Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 3 част

• 110 969
  • 896
  •   1
Отговори
# 705
Брилянтин,, от 4 години имаме проблеми с ушите и имам винаги фенерче под ръка. Наблюдавах редовно и сама виждах, че са се разместили. Но винаги доктор установяваше това и ги изважда. Те си остават в ушното каналче.

# 706
Записвам се да ви следя...

Да попитам само нещо.
Преди да махнете третата сливица наблюдавали ли сте при децата намален слух?

# 707
Аз- да, редовни въпроси: "Какво каза?" и "Моля?" ме наведоха на тази мисъл, след операцията се оправи май веднага и нямаше такива често задавани въпроси.

# 708
Криско пък си чуваше идеално, въпреки пълните уши.

Тази нощ доста покашля, дали нещо го дразни при зарастването или се разболява?  Cry И ушите го боляха, два пъти слагах свещички.

# 709
  • София
Да, наблюдавах го и добре, че специално се стараех да разбера дали чува. Децата много лесно се адаптират, свикват и изобщо не можеш да разбереш за проблем със зрението или слуха. Открива се чак във фаза, при която процеса може да е необратим.
Започнах да му шепна когато не ме вижда, че му говоря.
Установих, че се ориентира по възглавницата, когато сме легнали, аз съм с гръб и говоря (по вибрациите ). Ако си вдигнех главата- не чуваше.
Всичкото това го правя, когато не е вглъбен или не прави нещо интересно. Тогава със сигурност не чува, дори и с макарички  Crazy

Такива опити дали чува, докато играе са безсмислени или пък има период, в който се правят че не чуват, или те карат да повтаряш...това са ситуации, които за мен не могат да бъдат критерии.

След операцията започна да чува, като хрътка, дори шумове, които аз не улавях (напр. звънеца на комшиите отгоре)

Сега, въпреки, че от няколко месеца сме за операция, пълни уши и т.н. ми прави впечатление, че чува. Въпреки всички лоши показатели. Просто на морето чуваше царевицата Wink преди мен и преди всички. Така, че...не знам.

Ние още не сме решили какво да правим. Тка или иначе новите тъпанчета не ни мърдат, поне да не останат дупки в ушите за десет години...бррр...тръпки ме побиват. Какво детство ще е това...

# 710
При значително увеличени сливици /трета/ се запушва евстахиевата тръба, което води до затруднения именно на слуха /като при нас, но и нашите сливици бяха наистина огромни/.
"Ако хипертрофиралата трета сливица запуши евстахиевите тръби това може да стане причина за намаляване на слуха."

http://www.phytolek.com/casedetails.php?caseID=95

Естествено не е задължително, може сливиците да не са големи, но пък да правят постоянни проблеми, както и обратното, като при нас- детето общо взето не боледува, но са много големи и създават затруднения при дишането и чуването. Нашите ги махнахме по тази причина. Напълно възвратимо беше.

# 711
Нашият случай беше точно като на Judy. Дори според мен късното му проговаряне може и на това да се е дължало.
Блонди, как сте?

# 712
Марис, добре. Денем. Нощем не толкова, мъчат го ушите много - на всеки час-два се събужда, започва да плаче, да се мята, да скимти, иска свещички, ама аз не мога на всеки час да му слагам. И да сложа, и да не сложа, общо взето се успокоява бързо - до десетина минути и пак заспива. Пак до след час-два и пак същото. Мъжът ми предположи, че може би го сърбят от заздравяването (ако има при тях изобщо такъв процес  Thinking), а не го болят. Денем ги споменава понякога, но не плаче и не иска свещички.

# 713
здравейте на всички, бихте ли ми препоръчали добър УНГ специалист във Варна, става въпрос за ангина и евентуално отстраняване на сливиците, които доста често започнаха да ми създават проблеми  Cry
мерси   bouquet

# 714
Блонди, страшното е отминало вече. Ще се възстанови детенцето. Стискам палци! Hug

Ние влизаме днес следобед в Правителствена болница с Мишо. Утре ще е операцията, живот и здраве. Не знам още в колко часа...
Ту ми е нервно, ту - не, ту ми е притеснено, ту- не.... #Crazy Смятате ли, че пречи, че три дни преди операцията сме пили аб? Капките за нос сме ги спрели от петък. Само ксизал даваме, за подготовка, по предписание на алерголога...

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 10:46 от masha

# 715
Маша, няма страшно за АБ, нали на тези с хроничните инфекции им дават да пият по седмица преди и след операцията. Стискам палци всичко да мине леко и бързо и чакаме да пишеш. Заради детето се опитай да си спокойна, за да се успокоява и то. Аз не можах  Tired Кураж  Hug

Ние пак не спахме с нашите уши  Tired Не знам вече, започва да ми се струва, че е на психологическа основа  Thinking Плаче, плаче, скимти, не спи, щом му сложа свещичка или дам Нурофен (започнах и на сироп вече) и ВЕДНАГА се успокоява, което реално е невъзможно. Ляга си, смее се, казва, че му е минало....  Rolling Eyes  За тази нощ мисля да забъркам някакъв бъркоч, уж лекарство, да му давам и него, да видим. Не искам, ако е сържеж от зарастването да го тъпча постоянно с лекарства. А тази течност вижда ли се като изтича? Засега ушите му са чисти.

И друго си коментирахме снощи с мъжа ми - навремето не са слагали макарички, дренажи и подобни в ушите. Или поне не знаем, пък пак ни е минавало. Толкова ли са наложителни тези неща за ушите наистина?  Thinking

# 716
Блонди, благодаря ти за палците! А навремето, пък някои и сега, са слагали фитилчета с восък в ушите, палили са краищата, дърпали гнойта така... Не знам, не съм и опитвала, но така лекували болни уши. ooooh!

# 717
Блонди, вие имате ли макарички или нямате? Този дренаж макарите ли са всъщност, защото ако сте с макари зарастване на тъпначето няма. Те се поставят точно, за да не зарастне ухото и да не задържа течност, а ако такава излиза, се вижда. Момо никога не се е оплаквал след поставяне на макари, че усеща нещо и не би трябвало да го болят ушенцата. Опитай с фалшивото лекарство и ще разбереш дали е от това, че знае, че има нещо в ушите или наистина го боли.

# 718
Този дренаж макарите ли са всъщност

33uu

На 17-ти сме на преглед и ще попитам подробности.

# 719
Чета сега в нета, че били тубички - през тях се вкарва дренаж в ухото и така се оставя. И тубичките падат сами след време и тъпанчето зараства бързо след това.
Има няколко вида - някои пдата сами, други пак сами след дълго време, за трети се налага пак оперативно отсраняването им.
Но пише, че може да има болка и дискомфорт само първите 48 часа, след това не  Confused

Общи условия

Активация на акаунт