Фотография #40

• 38 894
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Честито на Агентката!  Grinning Давай темата!

И верно сте се събрали хубавици, та хубавици! Калина и Селма, вашият отбор е нумеро 1, то да не знае човек кой да похвали, модел ли, фотограф ли  Mr. Green

Аз днес снимах бебката на Тролипен, в-ъ-л-ш-е-б-н-а кукла! Днес стана на преломните 6 дни и се занесох да я снимам. Похапна и заспа, дълбоко и спокойно. Г-н Тролипен се оказа супер навит и безстрашен колега, и с него си играхме на "сгъни бебе" Mr. Green

Ето любимите ми, имам много:

http://www.flickr.com/photos/misholina/sets/72157622454661498/

# 181
Прекрасни снимки, момичета! Браво на Кали и Селма, и на мен ми най-харесва номер 5 - с отражението.
Агентката, много ми хареса идеята с краците и вестника. Честито за първото място в конкурса.
Мишолина, много сладки снимки. Светлината и цветовете са страхотни.
Лени, хлъц!...

# 182
Момичета, влизам в темата ви с огромна молба - имам от миналата година 5снимки, 4 от които са като отрязани (липсва част и е сив фон)  Sad Много са ми ценни, защото бебка е на тях с татко си  Heart Eyes Като thumbnails излизат цели, но при отваряне изчезват части от снимката, като на най-хубавата липсва цялата половина и се вижда само беба.
Може ли да ми препоръчате програма, която да ги възстанови?
Благодаря предварително на тези, които ще ми обърнат внимание   bouquet

# 183
Мишолина страхотни бебешки снимки  bouquet  bouquet  bouquet

# 184
 Shocked Благодаря, мили мои! За мен изненадата беше голяма и приятна!

Селма, само рокли като светлата да носиш, оляля, разкошна си! (и с тъмната си хубавица, но сурова) И снимки в стил кабере и Лайза да си правиш! Бравос, моме Калино!

Мише, разкошна тази бебка! И ти ми събра очите, ще те тормозя да навлезеш в детайли  Praynig

Сега по същество! Темата, хммммм, темата, ама темита са две, защото напоследък ми е много Танго на душата, но пък и есента, ах есента е на прага и е една поезия! Та седнах и спретнах 2 плейлиста в ютюб по темите и ги слушам и се чудя... до утре ще се чудя, а вие слушайте и ме подкокоросвайте какво ви се снима (е, не съм ли пич)  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

http://www.youtube.com/view_play_list?p=E98380663D78C870

http://www.youtube.com/view_play_list?p=BB44269E0108BF39

# 185
ех, как се радвам, че спечели ти....
вдъхнови ме, да знаеш!

# 186
Да питам лаишки - ако прашинки ми излизат на снимките, независимо от смяна на обективите - тоест - проблемът не е в тях, то къде тогава са се липнали тез прашоляци и как се чистят? С комплектите за почистване - струя въздух или да го давам Пентакса направо на сервиз?  Rolling Eyes

# 187
Да питам лаишки - ако прашинки ми излизат на снимките, независимо от смяна на обективите - тоест - проблемът не е в тях, то къде тогава са се липнали тез прашоляци и как се чистят? С комплектите за почистване - струя въздух или да го давам Пентакса направо на сервиз?  Rolling Eyes

покажи снимка. най-веpоятно са пpашинки по матpицата. мойте ги чистя в зентекс в младост 1 на окpъжна болница. 10 лв за кpопена матpица.

# 188
Направо ме е срам да я покажа таз снимка, досега не съм го носила на почистване: http://www.flickr.com/photos/svemile/3958382284/

Появи се евентуален купувач за моята Сигма, тя има няколко прашинки между лещите и за пръв път правих снимки на 16 бленда, да му покажа на човека. Ама нещо се усъмних, та смених с друг АФ обектив - и пак същите ужасии.  Crazy

Явно Зентекс ще ми свърши работа. Иначе мислех да отскачам до Фотосинтезиса за по-профешънъл комплект за почистване, ама малко ме е страх да бърникам по матрицата. Гадинките явно са залепнали, защото със струя въздух нищо не се случи.  Tired

В Бл. 25-ти в Младост 1 ли е Зентекс?

# 189
да, там.
няма общо с обектива.
по пpинцип пpашинките по обектива не знам колко много тpябва да са, да имат някакво отpажение. те излизат извън фокалното пpостpаснтво. (не си спомням точния физически теpмин)
ще го почистят, споко

# 190
Много мерси!   bouquet Поуспокои ме.
Преди малко погледнах матрицата - вижда се най-голямата прашинка с просто око. А на Сигмата май наистина ще се окаже, че прашинките не правят никакъв проблем. Не са и толкова много.

Мерси още веднъж!  Hug

# 191
Определено, това което виждаш е прах по матрицата
Ако го носиш на някой питай как го чистят и има ли гаранция, ако ти надерат матрицата

Аз си купих това и съм много доволна
http://www.digit-photo.com/Entretien-aFA0060/VISIBLEDUST_Artic_B … ite-rVT72405.html
Четката се наелектризира
Държиш я леко над матрицата, което отстранява риска от надиране
Мисля, че е интересна покупка, ако можете да се комбинирате няколко човека.

В един магазин, на които много им вярвам, ми казаха в никакъв случай да не ползвам въздух под налягане.
Течности и четчици за почистване само в много краен случай и само при специалист

# 192
Eдва ли някой ще се ангажира с гаранция.  Tired
Имам две възможности - човек, който открай време се занимава с камери и обективи, популярен тук във фотографските среди, с прякор Зентекс/Николай/.
Другата възможност е да го закарам на сервиз, който обслужва и Пентакс марката. Вторият вариант обаче ми е доста далечко, та се спрях на Зентекс.

Третата възможност е да го направя сама, ползвайки ето това примерно: http://www.studiolight-bg.com/greenclean/, не че съм го купила, но мисля, че във Фотосинтезис имаше май такъв комплект, или нещо подобно. Обаче ме е бъзе да не сгафя нещо.  Crazy

Някой да си е чистил сам матрицата?

А това с наелектризираната четчица дали ще помогне, ако прашинката е залепнала?

# 193
Фри, точно това което си пуснала ми казаха, че в никакъв случай не трябва да се ползва от не-специалист
Дори от специалист трябва да е само в краен случай.

Аз си чистя с тази наелектризираната четка

предишния апарат го чистех редовно  с круша или със сешоара

с круша не е добре, защото обикновено вътре има талк
със сешоара пък съвсем  Mr. Green

# 194
Някой да си е чистил сам матрицата?

az moiata si ia produhah s edna plastmasova pompi4ka za baloni na deteto (izviniavam se za latinicata).

Общи условия

Активация на акаунт