Фотография #40

• 38 733
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
mickey_82, в Амазон има богат избор, можеш да си избираш и по определена тематика. В БГ определено изборът е по-малък.

Ummagumma, с какво снимаш? Виждам, че е лента, но каква е камерата и с какви обективи? Интересно ми стана, че в днешно време е огромна рядкост да видиш филмови кадри, пък и цветни.
Като цяло проблемите, които аз виждам, са не добра композиция, и не добра светлина. За портрети яркото слънце е може би най-лошото осветление. Ако можеш, използвай сянката до голяма стена, ако е бяла, още по-добре. Много помага ако имаш поне малък отражател - нещо бяло , сребърно. А най-добре е да се снима в леко облачни дни, тогава светлината е разсеяна, и прави меки, нежни сенки по лицето. Най-вече избягвай шарената сянка, апаратът се обърква в меренето и резултатите не са добри. Относно композицията - вече са ти казали - избягвай да центрираш, най-грубо казано. В началото на темата има линкове към материали за композиция.

Диана Лободова,  този тип контрастни пейзажи са почти непостижими без фотошопска работа. В първия вариант - би помогнал неутрален градиентен филтър за небето, но във втория, където има светла вода в долната част на кадъра - няма да стане. Обикновено се правят 2-3-5 роу файла, с различна експонация - мерене по най-светла, най-тъмна и средна част на кадъра, които после се обединяват или във ФШ, или във друга програма за HDR.

# 151
Мики, вчера докато разчиствах у дома ми попадна една страхотна книга за природна фотография явно мъжо я е купувал, написана на много достъпен език без много технически термини. В момента не ми е под ръка, но до няколко дни мога да я потърся и да ти кажа как се казва.
Но честното ми мнение е, че без дСЛР трудно се 'учи' само от книга без практика.

Диана, втората снимка особено много ми харесва. Прекрасни златисти цветове, езеро с отражението на слънцето на преден план и интересно кадриране са плюсовете. За мен минуси няма.
Когато снимаш срещу светлината, като цяло цветовете малко се промиват.

Лоис хубаво е казала, аз да допълня, че в случай в който не ти се занимава в ФШ и нямаш градиент филтър, гледай да експонираш правилно частта от снимката, която искаш да подчертаеш, в случая небето.
Така или иначе в случая с твоите снимки голото поле и треви дори и експонирани не биха били кой знае какъв бонус. Силуета на тревите е къде къде по интересен.

# 152

Ummagumma, с какво снимаш? Виждам, че е лента, но каква е камерата и с какви обективи? Интересно ми стана, че в днешно време е огромна рядкост да видиш филмови кадри, пък и цветни.

http://www.thecamerasite.net/01_SLR_Cameras/Pages/mirandaee.htm
С обективи към него - 50mm, 105mm, 135mm.

# 153
днес започнах да качвам и надписвам снимките си от Исландия, но се оказаха ужасно много дори и след опит за редуциране  Mr. Green

Затова ще ви пусна най-хубавите според мене, а като надпиша и останалия сет (туристическия) ще пусна и другите

- СООК!

- Небе затъмнявано с - 0.4ЕВ иначе СООК

- СООК

- СООК

- СООК

- СООК!!!

извинявам се за количеството  Embarassed
http://www.flickr.com/photos/helenasummer/sets/72157622350963324/

ПС - Три от тези снимки са снимани директно от прозореца на колата  Laughing
Обикновено момента протича така. Мъжо кара със 100км (да речем), аз харесвам някое пейзажче и викам с всичка сила 'СПРИ'. Той се заковава колкото може по-бързо, след това дава назад, докъде на мен ми е харесало, а аз инструктирам
'малко поооо-назад, не, не толкова назад, завий леееко надясно, а, а така... точно така'

и снимам, и ако не ми хареса ъгълът пак давам подобни инструкции, докато той намести колата на 'правилната' според мене гледна точка за снимката  Mr. Green

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 20:36 от Лeни

# 154
  • Анкх-Морпорк
Лени, седя и ахкам. Ще взема да мрънкам на милото да ходим някъде. Да знаеш, ти си виновна! Simple Smile)
То бива пейзажи, бива... Сега хем си мисля, че е супер за пътуване и снимане на есенни листа, а всъщност правим ремонт на банята и милото ме съветва - снимай тръбите преди да лепнат плочките, за да се знае къде са. И други такива "артове" снимам, чак ме е срам.

# 155
АААААА
Лени, не е редно така
Тържествено съм обещала на семейството, че следващата почивка е на топло.
Не може снимки от Исландия

# 156
Лени, страшна си. А мъжът ти е цяло богатство, да знаеш Simple Smile

# 157
И сега как човек да показва каквото и да е било Embarassed

# 158
лени, уби и чата и темата Simple Smile

как можа, да пуснеш само толкова .?

какъв късмет че снахата е исландка Simple Smile

# 159
Лени, няма ли да ти се напукат петичките на теб, мммм????  Twisted Evil
То бива обикаляне на света, ама цял бивол за курбан не бива!?
Просто със страх отварям вече и фликъра, и мамата - какво ли ще изскочи следващия път?

# 160
Освен да се съюзим за фото-пътешествие с топъл пясък, тюркоазено море и палми, не виждам как да и отмъстим  Joy

=========================================
Давайте да гласуваме за нощните снимки (срок - до утре вечер):
http://www.flickr.com/groups/539533@N22/discuss/72157622214408910/

# 161
  • София
Лени, не ги слушай   Mr. Green - давай снимки колкото ти душа иска. За такива като мене, гледането на красиви снимки понякога е единствения начин за "пътуване". Разкошни са ти пейзажите - напълни ми душата  Heart Eyes

Малко спам  Mr. Green :
firebird, зарежи снимките на тръбите - не вършат работа. Вземаш един голям найлон, налагаш го върху стената и с перманентен маркер очертаваш тръбите. Ако ви се наложи след време да пробивате дупка някъде там - ще сте сигурни, че няма да пробиете тръба  Peace

# 162
еййй, толкова похвали получих, че ако не бяха снимките на другите фликърски фотографи от Исландия, щях да си помисля, че съм неземент талант  Crazy благодаря ви за коментарите във фликър!

утехата ми е, че те ходят все през юли (време на прекрасно небе и светлина) и снимат с голяма подготовка. И аз бях нахъсана да снимам изгреви, ама пусто спи ми се  Laughing

а да, така ви се пада - нааа, като отидохте без мен в Италия  Crossing Arms

# 163
  • Русе
Здравейте момичета Hug
Вече съм горд собственик на Никон д3000. Още съм в период на разучаване, снимките ми са далеч от сполучливи, но с времето нещата ще се получат.
Направих си и регистрация във фликр и бих желала да се присъединя към групата ви  Blush
http://www.flickr.com/photos/danistd3000/with/3947371965/

# 164
Лени страхотни снимки;))))))))  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт