Re: Примерна схема на захранване (18)

• 54 244
  • 799
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте и от нас. От три нощи и два дни Калин е много неспокоен, мрънка постоянно, дори плаче жално със сълзи, омърлушен е, видимо страда, има хрема и започна леко да кашля. Вчера отидохме на лекар и диагнозата е, че очаква зъб... Предписаха му 2 сиропа и капки за нослето. Тъй като днес се падаше да въвеждам нов продукт (започнахме захранване преди 20-тина дни), допитах се до лекарката и тя изрично каза докато се оправи, да минем само на кърма. Тъй като нашата педиатърка е отпуска, тази беше заместничка, ще бъда една идея по-спокойна, ако обсъдим съвета й за храната. На мен ми се струва правилен, на вас случвало ли ви се е нещо подобно  newsm78

# 166
Здравейте и от нас. От три нощи и два дни Калин е много неспокоен, мрънка постоянно, дори плаче жално със сълзи, омърлушен е, видимо страда, има хрема и започна леко да кашля. Вчера отидохме на лекар и диагнозата е, че очаква зъб... Предписаха му 2 сиропа и капки за нослето. Тъй като днес се падаше да въвеждам нов продукт (започнахме захранване преди 20-тина дни), допитах се до лекарката и тя изрично каза докато се оправи, да минем само на кърма. Тъй като нашата педиатърка е отпуска, тази беше заместничка, ще бъда една идея по-спокойна, ако обсъдим съвета й за храната. На мен ми се струва правилен, на вас случвало ли ви се е нещо подобно  newsm78
Да, и аз не съм въвеждала нови храни, когато сме били болни, не съм сигурна, но мисля, че при отслабен имунитет има по-голяма вероятност да се прояви алергична реакция към някой нов продукт. Минавали сме само на кърма и евентуално оризова каша, но мисля, че ако даваш и вече въведени храни също не би трябвало да има проблем. Друг е въпроса, че апетита на дъщеря ми моментално изчезваше и друго освен ц*ц*та на поглеждаше.

# 167
  • София
Момичета, да ви питам нещо: купих пюре на Гербер с Тиква и яйце... Пише, че вътре има "яйчен меланж"... Мога ли да захраня с него, има ли белтък в тоя меланж...? newsm78

# 168
зелено човече, аз също мисля, че е ОК да сте само на кърма. С Гого кат обеше болен той сам си минаваше само на кърма, не искаше дори въведени вече храни да яде. Ако много държиш, пробвай го с нещо, което вече яде и обича, но нови храни не предлагай, наистина.

autumnsphere , според мен щом пюрето е тиква и яйце (а не жълтък примерно), си има белтък. На Герберските обикновено пише и какво НЕ съдържат, виж там дали пише белтък, ако не пише - не давай.

# 169
Здавейте, момичета!
Благодаря на всички, които споделяте познанията си   bouquet Но нещо зациклих   ooooh!

До тук съм въвела 3 вида месо / заешко, пилешко, телешко/, глутен, месец след него започнах млечните /преди 2 седмици/  - сирене / козе/, йогурт /пюре/ и кисело мляко / няколко лъжички домашно/
Въпросите ми са:
1.Бързо ли въвеждам млечните? Колко често всъчност рябва да се предлагат? Кога / сутин-вечер/ е по-подходящо да се предлагат?

2. Мога ли вече да предложа и четвърти вид месо / спряла съм се на агнешко/ ? И пак ли се започва с лъжичка -две и т.н.? Колко време се въвежда? Месо или риба е по-добре да въведа?

3. Къде мога да вмъкна жълтъка? Имам домашни яйца, а и мисля, че ни е време вече  Thinking

И малко в старни от темата : какво давате за вечеря? И колко време преди сън?

Благодаря, предварително  Hug

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 18:02 от marojinka

# 170
  • Велико Търново
Имам въпросче - Има ли разлика от плодов сок, прясно изцеден с плодово пюре от пресни плодове

# 171
Здравейте, записвам се в темата и ще я следя с голям интерес! Първо ще се опитам  да прочета предишнте теми! Моя син е на 5 месеца и 20 дни, още не съм го захранила, но мисля да го направя в понеделник или вторник! Сега събирам информация, но съм решила да започна с картоф. За мое улеснение съм си поръчала уреда за приготвяне на храна на Чико, ако някой го има, моля да сподели дали е доволен! Това е от нас за сега! Ще пиша когато го захраня!  Hug

# 172
  • София
Емануела, само да е домашно направено пюрето, че купешките картофи не се траят! Sick

# 173
Решила съм, аз да му приготвям пюретата. И вкъщи спори, кога мога да му изцеда например ябълка (домашна)?

# 174
  • София
Ще въвежда оризова каша и съм се заинатила да е с Безмлечна на Милупа.
Ще споделите ли откъде сте си я купували, ако е било скоро, защото аз на 3 места не я откривам. Питам за централните райони на София. Мерси много Hug

# 175
  • София
Мисля, че има в Пикадили, Билла, аптеките...

# 176
oki4, и аз взех от Билла, ама в Младост. Сигурно и по другите има.

Аз пък се чудя кога да и я давам тази каша на Рая. След първото спане за деня и давам зеленчуци и месо, или само зеленчуци, а след второто спане за деня и давам плодово пюре, кога с безглутенови бисквити, кога не.... ама кога да и давам оризовата каша се чудя. Някой да е с нашият режим и да дава и каша? newsm78

# 177
  • София
Аз мисля, че каша може за закуска, следобедна закуска и по-рядко за вечеря.

# 178
Може да смесиш кашата с плодовото пюре  Peace

# 179
Аз мисля, че каша може за закуска, следобедна закуска и по-рядко за вечеря.

Имаш предвид сутрин след като се събуди? newsm78 Ми тя като е сукала цяла нощ... Embarassed как да и дам и каша?!?! Най-вероятно няма да я яде. Ама ще я пробвам, де... Буди се като по часовник в 7 и до 9:30-10 ч. си е свежарка после заспива и като се събуди и давам зеленчуковото пюре с месо. А след следобедния сън пък са плодовете. Rolling Eyes

Може да смесиш кашата с плодовото пюре  Peace
Това след следобедния сън? О, много добра идея...мисля, че по-ще и допадне на беболинка... Laughing Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт