Първи рожден ден празнувайте през СЕПТЕМВРИ с мен!

• 29 568
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Шмате, 'начи не си набоцкана, а? Браво!  Hug

Шейли, благодаря за отделено време за ваксините.
Мисля и аз така, но с разлиака, че Борис е ваксиниран.
Не ми стискаше да не слагам и това е.
Това е наистина въпрос на много четене, тъсрене на истината, а
през това време все въпроси изникват, блъскам си главата.
Исках поне във времето да ги отложа, но и това не направих.
да се ваксинира бебе на 24 и 48 часа, каквато е практиката тука, е лудост.
Лудост, лудост, но и аз попаднах в нея.
Пентаксима сложих на 3, 5 месец и на 1 годинка.
Реимунизация на хепатит Б още няма.
Тази ваксина на 1.1. месец с/у шарките хич не ми се слага и го споделих с педиатъра ни.
Отговора беше, че сега в СИ България се е появил морбили.
Не че това ще ми повлияе.
Тази ваксина наистина минава тежко, въпреки, че нямам такива спомени от стефан.

Не съм сигурна в олзата на ваксините, но нямам смелост и вътрешна убеденост да не ги слагам.
Мъжът ми е бил заразен с хепатит Б като дете, вероятно от стоматолгична интервениция.
Недоизлекуван, пак се е разболял, било някакъв кошмар, настръхвам само като пиша.
Ние не сме ваксинирани с/ хепатит Б.

БАЕ, " съменение за свински грип", това е кошмарно.
Какво ли си изживяла?  Hug
Бързо възстановяване на Ками  Praynig

Имам приятели в Англия, и наистина там параноята от заразяване от свински грип, е по-голяма
от самия вирус.

Ъдиктид, тикви, а?  Wink
Аз също ги обожавам.
напълних миналата есен рафтовете във фризера за борис, той
едвам ги куси.
Стефан пожълтя от тикви, много ги харесваше.
Ама те двамата прилика нямат по отношение на хранене.
Борис едва откак застудя похапва по малко, по 10тина лъжички закуска някаква,
10тина лъжички манджа за обяд, респективно вечеря.
Абе, режим няма, който хапва му подхвърля и на него.

Аз зачезнах за месец, бяхме с децата по родния ми край.
Сега като имам взм, гледам да ги водя пролет и есен, отразява им се прекрасно.
Трудно свиквам с мисълта, че за закуска получавам чаша нефт,
разбира се образно казано.
Усещам веднага миризмата на нефт, а уж производството било намаляло.
Какво ли е било усещането някога, когато комините са пушили с пълна пара.

после продължавам....

# 136
Добро утро, милички!
С Ели сега излизаме на разходка, но преди това искам да честитя рождения ден на Гарденийка! Бъди щастлива, мила и много обичана от любимите ти хора!

Петка, мерси много за разяснението за ваксините в ДЕ.
Дано Май Май се включи скоро с добри новини за малката принцеска!  Praynig

# 137
  • София
Здравейте!
Васко продължава да има само висока температура.През нощта имаше 39 ,изгаряше и му дадох Хексалгин и той се изпоти и спадна температурата.Прилича ми на Розеола тая работа.Онзи ден си мисля,че се разминахме май с нея,въпреки,че знам,че е до 2г. и вечерта хоп температура? #2gunfire

# 138
ДУ!
Честит рожден ден, Гардения! Да си жива, здрава и много щастлива.   bouquet
Стефина, дано е розеола  Praynig Много е мъчително и неприятно!Гуш!
БАЕ, направо не мога да си представя ужаса, през който сте минали с Ками. Добре, че всичко е зад гърба ви. На Джи обривът й мина за 2 дни.
Май Нейм, да рядко пишеш, но пк винаги ми е толкова хубаво да те чета  Heart Eyes

Шийла, Май Нейм, благодаря ви за алтернативното мнение по темата с ваксините. Май Нейм, има ли някъде онлайн публикация по темата за яслите? ще съм ти признателна ако я споделиш, за да разполагаме в случай на необходимост.т
Адикт, обичам тикви!Слагам ги и в крем супите, првя ги и с крем-карамел. мммммм   chef

Джи е с обилна гъста хрема, от която се дави жестоко и кашля. Спахме скачени.

# 139
Честит рожден ден на Гардения!
Ние сме вече напълно здрави Wink Довечера сме на консултация и ще видим мерките и теглилките.Вчера пък съвсем случайно видях,че е излязъл и 8 зъб,след като ме ухапа Mr. Green Да,научи се да хапе,като животинче.Когато нещо не и пасне и хап,охапва ме Mr. Green От няколко дни се научи и да пълзи най-после.Научи се и да подрежда и разхвърля шкафове и чекмеджетата #CrazyПостоянно иска изправена и каквото е пред погледа се разчиства.Абе започва сеееееее #CrazyДа ми е здравичка,пък някой и друг бял косъм ще преживея hahaha
Стефина,дано е розеола Praynig
Бае,настръхнах направо Hug

# 140
Добро утро.   bouquet Времето навън е прекрасно. Определено ще се възползваме.
Момичета от няколко дни между къщните работи ви чета и се опитвам да ви догоня. Вие деца нямате ли?  Joy hahaha Хич не ми остава време. Вчера половината ден чистихме къщата, после на гости на баба и дядо, вечерта игри с Аида..направо времето лети.
По много теми искам да взема отношение, но дано да ги помня.. Grinning
Първо да честитя РД на Гардения. Да си жива и здрава, така лъчезарна и щастлива. Hug
Стефи, скорошно възстановяване на Васко. Милото детенце.  Hug Praynig
Иринии, дано й мине хремата на Джи. Да не е от зъбките. Моята е винаги с хрема покрай тях..
Адитче, и аз обожавам тикви. Онзи ден ги гледах в Билла, но бяха цигулки и не си взех. Предпочитам кръглите. На пазара на Борово ги пускат почистени, нарязани на кубчета (с майка ми ги наричаме за мързеливи домакини, заедно с пресните белени картофи). По-сладки са. Приготвям я по много различни начини, като любимият ми е десерт от тиква, яйца, мляко, орехи, канела, захар и ванилия. Правя я и с мед и орехи, печена на фурна. Тази година мисля и крем супа от тиква и праз да пробвам.
Шейла, Май Нейм, беше ми много интересно да прочета за един алтернативен поглед над въпроса с ваксините. Поздравявам ви за смелостта да отстоявате позициите си и да носите товара на моралната отговорност за решението си.  Peace Аз за себе си съм решила, че ще поставям ваксините. Страхът от болестите е по-голям за мен. Надявам се да нямаме реакции. Досега не сме имали.  Praynig
Анамарче, приемаме извинението.  Hug
Шмате, браво за страхотното парти за РД на Марти. Личи си, че стеизкарали страхотно.  bouquet
Момичета, имали други деца, които с навършването на годинката започнаха да си променят режима на спане през деня??? Аида от няколко дни е страшно кисела. Заспиването през деня се превърна в кошмара на деня ми. Онзи ден ме докара до рев.. Sad Мисля, че преминава към спане един път на ден и е много тегаво. Сега всичко се обърква с излизанията, храненето, моите лични дейности..Дано се нагодим, че ми е много трудно. Няма уморяване. По цял ден обикаля апартамента, не се спира и не се уморява. Отворих Спок да видя какво пише. Е това дете се развива като по книга..пише, че едногодишните намаляват храната, започват да ходят стабилно, хвърлят всичко по пода, минават към спане един път на ден, не искат да стоят в кошарата...всичко, абсолютно всичко го прави и тя. Сега като знам, че е нормално по-малко се тревожа, но нервите ми се изпилиха. Дано мине по-бързо този период на нагаждане, че ще лудна.

# 141
Здравейте, майчета!

Гардения, честит рожден ден! Желая най-хубавите и приятни емоции да посрещат утрото ти и да изпращат нощите ти! Със здраве да се радваш на любимите си хора и много любов да огрява дома ти!

БАЕ, направо не мога да си представя какво сте изживяли с Ками.  Hug В крайна сметка, добре че е розеола. Хайде бързо оздравяване!

Шийла, Май нейм, наистина много интересна позиция за ваксините. Много ви благодаря. Май нейм, аз също като Иринии бих те помолила, ако има някакъв официален документ, в който е казано, че неваксинирани деца имат право на достъп до ясли и детски градини да го постнеш.

За дългите постове - и аз обичам да ги чета. Определено чрез тях се появяват още много теми за разискване.  Heart Eyes

Адиктче, и аз обожавам тикви. Как хубаво ме подести тази седмица да направя. Калоян също много обича, ами на майка си се е метнал Simple Smile

Ане, беше позачезнала. А снимки?  Mr. Green

Стефина, хайде каквото го мъчи Васко да минава.  Hug

Ланвинка, ще споделиш ли рецептата за така интересно изглеждащия десерт с тиква?  Heart Eyes За спането - от околко месец насам Кали спи по 1 път на ден. Допреди това заспиваше към 11.30 до 13 часа и после следобед към 16.30 до към 18 часа. В един момент започна да издърпва съня преди обед малко по-късно и така втория минаваше още по-късно. Още повече, че много трудно започнах да го приспивам следобед, мъка направо, то не беше мятане, ставане, игри. И затова реших - вместо да се мъчим да се приспиваме за втори път, да опитам с еднодневно спане. Първата седмица докато се нагласим много менеше - заспи към 13 часа и се събуди в 14, при което за цял ден този сън не му стига. Друг ден пък заспи в 12 и се събуди в 16  Shocked Така проускаше обяда. Но в един момент свикна някак и сега заспива към 13-13.30 до към 16-16.30. Така нагласихме и времето за ядене и игра.

Вчера пък моето дете си хапна доста пясък. Все едно досега не беше виждал пясък. Но такава игра направи следобед на пясъчника, че само като го изкъпахме и вече беше заспал. Много се умори, направо не ми се мисли зимата какво ще правим. Пак ще се излиза, ама не е като да е топличко.

# 142
Ха сега да видим какво помня...
Първо искам да пожелая на всички хубава седмица.
Гаредния, да си жива и zдрава, zло да те zабрави, дет´се каzва  Wink  bouquet
Ане, добре дошла, че беше иzчеzнала наистина отдавана.
Бае, Стефина, да се оправяте бърzо, бърzо.
Мимолетка, страхотно, че лошото е минало вече  Hug
Между другото, момичета, роzеолата е също нещо, zа което научих от форума. Не я бях чувала, срещала дори и с Крис не сме я минавали. А тук постоянно чета...  newsm78
Ланвинка, не zнам, да ти кажа, zа тия дневни спанета. Малката преz деня няма и явно скоро няма да има никакъв режим на сън, та няма и какво да промени  Crazy . Ама ми е супер, честно каzано така. Брат й на тая въzраст имаше непоклатим режима, а сега... нямаше да повярвам, ако някой ми беше каzал.. Знам кога става сутрин и кога ляга вечер, горе долу и кога яде. Това е, преz деня веднъж спи дългичко, повече от час, но не zнам колко точно, това около обяд.. И веднъж zа още половин час някъде следобяд, късно.. Това е.
.......................................

Шейли, Май нейм   bouquet Прекрасно подробно и  иzобщо благодаря. Абсолютно споделям, ама явно нещо не ми е достатъчно, щото пусто шубе  Embarassed #Cussing out
Флу, на въпроса ти. Петка ти е отговорила, аz толкова zнам също. Обаче още съм в дълбок раzмисъл, дали наистина да откажа таzи и ако се реша, ще раzбера точно. Но почти 100% съм сигурна, че мога да го направя, няма проблем.. Въпроса не е в това...
Блъскам си главата доста... Значи как раzсъждавам, с не многото ми моzък  Wink . Рубеола - пo-опасна zа момичета(и то единствено при бременност). Zаушка - по-опасна zа момчета. Морбили - тука не съвсем ясна работа..
Странични ефекти уж доста, обаче на практика, тъй като от морбили и рубеола се боледуваше доста, та май освен в иzолирани случаи, си минават като сравнително леки, даже нормални детски болести. Аz и сестра ми сме карали и двете. Не си спомням дори да съм се чувствала истински "болна" с тях, а не бях и съвсем малка. Това, раzбира се, нищо не zначи, просто си се сещам..
А от друга страна, не може ли винаги, при положение, че решим или тя сама реши да поправим "грешката" и да я ваксинираме, или тя сама да се ваксинира, ако нещо в някоя от теzи три болести иzведнъж толкова ни стресне, или нея самата  Thinking ? Да, може после (не дай Боже)да е късно, ще каже някой, но... Абе ще ми остане голяма доzа несигурност и след това решение, но то май наистина няма как по тоя въпрос да е черно и бяло, zа жалост.
И така, до тук стигнах  с главоблъсканицата, още маааалко ми трябва и таzи ваксина няма да присъства в нашия календар. Ако ми се чудите какво толкова умувам точно zа таzи.. ами просто от някои други болести(като Полиомиелит или Менингит) ме е доста повече страх, наистина. Та zа това там е по_раzлично положението.. А от друга страна, Крис е ваксиниран с таzи, естествено(не точно с таzи, тогава беше тримовакс, а кой zнае тя пък с какво е била пълна, zа да я сменят сега с таzи  Sick ooooh! ), но тогава просто нищо не zнаех, абсолютно нищичко. И не смятам само по логиката, че тогава съм се движила по течението, да действам така и сега. Крис не мога да го върна във времето, но сега поне...
На който му е досадна(пак каzвам) моята душевна борба, моля да пропусне  Hug Просто раzсъждавам "на глас", по_добре ми става от което... Последно включване по тая тема, надявам се.
.........................................

А сега, да zадам един въпрос, продължение на въпроса, повдигнат от Севиана, до някъде. Не ви ли се струва, че във форума има доста поzа и състеzание, от типа "Кой е по-по-най-..." между доста от майките? Много пъти оставам с впечатлението, че се иzтъкват и иzхвърлят невероятно, все едно да се "покажат". Което ме драzнеше много в началото, сега ме zабавлява на моменти, или пък не обръщам внимание... Но при всички положения ми се струва страшно беzсмислено много глупаво. Тук присъстващите, раzбира се, правят иzключение   bouquet . По_скоро това е в общите теми, където никой с никой не се "поzнава".
Такаааа, айде един класически дълъг пост понеделнишки, моля  Mr. Green Joy
А да, още нещо, Иринката ми липсва много. Появявай се вече, жено.....  Hug
Тичам да си доготвя кремсупата..

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 14:09 от Сова

# 143
Ирини, това е линк , за това какъв е реда за отказ от ваксини и какво всъщност трябва да се направи за да  вземат детето ти в ясла, градина и училище и без тях.
http://fema-bg.com/index.php?m=2
Честит Рожден Ден, Гарденийка! Усмивки, щастие, здраве и любов да съпътстват дните ти.
Някой ще сподели ли в какви граници  са левкоцитите на бебоците ви на 1 година? И имало ли е бебето ви единични левкоцити в урината?

# 144
Кой сега е домакинЪТ тук, кой сега е номер едно?!

Супер снимки от супер Шмати - Парти  Mr. Green

Скъсах се снимки да гледам.
Вечи пак поздравления.
Бузите на Елиас са само за консумация.
Като се сетя само какво мишленце беше,
особенно сесията с англеските пера и онези есенни, големи цветя.

от месец не съм сядала на комп,
и сега наваксвам.
колко са пораснали децата ни.
Време - сприиииии!

като приспя БобТо, ще продлжа да досаждам... Blush

# 145
Здравейте милички, и аз да се докопам до лафтопа най-после.
Шейла, Май Нейм, много благодаря за отделеното внимание. Сега вече наистина изглеждам като призрак. Защо седнах да ровя въобще за тези ваксини и защо не рових на време. Имах цяла бременност на разположение за да го направя...
Сович, положението ми е същото. Не мога  да се убедя, че ваксината трябва да се сложи, щом като никой не ми дава гаранция, че точно тя няма да предизвика заболяването, от което се опитваме да избягаме.
Адикт,  chef страхотна идея!  Че и тиква си имам.
БАЕ, Shocked Добре, че не се е потвърдило. Ама и лекарите са едни. Много обичат да стряскат без да имат категоричен резултат.

Ирини, Стеф, да се оправят пиленцата.
Ланвинка, Маги отдааааавна вече спи по веднъж на ден, но така ми е по-добре. Спи по час, часи половина, а преди 3-4  пъти за по 10-15 минути. #Crazy
Сов, не знам по форумите има ли съревнование,но по площадките определено. Пък наистина става думаза глупости. В смисъл няма (звучи ми налудничево) как да се съревновавам с това, че на Пенка бебето има 6 зъба и е на 3 месеца пък мойто е на година и няма хич. Или на Ганка хубосника проходил на 9 месеца, а на Станка има проблем щото е на 11, а не ходи... и станка стяга каишите и много амбицирана натиска детето да ходи, понеже как ще се излага. И такива ми ти неща.
Вики 86, да споделиш след 10-на дни  дали всичко е наред с ваксината.  Hug

# 146
Ники, благодаря ти. намерих статията в посочения от теб сайт. Прегледах го отгоре-отгоре и не ми изглежда да е това, за което питам. Идеята ми беше да птърсим нещо като официален документ на държавно ниво. Решение на МЗ или на Министерство на образованието /във връзка с училищата, яслите и градините.../ и т.н.
Ланвинка, установих, че за нощния сън на Джи оптимално е да спи само 1 път на ден. Когато спи по 1-2 часа докъм 14.00 - 15.00 после цяла нощ не се буди  Rolling Eyes Но пък дните са ми доста динамични и често заспива в колата още преди обед по задръстванията  Confused Така и при нас се получава безрежимие напоследък.
Сов, аз нямам впечатления, че някой се прави на някой, който не е или пък, че се надпреварват кой е по-по-най...  Rolling Eyes, но пък аз и не отделям време за други общи подфоруми...

# 147
Ники 97 ще споделя разбира се!Дано всичко е наред... Praynig
Гардения честит рожден ден!!!Бъди много обичана майка и жена!!!
Ане липсваше да знаеш!!!Трябва да се видим тия дни!!!

# 148
Ники, да и  zа това става въпрос.. има го...
Ирини, аz точно с едно такова неясно вътрешно чувство оставам, като чета раzни мнения понякога, че това дето чета някак.. не отговаря на истината, каквато е в действителност. Имам чувството, че много хора тука иzбиват компелски, или се самоzаблуждават... Не zнам. Все някой нещо учи и раzмахва пръст, нападат се някои нови майчета от други, дето са от типа "най-добра майка орлица". Ей такива работи. Пак каzвам това не тук, в общите теми, особено "Майките". Аz все се навирам къде ли не, често ме е яд, щото си е губене на време.. Тука си е друго  Laughing

# 149
Благодаря ви, милички  Hug Невероятно е във всеки следващ пост да чета поздрав за мен  Blush
Да почерпя и от името на мама, с която сме родени на една дата. Само Надя не я изчислихме, но .... следващото бебче  Wink

Общи условия

Активация на акаунт