Re: Примерна схема на захранване (18)

• 54 925
  • 799
  •   1
Отговори
# 240
Я, да питам и тук.
Не съм въвела още плодовите пюрета но мисля тия дни да го пробвам. Искам да му направя домашно от ябълка и круша ( ябълка е пробвал вече), обаче се чудя как да ги приготвя. В "Рецептите" не е указано че се варят, пекат и т.н. а се дават сурови  newsm78 Странно. Да ги бланширам ли? Да ги сваря или задуша? А не е ли по-добре за първо да му дам купешко?

На вашата възраст бих ги сварила, особено йбълката, но по-добре и двете. Миеш добре, белиш, режеш на кубчета, вариш, пасираш.

# 241
  • София
Елле, какви са тези сладки картофи  newsm78

тя не иска да яде по повече от 100-тина грама пюрета, та и аз не я насилвам? Rolling Eyes Има ли и други бойкотиращи количествата храна на нашата възраст?

Уф, Калин е по-зле. Един път само изяде цяло малко бурканче (125 гр.), иначе е максимум 80 гр. и не ще повече  Whistling

# 242
Сладките картофи са много популярни в Америка. Те са издължени и приличат на голяма ряпа или голям морков, но са землисти на цвят (малко по-червеникави са от обикновения картоф). Вкусът им е по-скоро като на тиква и са приятни и обичани от бебетата повече от обикновения картоф. Могат да се предлагам от 6 месеца без проблем.

Елле, въвеждането на обикновения картох не означава, че си въвела сладък, трябва да си въведеш и сладкия.

# 243
  • София
Сладките картофи са много популярни в Америка. Те са издължени и приличат на голяма ряпа или голям морков, но са землисти на цвят (малко по-червеникави са от обикновения картоф). Вкусът им е по-скоро като на тиква и са приятни и обичани от бебетата повече от обикновения картоф. Могат да се предлагам от 6 месеца без проблем.

А как се намират у нас? Аз затова питах, защото такова чудо не съм срещала  newsm78

# 244
  • София
 СЗА, благодаря за отговора Simple Smile То и без това от другата седмица ще започваме наново и може би ще въведа сладки картофи или тиква. С обикновен картоф и след кратка пауза с морков не успях:( Моето дете да не се окаже злоядо..
 Зелено човече - има ги в Кауфланд, а по всяка вероятност и на пазара, но не са евтини. Те са за такива като моя, с по-всизкателно небце Laughing Калин може да не яде по 180, ама поне яде. Можеш просто да ги пробваш от любопитство. При нас ще са само за приучване към твърда храна.

# 245
SZA ,нашето сутришно е около 9:30-11(някой път преди първия съм ,друг път след-средно към 10-10:30 Simple Smile ),та и аз си мислих тогава да въвеждам новото(плодове,каши).Мисля,че можеш и ти да пробваш преди съня,щом прави толкова дълъг сън  Peace.След това сме навън и към 14 се прибираме и мисля около 14-14:30 да му се изместят зеленчуците.Поне за сега.
А да ви попитам всички плодове(ябълки,круши,грозде и т.н.) трябва да са сладки,нали?Не може сладко-кисели /леко кисели например(предполагам ,че ще дразнят много коремчето,нали така?)Просто питам,тъй катообичаме и  имаме все такива.
Моя бебчо приема всичко с охота,но вечер като че ли е по-неспокоен....и пръцка...(той от малък си е чувствителен).
А и сега това по-често зачервяване,нормално ли е,на вас случвало ли ви се е в началото?

А относно водата...явно не знам кога да я предлагам.Мъжа ми казва по време на ядене,а аз по време на ядене вода не пия,нито преди това и след това около час,знам че така трябва...но за бебчо newsm78Вие кога предлагате?

# 246
За копъра някой питаше: 

Магданоз, копър
- около 8 м.
- зелените подправки се считат за алерген (но алергията често не е от типа на хранителната): при липса на алергично предразположение може около 8 м.
- първоначално се въвеждат обработени в лека степен (добавят се 2-3 мин. преди да са готови зеленчуците)
- после в свеж вид
- режат се и се добавят непосредствено преди да се пасира или поднесе пюрето (с цел запазване на витамин С в максимална степен)

Относно зелената чушка и вкусовете- рано е според мен да се каже дали ще му е любима, отначало хапват едни неща и усещат храната по-различен начин от нас например......на братовчедка ми детето чак сега(на година и 3 месеца) започва да  отказва всякакво месо, до сега си е яло.

# 247
За количествата - не се притеснявайте, ние вече сме на 9 месеца и половина и хапваме по около 160 гр пюре, но в началото бяха няколко лъжички, впоследствие стигнахме до около 60 гр. и дълго време задържахме на това количество. И аз все се тревожех, че яде малко. После като вкарах месото и като че ли започна повече да хапва и стигнахме до цяло бурканче (125 гр.), смесено месо + зеленчуци. Значи нещата си стават постепенно, те междувременно си и растат дечицата, растат им и нуждите. Simple Smile  Peace
За чушката - и на нас много ни харесва. И наистина "гозбата" става много по-ароматна и по-вкусна като се добави чушка. Аз бебка цяло лято я изхранвах с домашно пюре като комбинирах картоф, тиквичка, морков точно със зелена чушка. По-късно когато се зачервиха съм давала и по-червена (беше на 8 месеца). Като цяло обаче винаги слагах само една - за вкус, защото знам, че може да натовари стомахчето, ако е в по-голямо количество.
За гроздето - аз от 3 дни й давам по 1-2 зрънца бяло грозде, като го обелвам, махам семките и й късам малки парченца. Все ме е страх да не се задави и това е първото нещо, което й давам на късчета с пръсти. Вие давате ли други храни така?

# 248
Аз не съм на вашето мнение за чушката- моето дете само на нея се е мръщило до сега, пробвах жълти, зелени, бледо зелени и всякакви разновидности на светлите чушки и на всичките се мръщеше.... а и на мен ми се струва че малко е горчивичка. И просто спрях да я слагам в храната,която готвя. (Въпреки,че аз много обичам и мога да ям салата само от чушки) Надявам се след 2 месеца да имам повече успех с червената чушка

# 249
  • Някъде там...
Сладък картоф има в Кауфланд, на щанда с по-екзотичните плодове и зеленчуци. Струва 4,99 лв килограма. Инфото е от неделя, тогава купих на моите бандитки, мисля с това да започна захранването утре. Мисля, че и в Хит има.

# 250
я ми кажете с мазнините как стоят нещата- кога се слагат в храната, например 2-3 капки олио(или половин лъжичка)-когато варя зеленчука или после при пасирането???

# 251
я ми кажете с мазнините как стоят нещата- кога се слагат в храната, например 2-3 капки олио(или половин лъжичка)-когато варя зеленчука или после при пасирането???
После Peace
Аз така правя и с нашето ядене.
А от кога може да се дава някакво студено пресовано,не рафинирано олио?Кое е най-подходящо(може би зависи към какво ще се добавя)И към кое е най-добре да се прибавя?

# 252
 Grinning
Днес започнах захранване с ръжени ядки, 2 седмици след въвеждането на овесените.
1.Мога ли след 4-5 дни да започна да ги правя със сирене /него не съм го въвела още/ за закуска, като попара и да ги редувам с овесените?
2.И чак тогава да захраня с ечемичени ядки и пшеница, масло и жълтък?
3.Може ли да се дават за попара от сухарите на Хипп, които съдържат мляко /до сега не съм давала и млечни каши/?

# 253
change of heart, още не съм и давала храна на парченца, защото опитах преди 3 дни със съвсем мъничка трохичка картоф и като взе да се дави и прави физиономии и реших, че ще опитам пак малко по-късно. Peace

SZA, да кажа и аз как е при нас. Кашата мина сутринта към 9:30-10, след това спи, после идват зеленчуците и месото, после пак сън и след това идват плодовете. Peace

За мазнините и аз се чудя от кога. Знам, че рапичното олио е добра като за начало, но от кога?

# 254
  • София
 Аз Влади го захраних с парченца намачкан картоф с размера на малко грахче. Той си ги смучаше и си ги гълташе. Така стигна до 5 лъжици на 4тия ден, а после взе да реве, гаден му беше вкуса..така и с моркова, странно, но така протече захранването до тук.

Общи условия

Активация на акаунт