Лятото привършва вече, на градина тръгва АПРИЛското човече

• 23 302
  • 684
  •   1
Отговори
# 30
  • Beyond the Frontiers
Добро утро,

имам въпрос - направила съм такова количества снимки на Борис, че съм задръстила вече два компютъра. Половинката издаде заповед да разчистя.  Sad Как съхранявате снимки, или по-точно къде?

Лека и успешна седмица. Peace

# 31
Ели, Марио купи външен диск - removable hard drive и там качваме снимки, музика, филми. Също съм записала дискове със снимки, но те винаги може да бъдат загубени или счупени!

ако е лошо времето през почивните дни - никъде няма да ходим. Искате ли да се видим с децата в някой клуб, ако в събота вали?

# 32
  • София
Добро утро. Не съм влизала уикенда тук, сега ви изчетох.

Мерките - 92 см., 15 кг. Май се очертаваме най-дребните априлчета Rolling Eyes , тези 15 кила как ги е направил с това неядене, не знам.

За говоренето - не спира по цял ден, не всичко му се разбира, особено ако не знаеш ситуацията или контекста. Вчера за първи път произнесе "Р", но я каза като мен  Embarassed Баща  му много се смя. Но ме притеснява, че нещо сякаш заеква, от това,ч е все бърза да говори ли, не знам. Но например, любимата дума е "Виж" и се произнася така: "Ви-ви-виж". Като му кажа да я каже по-бавно си я казва правилно.

Вие ме разбихе с цветовете, Бобо познава смао синия цвят, но и него го бърка понякога. Явно трябва да се заема по-сериозно с цветовете.

За октомврийска среща за 10-11 съм ЗА, но трябва да видя дали мъж ми не е дежурен тогава.

Елку, ние записваме снимките на дискове, на най-обикновени СД, които според мъж ми са най-добри за такива цели. Имаме си и специален класьор само за дисковете със снимките.

Хубава и успешна седмица.

# 33
Съгласни ли сте на 10 или 11.10 примерно от 10 или 17 часа да се видим в http://www.funnybg.com/ с децата?

Ако да, кой ще иска да дойде? Като разберем приблизителната бройка, ще направя резервация?

# 34
Здравейте,
аз така се притесних вчера с тоя далтонизъм, че четох и в Нета някакви неща,и 100 пъти я карах горката да ми показва кое е червено, кое зелено и т.н., установих, че явно просто бърка имената, защото имаше доста пъти в които си посочваше и червеното и зеленото. Дано да не е това дето ми минава през акъла. Иначе всички останали цветове ги познава и казва правилно, което всъщност ме кара да се притеснявам как пък точно тези бърка.
За съхраняването на снимки - записвам на дискове и слагам в класьор, но задължително всеки месец вадя на Дари снимки на хартия и подреждам в албуми. Усещането поне за мен е съвсем друго да ги разгледам след време, вместо да ровя по класьори, да търся диска с 1000 снимки за да покажа на някой примерно 1 снимка. Освен това какъвто и носител да е, има риск да загубя спомените. А имам снимки вкъщи от преди 100 години, а много ме съмнява, че ще оцелеят толкова време записите ми.

# 35
  • София
Здравейте.
Тези дни Оги има някакви странни изблици на автоагресия и се опитвам да разбера дали е притеснително или е нормално за възрастта му. Примерно нещо като се ядоса и като му се скараме, че нещо е хвърлил примерно или за каквото и да е и той си удря главата или се хапе или си хапе дрехата и дърпа със зъби  Shocked. Опитвам се да разбера ние ли нещо бъркаме в подхода или е нормално. До скоро като заспиваше и си чоплеше устната- на моменти си я е разкървавявал чак   Sad. Но явно това му е успокояващо и така си заспива.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 15:29 от zazu1

# 36
Зазу, не зная какво да ти кажа! Според мен вече е време да потърсиш професионално мнение по въпроса! Защо не пуснеш тема в здравния подфорум или в нашите деца - сигурно има и други родители с този проблем и ще могат да ти помогнат.
Амалия не се самонаранява и не мога да ти помогна от личен опит!

Нищо не казвате за предложението ми да се видим на 10 или 11.10?

# 37
  • Beyond the Frontiers

Нищо не казвате за предложението ми да се видим на 10 или 11.10?
Аз все като се каня и се разболява Борис. Този път ще мълча newsm17 пък дано е здрав и да дойдем.

# 38
Зазу, в парка имаше едно момиченце, което си дърпаше кичури от косата и ги отскубваше. Накрая родителите му се принудиха да го подстрижат нула номер. Видях ги преди около седмица, след около година пак си е нула номер. Явно няма резултат. Това е единствения случай в който съм се сблъсквала с автоагресия.  Може би наистина е хубаво да се посъветвате със специалист.

# 39
  • гр.Варна
Здравейте!
Влизам,за да почерпя по случай именният ден на нашето детенце!

# 40
Хриси, винаги името на вашето съкровище да се споменава с добро и по хубави поводи! Целувки от нас!

Ели, броя ви!

# 41
  • София
Зазу, в парка имаше едно момиченце, което си дърпаше кичури от косата и ги отскубваше. Накрая родителите му се принудиха да го подстрижат нула номер. Видях ги преди около седмица, след около година пак си е нула номер. Явно няма резултат. Това е единствения случай в който съм се сблъсквала с автоагресия.  Може би наистина е хубаво да се посъветвате със специалист.
При Оги не е в такава тежка форма (надявам се и да не стане де). Просто примерно като се ядоса и си удря с ръка 3-4 пъти главата или си захапва блузата и дърпа. И това от 2-3 дена насам. Не мисля, че го прави по начин да го заболи силно  newsm78 . Просто се притесних. Той е много емоционален и енергичен и обикновено си изразява външно емоциите. Не вярвам нещо да му се е насъбрало и да го е подтискал. Отделно по 100 пъти на ден се мляскаме и си обясняваме колко се обичаме  Crazy, та не мисля, че е останал и с чувството, че не е обичан.
Хриси, честит именник   bouquet. Да ви е жив и здрав.
За срещата. Точно на 9-10 октомври от работа ни организират тиймбилдинг и няма да мога. Ако е на 11, може да се включим.

# 42
  • Beyond the Frontiers
Зазу, като го обясняваш и не виждам нищо притеснително. Борис като му откажа нещо и се тръшва на земята с все сила Twisted Evil, случвало се е и да си дрънне главата в яда си нарочно.

Хриси, честит ти именник. Да ти е жив и здрав и много да те слуша.

# 43
Записвайте, записвайте, че на нас точно преди морето ни изгърмя хард 500гб. със всичките снимки на Аля от бебе до сега...понеже все сме "заети" така и не оставаше време за backup и сега ни се върна тъпкано...

Бях ви споменавала за автоагресията на Аля да се чоли по лицето до кръв...е след като се прибрахме от Норвегия всичко отшумя и цяло лято нямахме проблеми до скоро.Явно от предстоящото заминаване на баща й се изнерви и сега пък започна да си чопли ноктите.Ужасно е...неспира...постоянно.Показалците и палците й са все едно са изгризани наполовина ноктите и кожичките.Консултирахме се с психолог и той,  повярвайте ми, не ми каза нищо, което да не знам....просто в тази възраст няма какво да се направи...Само се моля яслата да не активизира още по силно този стрес, който явно изпитва детето...

п.п. Безумието е, че покрай нея и аз започнах несъзнателно да правя същтото....явно ще трябва да ходим на групова терапия.

# 44
Хриси, да ти е жив и здрав именника! Да е все така будно и добро дете!

Зазу, и Бобо прави така понякога. Аз не виждам нищо притеснително. На тази възраст не са усвоили никакви умения за справяне с гнева и несъгласието... Това е начин да се разтоварят емоционално; чрез физическа самоизява... Поне аз така си мисля. Ще премине много бързо. Когато  Боби го направи, винаги му хващам нежно ръчичката, целувам я и му казвам, че въпреки, че съм му се скарала, много го обичам. Според мен тук не става дума за стрес. А пък заекването при Боби на Кати за мен по - скоро е от бързане, отколкото от емоционален стрес и преживян шок, както е при истинското заекване.

Момичета, как Ви завиждам за срещата!

Моят син току-що "омете" два кремвирша! Довечера ще давам курбан по този повод... Не е най - подходящата храна за тази възраст, но е изумително, че за първи път яде сам с интерес към храната и без насилие (казвам "храна", защото досега проявяваше интерес и си похапваше с апетит единствено боклукчавите храни).

Общи условия

Активация на акаунт