва да му свиквам на вкуса

# 368
Здравейте и от мен Hug
Честито на новите майчета! Да са им живи и здрави бебоците и да им носят много радост!
Аз докато смогна да седна пред лаптопа и да прочета отговорите ви за пъпчето, то нашето взе, че падна Mr. Green (на 11 ден).
И аз като Бебешондел ще послушам съвета за бебешкото мляко, защото и нашата кожа започна да се лющи много. Педиатърката ми каза да го мажа с преварен зехтин - мазах го 3 дни - ефект никакъв. Снощи го мазах с бебешко олио - и днес пак си имаме люспички. Сега ще накарам мъжа да вземе мляко от аптеката да пробвам, пък дано му се оправи кожата.
Иначе от 2 дни го гледам, че когато се напъва да си свърши работата явно го заболява коремчето и приплаква за секунди. Та питам - това ли са коликите? Педиатърката ме съветва да му спра едното нощно хранене, но той не може да издържи 6 часа без кърма и си го храня - гладен ли е, нищо на света не може да го успокои и плаче докато не налапа цица. Не знам дали аз греша като не му спирам едното хранене, но ми е много мъчно да го гледам как плаче като е гладничък, сърце не ми дава да го оставя така... Tired

# 369
  • До хладилника, който обичам
Арниката комай е едно от малкото неща в хомеопатията, които могат да се вземат без консултация с лекар. Разреждането е 30 СН, моята хомеопатка ми каза да взема 5 гранули, когато контракциите станат стабилни (т.е. да е ясно, че почва раждането, а не е фалшива тревога), а след раждането по веднъж на ден ли беше, по два пъти ли, пак по 5 гранули.
Ограниченията при взимане на хомеопатия, както обичайно - да не се пие кафе след прием, да не се яде шоколад (бял може), да не се ползва ментова паста по време на цялото лечение, да се избягват много силни миризми, 15-20 минути преди и след приемане на хомеопатия да не се яде и пие.
Арниката действа болкоуспокояващо и помага за по-бързо възстановяване след раждане, без значение метода.
Има и крем арника, аз ползвам такъв за детето, като се удари - тя ми е лесна, нито кафе пие, нито ментова паста ползва Laughing

# 370
Филмът "Тайната", за който стана въпрос не е с Дейвид Духовни. Явно е другият. Аз съм си го дърпала от Арената. Нямам идея дали ще ви хареса. Отнася се за положителното мислене.

# 371
  • София; Дружбето
vesita, не му спирай нощното хранене. Ти ако си гладна нощем ама аз ти кажа, не може да ядеш, ще търпиш, щот един чичко така каза, как ще реагираш. Детето щом иска, значи има нужда. Само ще го откаже, когато е готово. Това е моето мнение. Аз кърмих нощом до година и половина, голяма работа. Аз си спим тя си цока, на никой не му пречи, детето е щастливо и доволно, а по-хубаво от това няма

# 372
 Здравейте и от мен, преди има няма час се излюпих, баят ме бива  Mr. Green newsm08
 За коя тайна става въпрос? За този документалния филм ли? Ако е той THE SECRET. Гледала съм го 2-3 пъти, скоро не съм, заслужава си  Naughty
 На мен ми се ражда вече, ама май няма да е скоро и с все по-нервно ми става вечеее.  ooooh!
Бамба, и ти душко си тука. Да идвам утре по някое време да те хващам под ръка и да ходим да раждаме вече, а?  Shocked Shocked Ма то май ти не си в БГ, аз също...  Hug Laughing
 Каква е разликата между менструални болки и контракции? Аз все си мисля, че контракциите са съвкупност от стягане на корема и менструални болки?  newsm78 newsm78 Май още не съм се образовала, че да и съм хукнала да раждам  Mr. Green hahaha
 Оффф, мозъкът ми е напълно blocked.  ooooh! ooooh! Изобщо не мога да мисля, утре съм на тонове и ако и този път доки ми каже, че скоро няма да раждам и  #2gunfire #2gunfire
 От вчера не пия желязото, което ми предписа заради ниския хемоглобин, че от него съм като парцал, много ми се гади. Та сега са ме налегнали едни мислиии да не навредя на бебка, направо не знам.
 Отивам да  wash newsm79 и да си чакам...  Hug
 Хубав ден, до после.  Heart Eyes

# 373
От мен: гледайте Любовникът (L'Amant) - много хубав филм!!! Поне на мен ми харесва и е един от любимите ми за всички времена Simple Smile

# 374
  • София
Много съм доволна от тия свещички профедин...сложих само 2 пъти, защото не ми се налагаше повече...първия път за да пробвам как действат...втория ден след операцията...болката беше търпима де, ама реших да ги пробвам...скачах като козичка....та чак се учудих...после  сложих още една защото Цвета каза, че действа и на перисталтиката, за да ми се размине рициновото масло...ама тц...изпих си половин чашка рициново. Препоръчвам ги с две ръце.....

Общи условия

Активация на акаунт