Първи рожден ден празнувайте през СЕПТЕМВРИ с мен!

• 29 588
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Чета, чета и чак сега ви дочетох.....
 Благодаря, момичета, за поздравите! Малката рожденичка сладко спи оттатък  Crazy и аз отивам да се гушна при нея, че голям ден ни чака  Heart Eyes .

# 181
Добро утро  bouquet

Честит рожден ден на Лия, Меги и Мариус! Да растат здрави и усмихнати деца Hug

Ето, че пак изостанах с четенето и проблемите Confused Нищо на партито ще си наваксам с приказките Mr. Green

Лек и слънчев ден Heart Eyes

# 182
Честит рожден ден на Мариус, Меги и Лия! Бъдете здрави и щастливи, мили деца! И нека майките ви се гордеят с вас!

Александра, много е красива малката! Желая ви страхотен празник днес!
Ники, благодаря ти за отговора. Ще кажа на майчето и дано се съгласят да оправят количката, понеже май не е купувана от този магазин  newsm78
Сев, на мен много ми допада идеята за подаръчетата за спомен от общия РД. А и там ще имаме видни фотографки в лицето на Вечи и Шмати!

# 183
Здравейте мили приятелки  Hug
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на ЛИЯ, МАРИУС и МЕГИ!!!
за мамите   bouquet   bouquet   bouquet
Аз все още не съм успяла да кача малко снимчици да ви покажа голямото ми момиченце /обещавам днес да положа по сериозни усилия/ Simple Smile Днес става на 13 месеца  Mr. Green Вчера бяхме при докторката и ни биха въпросната, много коментирана ваксина. Засега нямаме проблеми и се надявам така да си остане  Praynig Да се отчета в отчетната Wink
Лина е 9220 г и 81,5 см.  Heart Eyes за почти 2 месеца още 2,5 см
Иначе режим като режим от лятото нямаме, за мое съжаление Лина не спи вече по цяла нощ, голямо мрънкане мрънкоти и дори си похапва млекце, което не й се е случвало откакто беше на 2 месеца. Имаме си 10 зъба и мисля, че чакаме кучешки долу и може би още кътници горе, но не ми дава да пипна. Вече ходи все по -стабилно и се замислям да организирам прощъпалника, успява да се изправи сама от седнало положение без опора и изминава голееееми разстояние /за малките краченца Wink/ Последните две седмици и много силно последните дни сме в яка фаза "Аз без мама не мога", непрестанно иска да е отгоре ми, да се гуши, като я взема иска да слезе на земята, дори с татко си не стои /което никога досега не е било проблем/ без да се скъсва от рев за мама....хем мило, хем тежко...Много приказва, непрестанно, вече водим словесен диалог, страхотно е  Heart Eyes Mr. Green
май се поолях с писането  Crazy
Хубав ден на всички, ще се постарая да се включа със снимки по-късно

# 184
Добро утро, майчета!

Честит рожден ден на Лия, Меги и Мариус! Бъдете здрави, щастливи и обичани деца! Много хубави емоции за мамите и татковците!

Ники, питаш за левкоцитите при изследванията на годинката. Да ти кажа не помня колко са били. Педи каза, че всичко е наред и реших да не се тормозя да помня цифри.

Сович, де да знам дали има някакво съревнование по форумите. А и аз да си призная чета редовно нашата си темичка. Мнооого рядко хвърлям око на друга и то ако ме интересува нещо конкретно. Та не съм забелязала дали има нещо такова, защото в нашата тема няма.

Ане, ами дай фейсбук да видим някоя снимка де  Mr. Green А, сега виждам снимките на Борис като бебче и сега, много е пораснал и е много хубав  Heart Eyes

Параходке, адашке, ми защо да си чужденец бре жено? Я пък ти сега. У наше село чужденци нЕма  Mr. Green Бързо оздравяване и на двете ви с Марта.  Hug

Ох, виждам, че дискусията за ваксините продължава - много болна тема наистина. И мен ме е страх и аз си задавам хилядки питанки. Защо да е задължително, пък няма 100% сигурност, как така няма да ми вземат детето в детска градина, ако е неваксинирано ...... и так дале. Явно въпросите няма да свършат, но просто изпитвам по-голям страх да не сложа въпросната ваксина. В този ред на мисли Май нейм, дискусията за ваксините е интересна за всички и аз бих била благодарна да споделиш после за отговорите в другата тема. Мисля, че никой няма да се натовари. Това е важен въпрос, колкото повече инфо, толкова по-добре.  Hug

Пез, едно дете винаги преосмисля живота. Дори да си на 36! Аз за себе си съм разбрала, че кариерата е нищо, ако нямаш семейство, за което да се грижиш, дом който да те топли и където да намериш утеха и опора. Кариерата е нищо, ако тя ти отнема времето за най-близките. Може пък тази бременност да е някакъв знак от съдбата за твоята приятелка. Ох, Суити, много хубаво го е казала с "В действителност се получи нещо подобно на парченцата цветни стъкълца на калейдоскопа- докато го завърташ, те се изсипват хаотично и безсмислено, но в следващия миг се подреждат в още по-прекрасна картина, която те кара да ахнеш"

Забравих да питам нещо. Вчера моят мъж купил едни сухари, които освен пшенично съдържат ръжено и малцово брашно, защото в магазина нямало други. Тази сутрин правих попарата с такъв сухар и Калоян си я изяде без проблем. Но се чудих дали такива сухари са подходящи за него  newsm78

# 185
  • София
Здравейте!
ЧРД на Мариус,Лия и Меги-да са живи,здрави и много щастливи.
Ирини,Сова,Ланвинка,Ники 97,Нени78-мерси за пожеланията за оздравяване на Васко.Вчера той имаше 37.5 температура цял ден.Сега пак е топъл и ще го водя на д-р.
Сова-1г. не бях забелязала,че имаш странни букви -аз открих само една де-z-newsm78
Севиана-няма ли да дойдеш на общият ЧРД, искаме и с теб да се запознаеме?
Аз ваксини слагам и ще слагам-нямам смелост за друго,а и не искам да рискувам.
Ох,ако знаете ние какви проблеми имаме с майсторите...Тези с кухнята вече 20 дни ме мотат и въртят,а тези с изолацията сме в чуденка дали не изгоряхме 300лв-цигани-е как да не си расист после.Единият идва ,взима парите и после се оказва,че не бил шефа той, пък и бил заборчнял на самият шеф-е сега как да накараме другите да работят без пари-едни са номерца,едни са разправии, бяха препоръчани уж. #2gunfireВместо да си подготвям празника на детето се ядосвам само.Аз се чудех как по-скромно да го направя празника,заради ремонта,а някакъв турчин ни прекара-е ще видиме де ,уж ще работят...

# 186
Здравейте, приятелки мои! Съжалявам, че се позабавих, но, нали се сещате...имахме гости и в неделя, вчера докато пооправя и разходя Марти, че 3 дни не беше излизал...и то мина деня. Hug
Първо искам да кажа: Честит рожден ден на всички дечица и майки, празнуващи тези дни! Бъдете щастливи и здрави!
И после: Благодаря от все сърце на Суийти, Флу, Адиктчето, Диди, Анамар, Цвети, кумовете ни Нели и Миро и свекърва ми Люба, че направихте празникът на детето ми такъв, какъвто трябваше да бъде! Марти разбра, че нещо хубаво се случва и настроението му беше на макс през целия ден. Получи страхотни подаръци (чак неудобно ми стана Embarassed), подивя с приятели на воля.
  Благодаря ви, момичета, че така сте ме хвалили! Embarassed Аз уж нямаше да се втилясвам...ама не се сдържах, та, радвам се, че ми се е получило! Grinning Ако можех някак да направя така, че абсолютно всички да присъствате, то бих! Започвам да работя върху телепорт. Mr. Green
Ето ги нашите снимки:
http://picasaweb.google.com/shmatki/wqDQr#

по-после ще ги кача и в общото албумче, за да са на едно място Wink

И сега снимки "протоколни":
Марто на два дни и Пак той, на година и два
имах още за писане, но вече нямам време...извинете ме, че не се включвам по актуалните теми

# 187
Суит, днес ще ти преведа парите за мероприятието, че нещо с и-пей не става и ще се ходи до "аналогова" банка.

Цвети, Александра, да са ви живи и здрави госпожичките.

Туй вместо добрутро Grinning

# 188
Добро утро мацки! Hug
Честит рожден ден на Лия, Меги и Мариус. Да са живи и здрави, да растат обградени от любов и домашен уют!Честито на майчетата.
Суити, мисля, че неясния ти превод е от мен (Ани Шакарян) поне така би следвало да пише. Забравих да си напише ника. Пуснах вчера 11 лв. Peace
Благодаря ви момичета за отговорите за спането на децата през деня. От тях останах с впечатление, че повечето вече са минали на режим един път на ден сън, като Аида. Нещо не можем да се нагодим още. Вчера я изведох и го спа навън в Южния парк, а аз кротичко си четох книжка 1 час. Вечерта заспа в 21.30..събуди се в 22.30 и рева истерично до 1 ч. през нощта. Не ми останаха нерви. Направо не знам какво й става. Според мен нищо не я боли, защото като й дам играчка и започва да й говори и да си играе. Стоях при нея през цялото това време, опитах всичко, но не и не. Накрая мисля, че просто искаше да я вземем при нас. Ние обаче и двамата не обичаме да спи при нас. Тя е много шугава, рита ни в корема, по главата, тясно й е. Мята се цяла нощ и си блъска главата в таблата на леглото..А да не говорим, че ние не мигваме, за да не я затиснем. Затова предпочитам да я приспивам в нейното си легло. Снощи и аз се заинатих и накрая в 1 ч. се укроти и заспа. Останах без гръб, но какво да се прави. Ох, дано мине този период, че... Cry

за тиквата - като цяло винаги се сварява с малко водичка и захар в тенджера под налягане и после се пече или само със захар, или с мед и орехи (може и с корите). И по двата начина е много вкусна, в зависимост от сладостта на самата тиква. По-вкусни са кръглите. Аз също правя и баница със солена тиква. Задушавам я с лук, малко сол и черен пипер и след това пълня баничката. Ползвам точени тънки кори и ми се получават около пет дълги навити баници.Слагам в тава и пека. Става много вкусна.

А сега, ето рецептата за десерта с тиква, който нашето семейство много обича:

1 пакет нарязана тиква се сварява с 1-2 с.л. захар и 1 ч.ч. вода. Най-бързо става в тенджерата под налягане.
След това се подреждат парчетата на дъното на една по-голяма тава. Разстила се да не е много високо. Поръсва се със смлени орехи. Поръсва се с канела обилно. В отделен съд се забъркват 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко, 3 яйца, 2 ванилии и 1 ч.ч. захар. Така разбърканата добре смес се сипва върху тиквата. Пече се на загрята на 200 градуса фурна около 30 мин, докато покафенее отгоре и не мърда като се клати тавата.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 12:37 от lanvinka

# 189
ЧЕСТИТА ДА Е ПЪРВАТА ГОДИНКА НА МАРИУС, ЛИЯ И МЕГИ! ДА БЪДАТ ЗДРАВИ ПРЕДИ ВСИЧКО, МНОГО ЩАСТЛИВИ И УСМИХНАТИ СЛЪНЦА, ЗА РАДОСТ И ГОРДОСТ НА СЕМЕЙСТВАТА СИ!

