Ти какво сготви? Снимай, покажи! 48-ма тема

• 92 154
  • 662
  •   1
Отговори
# 420

и кекса на Миг незабравим в МВ, но във вид на мъфини.

може ли линк към този кекс

# 421
  • София
Здравейте, кулинарки! Hug
Много отдавна не съм се включвала в темата, даже пропуснах няколко. Blush Но виждам страхотни неща сте предложили, браво на вас.  bouquet
Аз за днес приготвих картофено пюре с шунка, гъби и кашкавал.

И специални благодарности на Пепчо   bouquet за страхотната рецепта на Кифлички Калцоне; кифли с мармалад , много хубави станаха.  Направих ги с пълнозърнесто брашно, като пълнежа е с кашкавал и шунка, със сирене и с шоколад.

# 422
  • забравих си мисълта...
Ах момичета, докато аз днес цял ден скитам, вие сте сътворили такиви красоти и вкусотии мммммм.  Не зная кое да гледам  по-напред и преглъщам, преглъщааам.....

Ето и моята скромна вечеря. Моцарела с домати и ръжен хляб от магазина.

А малката ни принцеса Вивиен, нали не яде овнешки гозби   Crossing Arms предпочете така наречената у нас "вълча трева" .  Naughty

Нордина, благодаря ти много   bouquet, аз днес купих картофено брашно, че царевичното тук ми е като нишесте на вкус.

viara.an,  много си лоша, въпреки че току що вечерях ме накара да огладнея, не мога да откъсна очи от салата ти, но аз нали съм по салатите мммм.

# 423

Гелева, страхотни кифлички си навъртяла, очите ми останаха в тях. Heart Eyes  bouquet
Тук пак пълно с вкусотии и майсторки!  chef  bouquet

Вкъщи салатка,

пържола с картофки

и френската селска тортичка, пристрастих се. Embarassed

# 424
  • София

Лабрекс, тортата ти е направо върха!!!

може ли линк към този кекс
Мими, ето ти рецептата:

Кекс в микровълнова или блатове за торта     - Миг незабравим

3яйца+1ч.ч. захар(200мл)
1ч.ч. прясно или кис. мляко (каквото ви се намира, може да ползвате и събралия се каймак от пр. мляко, ако ви е домашно)
малко над половин ч.ч. олио
3-4с.л. мармалад от каквото имате
какао,канела,ванилия - ако искате да е черно и миризливо
може сладкото да е мед и ще е меден блат(нещо мн. вкусно и случайно откритоблагодарение на Селма и бързия медовик)
2 или 2и1/2 брашно - зависи какво мляко сте използвали и мармалада колко течен е бил
1ч.л. сода бикарбонат угасена в 2сл.оцет
Консистенциата трябва да е като на гъста боза. Ако сте сложили повечко брашно не е фатолно - налейте малко газирано безалкохолно, аз редовно го правя.
За печенето- в подходяща , заслана на дъното с хартия , подмазана съдинка - кръгла , четвъртита , каквато имате.
Изливате от сместа до 1/3 от съдинката . При мен - разделих приблизително на 2 части.
Пекох на 800вата около 6-6.30 - проверявах с клечка за зъби.
пп. ето снимки по въпроса, от тук http://www.snimka.bg/album.php?album_id=121568&pid=13501868 до края има туй онуй
Много е бързо и лесно и винаги можеш да имаш нещо сладко под ръка.
Кексчето намазано обилно с теч.шоколад е като пастичка

# 425
Гелева, ама теб верно отдавна те няма  newsm78
Радвам се, че са ти харесали кифлите  Hug  Имай предвид, че това тесто е страхотно за работа и става не само за кифлички, ами и за гевреци, за пити и пици.

# 426
  • забравих си мисълта...

Лабрекс и ти ли ме караш по никое време да огладнявам . Твоята салата сякаш не ме гледа от монитора, а е сервирана направо пред мен  ммммм.
Тортата е също много съблазнителна, добре че моите хора спят вече, аз мога за съжаление, само да гледам такива вкусотии.......

# 427
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
labrex, тортата ти е един път! (Ама и аз като Venetta само мога да гледам...). А пържолката изглежда много сочна Peace

Гелева, страхотни кифлички!

Аз по никое време да си пусна снимчица на творението от преди малко:

Лесен кекс под формата на мъфини

# 428
  • Brussels
В последно време съм много уморена, не ми се готви въобще. Cry
Набързо правих:

Баница

Пълнена краставица

Смокини със сирене

# 429
labrex салатката и тортата ти са страхотни Crazyможе ли рецептата за тортичката Praynig
nadeto_sp  нещата ти са направо произведение на изкуството,смокините със сирене и баничката мммммм....

# 430
  • В сърцето на живота!
nadeto_sp с какво е пълна краставичката? newsm78

# 431
labrex салатката и тортата ти са страхотни Crazyможе ли рецептата за тортичката Praynig

Bergkristall, заповядай!   bouquet   А ето и темата. Много вкусна торта, а и не е трудна за правене.

# 432
felicidad17,delicateблагодаря Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Аелис,заповядай  печени мариновани пилешки филенца със сусам

nadeto_sp......хубави снимки
Гелева,кифличките изглеждат примамливи Hug
labrex ,тортата излежда неустоимо.. Naughty...пробвала ли си да изпечеш блата на тефлонов тиган
Пепчо и от твоите мъфини не бих отказала Blush

# 433
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
салата с гъби

арменски хляб - лаваш

# 434
Добро утро и от мен с една молба, може ли Ивка 27 да даде рецептата на пилешкото със зеленчуци на 19 стр. в темата.Като гледам вие хич не сте почивали през почивните дни и сте наготвили много големи вкусотии, давайте в същия дух. Peace

Общи условия

Активация на акаунт