Първи рожден ден празнувайте през СЕПТЕМВРИ с мен!

• 29 583
  • 738
  •   1
Отговори
# 165

..........  почнах поста сутринта ......
Бързак го раздаваш, а  Mr. Green Mr. Green Mr. Green 
 Hug Hug Hug

# 166
# 167
# 168
Аз пък се терзая по съвсем други въпроси - днес се чух с една позната, с две малки момченца (едното на 6, другото на 3-4), и сега чака 3-о, а вече минава 36.......да не кажа 37. Shocked Shocked
Струва ми се особено. И за нея е така, не е планирано, и малко й е странно, а е човек с кариера, нависоко, нависоко......лети....новината е прекрасна, но кара човек дълбоко да преосмисля всичко, всичко.......а и се мъча да си представя подобна ситуация и при нас, и малко се плаша, няма какво да се лъжем..... Embarassed Embarassed

# 169
Флу, съжалявам ама една глава за какво по напред. Исках на теб да отговоря, а то какво стана... С тези ваксини съвсем се сдухах. Маг, продават в магазин Щъркел. Там съответно се ангажират и със сервиза на количките.
Пез, това може и тъпо да прозвучи, но казват, че след второто децата сами се глкедат. На мен ми се иска поне още едно, но положението при нас е малко деликатно. Не се стряскам от бройката три, напротив мечта ми е, но може и да е породено от факта, че имам прелестно дете. Само до преди месец, два не знаех какво е бебешки рев. Просто няма какво повече да искам от едно бебе. Не ми е натежала нито за миг. Успокоява ме, пък аз съм нервак по природа, сега дори и майка ми се чуди как така съм се променила до неузнаваемост.

# 170
  • София
Честит рожден ден на мама Gardenia! Желая ти винаги да откриваш прекрасните неща в живота и в хората около себе си!  bouquet

pez, защо ти е странно, че познатата ти чака трето дете на 37 години? Rolling Eyes  И аз на толкова забременях с Галина.  Laughing   В първите седмици, след като разбрах, много се уплаших....наистина някак ти преобръща целия живот в друга перспектива. За момент ми се стори, че се впускам в някаква безумна авантюра и ще загубя всичко, което бяхме изградили до този момент- финансово, емоционално, ежедневието с децата....В действителност се получи нещо подобно на парченцата цветни стъкълца на калейдоскопа- докато го завърташ, те се изсипват хаотично и безсмислено, но в следващия миг се подреждат в още по-прекрасна картина, която те кара да ахнеш.
Та мисля, че мога донякъде да съпреживея притеснението и страховете на познатата ти- разбира се, при всеки тези чувства имат индивидуална мотивация и окраска.

Възрастта на родителя, според мен, не е от такова значение за самото дете, когато то е трето или четвърто, защото освен родители, то има и връстници в лицето на братята и сестрите си, а и родителите са по-различни, когато са гледали други деца преди него- имат повече опит, по-толерантни са... Peace

Ти имаш ли конкретен повод за притеснение, или просто така, като се замислиш? Rolling Eyes Май съм пропуснала нещо из постовете ти.... Thinking

Галина продължава да спи два пъти на ден- сутрин около час и половина, следобяд- два часа.
Напоследък се чудя с някакви нейни странни пробуждания през нощта. newsm78 Разни неща ми минаха през главата- че е заради моето ходене на работа, зъби, някакви стомашни неразположения....май накрая ще се окаже, че й е топло. Слагам я да спи в една спална торба- явно я загрява, защото има и малко полар в плата. Ужким гледам да я обличам подходящо, в стаята никак не е топло, но....като се напие с вода и се разхлади, се успокоява и заспива.

Мисля си на глас дали не омаловажаваме опасността от детските болести именно защото са овладяни до голяма степен благодарение на дългогодишното прилагане на ваксините? Какви биха били последиците, ако децата започнат масово да не се имунизират? newsm78

Ане, много ми е приятно завръщането ти!

Иринката нещо залипсва съвсем....

Да не забравя да постна списъчето на паричките за партито, събрани досега:

Цвети   10.50
Асенцето + Любака и Сияна   17.50
Адиктед   11
cydonia   10.50
Приятелка на cydonia   10.50
stefina   10.50
Ирини   10.50
bora   10.50
Елена   10.50
Шмати   10.50
Флучия   10.50
Дидка   10.50
 Mari_p   10.50   
Дианченце   10.50
Ради   10.50

Общо 165 лева

Днес има още един превод, но не знам от кого е......

# 171
И аз да кажа за ваксините Mr. GreenДнеска питах педи и тя остана поучудена,че я нарекох тежка ваксина Rolling EyesКаза,че до сега нито едно дете на което тя е слагала тази ваксина не е имало реакция от нея.Каза,че ако има някаква реакция,това е температура или обрив.Нищо друго.Обясни ми също,че реакция може да има при деца с алергия към яйцата Peace Та така.Колко е тъй или не,няма да чета,че съвсем се омотах вече  ooooh! Ще приема че педи е права и ще я сложим Peace
Иначе Далия ме учуди днес.След боледуването и престоят в болницата,очаквах,че ще е смъкнала на килограми, а тя милата качила още 600гр Grinning Очаквах и че ще плаче,покрай всички прегледи и инжекции,които мина,а тя си пя, бърбори,абе душичка Heart Eyes

# 172
Мимолетке, Hug внесе светъл лъч в обърканат ми глава. Много се радвам за детенце.

# 173

В действителност се получи нещо подобно на парченцата цветни стъкълца на калейдоскопа- докато го завърташ, те се изсипват хаотично и безсмислено, но в следващия миг се подреждат в още по-прекрасна картина, която те кара да ахнеш.

Суити,колко хубаво си го казала!!!!! Grinning
Да ти кажа,че аз точно покрай форума и факта,че се запознах(за съжаление не и лично) с теб, Веч, Шийла..... взех да се замислям за трето дете  Grinning
Много обичам да ви чета  Heart Eyes

Ники,споко,мила!Дъщеря ми не е имала НИКАКВИ постваксинални реакции от нито една ваксина! Peace Познаваме се с доста от майките на връстниците и-също нямат оплаквания  Simple Smile Аз и за това сега не ги мисля толкова и се въздържам да чета из форумите на тези теми  Rolling Eyes

# 174
  • жителство на место
Ива днес става на 13 месеца и това ми е първият ден, в който ми е безкрайно трудно да си я гледам. Имам някакво ужасно главоболие, отпадналост, хрема, .......
Ирини пуснах питанката ти в темата за ваксините, мисля, че от там ще получим задоволителен отговор. Това което аз зная със сигурност, неваксинирани деца се приемат в детските заведения, но уговорката е, че тези деца /доскоро/ са били с някакви медицински причини, поради което не се извършва ваксинирането. Моарейн ето ти вратичка- педи вписва, че детето е с алергия към белтъка и заради това не се поставят ваксини Wink Тези деца се водят на списък в ХЕИ и може би в някакъв далечен момент да се предприеме ваксинирането им. Но ние говорим сега за друга ситуация! за нежеланието на родителя да ваксинира детето си без някакви видими за системата Close причини. Това не е уредено в ЗЗ, ще се правят промени, затова пишем петиции Адиктед, има някаква наредба на МЗ, в която написаха това за информирания избор. Но така или иначе е време да се усъвремени това законодателство, защото ми се иска да вярвам, че хората все по- често питат "защо", а не скланят глава пред "трябва''. Не малка част от майките излизат от кабинета и не могат да кажат коя ваксина е получило детето, срещу какви заболявания е ваксинирано, има просто едно " така трябва" и това е. За мен това е жалкото и тъжното- развявахме сини знамена, пеехме песни, а останахме затворени към правото си на избор. Confused
Ще изчакам отговора от другата тема и може да пиша на лични, че тук да не натоварвам всички

Лека вечер на мами и бебочества!!! А аз отивам да се гушна в топлото легло да събера силици за утрешния ден Wink

# 175
Гардения, честит рожден ден! Бъди здрава и все така излъчваща много енергия, позитивност! И много обичана! Много ме впечатлиха ентусиазма и идеите ви за новата подредба на къщите и градините Simple Smile

И докато пиша, вече дойде време да честитя и на малките рожденици Лия и Мариус! С пожелания за много здраве и усмивки! Simple Smile

Виждам, много вълнения създаде темата за ваксините. Благодаря ви много за информацията - Шйла, Май Нейм, Ирини.
И аз в групата на търсещите и като цяло противопоставящите се - дебатирахме дълго с педиатъра, - в крайна сметка сложихме чак на 1 г. инфанрикс /аналога на ДТК/. За следващата - срещу паротит, морбили, рубеола, която коментирате, още ми е свито сърцето и ще почакаме, може и да я пропуснем. Действително, за детска градина е задължително, но сигурно има варианти и това да се избегне.  

За общуването във форума - много ми допаднаха разнообразните ви мнения и подходи - кой как избира какво да пише. И ми помогнаха да разбера по-добре досега недоразбирани емоции.

Всъщност съвсем нормално ми се струва някои да говорят по-малко, като малко по-интровертни същества, други повече - на кой както му е приятно и както има нужда. Тук наистина е много уютно. Много малко съм писала в други форуми, но ми прави впечатление, че там заяждането е твърде често - не ми допада и не влизам в такива дебати. От друга страна човек може там да тренира справяне с проблемни поведения - ама нещо не ми се прави това във времето за разтоварване. Simple Smile
В тази връзка, Деси, съвсем си права за другите форуми, надкачването и заяждането. Ми не ме кефи и това е.

За спането - като повечето дечица и моето е от активните - 1 път на ден спи. През останалото време щурее все по-изобретателно - както Ланвинка описва.

За десерти с тиква говорехте - който знае, да казва, плийс.

За рождения ден - имаше идея да има нещо за спомен на децата ... Какво мислите за това? Може да е нещо като фотосесия? А можем и да им напишем нещо, което да им остане - като послание за важните неща - пожелание, събрани мисли от всички мами... Спомням си, че бяха вметнати по-рано подобни идеи - просто обобщавам и разсъждавам на глас /пардон - писмено/.  Simple Smile

Май Нейм - много отговорно и аргументирано мнение - поздравявам те!

# 176
А аz се zамислям zа трето дете не(само) zаради Веч, Шейлето, Суити или Иринката. Просто таzи мисъл се zагнеzди, някак необяснимо zа мен в главата ми, още малко след като родих дребната. Не zнам как така, със сигурност влияние окаzа и това, че тя е невероятно лесно zа гледане бебе(пу пу). Но факт е, че никога преди не съм искала, ама никога, ви каzвам. Не zнам к´во ми стана просто  Shocked Wink И туку виж най_накрая, вzема та успея с това кърмене, дето все ми се опира  Mr. Green
Параходке, какво толкова пък са ни раzлични раzбиранията  Wink ? Майтапа настрана, четкате ме, не zнам zащо, ама ми е кеф де  Blush А "странните" букви са, zащото пиша с кредора, нямам кирилица. То и на мен ми беше странно с тях, ама свикнах отдавна.
Май нейм, аха, точно това и аz си мисля, не малко от нас, ей така ги слагаме, беz да zнаем zащо, какво, как... Точно така бях самата аz, та zнам добре  Peace

Сега един битов въпрос, zа раzнообраzие  Joy Има ли такова нещо, че когато една тенджера(не особено скъпа, абе нищо особено) е веднъж zагаряла, след което е почистена, после пак често zагаря  Thinking ? Имам такова чувство с една моя, все zагарям нещо в нея... А не беше така преди. Не zнам zащо става, но е много кофти.. дали да я хвърля..?

Да бе, Сев ме подсети и редактирам, Честит рожден ден на Лия и Мариус, бъдете весели и щастливи деца   bouquet  bouquet
Пък ние на годинка и един месец zначи сме вече  Whistling  ... Препуска това време и не се интересува от нас...

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 00:42 от Сова

# 177
 Добър вечер мили момичета... Hug
  Дойде и моят ред да почерпя за моето прекрасно момиченце...
   Тя е всичко което съм искала и чакала цял живот, и е наистина така,без да преувеличавам.                                                                                                                           Преобърна светът ми, животът ми, мисленето ми... имам чувството, че съм живяла досега само за да й бъда майка, малко смахнато се изразявам, но знам, че ме разбирате.. Heart Eyes
    Знаех, че ще я обичам, но не знаех, че съм способна на такава любов и отдаденост.
  Това беше една удивителна година, нашата година, знам, че никога няма да сме така близки, както изминалата година, но ще се постарая винаги да имаме нужда една от друга,да се обичаме и уважаваме...
Спирам с лирическото отклонение, за да ви покажа моята рожденничка, а и не сме ви се представяли снимково...

Меги на 1 годинка  и Меги на 1 ден

Всичко за празника е готово, сега с тати довършихме плакатите и надписите, тортата, украси и т. н...искам всичко да е идеално за малкото ми съкровище... Grinning Heart Eyes

Честит първи рожден ден и на астралните ни близначета Лия и Мариус.. Heart Eyesбъдете щастливи мили деца и винаги гордост за своите родители....  bouquet

Съжалявам, че не мога да се включа по темите, но нямам сили-ревливо ми е и спящо, а и сега рожденничката ще стане за среднощно цок... Laughing

Лека вечер... Hug

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 08:42 от александра_85

# 178
Честито на Меги, Александра! Вярвам, че ще продължите да бъдете така близки, и дори още по-близки занапред - може би не физически, но емоционално! Simple Smile
Имайте чудесен празник!

# 179
Честит рожден ден на Меги,Мариус и Лия! Мили дечица,бъдете безкрайно щастливи и нека хубавите емоции са постоянен спътник в живота ви!

Общи условия

Активация на акаунт