Ние се позагубихме за няколко дни, но и нас не ни подмина гадния вирус Sad Преживяхме една тежка неделя - аз цял ден с повръщане и разстройство, малкия с висока температура и обилни сополи, някакъв кошмар. Всяко физическо упражнение ме отвеждаше до 00, а душицата толкова имаше нужда от мен. Премина само на кърма и как успявах да я произведа още не мога да си го обясня Confused, но сега сме по-добре. Жизнен е, само нослето го тормози. Ходихме на лекар за мое успокоение - оказа се че гърлото му е силно зачервено и понеже всички сме болни или скоро боледували ни изписаха Цифзил #Cussing out, хич не бях очарована, но пусти страх реших да му го давам 3 дни, за да не стане по-голяма беля. Горчивият спомен около раждането и усложненията след това ме накараха да взема това решение. Май се оправдавам, а? ooooh!Не съм сигурна, че е правилно и затова, но...Хапваме в ограничени количества, спим трудно, дано скоро всичко отшуми.
За протокола относно спането, ами ние си меним режима всеки ден - веднъж спим 2 пъти, друг път веднъж на ден, но май по-често си спим по два пъти newsm78
И аз от свое име да благодаря за дискусията относно ваксините, не съм компетентна затова само "консумирам" наготово Hug
Имаше и други неща които исках да напиша, но толкова набързо прочетох последните 5-6 страници, че...ще ме извините Embarassed
Сладка мама - благодаря ти за рецептата за капките с клеева тинктура Embarassed - толкова навреме я сподели, щеше да е тъпо след многократните писаници, аз пак да питам, как Tired Може би не е лоша идея да се запише на 1-ва страничка, май имаше такова предложение, сигурна съм че ще бъде полезно Peace
Суити - макар, че още не е на 100% сигурно нашето присъствие за ОРД, ще преведа и аз паричките, та дано ни провърви Laughing - дотогава ще сме здрави и няма да има вероятност да ви заразим Heart Eyes
Отивам снимки да разглеждам Wink
Всички болнички бързо да се оправят Hug

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 11:56 от ssissi

# 190
Понеже темата се коментираше наскоро, да ви споделя това - http://vbox7.com/play:9ff66b1c

# 191
Мерси, Параходски, знаех че Меги са я канили в предаването, но нещо не можех да намеря запис.  Hug

# 192
Мерси, Параходски, знаех че Меги са я канили в предаването, но нещо не можех да намеря запис.  Hug
  bouquet
И аz така, все ми каzваше някой, че са я давали някъде, обаче аz все я бях иzпуснала вече. Пък не съм се сетила да търся zаписи. А имам лични причини да искам да я гледам, ама дълга и широка е zа обяснение  Crazy  .
Обаче в темата "zа" или "против" раждането в къщи, която все чета и живо ме интересува, днес се натъкнах на един много хубав линк с написаните раzкаzи на мисля 5 жени, родили у нас в къщи. Искате ли да ви го "донеса"  Wink , ако някой се интересува?
Шмат  Hug
Честит рожден ден и на малката кукла Меги  HugНа мама   bouquet , много хубави думи си написала zа дъщеря си, Александра 85  Hug

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 13:17 от Сова

# 193
Привет, мацки  wavey
Честит първи рожден ден на ЛИЯ, МАРИУС И МЕГИ!
Още веднъж ви благодаря за поздравите за нашия двоен празник  omm
Това е последната ми годинка с 2 отпред  Blush , но покрай безконечните ремонти и всички нерви, произтичащи от там, не мога да се отдам на чувства и емоции, свързани с това.
Самия празник беше официална вечеря в камерен състав - аз, мама (другата рожденичка), мъжа и Надя, някоя снимка и торта.
Но пък не помня от кога не сме сядали така като истинско семейство и да си говорим за бъдещето  Crazy
Ето една гладна Надя:

# 194
Честит рожден ден на днешните ни рожденици. Да са здрави, весели, засмени и много поразии да правят  newsm59 newsm67

Ето обещаните то мен снимки преди 1 година и сега

А от рождения ден ще пусна като Яна ми даде почивка.

При нас нещо много бързо се развиха нещата и май от другата седмица Яна ще тръгва на ясла. Хем ми се иска, хем ми е едно свито и не бяг подготвена за толкова бързо развитие.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт