Трета сливица и намлен слух

• 12 208
  • 43
  •   1
Отговори
# 15
Моят син има същият проблем от две години. Махнахме третата сливица и сложихме в ушите т. нар. макарички, но те паднаха след няколко месеца. После пак го оперираха и пак сложиха макарички, защото той пак започна да не чува след поредица от хреми. И сега вече сме шести месец с макарички, сега е добре, уж чува добре, но докога - не знам

# 16
rosiel , а на колко години е била дъщеря ти като са я махнали?
Чувам много противоречиви мнения за това кога е препоръчително да се извърши тази процедура.

от къде ги чувате? подобни неща се правят само ако е наложително. иначе - не. така че не можем да избираме.
ползването на илачи от преди 70г като бисептола води само до проблеми. а прегледа на ушичките с отоскоп е неотменна част от всеки преглед при децата.
аз какво бих препоръчал - да се направи преглед с ендоскоп.

# 17
Моят син има големи сливици ,стават червени и големи както се изказа докторката -като кюфтета.
Вдига висока температура.Тя мислеше,че има трета сливица и ни прати при специалист.
От там му взеха гърлен секрет и резултатите показаха,че няма.
Така се бях паникьосала и аз.Но исках само да ти кажа,че специалиста каза,ако има 3та сливица,след три годишна възраст може да се оперира.
Хриси,после сподели какво става след прегледа! Hug

# 18
  • Русе
Голямото ми хлапе беше така. От скапаната трета сливица и задържането на секрета се деформира тъпанчевата мембрана. Резултата_ намален слух и вечно запушен нос. Не е правил отити. На 1г. и 9м. му сложиха макарички, след година махнаха и третата сливица. Слухът се възстанови до 90 % но сливицата "поникна" след 6 месеца.
Не видях от къде си, но ние ходихме в София в Транспортна болница. Прочети наистина темата за третата сливица, има пълна информация за всичко.
Късмет  Hug

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 11:44 от eli_dechkin

# 19
Пате ето тази тема е доста добра ...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379662.705

# 20
Ще се запиша да чета темата, защото наскоро и на дъщеря ми откриха трета сливица и сега събирам инфо, за да знам какво да правя Rolling Eyes Cry

# 21
Ще се запиша да чета темата, защото наскоро и на дъщеря ми откриха трета сливица и сега събирам инфо, за да знам какво да правя Rolling Eyes Cry
Ето тук е обширната тема за третата сливица.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379662.705

И всички хора имат трета сливица.Само при някой е проблемна.

# 22
Благодаря за линка! Знам, че всички имат т.нар. трета сливица, но имам чувството, че в последно време сякаш е модерно лекарите да дават такава диагноза и да препоръчват операция. Мисля че преди години не е било така, а децата пак са си имали трета сливица Confused Rolling Eyes

# 23
Дъщеря ми имаше увеличена 3-та сливица която влияеше на слуха. Опитахме всякакви методи и лечения, но накрая ни посъветваха да я махнем да не се получат трайни загуби на слуха. Решихме и я махнахме,  40 дена след операцията слуха се беше върнал в нормални стойности.

# 24
Дъщеря ми имаше увеличена 3-та сливица която влияеше на слуха. Опитахме всякакви методи и лечения, но накрая ни посъветваха да я махнем да не се получат трайни загуби на слуха. Решихме и я махнахме,  40 дена след операцията слуха се беше върнал в нормални стойности.

При вас операцията е имала положителен ефект, но съм говорила с майки, които казват, че нищо не се е променило, дори се налага понякога и повторна операция. Cry

# 25
Ох, мернах темата случайно, затова не го обичам този подфорум и ме върнахте в най- големите кошмари. Голямата ми дъщеря имаше същия проблем, трета сливица, но тъй като никога не е правила ангини ни посъветваха да не я вадим. Аз също забелязах, че на моменти не чува, но след някакво продухване, нещата сякаш се оправиха. Правихме аудиограма, показа някакво минимално понижение на слуха, но доктора обясни, че е съвсем нормално, т.е. сигурно голяма част от хората каза ще покажат такива резултати. Тя наистина не боледува, но спането с отворена уста си остава и до ден днешен. Денем си диша спокойно със затворена уста. Сега пак ме върнахте в изходна позиция, дали чува добре, колко ли е понижението, трябва да намеря резултатите, дали да не я махнем на стари години, нищо че не създава проблеми. Ох, дори сега ми се свива корема при спомените.
На всичкото отгоре нашите големи специалисти в града установиха с някакво апаратче, че има пълна непроходимост на евстахиевата тръба- е, това обяснете ми, не значи ли че трябва нищо да не чуваш!!!  В Русе като чуха, умряха от смях, на мен обаче не ми беше смешно, на всичкото отгоре бях бременна с малката вече, такъв стрес беше.
Аз лично не забелязвам в момента да не чува, предупредила съм госпожите в училище да я наблюдават, успеха и е отличен, мисля че е добре, съмнението обаче винаги си е в мен

# 26
raja_nikol най лесно е според мен да я заведеш да направите нова аудиограма. Тя е голяма и изследването при нея няма да е трудно. Така ще си спокойна че всичко е наред със слуха и.

# 27
Ох, мернах темата случайно, затова не го обичам този подфорум и ме върнахте в най- големите кошмари. Голямата ми дъщеря имаше същия проблем, трета сливица, но тъй като никога не е правила ангини ни посъветваха да не я вадим. Аз също забелязах, че на моменти не чува, но след някакво продухване, нещата сякаш се оправиха. Правихме аудиограма, показа някакво минимално понижение на слуха, но доктора обясни, че е съвсем нормално, т.е. сигурно голяма част от хората каза ще покажат такива резултати. Тя наистина не боледува, но спането с отворена уста си остава и до ден днешен. Денем си диша спокойно със затворена уста. Сега пак ме върнахте в изходна позиция, дали чува добре, колко ли е понижението, трябва да намеря резултатите, дали да не я махнем на стари години, нищо че не създава проблеми. Ох, дори сега ми се свива корема при спомените.
На всичкото отгоре нашите големи специалисти в града установиха с някакво апаратче, че има пълна непроходимост на евстахиевата тръба- е, това обяснете ми, не значи ли че трябва нищо да не чуваш!!!  В Русе като чуха, умряха от смях, на мен обаче не ми беше смешно, на всичкото отгоре бях бременна с малката вече, такъв стрес беше.
Аз лично не забелязвам в момента да не чува, предупредила съм госпожите в училище да я наблюдават, успеха и е отличен, мисля че е добре, съмнението обаче винаги си е в мен

Според мен, след като детенцето си е здраво, няма смисъл да се притесняваш и да го мислиш. Просто трябва да я преглеждаш профилактично и да следиш състоянието й Peace Simple Smile

# 28
Тя си беше голяма и тогава- на около 7 г. Имаше периоди в които наистина не чуваше, не питайте колко изобретателна бях да я пробвам, сърцето ми спираше всеки път, когато не се обърнеше, ох... гадост
Сега боледува много рядко, според мен си чува добре, поне вече не забелязвам  както преди, а не мога да пропусна такова нещо.
По- скоро ме притеснява това, че още спи с отворена уста. Изчела съм всичко за УНГ и знам, че така не се оросява добре мозъка /ама то си ми е умничко, горкото, въпреки това/.
Друг проблем, който е в следствие отново от спането с отворена уста и захапката, някой го беше споменал. Не знам дали сте забелязали, но 90 % от децата с трета сливица са с криви зъби, аз включително, просто се променя челюстта. Може би трябваше да я извадим, но аз съм алергична от упойки и много ме беше страх, а и както казах, доктора, Мустаков от Русе ни увери, че не се налага. И так- сега ще слагаме брекети, ама как ще я научим да спи със затворена уста не знам.
А тимпанографията какво значи, такова не са ни правили

# 29
  • София
И моят син е с намален слух (9,5г) от честите отити. той е има алергична хрема, която постоянно провокира задържането на течност в ухото, а звукът се предава във въздушна среда, не в течна. Докторите не ми вярваха, че не чува. Преструвал се, бил непослушен. На 6 години в градината като се подготят за училище една госпожа ми спомена за аудиометрията и след изследването, разбрах че детето ми и с двете уши не чува. капки за нос и в последствие с операция на третата сливица (на 7г). сега по-рядко право отити. Всяка година го водя на аудиометрия и за сега слухът е в норма. Ако е хремав обаче(при нас хремата е скрита, отзад до небцето), не чува добре. това и без аудиометрия го виждам, правописът ни е ужасен. просто не чува добре думите. и тимпанометрия сме правили, тя показва как се предава звукът в ухото. съжалявам, че по-рано не оперирахме третата сливица.

Общи условия

Активация на акаунт