Първи рожден ден празнувайте през СЕПТЕМВРИ с мен!

• 29 503
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Цитат
Друго, което срещнах, бе че за вечеря вече не било достатъчно децата да се хранят само с мляко, а трябвало да хапват някакво постно ястие и около 150 мл мляко. Въпроса ми е - кога децата започват да вечерят с твърда храна?
Аз също бях писала за това. На последната консултация
педи ми каза, че вече млякото не е достатъчно и трябва да го давам между храненията и трябва да започнем да вечеряме с постно ядене. Обаче нашата следобедна закуска е в 17-18 часа т.е. време за вечеря няма, тъй като в 20-20.30 детето пие Ам и си ляга. Пробвам периодично да замествам следобедната закуска с постно ядене, но то категорично се отказва. Маги  така и не се нааучи да яде постно. Давала съм месно обаче само за да видя реакцията и тя си го хапва с удоволствие. А веечерното Ам варира в широк диапазон, от 80 до 220 мл. Следва 12 часа пауза и дори след събуждане не виждам да е "озверяла от глад". Та мисля, че млякото все още й стига, но смятам да споделя наблюденията си с док да видим какво ще каже.
Сович, благодаря. Ще прочета августовската. Макар, че каквато съм паника няма да е много добра идея да чета подобни неща. От тази ваксина и мен ме е страх, успокояван се, че от познатите ми деца няма нито едно, което да е имало проблем с нея. А и Маги до момента не е показвала никакви постваксинални реакции.
Шмат, майчета, желая ви прекрасно парти днес и чакам да гриза нокти надд снимките. Mr. Green

# 76
Здравейте,сладурки!  bouquet
Ето ме и мен-изцедена тотално,но вече почти преборих болестта ДНЧД  Praynig Чакайте сега да видим като четох,четох какво запомних  Mr. Green
Адикт,Гого десерт не яде-обикновенно суче след ядене-просто не ми е много ясно как някои деца сами се отбиват и спират да ги интересуват циците  Confused Моето сигурно ще суче до 5години  Mr. Green Сам си иска-дърпа ми блузата и вика:"дат,дат" ,което на неговия език одначава дай  Laughing Суче много сутринта и през ноща и за това още минаваме БЕЗ друга закуска-просто не е гладен и ми отказва  Rolling Eyes и в тази връзка
За храненето-яде някакъв вид манджа на обяд,после следобед каша, или овесени ядки с плод,или просо с плод и такива работи.Вечер вечеря с нас-понякога не изяжда почти никакви количества,понякога омита мноого -ама като нормалните хора-не винаги е еднакво гладен  Wink Суче преди заспиване и по 2-3пъти през ноща,но пък спи до 10.30  Grinning
Шмати,и аз чакам с ветърпени включване от партито  Grinning
За зъбките-имаме си точно 4бр,но още не ги почиствам.
Беба,и Гого е с хрема от 5дни-капя физиологичен разтвор+клеева тинктура и почиствам с клечки за уши-голям кошмар и е при нас тази процедура  ooooh! Много плаче и маха с ръчички.... Cry Но нали е за добро  Simple Smile
За комуникацията във форумите-Ирини го е казала много добре  Peace Ей в такива ситуациии не мисля,че е необходимо да повтарям едно и също и се въздържам,нали няма смисъл да претрупваме темите с едни и същи постове  Thinking Поне аз така мисля де... А когато влезна с въпрос ,понякога също не пиша,защото намирам отговорите си в някой от вашите постове  Peace Наистина много,ама много сте ми полезни!!!!!!!   bouquet Hug И много,много си ви обичкам!!!!!!!!! Heart Eyes Hug

Ей, с  тази ваксина ме притеснихте..  Thinking Тя за какво е всъщност?Хем ми се иска да вляза да прочета,хем пък като знам как се панирам от всичко...

# 77
Дзак! Сколасах с част от снимките от партито!
Поздрав от порасналия малък мъж за Ясен днес! Да е жив и здрав, Дианченце!   bouquet

Останалите тук
За спомен от втория му ден
- на мама малкия сърдитко.

Чета, че доста от вас са били неприятно изненадани от външния вид на бебетата си. Аз бях така с щерката - видя ми се толкова грозна в първия момент, че се чудех, дали да се сърдя или да плача. След няколко дена ми се видя най-сладкото бебе на света. С момчетата проблеми не съм имала.
Др. Цвети, ти май ме пита за тортата - аз я правих. Тук при нас да си поръчаш торта ти излиза златна и затова запретнах ръкави и я спретнах сама. Само дето я направих огледална  hahaha Усетих се, чак на другия ден като реших да направя снимките  ooooh!

# 78
Боже! Хора вие чели ли сте за страничните реакции от тая ваксина? Че на мен сърцето ми спря. При това в листовката се споменава,че реакции могат да се появят до 28 дни след поставянето, а най-силно те са изразени към 11-я ден. Освен това (вече не от листовката) реакциите засягали между 1 и 10% от ваксинираните деца. Ще се побъркам!
Пенелъпи, ваксината е срещу морбили, заушка и рубеола. Освен, че влезнах в августовската бях и  на едни други места и видях и колко по-страшно може да стане. При това ще си лудея един месец.Толкова е периода, през който могат да се появят странични реакции.
Веч, страхотен, малък поет имаш!

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 15:45 от niki97

# 79
За какво е тая ваксина?  Thinking

# 80
Ето,забравих най-важното:
Честит Рожден ден на Елиас на патерица!Да е много здрав и палав и да те радва много Вечи!Прелестен е!Снимките ти както винаги са У-Н-И-К-А-Л-Н-И!
Честит Рожден Ден на Ясен-здраве,щастие и много късмет напред в живота!Дианченце,нека само да те радва!
Флу,страхотни снимки!Малката Ели е истинска принцеса  Heart Eyes

# 81
Не знам дали някой ми чете постовете, точно в предния си пост съм писала за какво е ваксината.
П.П. Наистина да водиш монолози и да пишеш едно и също нещо по няколко пъти не ми е мечта. Не ме разбирайте погрешно, на никой и през ум не ми минава да се сърдя или нещо подобно. Но пиша и питам едно нещо по няколко пъти докато някой се навие да обели дума.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 17:39 от niki97

# 82
Ники, сигурно за вида на ваксината говориш?
Не се сърди, нямаш повод, ти писа първо и после Веч попита за ваксината и ти едва по-късно редактира поста си. Часът на публикуване на нейният пост и твоята редакция ще го потвърдят.
Гуш!
Четем всичко и всички!!!
Мир!

# 83
Здрасти, наш`те! Казах, че ще дам идея за общ пост - те го те:
изкарваме си супер .... искаме да сте тук...много ви здраве  Mr. Green и те така...
Заплашват, че ще ми спират нета мацките, затова на ви една снимка и до утре Simple Smile

# 84
Ей,Шмати,големи сте сладури всички!!!!!!!! Hug Heart Eyes
ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ!Въпреки,че от усмивките ви личи,че е такова... Grinning

# 85
Ех, това Шмати бре!  Hug
Ще ни разглезиш и другия път ще искаме камери на живо! hahaha Joy Joy Joy

И аз четох за тая ваксина. То почти всички лекарства са така- едно оправят, друго развалят...  ooooh! Дали няма някаква по-добра алтернатива, та била тя и платена?  Thinking Моля, който има инфо, да се отзове, да не ви привиквам една по една!  Laughing

Честито на всички рожденици от последната седмица! честно казано сега не ми се рови в списъка да изброявам
Да са здравички и да имат прекрасно детство!  Hug Hug Hug 

Облизах къщата и сега се наслаждавам на гледката през терасата. Доволно!  Simple Smile

# 86
Ехо, Шмат, страхоно парти си спретнала! Много сте ми сладки и чакам с нетърпение общия РД, за да ви видя всички!  Heart Eyes А ти, без никаква доза преувеличение, ти си красива!  Blush Heart Eyes

Диме, обичам да ми е чисто и подредено, някак по-пълноценно и приятно става битуването  Grinning

Нашата консултация приключи./4тата откакто Джи се е родила / Поставихме и хепатитната ваксина и след 1-2 месеца ще поставим коментираната от вас за рубеола, морбили и т.н. . Аз нямам двоумения относно това дали ще я сложа или не. Така или иначе следвам задължителния имунизационен календар, а и съм достатъчно информирана относно усложненията при малки деца ако се заразят с въпросните болести. Поради тази причина не мисля даже да чета препоръчаната августовска тема.
Питах за Превенар-а. Действително ще стане част от безплатните ваксини, което е супер  Simple Smile, но първите количества безплатна ваксина ще бъдат внесени края на 2010. Хубаво е, че след 2-та година Превенар се поставя еднократно /а не както сега/, т.е. тези от вас, които искат да го поставят ще могат да го направят и то без пари и без да дупчат детето 3 пъти след една година!
Другото, което питах доктора ни е за количествата мляко, които трябва да се приемат до втората година. Каза ми да не се притеснявам и ако Джинджи приема млечни продукти и белтъци в достатъчни количества плюс чаша кисело млекце между храненията, изобщо да не се тревожа и ако се налага  и искам да приключвам вече с кърменето, да го направя плавно и без чуство за вина и тревога за млечните набавяния на дъщеря си. /той е много умерен във всичко/ Каза, че нерядко изключително кърмените деца не пропиват друго мляко през първите години от живота си. Успокоих се и се надявам въпросното инфо да послужи така и на някоя от вас.
В този ред на мисли, Вечи, ти с твоя сладък голям син как процедира, когато отказа да пие мляко? /тортата ти е .... ями-ями!/

Нени, За вечерята - споделям мнението за нормална храна - постна манджа, супа или просто нарязани мезета, зеленчуци и хляб. Това към 19 ч, а за следобедна закуска давам плод, или йогурт с плод, или кърмя - именно, за да си вечеря с апетит.
после към 21.30 я кърмя и това е. Не мисля, че кърменето за нея е достатъчно хранене. АМ-то е по-тежко и засищащо /въпреки, че Спаси си вечеряше постно ядене или каша и си пийваше АМ в леглото докъм 2.3 г/
беба, много е неприятно това със Стеримара, но съм установила, че най-важното е скоростта ми. смея да тнвърдя, че съм ужасно бърза  Embarassed Джи щом извадя накрайника от носа й и забравя - спира да плаче на секундата /ако се е усетила въобще/, но виж с бъркането в носа... както види клечките за почистване изпада в ужас. Решението ми е като види клечката й я давам да си играе и в секундата, в която се разсее пак действам - бързо. Старая се да й "ровя" в нослето максимално рядко.
НикиHug

# 87
Шмат! Еееее, страшна си! Как хубаво ми стана, мерси! baloni Всички сте чудесни и аз искам да съм там!  Mr. Green

Дианченце, леле тази торта където пусна как ми е влязла в главата, не е за вярване. Много вкусна ми се стори. Да ти е здрав и прекрасен малкият Ясен!

Сев, интересна тема си повдигнала. То по принцип хората обичат да говорят за себе си, което си е нормално. Не мога да кажа, че е по срещано из форумите това явление. Може би защото за разлика от лице в лице комуникация, тука не може да се отделят групички от хора които си пасват по добре и всъшност никой не става много близък с друг. Поддържа се някакво ниво на разговор което е "средно статистическо" за да може повечето участници да са съпричастни. И тъй като е трудно да се интракомуникира с всички които 'говорят' човек споделя своите премеждия за да се чувства като част от групата. Не знам. Не мога да кажа че съм се замисляла.
А другото е че всяка една от нас е тука по различни причини. Очакваме различни неща от този форум. И не всеки ще получи това което му се иска, няма как. Thinking

За яденето - моят си е още на 80-90% кърма и нищо му няма. Някои дни яде като за последно, но рядко. Няма доктор който да ме увери че нещо му липства. Аз предлагам, пък той си решава. 

Иринии - моите са кърмени поне до втората година, но след това не са пили никакво мляко. Рядко ядат кисело такова. Здрави прави и щастливи са.

Ники, аз не ваксинирам и това е достатъчно за да ти е ясно моето мнение по въпроса.  Peace

Имаше още, но кой да помни.  Ей как искам и аз на общ празник..

# 88
Здравейте, мами!!!
Първо нека честитя рожденния ден на рожденника Ясен! Много здраве и щастливо детство му пожелаваме ние с моята дъщеря.  bouquet Честито и на всички септемврийчета, празнували този месец!!! Да са ви живи и здрави!  bouquet
Гледам за яденето си говорите, да споделя и аз нашия режим:
8-8.30 АМ или кис.мляко с бисквити или кус-кус със сирене, или сирнена попара.Понякога й правя грис.
12.00-манджа 200 гр. със 2-3 сухара
16.00-крем или бисквитена тортата, мляко с ориз, плод с бисквити, плод с извара, йогурт
20.00- супа 100 гр и преди лягане 180-210 гр АМ
Между храненията давам сок, все още гледам да я прясно изцеден или настърган плод.
Понякога й давам пшенични пръчици или солети, но гледам да ги избягвам.
Ние все още сме само с 2 зъба и не съм запчнала да ги почиствам.Дали трябва да започвам вече? Rolling Eyes
Клеевата тинтура мога само горещо да я препоръчам!!!И нир досега 2 пъти имахме сополки и именно клеевата тинктура ни оправи.Аз я приготвях така за нослето-в 10 мл физ.разтвор или Стеримар капнах 5-6 капки от клеевата тинктура.Капи се 5-6 пъти дневно по 3-4 капки във всяка ноздра.И при нас пада голяма борба като й почиствам нослето с помпичка и като капя капките.Все едно я колят, но няма как...
Искам да поздравя всички мами, които кърмят все още! Това е голямо геройство, супер много се кефя на такива!

# 89
Ники, не се впрягай!  Hug Попитах за ваксината, защото имената на ваксините в  България са различни от това, което предлагат тук. Не мога да се ориентирам в повечето случаи. Благодаря за уточнението. Точно тази ваксина наистина има много странични ефекти, но опасността от увреждания пък от самите заболявания ме е накарала да я сложа на моите деца. Може много надълго да се дискутира по тази тема, има в подфорум Здраве обширна тема за дискусия по ваксините и който иска може да се и нформира.
Ирини, убий ме, направо не помня как беше. Знам, че отказваше шишето с млякото (наложи се да го отбия по много причини на 6 месеца Confused), но си хапваше примерно разни йогурти (не мога да ги нарека кисело мляко). сирена и изварени десерти. При Елиас не забелязвам признаци на желание за отбиване. Дори в момента пак е намалил "човешката" храна за сметка на млякото. Виждам, че си много притеснена за "млеконадоя". Мога да ти споделя моя опит сега с малкия - дори и да си мисля, че няма да му стига млякото (нали е в различни фази), той си изсуква достатъчно. Естествено след час-два пак ме търси, но той си е така откак се е родил. Усещам винаги, че като засуче, млякото потича и му пълни устата, въпреки че гърдите ми са меки и едва ли не "спаздушени".  Joy
Шматииииии, страхотни сте!!! Нямам търпение вече да е 11!

От общуването в нета се научих на много неща, най-вече на търпение. Имам вече 5 г зад гърба си в този форум (включвам и времето със старата си регистрация) и разбрах, че липсата на пряк контакт много опорочава общуването. Аз съм експлозивен човек и хората, оперирани от чувство за хумор, реагират понякога с неразбиране на "нелепите" ми шеги (колкото и да са безобидни в моите очи). За съжаление нямам предни зъби (в преносен смисъл) и понякога определено прекалявам в "откровенията" си, та затова съм си патила много.
Научих се да давам акъл само, когато е поискан. Споделям моя опит, ако може да бъде полезен с нещо на другите. Все пак имам три деца, нали? Wink

Общи условия

Активация на акаунт