Септември'09 - 48- Хайде, бебешоци, чакаме ви!

• 22 881
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
А защо е вреден прегледа за разкритие?

# 601
tsveta  а колко тие размера на таза дали знаеш?? Аз така и не разбрах моя таз какъв е ... А нали ти споделих "поканата за секцио" дето всеки като ме погледне ми отправя... Иначе не са ме преглеждали вагинално за да имат някакво становище дали голямото ми бебе ще мине... Иначе преди почти 2 седмици бебо беше 4070 гр....
wish казват че било мнооооого болезнено...и гадно

# 602
Ми, за една седмица два пъти ми правиха такъв преглед и според мен е също толкова болезнен и гаден, колкото всеки друг мануален преглед!
Не е приятно, но не мисля, че някой го очаква! Wink

# 603
И мен постоянно ме питат кога ще раждам или още ли не съм родила, било мой ред и ей такива...  ooooh!
Вчера майка ми звъни на фризьорката ни и тя - бебе ли имате?
Ама те хората вече се надяват като знаят, че вече съм в 9-тия месец!
И аз утре съм на консултация и ще ми правят прословутия преглед за разкритие, той доки и по-предишния път ми го прави, не беше толкова кофти. Само дано да устискаме до утре с бебка, че искам да разбера как се развиват нещата, а и доки ще направи прогноза за раждането.

Милички, ние още името на бебчето не сме уточнили...  newsm78
Аз си имам любимо, но таткото не го харесва... Рая!
В крайна сметка ние си носим бебенцата, ние преминаваме през всички тревоги, ние ги раждаме, така че имаме право да решим как ще се казват, нали?!

# 604
wish съгласна съм с тебе, изобщо не очаквам да ми е приятно всеки път щом тръгна към Шейново...ама къде ще ходим боли не боли ...и все се сещам майка ми как със сестра ми ( тя е второ бебе ) докато раждала казала на доктора ;" не мога повече , отказвам се "  newsm62
tsveta все забравям да те питам за онези свещички Профенид ли бяха записала съм ги ама сега не го виждам къде, още от болницата ли се слагат ??Да знам с кой багаж да ги сложа.
Ianita28 аз съм също така.. всичко което на мене ми харесва на него не, не че има идея какво иска той просто да не е каквото искам аз, та просто реших че след като родя и му звънна да му кажа ще използвам емоционалния момент за да надделее някое от моите имена.... newsm03

# 605
  • София; Дружбето
wish, аз сложих още като ме качиха в стаята след раждането. Сложила съм ги до обменната карта Grinning
А прегледа за разкритие не би трябвало да е болезнен, по-скоро неприятен. Ама нормално, все пак докторът се опитва да се завре възможно най-добре там Blush че да прецени ситуацията. Индукцията е болезнена - когато се опитват да ти направят разкритието по-голямо.
Тазът ми видях че пише на картона, че е бил 17,5см, а в обменната карта пише 20. Вече незнам и аз колко е, но искам да ме видят. Най-вече да ме видят на УЗ, че да знам колко е. Последно беше 2200 преди 3 седмици почти

# 606
Maria27, защо трябва да са такива тези нашите мъже?
Аз това име съм си го харесала много преди да забременея...  Rolling Eyes
И аз се надявам да го приеме...

# 607
EmiR Давам само от едната гърда, другата не я цедя след това. Суче около 10 мин, пуска я и аз пак му я давам, може и да не е правилно, но никой нищо не ми е казвал и аз давам по интуиция. След това не изцеждам нищо никъде. Само ако почне да ми тежи и имам дискомфорт цедя малко, но до сега се е случвало само веднъж.

# 608

Милички, ние още името на бебчето не сме уточнили...  newsm78
Аз си имам любимо, но таткото не го харесва... Рая!
В крайна сметка ние си носим бебенцата, ние преминаваме през всички тревоги, ние ги раждаме, така че имаме право да решим как ще се казват, нали?!
така я Peace,щом това ти харесва,това ще е! Wink

# 609
Прегледът за разкритие е неприятен, но чак пък болезнен не е. Друго си е да те тушират , за да предизвикат разкритие. На мен самата обстановка ми навя неприятни спомени, защото ме вкараха в родилна зала на прословутото легло за прегледа и акушерката ме заля с някаква течност за дезинфекция, която много щипеше. После нямах търпение да се прибера в къщи и да отмия тази щипеща гадост от себе си.
За размера на таза, на обменнат ми карта пише 19. Предния път родих бебе 3,450 кг. Предполагам би трябвало и сега да се справя.

# 610
  • Варна

Ianita28 аз съм също така.. всичко което на мене ми харесва на него не, не че има идея какво иска той просто да не е каквото искам аз, та просто реших че след като родя и му звънна да му кажа ще използвам емоционалния момент за да надделее някое от моите имена.... newsm03
Peace
И аз така, спорихме дълго за името, аз имам едни идеи, таткото други, хем исках да е на свекървата - Регина, но той не искаше точно така, стана на Роксана и накрая спрях да питам и ще си го кръщавам живот и здраве на моята майка...Хем искам да е БГ име+ малко Румънско ( таткото), но явно не става и няма да се споразумеем, така че и аз ще използвам момента ... Laughing и ще стане пак каквото аз искам, както беше за първото между впрочем... Flutter

# 611
Ооооох, спорния въпрос за името.... И ние спорим вече 3 месеца. Моят мъж се е запънал, че иска да е на свекър ми. Много го уважавам човака, ама не искам детето ми да носи това име. И така - спорим през ден. Сега вече имаме име... 98%. Още нямам твърдо ДА. Обаче го е обсъждал с голямата си дъщеря, та ме обнадеждава. Питах го оня ден дали е решил - вика "Аз все още се надявам да отстъпиш и да е на татко". Аз го парирах, и казах, че няма да отстъпя. И той пак се разсърди. Тъпа работа. Мама Гаци, както казваш ти - много си го обичам, но няма цял живот да си гледам детето с име, което не приемам на 100%, само за да му угодя. Имам такава позната - мрази си името. И майка й го мрази. Ама едно време преди 30 години и тя угодила на мъжа си... и на някой си роднина, дето отдавна не е между живите... А приятелката ми не си казва цялото име дори при запознанство. Затова съм възприела идеята децата да носят СВОИТЕ си имена. Щото така както ми го поднася моя мъж - "цял живот съм си мечтал да имам син и да се казва Крум" - ми не ми уйдисва. И аз цял живот може да съм си мечтала за някакво друго име, що пък той да не отстъпи?! Да не говорим, че фамилията на децата не е нашата, а на дядо им (т.е. на свекър ми - Крумови). Това малко уважение ли е - името на баща му ще даде начало на нова фамилия? Ама иди го обяснявай... Пак се отплеснах... Сори. Просто и на мен ми е болна тема, само че моят мъж си мисли, че го правя нарочно, че някой (разбирайте майка ми, че те взаимно не се харесват) ме е наговорил и подобни неща. За 7 години не успях да го убеда, че майка ми не живее, за да го дразни и си има и други занимания освен да ме "наговаря", ама нейсе... Дано някой ден тази истина да пробие дебелата му глава...

Така, пробвах се да сглобя количката, обаче се оказа, че ако сложа колелата после трудно ще ги махна, та се отказах. Все пак трябва да стои скрита още 3 седмици. Затова снимах кашона. Ето и другите ми покупки: http://marinafil.snimka.bg/other/drehi.422357.14868245

Отивам да хапна и да полегна, че то си стана време за следобедния сън... Като се събудя да има ново бебе!

# 612
BebEshOnDeL нищо чудно, че ти се вижда пораснало детето. И на мен така ми се виждаше и днес педиатъра го доказа - за две седмици бебонка е качила 700 грама!  Mr. Green Много съм щастлива защото явно кърмата и стига и е добре детето.
Днес си взех учебниците за следващия изпит и сега трябва да използвам докато все още си поспиваме добре, за да поуча  ooooh!

# 613
  • До хладилника, който обичам
Тазът е най-добре да се мери в хода на раждането - той се разтваря допълнително, не е важен размерът само преди самото раждане, а и по време на.
Сегашният ми гинеколог, който има удивителния навик да ми говори, все едно всеки момент ще настъпи Апокалипсиса (Всичко добре ли е? - Засега...всичко изглежда наред...), също на първо мерене ми каза "Малко ви е тесен таза", и въпреки че му казах, че съм родила нормално и (според мен) лесно бебе 3,150 (или 3,250, паметта ми не е това, което беше), ми е написано в картата.
Всъщност пише D.sp. 26, D.tr. 28, C.ext.18 и предполагам, че последната цифра е тази, която обсъждате, нали?

# 614
  • София; Дружбето
А ся де newsm78 При мен са 20,25,30 числата, а на картона в женската с големи букви е написано тесен таз - 17,5 Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт