Първи рожден ден празнувайте през СЕПТЕМВРИ с мен!

• 29 570
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Ирини,http://www.nsoplb.org/files/laws/naredbi/nar15.htm
http://www.svobodenizbor.bg/node/4     дано е това,но не разбрах защо  ти е официален документ. Т.е. подписаният от завеждащия поликлиника трябва да е достатъчен. Дреб ми ходи по главата извинявам се и изчезвам.

# 151
Полагам следобедното си кафе.

Гардения, да взема да те поздравя на третия си пост Blush
Да си жива и здрава, ти и цялото ти семейство.
Весел празник!

bouquet

Иринии, бързо възстановяване на сладката Вирджиния  Hug
Тия дни се замислих , колко често Борис е имал хрема откак е роден.
Е много пъти са  Confused
Като се започне от първия месец, та до оня ден, кажи речи, през месе-два.
Всичко при него започва с кихане, ама много кихане, после сополи, като от втория ден, като кихне, чак до пъпа стигат. Място за смях няма, но си е така.
Аз обаче ни виброцили слагам, ни ксилометазолини, ни други "твари", които са след 2 години, май. Ч и тогаз няма да ги слагам.
Купувам ФР банка от 500 мл. за около 1-2лв, купувам спринцовка и с нея издърпвам нужното количество. Купувам и малки пласмасови шишенца за фекални проби, там си правя разтворите,
а именно...
Разтвор с клеева тинктура, но както Флу е писала, винаги опитайте разтвора, ако е силен, го разредете още.
5к. на 10мл е множко, може би 2-3 капки КТ на 10 мл. вода.
В друго шишенце на 10 мл ФР, слагам щипка сол, но пак пробвам,
може да се сложи и зрънце морска сол.
И на 3 място редувам със СВода.
Последната хрема туширахме с тия три неща за около 10 дни,
друг път за по-бързо, но този...

Флу, като писа за виброцила и слъзното каналче,
Бобиното се прави от самосебеси, чак съм забравила, че имаше такъв проблем и се терзаех много.

Нени, Иринии много хубаво е писала.
Не се кахъри кое точно, кога и колко, ако е възможно, де.
То верно, че и аз като първескиня майка се впрягах повече,
сега виждам, че е било ненужно.
Съвети затова сега не мога да ти дам,
режим при нас няма, някак си не мога да гоня мерки, час, теглилки.
Снимки ще покажа разбира се, но останаха при мамИНИ Simple Smile на компютъра.
Качих във фейсбУУка Simple Smile

Борис става в 7, продремва се в 9-9.30 за половин час,
и сега в 14-14.30 спи по около 2 часа, но след първия половин час,
пак оспивам на гърда.
Ех тия гърди, пардон - гърда,
нали кърмя само от едната.
Цяла нощ дърпа ли дърпа,
не смее да я пусне, да не му я открадне някой.
До кога ли ще издържа, питам и отговор не чакам.

От 18 прави 2-3 крачки, от вчера се клати на малко по-големи разстояния от по 5-6 крачки,
но още не го броя за проходил.
Стефчо хвана черпака на прощъпулката, да видим Борко какво ще улови,
или ще имам двама готвачи, да има кой да ме храни на дърти години Mr. Green

Сови, мани ги тия умници-хубавици.  Mr. Green
Колкото по се ровиш, толкова по-зле.
Има нЕкои по 15-20 поста на ден имат,
като са таквИЗ убосТни-къщовници, па и умници,
га сколасват да си огледат децата,
или препочитат съвети да раздават.
Много време отделих на тзои форум през първата си бременнсот и майчинство,
можех да свърша по-важна работа, като да речем да подобря английския си.
Все едно.
истината е, че много истини открих тук, за което благодаря.
Кеф ми прави, да пиша само в отчетната, то си ми и личи.
Ако ми трябва нщ, търся с търсачката конкретно.

Борката ще се събуди, ще трябва да го оспивам.
Смятам да не досаждам за днес,
само да вметна, че започнах да си оправям зъбите, или по-точно зъбните останки.
Имах здрави, хубави зъби.
Но след втората бременнст и кърмене,
бяха преброени 4-5 кариеса, 2-3 пулпита,
нещо което не съм постигала за целия си живот.
Освен, че зъби стягам и нов дом стягаме,
малък, но наш.

# 152
ох, няма млъкване.
само снмики да покажа на Борис на
2 часа живот, на месец, когато тежи 5.600гр. и на годинка.
четох за Веч и още някой, как е приел бебето си първия път.
Ей на Борис е с бая голяма глава ( 34см обиколка),
ама като го зърнах, още повече го обикнах.
За съжаление първото раждане е генерална подготовка и
преживяване, пълно с неизвестни.
Вторият път е по-добрият път, за третия няма да говоря,
но като гледам е още по-добър.

Последна редакция: пт, 09 окт 2009, 10:22 от Анe

# 153
Здравейте!
Гарденийка,Честит Рожден Ден,мила!!!Пожелавам ти да си най-обичаната майка и жена!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Ане,голям сладур е Борето!!! Heart Eyes
Хайде да се изкажа и аз за ваксините-изкрено се възхищавам на майки като Шейла и Май Нейм!!!!Да вземеш такова решение никак не е лесно-особено когато,както казва Шейла всичко е в гамата на сивото-не можеш категорично да прецениш кое е бялото и кое черното.... Rolling Eyes Аз да ви кажа нямам куража да взема такова решение  Confused За добро или за лошо ще ги слагаме.... Никога преди не съм се замисляла така дълбоко за тези ваксини,но да ви кажа честно си мисля,че всичко е бизнес и МНОГО пари!!!Както с противогрипните-тръбят из медиите колко опасен грип идва към нас и как е задължително да имунизираме децата и възрастните хора,че при тях болестта можело да е с фатален изход  ooooh! И като дойде зимата колко за колко смъртни случаи от въпросния грип сте чули??? Thinking Аз май не съм.....Повече се говори за грипа в началото на сезона,когато е момента за ваксините...после всичко утихва....Шашкат хората само.Добре реализирана рекламна кампания! А тези пък от задължителния календар.......еее там пък паричките за определени компании са си сигурни-не им трябва реклама.Ако толкова много мислят за децата ни защо все още не са вкарали по здравната каса Пентаксима-нали е по-добрата алтернатива??????Абе БИЗНЕС е всичко..........
Аааа и другото ,което ме чопли мен-защо няма да искат да ти приемат детето в ясла,ако няма ваксини???Нали всички други деца са ваксинирани-ти си си поела риска твоето дете да не е-ако се разболее-твой проблем!Другите деца са ваксинирани-няма как да ги зарази,не е ли така?Това ми прилича на изнудване!!Защото не знам точно как е по закон,но факт е,че на моя приятелка личната лекарка и каза,че ако откаже дори и една от ваксините-детето и няма да бъде прието в нито едно детско заведение  Rolling Eyes
Толкова за мнението ми за ваксините....
lanvinka ,и Гого имаше един период от три-четири дни,в които не искаше да спи и само мрънкаше...спеше по веднъж на ден,но до вечерта трудно издържаше и го слагах по-раничко да си легне.Но това мина...Сега пак си спи по два пъти за по час-час и половина и на мен така ми е по-добре,защото успявам да си свърша повече неща из къщи.А когато имам задачки навън и е с мен в колата-режима се скапва тотално-успява да дремне за кратко и после всичко се обърква.....Защото хем си е взел дрямката,хем не се е наспал и става един кисел...  ooooh! Ама то при нас и с яденето и със спането всеки ден си е различен!Всичко е толкова относително.....ама НИКАКЪВ режим!Аз обаче не се впрягам изобщо-само гледам да е спокоен,другото го нагаждам според неговите нужди Grinning
Ние току що закусихме с овесени ядки+круша и ще излезем малко на разходка  Grinning Каката е на плуване-ще отидем да си я вземем и да се порадваме на слънчицето още малко  Grinning

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 16:39 от penelopi

# 154
за ваксините
Такаааааа... уж няма няма да чета, ама нА - тя информацията сама ме търси  Wink
Изчетох доста неща и дискусии - както Шейла казва - общо взето в сиво и "пристрастно" ... Но нещото, което искам да ви споделя е топла-топла информация. Майката на моя приятелка е директорка на доста престижна държавна детска градина. Жената е изключително компетентна, квалифицирана и титолувана, а също и много отговорна към работата си. Това предисловие е само, за да разберете, че пропуск при нея няма. Та нещото, което ни обясни е, че за детските градини пълният имунизационен паспорет Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН! Не се правят компромиси и всяка детска градина, която има нарушение на това изискване бива глобявана. При яслите долната граница на прием е свалена до 3 месечна възраст, заради което е нормално да не са поставени всички изискуеми ваксини. Това именно дава обяснение и на информацията от Май Нейм.

Ане, страшно ми е приятно да те чета. А малкият е много изразителен и хубав и на 3-те снимки  Heart Eyes

# 155
Ирини, аз пък полудЕх да ти ровя в профила и да търся твоята кухня.
преди време я видях.
много ми харесва, както и модела по който си я правила.
днес грубо нахвърляхме пред фирмата идеите ни,
но тия дни ще доизпиваме.
И Африканската стая на Спаси ми хареса.

що не ме изрита някой.
отивам на зъбар.

# 156
Гардения, честит рожден ден! Много здраве, любов и много радостни мигове ти пожелавам!

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 19:26 от sunnshine

# 157
Гардения, честит празник, мила!   bouquet

Ваксината - не ми излиза от ума. Почнах да чета в хомеопатичния подфорум темата против ваксините. Не исках, де, но... трябва да видя колкото се може повече страни на медала. Въпреки че има само 2, хм...
Моето мнение за ваксините е противоречиво. Учила съм, че са нещо полезно, учила съм как са ги открили, за действието им, как са спасявали животи... това едно време, а сега са задължителни. Самата дума ме дразни. Идеята ми е, че съм ЗА (донякъде, но ги сложихме все пак) убитите ваксини. Жива си е, как да се каже, друга бира за мен. Нещо не мога да се пречупя да сложа жива ваксина на детето си. Убита - да, организмът ще направи антитела към антигена/ите, пак не може да се предвиди реакцията колко ще е силна, де, но поне %-ът на усложнения е намален значително. Живата ваксина е, ами, все едно уж държиш нещо под контрол, но пък знаеш ли в този момент имунната система на какво ниво е... и я товариш с жив (атенюиран, но все пак жив) причинител. Честно ви казвам, настръхнала съм и незнам какво да правя.
Това, дето Иринии го постна, още повече ми усложнява избора... значи е задължително, все пак. Май нейм, ти как ще се справиш с това - мислиш ли да даваш Ива на градина/ясла? Това също ми е дерт...
извинете, че продължавам дискусията, Сович, напълно споделям двоуменето ти...  Confused

# 158
  • София
Честит рожден ден, Гардения!

Да си много здрава, обичана и обичаща! Много радост в семейството!

ЧРД и на майка ти!

Ние изчезваме пак на разходка   animal037

# 159
Момичета, влизам със спешно питане. На едното майче от квартала му се счупи колелото на количката. Модел на Маг Енгланд е. Има ли някоя от вас такава количка и знае ли къде има сервиз? Ако ли не на Маг Енгланд, знаете ли за друг сервиз, който би могъл да оправи количката? Вътрешните зъбци на колелото са се изпочупили, а те го придържат към оста и сега пада. Благодаря ви предварително  Hug
Ане, много е хубав Борис! Страшно съм щастлива, че оченцето му се е оправило без медицинска интервенция!
Гарденийка, честит празник и на майка ти!   bouquet

# 160
Внимание, дълъг пост  Naughty

Момичета, добре заварили.
Ние сме болни. Явно е традиция в навечерието на първия рожден ден. Марта изкара първата си юнашка хрема (досега е имала само една лека) и един ден температура (третирах я с нищо освен с хладка баня и витамин Це), аз - ужасен грип. Много се мъчи горкото и едвам суче, буди се по сто пъти нощем, а аз накъде каталясала - едвам гледам. От месец-два не съм спала като хората по ред причини - пътувания, зъби, фазата на луната  Mr. Green . Сега сме в процес на оздравяване де, да чукна на дърво.

По въпросите да се изкажа Grinning
Ваксини - еми против съм, слагам всеки път с едно наум, но не мисля, че е точно въпрос на (лесен) избор - първите две ги сложиха на детето ми, преди да го видя въобще. За детските градини и ясли не знам да са отменили задължителността им, но, Ирини - основното образование е конституционно право и законово задължение!, тъй че не могат да ограничат влизането на дете в училище по тази или каквато и да е друга причина.

За интернет-общуването - като всяка неформална общност, и тази се стреми към йерархичност, Деси. Аз нямам разминавания между виртуалния и реалния образ на всяка от вас, която съм видяла. Но изобщо писането по интернет е опит за принадлежност, понякога се получава, друг път - не, но е същата нужда, която кара хората да се обединяват в секти или профсъюзи, да кажем. Както знаете, съм "чужденец" тука и много ме радва фактът, че сте създали толкова интимна общност.

Деси, пиши бре, жено. Да си призная, в началото те четях по диагонал - заради странните букви и заради някои разлики в разбиранията ни, но сега си ми много интересна Grinning Много малко хора в нета пишат толкова искрено и непосредствено, повечето се "правим" и позираме донякъде.

Ане, липсваха постовете ти.

Тоя пост го пиша от 11 ам - диването ми стапя лагерите направо...

# 161
Внимание, дълъг пост  Naughty

...... Ирини - основното образование е конституционно право и законово задължение!, тъй че не могат да ограничат влизането на дете в училище по тази или каквато и да е друга причина.

Параходски, Ирини е писала за детска градина, а не за училище. Ако основното образование в БГ е задължително, то това важи от първи клас нагоре, детската градина е съвсем друга работа. В първи клас не се иска имунизационен календар, а просто личният картон на детето, за да стои при училищното медицинско лице....

Работя в училище, сега е професионална гимназия, но предишната ми работа беше в основно училище, така че съм запозната. Не вярвам за няколко години да са се изменили нещата, образователната ни система не е толкова гъвкава откъм промени и прилагането им.

# 162
Деца неваксинирани в детските градини не се приемат, защото са потенциална заплаха за останлите. Това ми обясниха на мен. Понеже ваксините не дават 100% сигурност. Тука обаче  е парадокса за мен. Хем не дават сигурност, хем са задължителни. Сега запознатите ще кажат, че при ваксинираните риска от заболяване и усложнения е премерен и доста по-малък. Мнението на сестра ми е , че майка е работила в психиатрия, следователно там е виждала изключенията от постваксинални реакции и изопачва истината за тях. Не знам, мен ме с страх, особено от факта, че предстоящата ваксина е жива, предната поне имаше алтернатива. А с тази хем ме задължават, хем ме е страх да не я сложа, хем пък не ми оставят избор. Ако сега не полудея няма кога друг път да е. Аз съм си такава, винаги търся под вола теле. Песимист съм за жалост, колкото и да ми се  иска да е обратното. Не съм дори реалист.
Параход, радвам се, че оздравявате.  Hug

# 163
Ники, благодаря ти. намерих статията в посочения от теб сайт. Прегледах го отгоре-отгоре и не ми изглежда да е това, за което питам. Идеята ми беше да птърсим нещо като официален документ на държавно ниво. Решение на МЗ или на Министерство на образованието /във връзка с училищата, яслите и градините.../ и т.н.

Инче, имах предвид това, почнах поста сутринта и чак после видях коментарите на Ирини.

# 164
Добър вечер, мами!
Много болни дечица има, дано по-скоро се оправят, за да не се мъчат милите.
Аз именно по тази причина днес като бяхме при педиатъра го помолих да ни изпише някакви витамина да подсилим имунната система на дъщеря ми.Дано има ефект от тях.До сега не ми се е разболявала сериозно освен хрема, дано и занапред е така.
Аз съм против ваксините по принцип.Тези редовните от здравната каса всичките сме ги слагала, освен първите 3, тях заместих с Пентаксим.Иначе от така наречените "препоръчителни" не сме слагали нито една.Не ми се иска, четох им и аз характеристиките, но май колкото са полезни, толкова са и вредни.А са си много скъпи.Говоря специално за Превенар и Ротарикс.По едно време се бях решила да направим Ротарикс, но се отказах ровейки се из нета за "за" и "против" ваксината.Болести има всякакви и от всякъде могат да се лепнат на нашите деца и аз не мисля, че тази ваксина е решаването на проблема.
Ане, чета за множеството ви хреми...Десет дни за излекуване на хрема си е множко! Хремата за 10 дни си минава дори и да не я лекуваш с нищо! Може би и ти си имала хрема без да я лекуваш и пак си се оправяла.Та мисълта ми е, че самата хрема, ако не се тушира в първия ден си отиват искаш не искаш поне 5 дни с ле4ение и то със сериозни капки.Според мен във водата трябва да слагаш повече капки от клеевта. Wink
Ние спим по 1 на ден от доста време.Сама си изгради режима така.Но ние вечер от самото раждане си заспиваме рано-най-късно в 21.00 сме в леглото и спим вече.Нямаме проблеми със заспиване, оставям я сама и си заспива. Grinning
Накрая и аз да поздравя рожденничката-Гардения.Много здраве и всичко най-хубаво!

Общи условия

Активация на акаунт