Първи рожден ден празнувайте през СЕПТЕМВРИ с мен!

• 29 590
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Ех, това Наденце! Гарденийка, и тя май спазва Дюканския режим  Grinning Heart Eyes Grinning
Петка, браво за яслата! Предполагам, че това значи, че са те назначили на работа! Пак браво! А за това, че ти е притеснено те разбирам много добре, но аз лично мисля, че за Яна няма да е трудно да се аклиматизира. Тя вече ходи стабилно, по-самостоятелна е, а и ще напредне с немския  Grinning Дано и ние извадим късмет и да приемат Ели ноември  Praynig
Сиси, и на нас ни изписаха Цифзил, заради силно зачервено гърло, но аз не го дадох. Лекарката ми каза, че детето си е мое и решението също е мое, та аз директно изхвърлих рецептата в коша. Но не беше нашата педи, а една лекарака от спешния кабинет - супер нелюбезна и изобщо не ми вдъхна доверие. След няколко дни, когато педи беше на работа ме подкрепи и каза, че съм постъпила правилно.
Сега ставам, че ме чака   chef

# 196
Я да питам, ако някой знае да каже - малката прекара събота почти целия ден с едно момченце, което много кашляше и се сополевеше. Оказва се някаква бактериална инфекция (т.е явно някакъв вирус е изкарал, и след тва се почва с кашлянето и сополите и ниската до никаква температура, и сега е на антибиотици). Тва дали е заразно? Че мислех тия дни да я ваксинирам.....дали изобщо да се разхождам до педи тази седмица за ваксина, се чудя newsm78 newsm78

# 197
И аз с една чуденка. Другия месец май ще се местим в къщата, там ще купуваме печка тип камина. Макс  тамън ще прохожда и много се чудя как се обезопасява зоната на печката?? Някакви специални заграждения ли да правим? Дали се продават готови? Миналата зима се запознах с една майка, детенцето беше с ужасно изгорена ръчичка, точно печката пипнало. Мен много ме е страх сега и се чудя какво да правим. Той е малък и няма да разбере и да му обясним, а и да разбере пак може да залитне да се подхлъзне и да се залепи на тая печка  ooooh!

Спи по 1 път на ден. Последно спа 2 пъти на 19 за РД и край, реши че е порастнал явно.

# 198
Честит рожден ден на Лия, Меги и Мариус!!! newsm59 newsm38 Мили дечица, бъдете много здрави, обичани и щастливи!!!
ЧРД на патерици на Гардения и нейната майка!!! newsm51
Аз едвам ви изчетох, а да пиша съвсем не ми остава време. Бобо така ми го оплътнява, вече едвам успявам да се справям и с къщната работа. Да не говорим, че откакто се научи да ходи и пълзи цялата къща е на вили и мотовили. Но да е жив и здрав, всичко ще се оправи.
Винаги като ви чета, сте ми били много интересни и полезни. Сега с инфото за тази ваксина ме вкарахте в голяма чуденка. Чета, мисля, чета, мисля и не зная как да постъпя. Единствено написаното от Мимолетка малко ме успокоява. Навремето на кака му съм слагала всички ваксини, но тогава нямаше толкова много информация, а и честно казано винаги ме е било малко страх. Но май повече ме притесняват усложненията от тези болести...До 9 октомври имам време да помисля и да взема някакво решение.
Стискам палци на всички болни дечица да оздравяват!!!
Да не пропусна да кажа, че разгледах страхотни снимки на страхотни дечица и страхотни мами!!!  bouquet
А сега имам едно въпросче - слагате ли вече по малко сол в манджичките на децата? Благодаря предварително!

# 199
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЛИЯ,МАРИУС И МЕГИ!!!БЪДЕТЕ ЗДРАВИ,ПАЛАВИ И ЩАСТЛИВИ!
[/color][/size][/b]
Ники,вчера щях да ти пиша и забравих-относно стойностите на левкоцитите-виж ей тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206276.msg4447225
Нени,това много ми хареса: "едно дете винаги преосмисля живота. Дори да си на 36! Аз за себе си съм разбрала, че кариерата е нищо, ако нямаш семейство, за което да се грижиш, дом който да те топли и където да намериш утеха и опора. Кариерата е нищо, ако тя ти отнема времето за най-близките. Може пък тази бременност да е някакъв знак от съдбата за твоята приятелка.  Peace Аз бих се изразила по същия начин! Peace
Беба,опасни са си този тип печки  Rolling Eyes Аз нямам представа с какво може да се огради...но определено трябва да има преграда!
Деска,и аз съм така-с кака първокласничка и малкият дивак ,който обръща цялата къща....почти не ми остава време за дом.работа!Ама колкото остане-и аз съм човек и имам нужда от моите 15мин.интернет  Mr. Green А за солта-давала съм му понякога от манджи, които ние ядем и има по малко сол.Пък и да ти кажа,че като гледам в пюретата на ХИП за след 12м има сол  Confused Но когато готвя аз,отсипвам първо малко количество за него и тогава соля останалото за нас  Peace
Оставям ви,че каката ме чака с домашните-да ги свършим докато спи малчо,после ако има време пак   Wink

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 14:47 от penelopi

# 200
Беба, нали има едни решетести прегради, които са извити по вида на камината и се слагат пред нея....  Изглеждат добре, но въпроса е колко здраво са захванати за пода или за където са изобщо, защото детето лесно ще я напъне и ще я събори иначе.
Провери някъде, все ще ги има. Практикер, Бриколаж, Баумакс....

# 201
Ух, пезота, ми знам ли.  newsm78 То зависи това как се предава, ако е по въздушно-капков път е възможно да го хване малката. И тогава по-добре да отложите ваксината. Наблюдавай бебка и прецени.

Яна-сладурана! Петка, много е хубава малката. За яслите те разбирам  Hug

Гардения, Надето и тя не отстъпва по красота.

Такааа, Параход пусна линка с интервюто на Меги и го изгледах. После започнах да търся още инфо за естественото и неасистирано раждане. Много се замислих да ви кажа. Когато бях бременна си ме беше шубе и някак не го мислих толкова. Но сега започвам да осъзнавам предимствата на едно наистина "нормално" раждане. И сега разказът на Шийла за нейното раждане кънти в главата ми. Кой знае докъде ще ме отведат мислите ми, но не е зле да се информирам още.

Ланвинка, много благодаря за рецептата за тиквения десерт. Направо да си оближеш пръстите. Звучи страхотно. Ще го пробвам!

Шмати, размазах се от усмивки, докато гледах снимките от партито на Марти!

Беба, за камината в Премама можеш да видиш едни специални решетки. Има ги във вид като кошара и могат да заемат каквато форма ти предпочетеш, стават и за камина. С мъж ми ходихме лятото да ги гледаме, но никак не са евтини. И ние сме с камина, която тази зима мислим да ползваме по-често и не знам как ще се опазим. Засега нищо не сме направили за обезопасяване. Но до момента Кали не проявява интерес към нея, веднъж даже вече я ползвахме и като че ли усеща топлината и върви по-настрани от нея.

Деска, аз не слагам сол, когато готвя за Калоян. Но аз му готвя само събота и неделя, през другото време сме на кухня, а там слагат сол. Понякога даже мисля, че прекаляват със солта. Затова аз не слагам. Овкусявам със зелени подправки, кисело мляко, сметана.

# 202
Много готина Надя Grinning
Аз нали дълго не писах, та сега - на всяка манджа мерудия. С малки суми, но редовно, дет' се вика.

П.П. Айде и за солта да се изкажа  - след 1 г.  в малки количества е задължителна - т.е. пълната й липса е също толкова вредна, колкото и прекаляването, за водно-солевия баланс на организма. Това от косе босе и други източници.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 15:08 от Параход

# 203
Сол вече от около месец слагам по мъничко, винаги в нейните манджи. Нарочно го правя, ако ще се минава на обща храна и в къщи не ядете абсолютно беzсолно, няма логока да се продължава да не се дава грам сол. А аz давам вече което може и от нашата храна. Да, в пюретата след 12м. също има сол. Но все пак си е въпрос на иzбор де  Peace
Петка  Hug , какво стана при теб, че така?
Пец, ами аz си викам, че по_добре да иzчакаш малко. Май детето трябва да е със сигурност напълно zдраво zа таzи..
Времето се раzвали  Confused
Всички снимки са многоо сладки.

# 204
Здравейте! Ние малко позачезнахме от тук - т.е. не пиша, но си чета ежедневно. Сега ще се включа относително актуално.

Честит рожден ден на ГАРДЕНИЯ!    bouquet

Честит рожден ден на ЯСЕН!!!
  Hug

Честит рожден ден на ЕЛЕНА !!!
  Hug

Честит рожден ден на  ЛИЯ!!!
  Heart Eyes Heart Eyes

Честит рожден ден на  МАРИУС!
  Hug

Честит рожден ден на  МЕГИ!  Hug

Да не се оттървете от здраве винаги и навсякъде!  newsm51  Party Time

За нас... "накратко"hahaha Дойдохме в Етрополе за две седмици. Отидохме на сватба в София. Благодарение на polinakoleva Владчи бе най-чаровния мъж, представител на сватбата. Даже жениха може да му завиди. Доказателствен материал -

На следващата сутрин се видяхме с Анамар и Симона, и Ирини. Беше много приятно  Hug  Heart Eyes
Дните се нижат, и неусетно дойде рожденнияТ ден. Сутринта закусихме, подивяхме
 и поехме за София.
Там отидохме в детско клубче към мола - Владчи усети, че денят е по-различен поне с това, тъй като никога не е посещавал такова място:

После се разходихме към и около НДК (е, с малко цокване по средата Laughing )
Нправихме си и професионална семейна снимка в студио  Hug
Владчи знае на колко годинки е как се язди тати и как сам да си бута количката
Вечерта се прибрахме в Етрополе, където ни чакаше празничната обстановка и торта по рецепта отчасти на Анамар  Hug
За Владчи имаше много изненади
и вкуснотийки
Духнахме заедно свещичката и оставихме детето да се порадва на тортата си

Не че прекалих, но на който му се гледа още - ето http://nelinacheva.snimka.bg/baby/svatba-i-rd.426969.all
 Laughing олях се, а исках и на Ради да благодаря за гостоприемството им. Митака е един чаровен макък красавец, който все отива под дюлята  Wink
По другите теми - после, че трябва да уча - имам 3 изпита сбота и неделя  Mr. Green

# 205
Честито на всички празнуващи! Само здраве и щастие!

Нели, прекрасни сте! И ти си младичка, младичка, чудничка. Какви изпити имаш?

Нени, естественото раждане е несравнимо. А това което е без никакви интервенции и в къщи е за мен едно от най-прекрасните изживявания, което отгоре на всичко друго ме остави с една неописуема гордост и увереност в това мое перфектно тяло. Не е за всеки, но го препоръчвам с две ръце на тези които са психически готови.

Гардения, хахаха. И на мен ми се дояде!

Ланвинка, надявам се Аида да се е поуспокоила и да сте се наспали всички. А относно ваксините, всъшност всички си "носим товара на моралната отговорност за решенията си", независимо какви решения правим от името на децата си.

Суит, много ми хареса метафората за калейдоскопа. И наистина е така в живота, не само за децата.

Деска, три деца си е прекрасно. Айде скачай в кофата Wink  А ти познаваш ли я Мег?

Тука е училищна ваканция и ние стоим вкъщи през тези периоди, защото е лудница навън. Като изпуснати са тези деца. Посетихме библиотеката, грабнахме си копчината книжки за следващите седмици и сме готови. Обожаваме тукашните библиотеки. Слънчицето е хубавко и се ровим из градината. Дано всичките доматки станат, засадили сме три вида. Може и като старите български да са, хич няма да се оплакваме Wink

bouquet

# 206
Привет-мривет!
Да са живи и здрави всички пропуснати тия дни от мен рожденици - майки, баби и любимите ми септемврийчета!   bouquet
Разкошни деца видях - много хубави са станали малките човечета! Браво на Митето, Борис, Меги, Владчи, Яна, Марти (страхотно парти!!!)! Пупупу, да ги насерат кокошките!  Mr. Green

Ако случайно сте се затъжили за Асенцето - днес успях да сколасам да оправя снимките от България и между тях имаше и на Любчо и на Сияна.
http://www.flickr.com/photos/38180354@N03/3962119229/ - Любака
http://www.flickr.com/photos/38180354@N03/3962893302/in/photostream/ - Сияна
http://www.flickr.com/photos/arwen-abendstern/3965541685/ - самото Асе

По-късно ще има и снимки на Йосиф на МариаМ, че успях само на каките му да оправя снимките.
http://www.flickr.com/photos/38180354@N03/3964958905/in/photostream/ - малката Мариам
http://www.flickr.com/photos/38180354@N03/3962962916/in/photostream/ - голямата Сузи
Разкошни деца! Много ни беше приятно тогава, смятаме да повторим догодина, че сега може и да не ни стигне времето.

# 207
Ох, пак пуснахте уникално сладки снимки!!!
Вечи, Нели, Шмате, Петка и всички други ....

Страхотийски просто!

Аз преядох с една купа салата домати с риба тон, ама направо си злоупотребих, признавам без бой. Дреб е на разходка с татко си и след малко ще дойдат да ме вземат да направим едно кръгче с колата. Не сме и се нарадвали още, че направо няма къде да ходим с нея, ха ха ха. Петър има служебен транспорт до и от работа. Живеем на пъпа на града и разходките ми винаги са пешеходски. Не че и книжка имам де, ама все пак. Та сега ще джътнем малко из свечеряващ се Бургас, много обичам така. Светлинки , едно друго......

Има ли деца, които още не са яли яйце - жълтък и другото? Сми - то още не е понеже, и се усещам, че се спирам да му давам разни неща, на които налита поради тази причина....

Днес категорично отказа да яде ориз с дробчета, не му харесаха и туй то, иначе не е капризен.

После пък видях, че са пробили два зъба, и то какви, моля ви се - горе кучешките. Ще си имам вампирче след десетина дена, когато се покажат хубаво  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ще припадам от смях сигурно като се усмихне. Такава чудна последователност на зъбите извади, че не е истина. Първо долу по средата два, после отстрани на тях един и сега тези две чудеса отгоре  Joy Joy Joy

Та така...

# 208
Добра вечер, дами!
Много малко се пише в темата напоследък! Даже летните месеци не беше такава пустош тук  newsm78 Защо така, милички? Я бързо да затегнем редиците! Иринка, много липсва! Дидишончето и то! Пиаф също! За Мариам и Муцито да не споменавам!
Нелка, много си красива!
Вечи, прекрасни снимки!
Инче, и аз не съм въвела жълтъка, но от 1 седмица Ели е на кухня и там в застройките има яйце, така че тази седмица съм решила вече да дам четвърт жълтък.
На питанията от преди няколко дни: Ели също не е проходила и пие вода от бибка. Едва днес започна да пие от едно шишенце НУК с широк накрайник.

# 209
Здравейте отново днес  Hug
ето обещаните снимки  Mr. Green има украсата, тортата, кръщенето и парито за рожденния ден. Цялото действие се развива на 29.08.09 г., който има желание да разгледа  Hug
http://september2008.multiply.com/photos/album/109#photo=11

ето и снимка на Лина на 2 дни /извинете ме, не знам как да поставя направо тук снимката/
http://september2008.multiply.com/photos/album/109#photo=22

приятна вечер от мен и спящи бебенца цяла нощ  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт