Първи рожден ден празнувайте през СЕПТЕМВРИ с мен!

• 29 556
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Не не, не досаждаш, аз обожавам да те чета.

е аз  Heart Eyes
онзи ден като бяхме при педи, и казах, че няма да правим тази ваксина  Confused за това ви питах ... ми тъкмо оправихме на Любо АД  Confused охххх ... Господ да ни пази  Praynig Praynig Praynig

Gardenia, и аз се размечтах за градинките ви  Flutter
Хепи мама, аз реших за нас с Любо - рано ни е още за четки и конци за зъби  Peace
Нени, е аз като теб и Иринии, знам - плод на гладно.така съм свикнала с това,че както не мога да хапна плод след ядене, така и на Любо не мога да дам. забелязвам, че му купувам такива плодове, каквито не мен ми се ядат, обличам го толкова тънко/дебело, както себе си ... като започне да си казва, тогава ще гледам да го слушам  Mr. Green
Ники, и аз много `важавам плодовете, не го лишавам от тях, но между храненията му давам, не като десерт.
да ви кажа защо ме е толкова страх от десерта  Tired майка ми винаги готвеше супа, манджа и ... десерт  Crazy ама винаги имаше нещо сладичко /пак казвам не възпримам като десерт плодовете, може би ми е погрешно схващането.../ и до ден днешен си търся сладкото след хранене  Outta Joint ама като наследство!!! разбери - няма заспиване  Naughty и хич не се кефя на този си навик ... не ща и Любо така да го свиквам  Thinking а и повод аз да отвикна  Wink а в тези десерти в кухнята слагат ли захар ...
Григ, слушай сега за елдата. Четох, че трябвало да се накисне от вечерта след като я измиеш. На сутринта доливаш вода /не много, защото не и трябва много варене/, ако е поета всичката и вариш 10-15 мин. не изхвърлям от водата-преценявам да остане и малко водичка да има - да не е суха. мачкам в една купичка сирене, слагам малко масълце и сипвам от топлата елда. мммм - много ни е вкусно на нас с Любо. тя е с повече желязо, а ние не трябва да прекаляваме с него /нали сме таласъмчета  Mr. Green/, ама си похапваме  Wink спомням си, че момичетата казваха със зеленчуци била вкусна, ама не разбрах сурови ли какви  newsm78

# 106
Добро утро!

Почвам наред  Mr. Green

Ваксината - много ме плаши. Тези дни ще чета по-задълбочено за самите болести и последствията от тях, ще сложа на везните ЗА и ПРОТИВ и тогава ще реша. Другият проблем е, както казва Ники, че не приемат в ясли и градини... дам... но и това може... хм, да се уреди, един вид  Confused

Прясното мляко - давала съм веднъж, няколко лъжички ей така, смесени с овесените ядки сутрин - хареса й. Ние не вземаме често, така че и тя няма да го "яде" често (казвам "яде", защото не ми се иска още ей така, да си го пие... нали си имам човешко  Wink ). Като казах "човешко" - кърмя 1-2 пъти на ден, най-често сутрин и доста е намаляла кърмата, но тя си цока там нещо и е доволна... мислех да я отбивам скоро, но май ще й го оставя това сутрешно цокане, докато тя си реши...  Simple Smile

Хранене - сутрин овесени ядки ; наобед манджичка, супичка и т.н. (каквото имам сготвено или във фризера); следобед просо/елда/ръжени ядки/пшеничен/царевичен грис с плод; вечер млечна каша с овесена бисквита. Помежду храненията, ако си поиска, давам нещо плод, кашкавалче, сиренце, сухар.

Дими, и аз обичам да ми е подредено, релаксът ми е по-пълен, така да се каже, като съм изблизала всичко  Mr. Green
Сович, и на мен ми е кеф да те чета  Hug
Вечи, Елиас е сладур отвсякъде, много красиво момченце...  Heart Eyes
Шмати и всички мами от партито - страхотни сте. Шмат, Иринии е права - красива си  Heart Eyes

Май още имаше, но... ще излизам с Дарюгата на разходка  Mr. Green

# 107
Едно добро утро,
една хубава неделя,
ЧРД на Елена,
минал ЧРД на Септемврийчетата,
бъдете здравички!

bouquet  Hug   bouquet

# 108
Ехо, добрютро! Чувствам с напълно наспана, чак ми е странно  Grinning

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЕЛИ НА ПЕЗ! Да ти е много здраво, безгрижно и щастливо сладкото момиченце, Пез. Весел празник!

Гардения, това, което сте направили си е за хвалба. Много е трудно човек да се отърве от ненужните вещи в къщата си, също както от другите ненужни неща в живота... На някои хора им отнема толкова време, колкото за да го натрупат, а това води до абсоолютен застой на енргиите в жилището ви /според фън шуй, а аз вярвам напълно в тази закономерност/ Ние с мъжа ми сами построихме дома, в който живеем в момента и имам представа какви сили и седства са необходими, но пък резултатите си струват. Много съм впечатлена от био градината  Blush много си падам по такива неща - нали не съм имала село и сега се кефя на лехата с домати, която сама засадих  експериментално напролет и сега джи всеки ден изяда по  домат откъснат минути преди да й бъде сервиран. Кеф! Та да не се отплесвам - успех ви пожелавам и ако имаш някакви колебания относно определени интериорни и инсталационни решения, питай, може и да знаем отговорите  Hug

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 09:18 от irinii

# 109
Сов,  а и за всички на които им е интересно. Относно въпроса ти Сович, с какво са опасни болестите. Ами това, което на мен ми е известно е, че заушката причинява стерилитет, рубеолата уврежда плода по време на бременност (ако майката се зарази). Това са последствията в късна възраст,  ще проверя и ще пиша. А за морбили намерих това: Най-честото усложнение е среден отит, особено при малки деца и при по-тежко протичане на болестта. Причинява се от бактериална суперинфекция. Много чести са усложненията от страна на белите дробове: бронхиолити, бронхопневмонии, пневмонии, плеврити. Пневмонията често започва като вирусна, но винаги се наслагва бактериална инфекция. По-редки усложнения са ендомиокардит, перикардит, преходен хепатит, пиелонефрити. Към края на обривния период се развиват усложнения от страна на нервната система – серозни менингити или енцефалити, невропатии тип Гийен-Баре.

Т.е. дори не ми се търси да видя с какво са страшни останалите болести. тази ми стига. За нея пише, че ако е прекаране се изгражда пожизнен имунитет. И само още малко да досадя. Сестра ми (тя е лекар ) ми каза да не се притеснявам и да ваксинирам смело. Обаче майка (тя също е лекар ) ми каза, че е виждала реакции от ваксина и съвсем не е толко смела в изказванията си. Извинявм се за дългия пост, и  че говоря само за проклетата  ваксина.

# 110
  • София
Здравейте!
ЧРД на Ясен-на патерица и на Елена-да са живи,здрави и весели дечица.
Вчера бях канена на пенсионирането на една колежка и  всички присъстващи много искаха да видят Васко и баща му го доведе и резултата вечерта беше температура 38.4-не знам дали от там се зарази,но сега пак има...Ние първо като пареше и мрънкаше мислехме,че  Laughingе урочасан.А  нямаи седмица откакто е оздравял-Ирини веднага се сетих за тебе и цикъла около тебе от боледуващи деца. Hug
Много хубави снимки-на Ели,Елиас и от партито на Шмат.
Говорите за храненето пак-8ч-кърма,12.30ч-манджа от кухнята,15ч-кърмене,19ч-крем или грис с праскова,22ч-сукане,23.30сукане за приспиване,4-5ч.нощно хранене-е гладен е ,едвам го държа до 5ч.-5.30ч Sick
За комуникацията тука-какво да кажа много пъти си преправям поста,друг път даже изтривам част от него,едни влизат често,едни рядко,всеки синпатизира на някой и си кореспондира повече с него,нормално е да има синпатии по между ни,има и конфликти понякога.На мене интересното ми е,че някой хора с постовете си изглеждат по един начин като хора и характери,но на живо все едно не са те-някак си не толкова контактни и като чели подтиснати.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 20:07 от stefina

# 111
Честит рожден ден на Ели на Пез! Да расте здраво, умно и добро дете. Да раддва много мама и татко.
Адикт,
 слагат захар в кремчетата и то много. Аз обичам сладичко ама това и за мен е много, освен това онзи ден се натъкнах и на много сол в едн от манджите, а уж не слагат. Добре че Дреб почти нищо от кухнята не яде. Аз мисля, че десерта не е чак толко голямо зло. Стига да е в премерени количества. Моя лош навик е 20 грама уиски след хранене за добро храносмилане. Mr. Green Търсяя си и аз поводи за напиване май.
Гарденийка, че то си е за хвалене. Особено това с изхвърлянето на  боклуците. Пък и от финансова изгода има от цялата работа, а как ти завиждам че си имаш къща.

# 112
Да си призная веднага - чета по няколко страници наведнъж, отговарям мислено на всичките въпроси, но когато се стигне до писмените отговори или Митака се е събудил, или повечето вече съм ги забравила....
Такаааа... да видя сега какво съм запомнила:
Зъбките мия с накрайник и Ненедент сутрин  и вечер откакто Митака има два броя - тоест около деветия месец. харесва му, даже сам си държи накрайника и го дъвче.
Пръскането със Стеримар - сблъсках се с проблема преди около две седмици за пръв път - детето ревеше и пищеше всеки път щом започне процедурата, докато не открих нашия начин - първо пръскам на себе си, или имитирам пръскане, заедно със смешни физиономии, след което той безпроблемно ми разрешава да пръсна и в неговото носле.
За ваксината - не знам нито усложненията от нея, нито опасностите от болестите, признавам, не ми се четат страхотии, защото и без това съм голяма паника, та затова слагам и стискам палци...
За вечерята - от няколко месеца давам на Митака крем супичка или друго постно нещо, че кърмата само не му стига, а АМ отказва. Следобяд яде кисело мляко с плод и бисквитка, сутрин по около 100 г попара. Слабичък е, 9,100 на годинка, ама като не ще повече какво да го правя... Нощем обаче суче и дърпа по 5-6 пъти... няма отказване, ужас....
И последно - да докладвам за една много приятна среща с мама Нели и Влади - много ми беше драго, мац, и да повторя - ако имаш път към София или Ботевград, знаеш ми телефона!

# 113
  • София
 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на ЕЛЕНА!  на мама пезота! Да расте здраво, пъргаво, ведро и усмихнато дете и да радва и него да го радват много мама и всички останали Hug  bouquet
Добра неделя, момичета, както се пееше в една песничка  - "Неделята ден за почивка, почивка ли казвате, не и за мен..." Та аз в не-делята движа домакински и след малко служебни дела Sad Милинката спи, сготвих набързо едни тиквички с ориз, изчетох ви, разго/отговарях наум, но без да успея да го материализирам в пост Grinning
Ники - за ваксинациите, ако тръгнеш да четеш страхотиите, само ще си докараш ядове - или следваш календара или отказваш ваксиниране, така поне мисля аз. Аз съм голяма паника и прочета ли нещо такова ме разклаща за дни и треперя. Решила съм както е написала Иринии да следвам имунизационния календар и както отбелязва Ради да стискам палци Peace и да се моля  Praynig Консултирай се, ако трябва с лекар специалист по имунизациите или просто още някой педиатър или изчети някаква профи литература в нета.
Аз повече пиша за себе си - какво да се прави, браво на форумките, които успяват да отговорят на питанките и да включат повечко  в поста си. Аз не винаги имам търпение, пък и знание Embarassed Иначе се чувствам част от това приятно общество и именно това ми е нужно. А и обмяната на емоции и информация, заразата с положителни енергии, хъс и успокоение. Приятелството, което може да се случи и виждам се случва реално.  
Да не излезе повторение ама, понеже и аз отчетох Шмат наистина изглеждаш много "убава" - гримирана и фризирана ли си newsm78, много женствена..
Хапването - сутрин, вечер и нощем кърмене Mr. Green, иначе сутрин попара, на обяд и вечеря като нас /вчера яде телешко варено, днес тиквички с ориз/, плодове и кисело мляко с бисквити междинно хапване. Пу-пу, яде като разпрана...
Потапям се в папките, че утре ме чака тежък работен ден..., а скоро Мила ще се събуди и ще иска да вървим Heart Eyes

# 114
Честит рожден ден на малката Ели, да порасне голяма   bouquet
Ради, каква хубава, чистичка и шарена снимка. Много сте хубави и четиримата.
Ники, благодаря. Значи основно което и аz zнаех zа първите две.. Освен zа морбилито.. И това zа майка ти ти и сестра ти още по_zле newsm78 , егати, и там гле´й колко противоречиви мнения.. Значи какво следва.. руска рулетка, късмет, слагаме и се шашкаме zа причинените ужасни странични ефекти, или не слагаме и се шашкаме от другите(които, специално zа морбили, не zнам, ама аz не съм чувала някой да са го спохождали. А нашето поколение си боледуваше...  Thinking ). Значи тука няма категоричен отговор. Кофти, все се надявах да иzскочи нещо и да натежи нанякъде. Ми zначи zатвряме очите и решаваме...
Адиктче, на теб искрени поzдравления zа категоричното решение  Hug По-добре, от колкото да си се раzделила на две като мен/нас  Crazy
Ха, момичета, ще пиша, щом ви zабавлявам.. Вие така кажете бе  Joy

# 115
Здравейте, дами и бебоци!
Сега качих снимки от партито вчера, като подбрах такива, които да не се повтарят с вече показаните. Започват оттук: http://september2008.multiply.com/photos/album/124#photo=51
Нямам търпение обаче Шмати да пусне професионалните снимки направени от мъжа й и кума й.
Суити, много ти благодаря, че ми каза как се прави албумче!!!  Hug Hug Hug
Стеф, за общуването тук и "навън" и аз съм забелязала, че много майчета си ги представям по един начин, а като се срещнем на живо са съвсем различни. Обикновено промяната е в плюс обаче! Наистина. Винаги оставам приятно изненадана след контаката очи в очи. А за това, че някой не е толкова разкрепостен в общуването "навън", отдавам го поне при себе си на някаква срамежливост и свитост в началото. Не ми се смейте, но винаги преди среща за първи път с някоя от вас ми е някак притеснено, все едно отивам на любовна среща  Blush

Пез, честит рожден ден на малката адашка! Да ти е жива и здрава и много послушна!

Ирини, и аз не мисля да давам прясно мляко за пиене преди втората годинка на Ели ЖЗ, но за жалост вече го въведох като част от други храни, заради хапването от кухнята. Не исках да й давам толкова скоро прясно мляко, но го слагат в застройките и в кремчетата. На Ели вкусът й беше непознат и 5 дни не изяде нито един десерт, чак след това започна да си хапва.
Дес, възможно ли е да откажеш ваксина в Германия? Наистина ми е интересно  newsm78
Ради, Нелка, много сте красиви на снимката! Направо засенчвате малките кавалери!  Heart Eyes

# 116
Привет майчета! Кали спинка, аз съм сложила супа, забърсах и сега седнах да ви драсна някой ред. После ако имам късмет и в банята ще влезна. Ха ха ха

Първо да поздравя малката рожденичка днес! Ели, бъди здрава, щастлива, обичана! Много гушки на мама Пезота!

За храненето какво го бях замислила вчера не знам. А бе ще си карам както ми идва отвътре. Никога не съм била фен на меренето на грамажи и порции, какво съм се втелясала сега.  Mr. Green Туй то, а и виждам, че това е правилния подход, детето само си показва. Тенкю отново, че ме върнахте в правия път  Heart Eyes

Гарденийка, това което сте захванали звучи страхотно. Хайде наслука, че с майстори не си е работа да се занимаваш. И после ще чакаме снимки. Ама ред по ред.  Heart Eyes

Сович, аз повече няма да я мисля тая ваксина. Тука майчетата споделиха по-лоши неща, ако не я сложим. Това е, ще се моля да няма проблем. О, и не досаждаш, ама никак даже  Mr. Green

О, Инка, снощи май сме гледали един и същи филм. И моите мъже заспаха - малкия легално, а половинката съвсем нелегално на дивана. Че аз като ококорих едни очи в този филм по БТВ, после ме хвана яд. Що за филм беше това, ама как да е.

Адиктче, и аз така съм леко пристрастена към сладичкото  Blush И на мен ми е притеснение да не свикне Калоян с десерт. Ама засега давам по малко.

Ради и Нели, много сте хубави и бебочествата са супееер!  Hug

Флу, много си сладка, а бе и аз така се чувствам леко притеснена като се виждам с някого за първи път.

Хайде, отивам да си нагледам супата! Доскорооооо

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 14:55 от neni78

# 117
  • София
Флучи, мерси за снимчиците, чудесно си допълнила останалата част, която липсваше в моята колекция! Laughing

Чакам с нетърпение "тежката артилерия" от снимки на Шмати, че там вече е пипнала обиграна фотографска ръка.  Wink

Тази сутрин ходих с големите деца на празника в Интериор Сити. Много ми хареса и ви го препоръчвам. Организират го всяка последна неделя от месеца. За дечицата от 3 до 7 години има двама аниматори, които ги забавляваха много добре. Отделно има детски кът, където могат да играят по-малките дечица. Забавленията са безплатни, за родителите има безплатно кафе и цитронада. Аз малко сбърках в предварителната си преценка- взех Косьо, а оставих Галина- трябваше да направя обратното, защото той вече много е надраснал такива мероприятия. Laughing Запознах се с две мами, с които досега съм си общувала само виртуално, и се видях с други две, които вече познавам. Приятно беше. Това е темата за последния празник.

Продължавам по темата за виртуалното общуване. Simple Smile Вярно е, че понякога се получава разминаване между "форумния" и реалния образ на човека. Често пъти по-стеснителните хора се отпускат във виртуалното пространство и стават по-словоохотливи, по-общителни. Най-неприятно е да установиш, че с някого, с когото си си общувал свободно в Интернет, не можеш да намериш общ език наживо. Рядко става така, но се случва. Не и в нашата темичка, обаче- винаги съм оставала с прекрасни впечатления от майчетата, с които се запознавам, понякога дори още по-положителни от предварителната ми представа. Wink

На мен пък общуването по форумите ми помогна да преодолея моята стеснителност и неудобството да се запознавам с нови хора, така че може да се каже, че понякога има и терапевтичен ефект.  Peace

Совичке, тези ужасии съм ги чела за всички ваксини, които сме слагали. По принцип ако се зачетеш в листовката на всяка ваксина, може да ти настръхнат косите. Въпросът е да се сравни риска от нежелателна реакция с риска детето да се разболее от някоя от въпросните болести. Струва ми се, че все пак вторият риск е по-голям. Та друго не ни остава, освен да поемем дълбоко въздух.

Честит рожден ден на малката Елена! Желая много щастие и здраве на нея и на мама pezota!  bouquet

# 118
Оф, аз пак на всяка манджа мерудия и знам,  че ставам адски досадна обаче не мога да се стърпя. То и на витамин Ц на листовката пише страхотии, но мен ме притеснява, че ваксината е жива. Т.е. страничните реакции са по-скоро възможни (най-тежките 1 към 10 000) отколкото научна  фантастика затова аз се страхувам. Със сигурност следващия месец ще съм на тръни. Докато не мине опасноста. Ако не бъркам най-тежките реакции поне се проявяват веднага. Така, че инфаркти ще са малко вероятни. ooooh! Ама айде, аз да спирам да говоря само за това. Слагам пък каквото сабя покаже. Смятам, че ще мине леко.

# 119
Айде, успях и да се изкъпя. След малко хапваме следобедната закуска и беж навън да посрещнем тати от работа.

Ники, стискам палци другия месец всичко да е безпроблемно. Изобщо стискам палци за всичките ни бебчета. Както вече писах, ние идния петък ще я слагаме тази ваксина, дано всичко мине нормално. И не си досадна, нормално е да се притесняваш.  Hug

Суити, много се радвам, че си имала хубави преживявания, сладки раздумки, приятни срещи и изобщо хубава неделя.   Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт