Лятото привършва вече, на градина тръгва АПРИЛското човече

• 23 298
  • 684
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Пате и аз съм тук, но основно чета. Няма нищо ново при нас. Тресе ни училищната треска - това е сага на преден план.

Памперса и ние го отказахме окончателно в началото на лятото, но само дневния. Нощния тъкмо бях решила, че е време да го махаме, след като в продължение на седмици се събуждаже напълно суха и тя реши пак да си пишка в него. Явно по - късничко ще го махнем него ама аз не се и тревожа за това де. Гогато - тогава.

# 16
Привет и от нас в новата тема!

Амалия от няколко дни ми казва, че иска да ходи на детска градина  Shocked Дано да не й отмине мерака, че до април-май има доста време.

предлагам примерно на 10-11 октомври да се видим в някой детски клуб с априлчетата! съгласни ли сте?

# 17
Аз съм съгласна, въпреки че има доста време дотогава!  Peace

марини,   bouquet за темичката. Как си?
Мога да кажа, че съм с една идея по-добре. Не съм  Sick от 10ина дена вече и определено усещам разлика с приближаването на заветната 12 седмица. Вчера бях на скрининг - I триместър и всичко с бебока е наред. Лекраят даже си позволи да изкаже предположение, че пак ще е младеж, но естествено без да е 100% сигурен. Надявам се да греши, но каквото-такова, важното е, че е ОК!
Браво на Вики, че популяризира българският език! Wink
Саши също от три месеца вече е без всякакъв памперс и до момента има 2-3 напишквания като се заиграе и едно по-сериозно приключение в гащите! Laughing Много лесно се отучи, буквално за един ден. Но наистина трябва да се улучи момента, защото бях пробвала точно предишната седмица и тогава и през ум не му минаваше да казва каквото и да било.
Мерките му приблизително са 13-14кг и около 93 см, обувките са 24 номер вече!
клер, нашият побойник също буташе децата на площадката, но от градината досега не са се оплаквали да е по-агресивен от другите. Вероятно започва да разбира, че не е само той на Земята и ще трябва да дели благата си и с други себеподобни! Laughing
Сега се заемам с темата! Peace

# 18
Момичета, влязох в ларедут да търся има ли нещо ново и ми прави впечатление, че изобщо няма размер за 3 години. Дали знаете кога се пускат нови модели и кога има най-голяма вероятност да уцеля?

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 15:48 от Ламята неСпаска

# 19
  • София
Ламичке, Мими носи за ръст 102 блузи, за 94 панталони от Редута (около 95 см/14 кг е). Това с годините номерация на новите колекции ли е? Тъпо, ако няма да са на ръст...

Памперса как го свалихме на Мими хич и не разбрах Embarassed До края на май беше на 100 % с пампа, края на юни за морето вече беше без. Много редки аварии. Нощния и на Ида и на Мими свалих едновременно след морето (каката се налива по цяла нощ с вода Close) и сега имат за всеки случай еднократна подложка под чаршафа. Подражанието в този случай изигра добра роля  Laughing

Детската на Мими сама ни намери - след неуспешното класиране, в една градинка собственичката раздаваше на майки листовки за новооткрит център за деца. Разгледахме го същия ден и жената ме впечатли. Фен на здравословното хранене, игрите навън и хомеопатията Wink На супер удобо място (м/у блока ни и градината на Ида) (младост 3), обезопасиха градинката пред блока и сега децата играят на тревичка там. В апартамент са, отделни са стаите за игра, спане и хранене. Храната е на Ози, те им дават плодове сутрин и следобед. Ако мими не е закусила й дават там филия с нещо.
За скайпа им- ползва го само собственичката (която прави всичко, т.е в ролята на леля, а отделно си  има госпожи на смени).  Да ви кажа - голяма радост ми е като пристигна в офиса да видя съобщението, че се е успокоила и играе Simple Smile

Сега сме в очакване на обява за още яслени места в градината на Ида - директорката е успяла да си вземе помещение дадено под наем. И съм в голяма дилема какво да правим... но май удобството да ги водя заедно и финансовия фактор ще надделеят.

За взимането по-рано на децата - жената, която идваше миналата зима да седи сутрин с Мими, докато заведа Ида, вечер взимаше друго съседче от градина. Явно си има такава практика. Но като си извоювах 1 ч по-ранно тръгване мисля да се справим и без такива екстри

# 20
  • Beyond the Frontiers
Ламичке, не гледай години въобще те скачат от 2 направо на 4. Гледай си ръста. Аз също купувам блузи 102, а панталони 94 за Борис.  Peace

# 21
марини, много се радвам, че гаденето е отминало! Да не дърпам дявола за опашката, но дано оттук до края все добре да се чувстваш!  Hug За пола, мисля, че при изследванията в 20-та седмица най-добре ще се види, а пък най-сигурно през април  Mr. Green На една моя приятелка до последно й казваха, че ще си имат син, дори когато отишла да ражда пътвърдили, че всичко с момченцето е наред, но сега се радва на дъщеричка  Peace Абе дай Боже да е здравичко, пък другото е Божа работа! Аз обаче продължавам да стискам палци за панделки  Hug

# 22
  • София
Привет-мривет Simple Smile

Памерсът още си й е любим и не ще да се раздели с него, продължава да проявява претенции към всяка картинка отпред. Аз съм сигурна, че ако я оставя веднъж само да се напишка в гащички, ще почне да си казва, но ако не й дам памперс, започва една истерия, направо ужас! Сама си го сменя /когато е напишкан/, едва ми позволява да й го достегна и да й оправя ластичетата около крачетата. Цяла революция е, че успяхме да я придумаме да ползва памперс-гащи, един вид преходно към само гащи уж. Да живеят малките понита върху памперс-гащите! Mr. Green Аз бих я оставила да се тръшка по голо дупе без памперс, ама татко й не може да я слуша да плаче. Ще стане една глезла накрая... Tired В крайна сметка винаги става нейното, въпреки всичките ни усилия, мъмрене, строго мъмрене, заплахи, уговорки, изтръгнати обещания и т.н.

Мерките... май е към 93см и около 12кг.

Много ми се иска Калини да ходи на детска градина, но срещам страхотен отпор у дома. Васил и свеки са много против. Смятат, че там се учат само глупости и се прецаква здравето на детето. За второто съм съгласна, но си трябва общуване с връстници и самостоятелност. Глупостите и така ги научава от площадката. Вече плюе, ръмжи на децата и понякога налита и да ги бута!! Shocked Добре че не е само тя, поуспокоих се, явно ще мине. Не че е някаква хулиганка съвсем де, продължава да е най-послушното дете на света, когато е само с един възрастен, но ако сме двама и повече, веднага почва с магариите.

Водихме я на очен лекар, защото когато гледа силно на дясно и нагоре, лявото й оче се криви. Sad Оказа се, че било някакъв разтегнат мускул и това се оправяло само с конвенционална операция. За щастие зрението й е чудесно и това по никакъв начин не й пречи, просто чисто естетически е проблемът. Затова и сме против да я подлагаме на операция. Само това липсва от едната суета да я подлагаме на излишни рискове и стрес. Пък тя с годините ще се научи да не гледа така. То и без друго само децата ги правят тия акробатики с очите, всеки нормален възрастен човек си върти и шията, когато иска да погледне нещо, което е зад гърба му. Laughing

Говоренето продължава да ме притеснява, защото нищо не й се разбира от околните. Не произнася повечето съгласни. Най-странното е, че от седмица полуказва р /звучи точно като немско р/, а не казва доста по-лесни звуци като ч, л, ц, ш, с, з, ф и х. И понеже знам, че р-то се научава последно, си казах брей, вече прави опити с р, другите така ли ще си останат? Rolling Eyes

Nijntje, много съм горда с Вики, малка сладурка, само така! Joy Heart Eyes

Среща, ЗА, ЗА, ЗА! Това брои ли се за три гласа? Mr. Green Марини, тоя път няма да ти се размине срещата! Wink

ЧЕСТИТО НА РОЖДЕНИЧКИТЕ НИ! Момичета, да сте много здрави и усмихнати! Hug

# 23
  • София
Ау, забравих да пиша за морето. Нашето детенце беше най-мирното на плажа. Гнус я е от пясъка, стоя си само на хавлията и оттам с лопатка и кофичка си играеше. Кеф за мама и тати. Mr. Green Кофти за баба, която трябваше през десет минути да я носи на ръце до водата и да я държи наведена над нея, защото и във водата и има пакът /пясък/, но е много забавно да си играеш само с нея. Казахме й да не й угажда и като иска до водата да иде сама /с цел да се престраши да стъпва на пясъка/, ама свеки нали не търпи хленчещо дете...  Laughing И най-хубавото: за разлика от всичките ни познати, я опазихме и върнахме здрава.  Peace

# 24
Илитка, радвам се, че се появи! Нямам и най-малкото намерение да пропускам срещата! От толкова време я чакам! Hug Калината е истинска госпожица с претенции, май! Flutter
Аз не съм забелязала малкия да не може да произнася букви, освен "р", но му е трудно да казва "г" и "н" едно след друго и им сменя местата, като напр. "ленга", "вдинга" и други подобни. При него също трябва преводач, но все по-добре му се разбира или аз така си въобразявам.
И на Сашко баща му не може да търпи да реве "на тати момченцето" и аз винаги съм "лошото ченге", а тати вдига след мен всички забрани! Това доста ме дразни, но се надявам да се разберем да реагираме еднакво, защото дзверчо стана по-глезен, откакто е повече с баща си!
Да взема и аз да се поразходя из този Редут вече! Ели, ти още ли правиш поръчки? А кога са намаленията там? Вероятно около празници,а?!
Nijntje, и аз се надявам да привършва кофти периода и да започвам пак да се наслаждавам на състоянието си! Praynig

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 11:18 от marini

# 25
Здравейте,
Илит Hug
За среща - и аз съм ЗА, само че незнам дали ще се класирам с работното ни време до 20 часа. А и Здравко напоследък вечер е все на снимки, но ще видим като дойде време.
Памперс - махнахме го без почти нито един опит от моя страна да я сложа на гърне, почна първо да казва за пишкането, след около 2 седмици за акането. В гърне не ходи вкъщи, само на тоалетната. При майка ми и в детската ходи в гърне. Нощем е с памперс, но по-скоро страхът ми да не настине ако се напишка и не я сменя навреме пречи на махането. Обикновено е сух. Заслугата за бързото махане я отдавам на детската градина. Като я преместиха в голямата група, където всички си казват или поне се учат да казват, за няколко дни се научи.
Дари, не съм забелязвала да има звуци, които не умее да произнася. "Р" - то го казва от много отдавна, колкото и да е странно.
Мен пък ме притеснява нещо друго, редовно казва на зеления цвят, че е червено. Бърка само този цвят, но понякога казва, че е зелено. Чудя се все още дали да се консултирам или да изчакам.

# 26
Илитка, целувки и прегръдки от мен!!!
Като не си организирахме една априлска детска градина -така ще е! и майка ми обструкира непрекъснато, но ще видим

Поли, Амалия също не е научила цветовете все още, аз отначало се притеснявах дали ги различава, но след като подреди и до ден днешен подрежда по цветове едни магнитни букви, страхът ми отмина. Има и други деца, които на същата възраст не са научили цветовете все още.
Амалия обаче брои (не ми се смейте Joy, не можем да постигнем Петърковите постижения, но надеждата умира последна).

Не може да изговаря ц, ч, ш, р и също говори не много ясно. Сменява местата на буквите - примерно Абелна вместо Албена.
Смятам, че все още е твърде рано да имаме каквито и да е притеснения, свързани с говор и възприемане на света.

# 27
ИлиткаHug, убедена съм, че Калини ще израсте това проблемче с оченцето!

А пък аз лекичко започвам да се притеснявам, че Вики е тиха и срамежлива. Очаквах, че като ходи на градина ще се промени, но засега няма такива изгледи... Иначе броим и разпознаваме цветовете. Освен това познава светофара. Види ли отдалече, че е червено спира и отказва да продължи и да изчака до пешеходната пътека  Mr. Green А веднъж бяхме четиримата на разходка в парка - Вики и татко й с велосипеди, а аз с количката с Изабела. Съответно пресичаме на две различни пътеки - те на тази за велосипедисти, а аз - на пешеходната. Както пресичаше Вики видя, че за другата посока стана червено и спря на асфалта!  Crazy Татко й трябваше, въпреки протестите й, светкавично да реагира и да я мести  Crazy

За мерките и теглиликите - Малко по-малко от метър висока, 17,5 кг /въпреки че една себеуважаваща се дама не би трябвало да отговаря на въпроса колко тежи  Laughing /, гръдна обиколка, талия и ханш още не съм мерила, 25 номер обувки.

малко нови снимки от нас http://victoriakransen.multiply.com/photos/album/46/46

Хубава вечер на всички  Hug

# 28
 P0LLY -мисля, че ако не ги разпознава все още не е страшно.Но пък, ако наистина само с този цвят среща затруднение може да я заведеш при специалист за ваше успокоение.Аз също знам, че далтонистите на разпознават точно червеното...

# 29
Nijntje, досега ви гледах снимките! доставихте ми огромно удоволствие! и двете красавици много са пораснали, ти изглеждаш просто перфектно!!!

Общи условия

Активация на акаунт