Фотография #40

• 38 891
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
след пейзажите на Лени всичко ще бледнее, но как да не ви покажа с какво се забавлявах докато си пиех кафето тази сутрин, че и вестника прочетох междувременно  Mr. Green
(обработката не ми харесва и ми се мержелеят някакви текстури, че ще са ок, но си имам работа, та ще почакат, а вие ще ми простите качеството за сметка на майтапа... критика и идеи за доизкусуряваме са ми винаги добре дошли!)

http://www.flickr.com/photos/snezhana/

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 21:15 от Agent Provocateur

# 166
  • Den Haag
Лени, много красота и радост за окото  Peace

# 167
Аз да похваля Agent Provocateur ,много ми хареса и идеята и изпълнението;))))))))  bouquet

# 168
лени, лени, преобърна цялата тема. някои пейзажи са просто нереални!
агентке, фиданчица си ти. да се скриеш така умело зад тези тънки крака. много ми харесва идеята!

# 169
Здравейте момичета,извинявам се,че нахълтвам директнос  въпрос в темичката ви,но след като прочетох в първа страница,се замислих и не не мога да намеря отговор за моя фотоапарат,той е най обикновен,даже детски бих казала,но има доста копчета по него,та си викам може и да го има това за което се интересум,а аз да не знам как да го направя.Та интересува ме как става така,че като се снима на фокус се вижда това отпред добре,а всичко назад зацапано,в първа страница има пример с един човек и зад него всичко е зацапано,а на следващата снимака се вижда фона добре,та искам и аз да мога така да правя,но не знам как.Моля ви,кажете ми за обикновен фотоапарат става ли така или не може,трябва да е готин като вашите.
   Ох,много красиви снимки правите,искам и аз да се науча,та в тая връзка,ще ме приемете ли при вас в групичката ви,да ме учите,а аз да бъда послушната ви ученичка?

# 170
Лени, уби вожда again  Joy   Жестоки снимки !!!

Кали, чудни, чудни кадри има от нашата фотосесия, не мога да им се нагледам , вече незнам кой човек подред ме пита кой ме е снимал   bouquet   bouquet    bouquet

Агентче, много хубави крака имаш  Grinning  повечко ги снимай хихих

Enamorada, ако искаш да снимаш като нас, първо си купи хАпарат като нашите, т.е. ДСЛР,  със сапунерка трудно можеш да постигнеш размазан фон...  и кристален образ.

Все пак пробвай:
-фона зад обекта да е колкото може по-отдалечен
-снимай на макро режим, ако имаш такъв
-снимай обекта от близо
-ако имаш ръчни настройки - отвори блендата максимално /колкото по-малко е числото, толкова по-отворена е блендата/  

Ако по този начин нямаш резултата който искаш - отивай да си купиш някое дслрче хихихих  Mr. Green

/после аз ще съм виновната пред мъжа ти, ама карай  Joy /

# 171
   Доста отдавна обмислям кой да ми бъде виновника,ето вече си намерих,че и даже желаещ,истината е,че наистина трябва да си купя апарат,но все отлагам,все нещо друго е на първо и неотложно място.
   А какво е  дслрче,ДСЛР ?Тези дни ще пробвам начините които ми каза и ще видя какво ще стане,но първия за отдалечен обект съм пробвала,не става,размацва се,но не е по начина показан на първа страница с примера,макро имам,едно цветенце нали(казах аз,че съм боса още в тези неща),аз с него снимам и само отблизо и пак не става,предимно храна снимам.

# 172
енаморада, за снимки на храна, особено при по-едрите планове, компактните апарати вършат прилична работа. Това, за което питаш, се нарича Дълбочина на фокуса, Дълбочина на рязко изобразяваното пространство, или ДОФ (съкр. на англ.). Компактните камери са така проектирани, че почти всичко в кадъра да е на фокус. Ако включиш макро режима (да, цветенцето) можеш да получиш разфокусиран заден план. Аз виждам проблем по-скоро в това да поставиш фокуса на мястото, което искаш - опитът ми с компактните показа, че ръчното фокусиране е мит.
ДСЛР - или Дигитален огледално рефлексен фотоапарат - е камера със сменяема оптика, която ти позволява да имаш по-широк контрол върху резултатите - именно дълбочина на ДОФ, прецизност на фокуса, и други такива. Неудобство е големия размер и теглото, и цената. Всъщност вече има ДСЛР на доста приемливи цени в ниския клас, но за да получиш хубаво изображение, и мечтания плитък ДОФ, ти трябва обектив 50мм, бленда мин. 2.0, които си държат цените. В смисъл, дори да си купиш комплект камера и обектив, то този обектив няма да ти свърши желаната работа.
Когото и да попиташ тук, ще ти каже, че това хоби е бездънна яма, която гълта всички свободни средства, и не й се вижда края на таз работа, приятелско предупреждение само  Joy

# 173
Кали, чудни, чудни кадри има от нашата фотосесия, не мога да им се нагледам , вече незнам кой човек подред ме пита кой ме е снимал   bouquet   bouquet    bouquet

е, хубава работа! а ние няма ли да видим нещо от тях?

# 174

Да, и аз тъкмо това да попитам.... Mr. Green

# 175

Да, и аз тъкмо това да попитам.... Mr. Green

ето малко:
http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewPi … amp;albumId=71182

# 176
Лелеее, някои са уникални!

# 177
ЕЙЙЙЙ, страхотни са!!
Браво Кали!, браво Селме - ама и ти си една засуканаа Убавица Пууу посрали те кокошките  Heart Eyes

особено много ми хареса #5

дами, вие освен че не коментирахте (не се оплаквам де, получих си коментарите  Blush), вече и снимки не пускате  Naughty

# 178
Агентката с кpаката спечели нощния конкуpс Simple Smile Simple Smile
Моля да измисли нова тема Simple Smile

Селма е убавица от класа... ама много дълга и не може да се подпpе на pояла... че й идва нисичко Joy

# 179
благодаря, че ги показа. браво, барво (и на модела, и на фотографа)! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт