Първи рожден ден празнувайте през СЕПТЕМВРИ с мен!

• 29 555
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Вечи  Hug Hug Hug zа всички ви, zа снимките наистина няма какво да говоря..
Щмати и другите мамета и дечица   bouquet Heart Eyes
А иначе ваксината и тука я имаме същата(ММR), също между 12 и 15 месеца. Ей сега погледнах точно. И е същата, Приорикс... дам...
Дими, прочетох, че май няма друга алтернатива на точно таzи ваксина..
Аz, момичета, като се zамисля, не съм против ваксините, напротив(просто ги имам като по_малкото, необходимо zло), но точно zа таzи ваксина нещо...  Thinking Направо да си кажа, ако не е zаушката, може би бих я откаzала, след така прочетените неща.. Просто не съм наясно особено със zаушката.. Морбилито и рубеолата с какво са толкова опасни? Имам предвид.. аz примерно съм боледувала от и двете, нищо особено не бяха, дет´се вика. За малки деца ли са опасни, що ли...? Ако някой zнае конкретно, бих била доволна..
Ирини, аz също следвам календара. Слагаме си ваксини. И мен ме е страх от болестите и усложненията, но точно таzи ваксина... не zнам... И накрая сигурно все пак ще я сложим. Но не беz двоумене, не и zа таzи. И колкото повече мисля, толкова повече... нищо не иzмислям. Но определено не ми е ...хм ... "любимата ваксина".
Оф, наистина, май когато не zнаеш е по_лесно. Но не и по_добре...

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 20:43 от Сова

# 91
  • София
прибрахме се от партито при Марти и Шматарочето!  baloni Беше много хубаво!  txtloves Децата си играха в една стая пълна с играчки и много се забавляваха като лазеха и ходеха из целия апартамент! /без Любо де - той само си седеше Mr. Green / имаше страхотна торта и мнооого вкусна   cook
и аз имам снимки - по-късно ще кача, когато и ще ви чета  Heart Eyes
благодаря за отговорите за десертите и забките  Hug

# 92
Ирини, мерси за инфото за млякото.
Шмате, страхотни сте! Най-хубавите деца и най-готините майки!

# 93
 Embarassed Виноват! Прегрътки, целувки и китки на всички. Аз само да отбележа, че никога, за нищо на никой не се сърдя. Въобще не става дума за форума, в живота въобще. Пък и човек не е златна пара да се хареса на всички нали.
Пиленца, страхотни сте! Аз наистина си изгризах ноктите, че не съм на купона.
Приорикс, няма алтернатива. Такава е навсякъде в света където се слага. Питах. Понеже ме тресе ужас.
Шейле, аз  обаче въобще не съм толкова уравновесен човек като теб, на всичко реагирам твърде емоционално и си мисля все за лошото дето може да се случи. Т.е. хем ме е страх от ваксината, хем повече ме е страх да не я сложа. Освен това тук има трудности с приемането на деца без ваксини в детски градини и  ясли, всъщност (но не се заклевам ) знам, че дори не ги взимат в там.
Щастлива мама, Hug и честит рожден ден на патеричка на малкото ти съкровище.

# 94
Здравейте, милички!
Много хубаво беше при Марти и Шмати! Имам много снимки, но не знам как да направя албумче, за да ги кача! Моля ви за помощ  Hug
Както се вижда от фотото - бяхме аз, Анамар, Суити, Дидето и Адиктед. Имаше и още две майчета близки на Шмати. Бебковците добре пощуряха, хапнаха обилно и гледха "Бейби Айнщайн". Шмати беше страшно красива - с прическа и елегантна рокля. От бебенцата Галето беше най-послушна. Не й се чу гласчето, такова ангелче е тя! А Тео овърша апартамента. Толкова добре и стабилно ходи Simple Smile Ели учудващо също не мрънка много - хапна си доста и си поигра с играчките на Марти, които са страааааашно много! Симонка пълзеше навсякъде, а Любо страшно е пораснал. Има дълга косичка и е голям красавец! Всички мами също са прекрасни - слаби и красиви! Шмате, благодаря ти много, че ни направи част от празника ви! Беше чудесно за мамите и много забавно за бебковците! Ели веднага заспа, толкова беше изтощена.
Беба, не се тревожи за Виброцила, попаднал в очето. Ние именно с Виброцил успяхме да премахнем запушения слъзен канал на Ели, по съсвет на офталмоложката. А с клеевата тинктура внимавай колко концентриран е разтворът и първо го опитай на себе си, защото е много люто. Мъжът ми имаше хрема и си сложи от разтвора на Ели и му потекоха сълзи. Затова започнахме да го правим в съотношение 10 капки физ. разтовр и 1 капка клеева тинктура.
Ирини, благодаря ти за инфото за Превенара. Вчера говорих с нашата педи, но тя нищо не знаеше и каза да си го купя. Обясних й че ще изчакам и ще проверя. Тя ми каза, че може да се сложи еднокрано през втората годинка или еднократно през третата, така че ако го внесат 2010г. не би трябвало да е късно за нас.
Относно млечното хранене педи също ме посъветва между храненията да предлагам кисело мляко по 200г и да не се отказвам от сутрешното и вечерното АМ, просто да намаля количеството му вечер, за да може преди това Ели да хапва и супичката от кухнята. Иначе малката от 3 дни ми е на Фризо 3 - млякото е по-гъсто, мазно и ароматизирано на ванилия. Пие го, но не с охота. Педи каза, че може да давам вече прясно мляко, но на мен не ми се иска все още.
Веч, снимките са страхотни! Елиас изглежда много щастлив на празника си!
Ирини, а какви са мерките и теглилките на малката принцеса? Ели вчера я измерихме и се оказа, че е отслабнала с 200г. Явно от хремата - не ми ядеше добре, чак сега започна да си наваксва.
Лека нощ, милички  Hug

# 95
  • София
Хайде на топлите снимки! Simple Smile

Прекарахме си чудесно!  Шмати се беше подготвила страхотно за партито във всяко едно отношение! Имаше украса, вкусно хапване и много играчки за дечицата. Хитът на празничната маса бяха топките със сирене и орехи- чакаме рецептата с нетърпение! Simple Smile Шмати беше помислила и за апетита на бебоците. Wink Гали си похапна пълнозърнеста бисквита, оризовка, солена кошничка и кекс. Grinning Рожденикът беше в много добро настроение и разхождаше баба си из апартамента, без да спре и за минутка. Wink Беше много приятно и за нас, и за малките гости! Шмати, благодаря ти за гостоприемството и настроението, което ни създаде! Heart Eyes

Флучи, отиваш на нашия сайт в Multiply и кликваш "post photos". Ще ти се появи страничка, на която можеш да избереш файловете от компютъра си. Цъкаш "new album", или пък ги добавяш към този, който вече съм направила. Като свърши качването, запазваш промените и албумът е готов! Peace

# 96
Добра вечер, майчета!

Шмати, много сте хубави всички! Ех, че приятно, много се радвам, че всички сте изкарали чудесно. Флу, и на теб благодаря за хубавия разказ Simple Smile Искаме още снимки  Mr. Green  Heart Eyes

Благодаря на майчетата, които ми писаха за вечерята. Иринии, Ники, Флу Hug Обаче аз вече започнах да се обърквам. Калоян се храни 4 пъти основно и 2 пъти междинно с плодове. Сега чета, че за междинно хранене трябва да се дава млякото. И тогава къде ще наместя плодовете  newsm78 Аз май започнах да мисля на глас, ама наистина се обърках. В този ред на мисли някой дава ли на обяд супа и после основно? Сега ми идва и друго наум да попитам - дали ще е проблем, ако приготвям попарата с АМ? Аз като малка предпочитах попарата с мляко, вместо с вода или чай, ама знам ли  newsm78

Ох, тази ваксина, ми ще я слагам, няма начин.  

Майчета, пак започнах с фермана, та да спирам май. Отивам да гушкам милото  Laughing

Само да се коригирам - снимките от рождения ден на Марти са чудни! Ей, дечица, напълнихте ми душата!

# 97
И аз тотално се обърках с това хранене, затова съм теглила по една на всички просветени. Така като чета всички (почти всички)  бебоци са в период на изследване на храната. Предпочитат сухоежбина, това което е в нашите чинии или просто си имат своя собствена нагласа за храненето. Аз реших за себе си, че докато си търси млкяото вечер и при това се засища ще й го давам. Пък каквото сабя покаже. дете гладно не седи и винаги си намира начин да си поиска храна, колкото и малко да е.
Лека вечер пиленца, аз се потапям в  темите с постваксиналните реакции. Ще си правя страшки. Mr. Green Тати е в командировка и май нищо друго не ми остава освен да си съчинявам филми. Hug

# 98
ей, страхотни сте, купнджийките. Шмате, прекрасна мама си! Бебоците /които вече съвсем не са бебоци, но пък ми е хубаво да казвам, че имам бебе   Wink/ са толкова сладки и така хубаво хапват...

нени, не следвай строги планове е моят съвет. Аз поне така правя. Вобще не смята кога какво да давам... Ако Кали е свикнал сутрин с АМ-то му давай, ако не е свикнал си му прави директно закуската. После след 1-2 часа ако иска нещо да хрупне му дай половин плод. После обяд. След обяд или йогурт, плод, кисело млекце, но без да гониш количества - просто да не е гладен. Слдва вечеря и преди сън мляко. Аз съм против даването на плодове след хранене. Но все още са малки, за да спазваме напълно принципите в разделното хранене за неферментирането на храната.
Ники, абсолютно същите са ми чувствата по повод ваксината. Затова ти казах, че тъй като така или иначе ще я поставим, гледам да не се травмирам прекомерно с информация и чужд опит.
Флу, не сме мерили колко тежи Джинджи, но аз чат-пат я меря в къщи и е някъде към 9,200. На ръст док я премери 76см. Мац, ако можеш задръж с кравето мляко. Знаш, че се старая да не съм крайна по повечето теми, но за кравет омляко специално съм информирано протиф. По-добре кисело със захар отколкото прясно.  Hug
Мона, пропуснах да ти споделя първат ами мисъл, когато прочетох за родителите ти - По-добре късно, отколкото прекалено късно. Имам достатъчно близък случай на хора, които е трябвало да приключат с компромсите още в разцвета на барака си, за да спасят невъзвръщаемите години щастие и спокойствие, но като психолог знаеш, че сред най-сериозните страхове на човек  е страхът да избяга от сигурността... Сега тези хора са по-нещастни от всякога /на по 60 г са/, но вече не могат да кажат край поради стечение на други съдбовни намеси, които нямаше да имат значение ако бракът им бе приключил по-рано...
Вечи, и аз те чакам!  Heart Eyes Снимките са ти супер, както винаги, а каката е като от някой романтичен италиански филм... Мила, тя вече прилича на девойка, не на момиченце... времето летиииии...
Ние бяхме на вечеря и кино и да ви кажа отдавна не бях гледала по-бозав филм - Професия Жиголо.

# 99
Шмат, купонът изглежда на макс  Party И бебоците и мамите от снимките са прекрасни  Hug
Флу, Веч, и вашите сними снимки разгледах. Ами страхотни деца... най-красивите  Heart Eyes
Ирини, благодаря за инфото за Превенара (много я мисля тази ваксина) и за млякото. Нашето хранене прилича на това при Пенелопи и аз също се чудя как Надя ще се отбие сама  newsm78 Вече явно ме изсуква до капка и после започва да буйства - мята глава без да е пуснала гърдата (а има зъби вече  ooooh! ), бие ме с ръчички... мисля, че се нерви, че не пуска.
Ники, права си за неваксинираните деца - не ги вземат в детски заведения. Поне моите познати ги накараха да си направят пропуснатите ваксини и тогава да се надяват на ясли и градини.
Момичета исках да ви се похваля с нещо, което не съм споделяла - виждам резултат от ремонтите ни  Party
Имаме две къщи и правихме изолация на едната и покрива на другата. Валя точно когато беше разпокрита едната къща и всичко вътре прогизна, но пък намерихме повод да я изчистим тотално, без да използваме изтърканото (за нас) "това може да потрябва" и да продължаваме да складираме боклуци. Изкарахме три камиона, като единия беше скрап (от там се поопаричихме  Laughing ). Сега имаме големи планове за градините - едната с ливадка и басейн (за целта чакам багер другата седмица), другата с на мама био-продукцията и третата само с овошки. И за зимата остават вътрешните ремонти, които хич не са малко  Confused
Всъщност така като го написах, се зачудих с какво се хваля  newsm78 Толкова работа имаме още... Поне сме я започнали  Blush Но пък ме е обзело едно чувство на удовлетворение... Много обичам да върша нещо  bowuu

# 100
Суити, благодаря, че ни "покани" с вас, или поне до колкото е въzможно Hug Снимките, или по_точно присъстващите на тях са  Crazy Heart Eyes
Шейле, аз  обаче въобще не съм толкова уравновесен човек като теб, на всичко реагирам твърде емоционално и си мисля все за лошото дето може да се случи. Т.е. хем ме е страх от ваксината, хем повече ме е страх да не я сложа. Освен това тук има трудности с приемането на деца без ваксини в детски градини и  ясли, всъщност (но не се заклевам ) знам, че дори не ги взимат в там.
Ники, няма как да не съм съгласна с теб, от първата буква, та до точката накрая  Wink Ей т´ва ми е проблема много често, да му се на види  ooooh!. Затова и каzвам, че ми беше от една страна по_лесно, като не zнаех.. С Кристиян, примерно. Щото тогава имаше "9 месеца" и "Спок" и.. толкоz. Не бях и чувала zа раzни неща и иzобщо.. да... Обаче съм и много благодарана zа многото информация сега. Не можем да си zатворим очите я.. Отсява се, но.. тука просто, как да кажа, съм на кръстопът. Затова ще си повторя въпроса от горе(иzвинете, но наистина си блъскам главата а и не се чувствам достатъчно zапоzната), zнае ли някой конкретно как са опасни гореспоменатите болести. Защото, ако е само това, което аz zная zа тях(не съм убедена, че е достатъчно).. бих се поинтересувала, мога ли тук да откажа конкретно таzи ваксина.
Може би трябва да питам в zдравния...
Иzвинете, на който е досадно, че толкова иzписах zа таzи ваксина, но нали zанете... иzливаме си душата тука. Че ако не тука, къде  Wink  Embarassed
Обащавам, няма повече.
Аz вечеря в истинския смисъл не давам на Ана Мари.. Ето днес е яла в 20.00ч един смачкан банан с около150мл кисело мляко, до преди това спа, та zакъсняхме с яденето. И после в десет и нещо АМ и лягане.
Флу, zа прясното мляко. Докторката ти може би е имала предвид, че вече можеш да го вкараш в менюто, не да го дадеш да го пие така  Peace Нашият доктор, когато отидохме на консултацията на годинка, каzа точно това. За дете беz проблеми до сега, това е въzрастта, та да zапочвам да давам вече преработено. При което се сещам, че бях обсъждала със Суити преди време, тя каzа точно същото. Аz си мислех, че е рано. Но като се zамислих реших, че тя е права(Суити  Hug)... Ами не, не е рано. Защото примерно и кремовете от кухнята(който ги яде де Wink ) са вече с мляко. Ми крем супите... Че то аz съм давал по това време и на Крис, ама кой да се сети  Rolling Eyes Blush Иzобщо така си е.
И вчера направих на малката ориzова каша, от теzи zа след 4месеца, като сварих прясно мляко и я раzтворих в него. Стана нещо като крем, но беzвкусно малко  Crazy Иzяде го, което много ме учуди, но и zарадва, zащото тя не яде никакви десерти от типа на кремчета, мляко с ориz, грис или сладките бебешки каши(брат й беше навремето едно към едно, манджи ок, но кремове не му предлагай. Не страдах много де и аz не ги обичам  Mr. Green ). Това не беше сладко, а аz zахар не сложих и тя го хареса. Та въведох вчера официално прясното мляко  Peace . Доволна съм от успеха и ще й правя така. Поне  е някакво раzнообраzие. Че само йогурти или кисело мляко с нещо...
Айде пак се отплеснах, нещо тия дни много пиша и досжадам  Embarassed

# 101
Не не, не досаждаш, аз обожавам да те чета.
Ай ся, кажи още нещо де!!!

# 102
Не не, не досаждаш, аз обожавам да те чета.
Ай ся, кажи още нещо де!!!
Joy
Ирониzираш ме май, а...
...............
Редактирам, щото току що видях това в една дуга тема, та викам да го "донеса"  Wink и си лягам..

Прясното мляко е проблем само ако измества друга, по-важна храна.

Това е основното съображение в схемите за хранене на деца между 1 и 3 год. - количеството мляко се ограничава само когато засища детето за сметка на друга основна храна. Това е смисълът на горната граница от 600-700 мл дневно, долната граница е около 450 мл.

Прясното мляко също е добър вариант след 1 год. Не е задължително да се дава АМ. За справка - различните педиатрични организации.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 01:43 от Сова

# 103
Сакън, недей така, душа, аз искренно ти се радвам.

Моите мъже спят. Единият съвсем легално си заспа в 22ч в кошарата. Другият нелегално отнесе плувката на дивана малко по-късно, докато аз гледах някакъв фил, ужаси, по БТВ. Че го сръчках леко и НЕнежно да се мести в спалнята.

И сега вършея по сайтовете и форумите.

# 104
Иринии- да, страхотно ми е като е чисто и подредено. Съни беше на разходка са баща си, докато поприбера и като се върна... с реда беше набързо приключено  hahaha Joy Joy - веднага отиде в стаята си, разпиля играчки, замъкна няколко в хола и в коридора, поизкара дрехи от гардероба... Няма как, оставям я да си вършее.  Party

Деси, niki97, жалко че няма друга алтернатива... ами няма как- ще слагаме... аз още не съм дала кръв и урина за годинката, много съм несериозна

niki97, възхищавам ти се за това, че не се сърдиш "в живота въобще".   bouquet Звучи чудесно, пожелавам си го и на мен, че понякога съм голяма сръдла.  hahaha  newsm78

Добре дошла на Щастлива мама  Simple Smile

За партито- личи си, че е било страхотно!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт