Първи рожден ден празнувайте през СЕПТЕМВРИ с мен!

• 29 558
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Хелоуу,мадами  Mr. Green
Аз откраднах малко време за форума и ей ме на! Grinning
Честит Рожден ден на малката Ели!Здраве,щастие и късмет на нея и на мама Пезота!
Ей,страхотни  снимчици видях  Heart Eyes Шматии,
прекрасна си!!!!!!Имаш невероятно  слънчево излъчване!
Гого още е с хрема,педи каза:"Виброцил!До кога ще ги влачите тези сополи!"Ама аз само кимнах,взех рецептата и отидох в аптеката да си купя "Коларгол"-сметнах,че е по-малкото зло  Thinking А и съм ги слагала и преди и има ефект.Малко неприятно ми е да го гледам с черните сополи .....ама ще го преживея  Mr. Green
Божеее,щях да пиша толкова работи и ми изкочиха от главата  ooooh!

# 121
Здравейте момичета,
Искам да честитя рожденните дни на Ели  на Пезота, Яна на Петка, Виктория на Анжелика, Даниел на Борина, Алекс на Сиси, Елица на мама Тони, Илина на Пате, Марти на Шматка, Николай на Пупипол, Стефан на Павлинка, Елиас на Веч и Ясен на Дианченце. Да са ви живи и здрави децата, безоблачно детство изпълнено с лудории и детски смях, щастие на тях и на семействата им.
Ками е с розеола, но докато изби обрива минахме и през болница, щот пуста температура се застъпи със сополивката та ни приеха в сряда със съмнение за свинският грип и ни пуснаха в петък след като направиха всякъкви тестове и стана ясно че е някаква вирусна инфекция и  вчера сабахлем обрива лъсна. само да вметна, че Емо беше в Дъблин  командировка, та екшъна беше пълен. Ками е доста изтискана, не яде само суче ( добре че сме още в млеяна симбиоза). Миналите по пътя на розеолата - колко време трае обрива? Днес ни е втори ден. Джи  пи-то рече 3 дни, в нета пише 24 часа, та аз вече тотално се обърках.
Толкоз от мен , че Ками е все закачена за мен. Много здраве на всички вас.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 19:48 от BAE

# 122
Честит Рожден Ден Ели!

Ей, ама на партито сте толкова чудни. Пак гледах снимки и ревах крокодилски сълзи  Mr. Green

Ради и Нели
...  Shocked ... то бива бива убост, ама чак пък толкова! И там искам, на тревичка с бебоци. Още крокодилски сълзи.

Деске, интересна си, интересна. Плямпай колкото ти душа иска.

Днес голям кеф ни беше. Слънчице, топличко, ровене из градината, изпрахме леглата и ги проснахме на слънце...кеф. Приятели дойдоха с торба пресни домашни производства от тяхната градина (вкл. киселец! Какво да го правя, кой знае). Май много слънце ми стана. А дребен пак със сополи и само ги маже на блузите ни. Маркировки за всички под път и над път.

! Сега по ваксините, за тези които предпочитат да не четат, приятен ден!  Peace

Ники, колко съм чела по въпроса, няма да ти казвам. Книги, проучвания, интернети, форуми, за, против...изцъклиха ми се очите. На тази тема не можах да намеря бялото и черното. Всичко друго си намирам какво е 'най-доброто' без проблем. По този въпрос само сиво в различни видове. Има много проблеми с информацията, не само тази която я има, но и тази която я няма. Накрая реших да поемем рискът който го знам - този от болестите. Там се знае много - кой е рисков, кои хора страдат най много, колко са възможни лоши ефекти и т.н. И тука в последните десет  години от всички болести срещу които ваксинираме има единици смъртни случаи. Единици.
От другата страна е рискът от ваксините, който е незнаен. Няма едно, едно double blind изследване по безопастноста им или относно ефекта който имат върху организма, особено дългосрочни такива. Сравняват една ваксина с друга, а не ваксина с никаква такава. Как може да се знае какви са рисковете? Не може. Отгоре на всичко се знае какви боклуци са давали на малките деца - желязо, формадехин и т.н. с ваксините. Не им е мигнало окото, дори и като за знаели че тези съставки са отрови. Само като се вдигна шум се съгласиха да махнат желязото от някои от тях. Другите отрови си стоят.
Започнаха да вливат хепатитната ваксина на новородените, въпреки че това е толкова нужно, колкото да им се дава презерватив за СПИН - болеста е предадена по съшият път. Шансът да се хване от бебе на родители които не са наркомани е нищожен. Все пак, защо да не ги набоцкат.
Плюс факта че ги сменят през няколко години, което прави много трудно проследяването на проблеми които идват след повече време, да не говорим за многогодишни такива - 10, 20 че и повече. И не на последно място има достатъчно пари в цялата система, да ме накарат да се съмнявам във всичко което става в нея.
За мен сивото но ясно положение с болестите (повечето от които са безвредни детски такива) е за предпочитане отколкото мътното сиво на ваксините. Сигурна ли съм, че е правилното решение? Не на 100%. Притеснявам ли се от време на време? Да. Но поне мога да си променя решението във всеки момент ако се появи някаква добра информация. Човек не може да се "безваксинира".
Много накратко да ти споделя моето виждане по въпроса, защото виждам че търсиш онзи белият отговор.  Hug

# 123
Честит първи рожден ден на Ели! Да расте здраво и безгрижно дете!   ura newsm38  newsm67
Ирини, нямаш идея колко приятно ми стана от поста ти  Hug Със сигурност ще поискам съвет за интериорните решения   Peace
Нени, като каза снимки, та се замислих да си направя "преди-след"  hahaha
Да ви кажа как разместих режима на хранене - вечеряхме към 18-18:30ч и излязохме, после айрянче, бананче, баня и сукане и заспа по-лесно  Peace  А нормално към 15-16ч следобедна закуска (която е само кърма) и към 18ч плод, бисквитка... и докато се приберем от разходка, да сложа вечерята, Надя вече е озверяла от глад, хленчи, нервничи и в яда си хвърля всичко, което й подам да яде. Оказва се, че ляга гладна, сукането не е достатъчно, буди се, плаче...
Ваксините - ще ги слагаме  amiiii Не вземам отношение, не агитирам, това е нашето решение  Peace
За форумното общуване - и тук щях да си мълча, но си викам " много се обсъжда, ще се изкажа"  Joy
Ами специално в тази темичка, всичко си е наред. Тона е добронамерен, приятелски... Има диалог, коментират се останалите постове, поставят се въпроси, получават се отговори, има много информация... Всичко това ми е много полезно (тривиално, но е истина) и въпреки, че не познавам никоя от вас лично, ви чувствам близки.  Естествено, че в многото инфо, случки, въпроси, душевни терзания, болести и радости, не може да се обърне персонално внимание на всеки. Аз също често си правя коментари  на ум, но после не поствам всичките си мисли. Още повече, че чета цял ден, но пиша предимно вечер и все нещо съм забравила  Blush
Не ме обижда, ако няма отговор или коментар на мой въпрос или просто пост. Знам, че сте го прочели и сте се подсмихнали, намръщили или сте си помислили нещо  Peace  Освен това дългите постове досаждат (аз така си мисля), може и без излишности (лаф на заем  hahaha ).

# 124
Оффф доредих се и дотук.......

МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ПОЗДРАВЛЕНИЯТА. Днес наистина бе НАШИЯТ Ден!!!

И този многоооооооооо дълъг и труден ден завърши, и то доста успешно, точно както и изминалата една година...........

Но днес малката беше просто прекрасна, невероятно щастлива и спокойна, не можахме да й се нарадваме. Доволна съм от това, че днес се превърна истински в нейният ден, а не просто в поредното роднинско събиране.........

Днес се изядоха невероятни количества Ferrero Rocher, ето малко за подслаждане преди лека нощ:

утре ще чета наново всичко дотук, просто нищо не ми влезе в главата...

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 22:26 от pezota

# 125
Добра вечер, дами!
Бае, сви ми се сърцето като прочетох какво сте изживели с Ками! Дано вече всичко лошо е зад гърба ви! А за обрива не съм сигурна, но мисля че минаваше след 24 часа.
Суити, браво, че така добре сте си изкарали днес!
Гарденийка, радвам се, че си намерила верния режим за Надето! И аз от днес започнах да давам на Ели вечеря. Досега беше само на млекце. Днес в 19ч обаче й дадох да хапне една пълнена чушка с кисело млекце, а в 21ч си изпи АМ, но й направих само 120мл, а не 180.
Пез, нямам търпение да пуснеш снимки! И аз като теб не исках рождения ден на малката да е поредното събиране на роднини покрай масата, затова след семейното тържество направихме и чисто детски рожден ден. Смея да твърдя, че Ели разбра, че това е НЕЙНИЯТ празник, че всички тези цветя и подаръци са за нея и че тя е малката пораснала принцеса на мама и тати  Grinning
А с мъжа ми досега гледахме "Денсинг старс" и се чудим къде са звездите? Слави явно никоя известна личност не е могъл да привлече. За мен поне това е "Ретро старс" Simple Smile

# 126
  • София
Освен това дългите постове досаждат (аз така си мисля), може и без излишности (лаф на заем  hahaha ).

Аз обичам да чета дълги постове.  Simple Smile  Харесва ми да научавам как ви е минал денят, какво са правили дечицата. Ако всяка от нас спре да споделя от страх да не досажда, няма да има за какво да си говорим. Wink

Шейле, от киселец се прави много вкусна супа- обикновено с картофи, домати, морковчета и други зеленчуци. Предварително се запарва за десетина минути и после се изкисва, за да се отнеме малко киселината. Нарязва се на ситно и се задушава в мазнина. Добавят се останалите продукти. Бързо се сварява.  Peace

BAE, разтревожили сте се, но хубаво, че поне знаете вече какво е! Бързо оздравяване! Hug

Ради, Нели, чудесни сте двечките /и бебоците, разбира се! Wink/! Лъчезарни, щастливи... Heart Eyes

# 127
Цоп и от мен след няколко напрегнати седмици.
Чета и се радвам на дечицата ви!
И наваксвам с четенето!

Чак сега виждам за общия рожден ден и да питам - късно ли е да се включва?
Хубава вечер на всички!

# 128
  • София
Цитат
Чак сега виждам за общия рожден ден и да питам - късно ли е да се включва?
Хубава вечер на всички!

Разбира се, че не!  Hug

# 129
Добра вечер и от мен.
Не успях вчера да пиша, но сега да не пропусна. Много благодарим на Шматето за гостопримеството- беше много, много хубаво  Hug Благодарим   bouquet
За съжаление повечето ми снимки нещо не са на фокус, но съм качила 10- ина що-годе ставащи. най ми харесва една снимка на Галето- е , просто няма такава физиономия   hahaha

За ваксините- трудан е изборът -и единият и другият. (Много е писано и още поне толкова може да се пише, ще кажа само че не  е толкова страшно без ваксини- аз съм жив( все още  Laughing ) пример. Нямам никакви( е, вярно по медицински показания,не заради личния избор на родителите ми)

Пез, да ти  е честита рожденичката. Дано  е все така щастлива и спокойна.  bouquet

Ирини, Веч, монго, много целувки,  и благодарности на двете.  Hug

Днес направихме един страхотен пикник на едни язовир на 50-км от софия- страхтно слънчице, въргаляхме се по тревата, похапвахме слънчеви домашни доматки(Ирини  Wink ) и сиренце, както  идруги вкусотийки. Идилия.

# 130
  • жителство на место
Писах и пак се затри всичко! Close Ето затова ми ги няма постовете! Wink Иначе няма вечер, в която да съм пропуснала да прочета какви ги вършите!!! Joy Шейла е писала вместо мен. Исках за ваксините да споделя. ПО НОВОТО БЪЛГАРСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО: ВСЕКИ РОДИТЕЛ ИМА ПРАВО НА ИНФОРМИРАНО РЕШЕНИЕ ОТНОСНО ПОСТВЯНЕТО НА ВАКСИНИ НА ДЕЦАТА СИ Означава: никъде не пише, че неваксинирано дете няма право да посещава ясла. Сигурна съм в това, което пиша- майка ми е завеждащ ясла /от няколко мес. в пенсия, но все пак/ Освен това, това е абсурден аргумент да сложиш ваксина на детето си, или че не може да излезе в чужбина, ако не покажеш имунизационен паспорт. Shocked Много внимавам като пиша това, не искам никого да засегна, но съм силно развълнувана по тази тема. Моето обяснение е, че ваксините са някакъв експеримент с човешкия организъм, също и огромните потоци пари са причината да няма официални изследвания за рисковете и ползите им. Аз лично си избирам да не участвам. Страх ме е Да, най- вероятно точно толкова, колкото ще ме е страх и ако ваксинирах! Но интуицията натам ме води! Тъпо е, но и аз стискам палци!  Confused Точно защото го няма бялото в историята!  И може желязото да са го махнали от състава, но оловото стои Shocked, а посявката на антителата става върху кравешки бял дроб и е твърде възможно така модерното АКБМ да е предизвикана точно от натрупването чрез ваксиниране, кой знае!? И още нещо последно: В случай на нежелана реакция след ваксина има хомеопатично лекарство, което може да блокира действието й!

Дано да не съм развалила празничния дух на нашия месец! Много хубави снимки от рождениците  bouquet
По темата за виртуалното общуване: аз в началото като пускахте линкове към албумчетата си, не ги разглеждах, не исках да виждам истнсото ви аз, предпочитах да си имам моя представа. Но сега е точно обратното! smile3509 Първо бързам да разгледам снимките. Вече познавам децата и мамите и без да са надписани снимките Wink А иначе въпреки че не пиша всеки ден, диалогът ми с вас тече постянно в главата ми, мисля си за това, кето сте разисквали, какво аз бих написала, кой не е писал скоро, после не пиша и когато се обадя съм в чуденка : "това писах ли го вече или само си го мислих" Joy /малко шантаво, но така е! Аз в real time съм от мълчаливите риби, така че имам много време да си мисля Wink

# 131
  • София
Bae -розеолния обрив при нас мина съвсем за около три дни.

# 132
Честита първа годинка на Ели. ДА расте много щастлива и усмихната  newsm38

Bae -розеолния обрив при нас мина съвсем за около три дни.

И при нас така.

Добра вечер и от мен.
Гледам развихрила се е темата за ваксините. Много ми е интересно да ви чета.
Шейле мерси за твоето изчерпателно мнение, MY NAME и на теб.

Аз се люшкам между двата полюса. Първата я слагах, но се чудя с тази ккво да направя. Но си признвам, че не съм чела много информация. ПО принцип съм повече на страната да не слагам, но така и не ми остна време да се образовам и да попрочета.
Флу ти питаш Деси дали може да се откаже ваксина, ама да си кажа аз. Тук по принцип не са задължителни ваксините. НО и тук има момент, че за градина искат да по кажеш какви ваксини са сложени. Но не съм сигурна дали неги искат само за информация или са условие за прием в градината. По-склонна съм да вярвам, че е само за информация, но нямам още опти в това. Може би Веч ще знае по-добре.
Та още ще го мисля.  newsm78

Нели и Ради с бебоците са супер сладури на много готина елен полянка. Исками се и аз даа въм там  Heart Eyes все пак една част от мен също е от Етрополския балкан

ПОнеже предния път забравих да си кажа за това дали имх представа как ще ми изглежда бебето, ще си кажа сега  Laughing ПО принцип нямах точно представа как ще изглежда, но се бях подготвила от това, каквото съм чела да е "грозничка" и "смачкана". А като се роди и ми я дадоха веднага да си я гушна и си я видях си казах, че няма по-хубаво бебе. И аз като Деска казах на мъжа ми "Нали е много красива"  Wink Трябва да го питам той какво мислеше по въпроса. Но за мен беше и си остава такава  Heart Eyes

Снимките от партито на Шмати са супер. Всички сте много готини, а бебешорите още повече. Масата също изглежда прекрасно. Шмат браво, супер си  Peace

Обещвам и з другата седмица да пусна от нашето и да пусна задължителната снимка преди 1 година и сега  Flutter

Еми пак забравих всичко друго каквото щях да пиша  ooooh! НАдявам се да не ми се сърдите много, но ви мисля много и съм ви казала по няколко думи докато ви четох мненията  Grinning СПокойна вечер и аз се отнасям в страната на сънищата  bowuu

# 133
  • София
Честит първи рожден ден на Ели!   bouquet Пез, да расте здрава и много да ви радва!
Бае, опитвам се да си представя какъв ужас сте изпитали Praynig бързо възстановяване!
и Гого да спира вече с тази хрема  Naughty
Петка, чакаме снимките  wait

Нещо съм настинала  Rolling Eyes тази вечер наблягах на лимони, мед и ... чесън  Mr. Green да не си около мен сега  Joy

Любо от три дни отказва да яде човешка храна, ама какво да го правя - както си е решил Wink а! и нещо много мрънка, миличкият и спи повече  newsm78 ми като излязат зъбите, с какво ще оправдаваме тези състояния  newsm78
да си кажа - много ми е хубаво, че излязоха тиквите - голям фен съм им! онзи ден купихме една /Дидка, до вашия блок са ги изкарали/ е не може да е толкова сладка  Shocked даже и аз не ща да и добавям захар  Flutter та забърках овесени ядки с варена тиква за закуска. получи се суперски вкусно кремче!!! дано и Любо да го хареса, ако не - зян няма да отиде  Mr. Green
Май нейм, тенк ю, че се включи с инфо за ваксините и яслите  Hug това с "онази" петиция ли се издейства?
Флу,  и тук можеш да се откажеш от ваксината - срещу подпис

# 134
Едно кафенце от мен за добро утро!!!

Моето дете пак е станало по тъмно и сега вършее като лудо ис целия апартамент...
Искъм да се извиня на Веч и Пез и да честетя със закъснение рожденния ден на Елияс и Ели!!!
Бъдете усмихнати деца ,заобиколени с много любов!!!

За ваксините гледам говорите-ние я сложихме преди 2 дено ,дано няма странични ефекти...
Бае  Hugдано се оправяте бързо.
Шмате страхотно парти,всички са много хубави!!!
Щях да пиша още ама като не се сещам какво...

Общи условия

Активация на акаунт