Сладко от сини сливи

  • 35 523
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 437
tutulina, благодаря за рецептата!
Направих го както си го написала и стана страхотно! Вчера направих двойна доза вече смело.  bouquet

     Много се радвам, че се е получило добре. Пробвай да направиш мързеливата палачинка и я намажи с този конфитюр от сини сливи. Слагай щедро, става много вкусно. Браво  Fleur  Peace

     А за оцета и аз се чудя  newsm78 , може би някой ще обясни  ooooh!

# 16
  • Мнения: 1 798
Оцета може би е заместител на лимонтузуто  newsm78

# 17
  • София
  • Мнения: 9 860
Аз правя "Печено сладко от сини сливи"

В тавичка се нареждат половинки сливи с отрязаното нагоре, поръсват се със захар според вкуса, заливат се с 1/2 ч.ч. оцет и вода (да не покрива сливите) и се пекат, докато омекнат - някъде час и половина. При насипването в бурканчетата слагам орехи.

Аз слагам захар в съотношение към сливите 1:2, така става по-киселичко.
А после бурканчетата варят ли се??
Оцета и водата в какво съотношение са?
 Grinning

# 18
  • Мнения: 1 798
Аз направих ето това сладко - http://recepti-bg.com/index.php/%D0%A0%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D … %D0%B2%D0%B8.html
Забравих името на съфорумката която го написа Blush
Стана страхотно  bouquet

# 19
  • София
  • Мнения: 9 860
delicate,а бурканчетата вари ли ги?

# 20
  • Мнения: 1 798
delicate,а бурканчетата вари ли ги?
Не,затварях ги горещи .

Общи условия

Активация на акаунт