ЯНУАРЧЕТО се радва с мама от сърце, красавицата Айя вече е добре!

• 26 165
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
  • София; Дружбето
Миша като уважаващ себе си нарцис знае своята бувка Mr. Green на тати, на мама и на дядо. Другите си ги пуска покрай ушите, въпреки че постоянно като види надписи ме пита това коя буква е. Ама аз и не държа да чете на 3 Crazy
Джиндж, рецептата ме кефи, пък и Габи ще спи цяла нощ като го накърмя след това Laughing

# 721
Здравейте! 3 дни нямат нет и прочетох отгоре-отгоре, после по-подробно ще чета, но бързам да кажа на Светлето, че стискам палци  Praynig fingerscrossed и на Цвета, че малкият Габи е прекрасен и много прилича на нея!  Hug

# 722

Според мен мъниците ми просто тестват къде са ни границите и докъде могат да стигнат Simple Smile

С това съм абсолютно съгласна. Ние като родители определяме границите съобразно своите разбирания, възпитание и пр.

Уф, май и аз се опитвам да хвана гадния вирус. Сега се наливам с чай, дано да ми размине. Много рано почнаха зимните болести, май. Sad

Аз последно купих Рибарят и златната рибка. Малкият човек се радва на картинките, ама разпознаването на буквите не го влече.

# 723
  При нас храненето е малко безраборно......Не знам за срам или не.....
  Аз самата обичам да ям,когато съм гладна и да не ям ,когато не съм.Никога не мога да гарантирам на членовете на семейството ми,че ще огладнея едновременно с тях.Не изисквам това и от Алекс.Яде си,когато му се яде, и толкова,колкото му се иска(обикновено много умерено количество).Никакво "по час" и никакви точно определени порции.
   Честно казано,точно такова хранене смятам за най-здравословно(  boo  Mr. Green ).Просто споделям.В никакъв случай не настоявам и вие да го смятате за такова. Peace

# 724
  • Русе
Светле  Praynig
Цвета, мнооооооого е сладък малкият  Heart Eyes Виждам, че не съм едниствената, забелязала приликата между теб и съпруга ти  Wink
Мими, честито на братлето   bouquet Дано са щастливи!
Манански, благодаря за споделеното  Hug Дени също вече е в бебешкия пубертет  Tired Казва ми, че съм лоша, станала е доста агресивна...Не посяга на мен, а на децата край нея. Търси повод за спор с тях... Confused
Скорошно оздравяване на всички болнички!
Русенкиии, кога ще пием  Mr. Green

# 725
  За буквите....
  Само да не ме обвините в "по-по- най"  Simple Smile ,Алекс ги знае всичките(без ъ,ь,й),знае и няколко латински,които не се препокриват с тези от кирилицата(W,Q,Y,J...),знае и всички цифри.Не знам как успява при това,че проговаря толкова бавно....(но съм чела,че това е една от чертите на индиговите деца).
   Бих се радвала много да се научи да чете колкото може по-бързо,защото неговия интерес към книгите често е много по-голям от моето желание да му чета  Crazy Crazy Crazy  Споделях това и на Лила,че му чета на 3 езика,и всичките ги възприема  еднакво добре!(Тук си потвърждавам тезата,че до определена възраст малките деца са отворени към който и да е език. Peace )

Момичета!Предлагам да споделим по нещо хубаво за нашите деца!Стига сме се оплаквали!Всяко от тях има нещо уникално,прави нещо,което не правят другите!Ако забелязваме,изпъкваме,говорим за техните добри страни,ние ще ги засилим! Hug Hug Hug

# 726
     Момичета!Предлагам да споделим по нещо хубаво за нашите деца!Стига сме се оплаквали!Всяко от тях има нещо уникално,прави нещо,което не правят другите!Ако забелязваме,изпъкваме,говорим за техните добри страни,ние ще ги засилим! Hug Hug Hug

Хайде тогава да си похваля гарджето. Прекрасно ми е детето!

Станал е безкрайно нежен и гальовен - като по-малък не даваше да го гушкам - а сега идва и с най-милата усмивка казва " мама гушам" и аз се размазвам. Ако кажа, че примерно мама я боли ръката, веднага идва да цунка болното място да мине. Навън така гушка и се радва на едно момиченце, че за малко да я събори с ласките си.

Учим се да си даваме играчките, ако ни ги поискат и все повече сам си ги дава. А ако иска нещо чуждо, пита "може ли" Използваме съвсем на място "вълшебните думи" и все по-често го прави сам без да напомням. Споделя храна и с мен и с дечица, Преди няколко дни не искаше да си яде банана без да е почерпил и съседчето. А първото такова "споделяне" винаги ме умилява. Още преди няколко месеца яде любимото киндерче. Дойде и ми даде половината, без да съм му я искала и беше толкова мил в настояването си аз да я изям, че ме просълзи.

Вчера отиваме на ясла. Уличката е късичка, и има тротоар по една малка част. Вървим по улицата, за по-удобно. Мони ме хваща за ръката и казва "отиваме на тротоара, тук минават коли". Много бях горда с него.

Говори много, показва логика в изказванията си. Вчера иска да тича по пътя, но спира и ми казва - не мога да тичам - не сами удобни панталоните - беше обут с джинси.

Много енергичен, много палав, изключително любознателен. Може да пита за всяко нещо какво е това?

Това е моето малко прекрасно момче, което има нужда само от малко помощ за да преодолее инатите си. И ако съм изказала нещо негативно за него, е само от желание да си помогна да го разбирам по-добре и да се учим и двамата Simple Smile

Не съм пускала снимки от много време, скоро ще кача малко да видите колко е пораснал!

# 727
  Давай снимки ,vessinka!Чакаме! Simple Smile
  Браво на малкия МОни!Има страхотни прояви! Grinning

Ноеми,твоите снимки от Гърция са много хубави!И Ванчето с нейната принцеса са много сладки! Heart Eyes

# 728
Селма и Евангелина знае всички букви (беше на 2 като ги знаеше) и брои до 11  Blush Не съм я учила целенасочено, просто се случи  Rolling Eyes
А, лелите на яслата ми разказват, че била много грижавна към по-малките. Като ревнело някое дете, тя ходела да го гушка и казвала "Не плачи, сега ще си играем, майка ти после ще дойде"  Crazy

# 729
  • София
Къде гледате снимките на Ноеми от Гърция? newsm78

# 730
Къде гледате снимките на Ноеми от Гърция? newsm78
На 46 страница, последното мнение на Ноеми  Peace

# 731
# 732
и Евангелина знае всички букви (беше на 2 като ги знаеше) и брои до 11  Blush Не съм я учила целенасочено, просто се случи  Rolling Eyes

Чудесно!То и при нас беше същото!Просто се случи,по инициативата на Алекс.И на същата възраст! Без никакви мои амбиции и цели. Grinning Peace

# 733
Браво! Също като мой Ники Simple Smile
Любо познава само буквата А и казва, че на нея пишело "мама"  Laughing
Не искам да го сравнявам с брат му, че ще изпиша ферман какво можеше големият на тази въраст, за разлика от малкия.

# 734
Flowerlina,честит рожден ден! Бъди здрава и щастлива!

При нас с буквите е много сложно. Аз я учих на българските, а баща и на холандските и сега съм забранила всякакво по нататъчно учене. Само дублиращите се повтаряме, защото и е забавно да ги познава. Но пък да се похваля- говори добре и двата езика за възрастта си, сега българския взе да изостава малко заради градината, но смятам да се взема в ръце и да наваксам през ваканциите. Брои до 12 на холандски и 10 на български.  Laughing
И аз отивам да гледам снимки.

Общи условия

Активация на акаунт