ЯНУАРЧЕТО се радва с мама от сърце, красавицата Айя вече е добре!

• 26 849
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • София
...
И Ева утре ще бъде за пръв ден на детска градина и се чудя как ще се държи.

И Шош!  Sunglasses

Дано сложим началото на нещо приятно, забавно и полезно!

# 151
  • София, Лагера
Ив, възхищавам се на ентусиазма ти след толкова негативни постове за последиците от ДГ!!!!   Laughing Hug Hug Така трябва!

Манана, вчера станах свидетел в нашата ДГ как едно момченце удари друго. Политика на ДГ е да се реагира веднага на такова поведение! Очевидно детето го е правило и преди, защото възпитателката му припомни какво са говорили с думите "нали помниш какво се разбрахме. Ако искаш нещо, трябва да го кажеш с думи, не така". Поводът беше играчка, което детето искаше. Очевидно регламентът е следния - като ти поискат играчка или я даваш, или я прибираш да не се дразни другото детенце. (ако съм разбрала правилно, де  Wink) Но и според мен "майката" на възпитанието е говорене, говорене и говорене, докато ти се подуе езика  ooooh!, също и стимулиране на хлапето към обратна връзка.

Но нека не се правя на голям разбирател  Mr. Green, нека споделят майките на по 2 деца (с малка разлика) как се справят - Сту, Клемс?

# 152
  • София, Лагера
... но предпочитам палавник пред някое отпуснато и апатично дете.
Не е задължително да е отпуснат, ако не е палав  Wink. Може да е спокоен, уравновесен, любвеобилен и любознателен.

# 153
  • София
Я да питам.. Васерман за единият от родителите искат ли?

# 154
  • София; Дружбето
Peace

# 155
Ноемииии, 3 дена съм по-голяма от тебе! И мойта младост мина с тия песни  Simple Smile
Мойто Мите голям мъж се оказа...............само дето категорично отказва да яде в градината, иначе много мъжки се държи. А госпожите са като партизанки.................до сега само 2 лелки съм виждала и не знам има ли учителки това дете, няма ли, само се крият. Васерман искат само от единия родител, а в нашата градина даже и не искат

# 156
Здравейте, мили приятелки!
Съжалявам за дето не съм писала толкова време. Виновна съм...
Да кажа само, че Ева тръгна на градина от 01.09. Не е плакала, държала се чудесно, харесва й и е весела. До тук добре, но почнаха и болестите ( явно е неизбежно  Sad) Изкара 4 дни на градина, после една седмица вкъщи. Днес сутринта вдигна малко Т без видима причина. Ще видим до довечера как ще е.
Отивам да чета вие как сте! Целувам всички ви!  Heart Eyes Hug Hug Hug

# 157
  • София
Аз като горда майка на инатливи, щури, диви деца с малка разлика - говоря до посиняване, ефекта гравитира около абсолютната 0. Като се карат за играчка я прибирам, обикновено има ефект, най-малкото спират да се карат, ако не друго.
 Crazy
Ман, ще мине. Аз ти казах - нормално е да протестира. При моите нямаше протест към ясла/градина, защото и двамата тръгнаха много рано. Вече протестират, особено Никол, защото тотално й писна, ходи вече 3 години. И всяка сутрин има уговорки, остави ме да гледам детско, защо трябва да ходите на работа...

# 158

И Шош!  Sunglasses

Дано сложим началото на нещо приятно, забавно и полезно!

Да и аз съм с такова убеждение. Ако си мисля колко е лошо и тежко, нито аз ще приема мисълта, че детето тръгва на детска, нито тя ще тръгне с желание.
А кажете сега дали трябва да носим цветя на госпожата?

vvenkova, отивай да четеш и после да пишеш редовно.

# 159
vvenkova, отивай да четеш и после да пишеш редовно.

Peace Обещавам!  Grinning

# 160
Аз се замислям дали да говоря да го преместят в градинска група. В яслената е най-голям, доста по-разбиращ от другите, можещ да се обслужва сам. За ръст и килограми да не говориме - 102-103 см и 17 кг.
Определено осъзнава много ясно какво прави и защо го прави. Идеята е кой от нас с него ще надвие над другия. Лошото е, че ако отстъпя и го оставя в къщи, ще почне да ми се налага тотално и ще мисли, че всичко с инат се постига. Което не е лошо, но в една по-осъзната възраст.
Клеми нали знайш, че те обичам  Hug Пък и Никол и Дани му търпят щуротиите, а и той май е по-кротък в тяхно присъстви, което предразполага към добро пиене  Wink
Благодаря ви на всички -за съпричастието  Hug

# 161
Ман, ако можеш премести го при големите. Май повечето деца предпочитат компанията на "каки и батковци".  Пък за избухливостта следобяд може да си има съвсем обикновена причина - просто да не се е наспал и да е кисел и да се нерви на всичко.
Възхищавам се на вас майките с по две деца. Аз имам чувството че нямаше да мога да се справя ако бях на ваше място.
Дано да си номерите решение на проблемите които ви тревожат Hug

# 162
Аз имам чувството че нямаше да мога да се справя ако бях на ваше място.

Ти ли... я се пробвай!  Mr. Green

# 163
  • София, Лагера
Peace
Брей, на нас не са ни искали... дали пък не им изглеждаме благонадеждни  Flutter Flutter (не казвам нищо за вассс  Mr. Green Twisted Evil)

Весни, я вземи послушай Светлето... па да видим...  Party Wink

Здрасти, Вили Венкова! Така си мислих да ти звънна, че бяхме в Търново в събота, но пак не успях да се организирам, мамка му!  Confused

# 164
Привет, v.venkova  Hug

Видяхте ли линка в подписа ми  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт