ЯНУАРЧЕТО се радва с мама от сърце, красавицата Айя вече е добре!

• 26 161
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
Setakap, стискам палци! fingerscrossed

Анджелина, може ли и аз да се присъединя към вас в пиенето на вино?

Аз също чета приказките без да спестявам нехубавите моменти, но просто гледам да не прекалявам. Един път прочетохме "Лошата дума" и Ева много се впечатли как човека е ударил мечката и говори за това почти цяла седмица.

# 706
Setakap И от мен силно стискане на палци!!!
За приказките,аз гледам да чета на Айя книжки тип ''Костенурчето Франклин'' който разказват за реални случки , защото не мога да приема другите който са писани като книжка на ужасите...Скоро почнах да и чета за Хензел и Гретел, ами няма такъв ужас, как ще разбере дете на 2-3годинки ,че майка им и баща им искат да ги оставят защото нямат пари и т.т. 
Аз тръгвам за София без деца по работа за няколко часа, а Айя такъв рев нададе и ми каза,че щом я оставам не я обичам, как ще ходи това дете на детска идея си нямам, напоследък идва с мен и в тоалетната ooooh!
Приятен ден

# 707
Анджелина, може ли и аз да се присъединя към вас в пиенето на вино?

Заповядай  Hug

На Ники пак му откраднаха колелото. За три месеца второ колело крадат. Този път дори са разбили катинара на стаичката, където детето си го заключваше. Не знам какви думи да използвам за такива нагли крадци. Все се успокоявам, а и него, че това е само предмет, но си поревахме и двамата. Гадно е.

# 708
  • Варна
Светле, и от мен имаш стиснати палци - дано фоликулчето да те изненада и да се "появи" най-хубавата оплодена яйцеклетка и в резултат едно хубаво здраво бебче! fingerscrossed
Желая на всички болни дечица да оздравяват!

# 709
Здравейте и от мен!

Светла, продължавам да стискам много силно палци, дано мечтата ти се сбъдне съвсем скоро!

Охххх, добре сте отворили темата за възпитанието - голямата ми болка в момента. Анджелина, за теб специални благодарности, за опита, който споделяш! Това с погалването, вместо удар и за го прилагам.

А на моменти и за имам чувството, че не се справям.  Симеон не е агресивен, и аз никога не бих го учила да отвърне на удара с удар, защото аз не съм агресивна.  Опитва се да посяга, по скоро - да бутне някое дете но аз винаги реагирам и не позволявам. Ако някой го удари, макар 4е се слу4ва рядко за сега, обяснявам , че не е хубаво и че добрите деца не правят така, а той е много добро дете и мама много го оби4а.

Не мога, обаче да се справя с ината му. А той е огрооооомен. Всичко е "не", всичко е "няма". всичко се прави на сила. Имам чувството че не мога да го мотивирам да направи нищо. Хранене сам, обличане сам - за нас са мираж. Не слуша за абсолютно нищо и имам чувството, че няма страх, авторитет, респект  или както там се нарича от никой, и за голямо мое съжаление и от мен.

Та така, пак се разписах, но и аз както всички вие, искаме да направим най-доброто за децата ни! Иначе Мони и най-прекрасното дете, макар и малко диваче Simple Smile  

Може би и ние да посетим психолога ( ако не е много нахално да помоля и аз за координати, ако се наложи). Имам нужда от съвети и за постоянното смучене на палеца, и за  нежеланието да се махне памперса, и особено за справяне с инатите и нежеланието да прави нищичко сам.

Манана, благодаря и на теб че сподели опита си от вашето посещение. Сигурна съм че нещата при Веско скоро ще се нормализират. Стискам палц и малкия Цеци скоро да се оправи и ти да имаш възможност за почивка.

За приказките- гледам да разказвам такива, които имат по-положително звучене. Сварените и изкормени вълци  за момента ги пропускаме. Simple Smile Мен ме порази оригинала на Дядовата ръкавичка, любима на Мони, в която се казва, "зер, ако не я намери, баба с кремък ще го дере". а после дядото вдигнал тоягата и ппебил животните. Тези моменти в приказката съм ги модифицирала по друг начин:-)

Не ме бийте за дългите писания, олях се.
Хубав ден!

# 710
  • София, Лагера
Здрасти, мацки!
Аз съм болна и съм в къщи. Не че съм на смъртен одър, но по-добре да се опитам да се стабилизирам, че в края на седмицата съм на семинар в Трявна, на който жива-умряла трябва да присъствам (ще дават инструкции как да пишем изследователските доклади и дипломната работа)

Мони, много ме впечатли с постинга си  Rolling Eyes Искам да кажа много неща, но не знам откъде да почна. Първо защо си мислиш, че като ти каже "махай се", това означава "мразя те". Просто хлапетата имат нерафинирана емоционалност и затова така се изразяват. Помисли ти колко пъти искаш да изкрещиш някому "Я се разкарай", а казваш "Моля те, не сега, не е подходящ момента". Въпрос на изказ. Всеки има нужда от малко лично пространство и това е похвално за Алекс.
Ако Алекс директно ти казва, че си лоша, кажи му, че се сърдиш като ти говори така. Мисля, че ще пристане с времето!
Да, пляскаш - Еми ... не свършва света!
Уф, и аз като такова - на всяка гозба... ама ми се ще някак да ти помогна да не се чувстваш така потисната, защото просто няма за какво!  Hug Анджи хубаво казва - ти си си най-добрата мама за твоето детенце!  Hug

# 711
  • София, Лагера
Хммм, май доста майки се обвиняват, ще излезе, че аз съм дебелокожа  Party

Пресиян, макар че е едно много добро и спокойно дете (поне досега, пу-пу), също си има такива моменти. На всичко вика "не". Е, дразни ме, ама не му се връзвам много, защото просто няма какво да направя. Не ще да яде сам - оставям го. Като огладнее, яде. Ако се назлъндисва, стои гладен. Напоследък рядко се случва, научи се, че храната се прибира и си има установено време за хранене. Като не ще да се облича също го оставям, като му повтарям "обличай се". Той накрая ревва, аз мълча, после го карам да ми обясни защо точно е плакал. Разказвам, че и мама и тати се обличат сами, а той е достатъчно голям, за да прави същото. Накрая се облича.   Няма страх от нищо, но това не ме притеснява. Авторитети има - аз и татко му  Twisted Evil, но това не пречи и на нас да се гевези.  Mr. Green

Не давам съвети, не знам дали е правилно това, просто споделям опит!  Peace При нас тези номера вървят.

За приказките - Франклин (и в ДГ го приспиват с тях), Мързелан и Мързеланка, Гъбарко, Работна мецана - токива с поука.

Андж,  Confused  Hug

# 712
Setakap, продължавам да стискам!  Flowers Four Leaf Clover
На мен пък никога, дори през ум не ми е минало, че не съм добра майка, което не смятам, че е много хубаво де.
Селма, едно време много обичах руски приказки. Имах и любима- за Василиса прекрасна и Кошчей Безсмъртни.
Ман, как е Цеци?
Ноеми, да оздравяваш.

# 713
Ноеми, благодаря, за това, което споделяш! МОже би е добре да си по "дбелокож", да не се вживяваш прекалено за глупости.

Давам си сметка, че може би и аз съм много мека със Симеон! Да го оставя гладен и необлечен за да се научи....  може и да пробавам, може и да работи Simple Smile

Иска ми се да го науча, да си прави нещата прсто защото трябва и точка, да разбере че си има правила и те си се спазват, а не са каприз на мама, за да му усложнява живота.... Не искам да изпозлвам принуда и лишаване от нещо, наказания и подобни врътки за елементарните неща, искам да станат навик, част от ежедневието му, да се правят без замисляне. А може би трябва повече търпение, може би още е малък... Уф,, обърках се съвсем.

И на мен ми казва, че съм лоша, и татко е лош, и Мони е лош, и заека, и ..... не мисля че влага смисъла в думата.  Аз гушвами казвам, че Мони е прекрасен, защото...., и мама е добра, защото... заека му е приятел и подобни...

Анджи, съжаклявам за случилото се. Не плачете за едно колело, подарете си хубаж и слънчев ден!

# 714
  • София
Аз и да искам да ги оставя гладни не става. Знаят къде е хладилника, хляба, като ги оставя гладни, защото не са яли по време на обяда или вечерята отиват, взимат си от хладилника и хапват. А да им взема яденето от ръцете и да ги натиря ми идва в повечко. За обличането - не им е проблем да седят полуголи и не ми се впечатляват на тази тактика.

# 715
  • София; Дружбето
Не се обвинявам хич. РОдителите никой не си ги избира, така че каквата- такава Crazy И аз мойта мама си я обичам ,въпреки че като малка застивах само като ме погледнеше по-така. А никога не ме е удряла, не ми е викала. С твърд тон успяваше да ме дисциплинира. Та като се знам аз какъв съм инат си правя извода, че всяко дете и всеки родител за различни и по различен начин успяват да се нагодят един към друг - къде съсъ спокоен тон, къде с викове и попляскване Mr. Green Всеки ден по 1000 пъти и казвам колко я обичам ,както и тя на мен. Казвали ми е махай се тука, но знам, че е било като проба какво прави тая фраза и как ще реагира мама. Все пак още е прекалено малка, за да влага смисъл. А наскоро четох една статия за фразата Мразя те - децата чак към 5-тата година можели да изпитват омраза, така че споко, има време Laughing
Уф и аз се олях
Утре ще ходим да ваксинираме Габи, та стискайте палци.
И киато ме подсетихте за книжките - днес трябва да купя нова, че нашите се изтъркаха. Ще взема някоя от споменатите да видим дал ище ги хареса

# 716
Цитат
. РОдителите никой не си ги избира, така че каквата- такава
  Някои смятат,че децата си избират родителите,преди да се родят.
   И от тази гледна точка...Стигаме до същото!Каквито са си ги избрали,на такива и да се радват. Laughing

# 717
  • София; Дружбето
Цитат
. РОдителите никой не си ги избира, така че каквата- такава
  Някои смятат,че децата си избират родителите,преди да се родят.
   И от тази гледна точка...Стигаме до същото!Каквито са си ги избрали,на такива и да се радват. Laughing
Мммм, това още повече ми харесва Mr. Green

# 718
  • София, Лагера
Весинка,  Hug
Една подробност - аз мога да си позволя да оставя Пресиян гладен, защото той по принцип си е ящен и не би му се отразило зле да пропусне хранене (досега му се е случвало 5-6 пъти, обикновено извън София). Освен това аз не го правя заради самото назидание, а искам да се научи, че се яде, когато всички сме на масата (аз много държа да се храним заедно като семейство!!! аз не ям без Крас, нито той без мен). И Пресиян вече се е научил!  Peace И обяснявам, обяснявам, обяснявам... и по някое време питам какво е разбрал  Mr. Green А той е голям вече и много добре разбира. Според мен мъниците ми просто тестват къде са ни границите и докъде могат да стигнат Simple Smile
А за обличането - не го държа гол, просто не мърдам от мястото си и не му обръщам внимание на рева, докато не се облече  Crazy

Селма, това звучи интересно   Thinking Flutter

Цвето, вземи "Франклин има сестричка"!!!  Peace

# 719
ЦВЕТА, ЧЕСТИТО ПРИБИРАНЕ С МАЛКИЯ ГАБИ В КЪЩИ! ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ И МНОГО ЩАСТЛИВИ ДНИ! ... Много се вълнувам като чета каква грижовна кака си имате в къщи! хи хи хи!

Setakap Стискам ти палци! Бог да е с теб!  Praynig

Ноеминия, оправяй се бързо! Прилагам рецепта: уиски, водка и 3/4 бяло вино! Щипка салатка и много греяно вино! хи хи хи!  Mr. Green

Давид, знае цялата приказка за Гъбарко! Много му се радвам! Четем и ние всички приказки с поука, каквито имам аз от моето детство и каквото забърша от книжарницата! Много обича да си четем! Познава повечето букви и обича да ги показва във вестника, в книга за възрастни - даже ака и ! Но проблема с "лошите думи" при нас е голям! Употребяваме ги с килограми! Обяснаваме си, че не е хубаво, но явно емоциите са му в повече! приемам всякъкви съвети, но моите приятелки с повечко опит ми казаха, че това си е период и си е нормално!

Мисля си в събота да пробвам да заведа Давид на 3Д кино! Много ще ми е любопитно, защото и аз не съм ходила! Дано се получи!

Целувам ви и хубав слънчев ден!

Hug

Общи условия

Активация на акаунт