Фотография #40

• 38 698
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
аз съм го ползвала, не е лошо обективче.. много криви на 18мм, това му е основния недостатък

иначе определено по-добро качество от китовия /18-55/, но по-лошо от 18-200ВР

# 76
никор 18-105 също е китов обектив. повечето ми снимки са с него. на мен в началото ми харесваше, но в последно време го използвам само, когато наистина се налага и поради липса на друг. взема ли си друг дълъг и друг широк обектив, този ще си замине окончателно.

ноелиа днес роди!!!! утре отивам да ги видя Heart Eyes.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 00:44 от momo

# 77
никор 18-105 също е китов обектив. повечето ми снимки са с него. на мен в началото ми харесваше, но в последно време го използвам само, когато наистина се налага и поради липса на друг. взема ли си друг дълъг и друг широк обектив, този ще си замине окончателно.

ноелиа днес роди!!!! утре отивам да ги видя Heart Eyes.
Моят е 18-70 и аз го ползвам само от време на време, но в началото си ми вършеше работа;))))))

# 78
Момичета продавам си обектива - канон 50мм / ф1,4. Откокто си взех 85мм 1,8 почти не използвам петдесетака, а ми се ще да си взема някое варио. Пускам първо тук обявата, ако някой проявява интерес да ми пише на лични..

# 79
канон 50мм / ф1,4. Откокто си взех 85мм 1,8 почти не използвам петдесетака

хахаха, и аз точно така процедирам, но си го нося винаги и вътре на тъмно все пак опирам до него! но 85мм ми е най-любим!

Да ви покажа моето мамунче, най-накрая и аз имам снимки с нея, че за цяла година имаме 3-4, и то тези, които Лени направи в парка като се видяхме!
(мъжОт е майсторът, ние позираме)
http://www.flickr.com/photos/snezhana/

# 80
Моля ви кажете ми как да направя така, че като снимам нещо подобно, да няма шум  newsm78
Какво не правя както трябва..или по-скоро какво трябва да правя  newsm78

http://www.flickr.com/photos/41363178@N08/3931617292/

Калина, ще споделиш ли как постигна това
http://www.flickr.com/photos/kalikayo/3916814249/ просто се влюбих в тая снимка  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 17:16 от kris70

# 81
Благодаря ви момичета за споделения опит с 18-105мм. Разбирам, че след стандартния 18-55мм този ще ми се стори супер, но след време ще искам друг Grinning (момо, отивам да ти разглеждам снимките). четох много за 18-200ВР и все хубави отзиви, но много ми е скъп, та затова съм се спряла на 18-105мм. за сега...ще поумувам още малко.

Крис, до колкото позволяват знанията ми, а те не са много, мисля че трябва да опиташ с по-високо ISO.

# 82
крис, шумът обикновено идва от малката матричка на камерата. Виждам, че снимаш с компактен фотоапарат - на тях не им е силна страна снимането при ниска осветеност, за разлика от камерата на Калина. Ако вдигнеш исото, резултатите ще са още по-лоши. Всъщност в екзифа на снимката няма данни за исото, камерата позволява ли да го променяш?  Моят съвет за пейзажи като този е да опиташ на най-ниското исо, с по-ниски скорости, като за да избегнеш размазването сложи камерата на статив, или просто я постави на някаква стабилна повърхност.

Агентке, много си джиджана, чак не приличаш на майка на това розовото пухкавото, по-скоро на бизнес лейди  Grinning

# 83
....Осмелявам се да пиша с един конкретен въпрос:

Искам да възстановя стари снимки от ученическите години. Пазя лентите, но снимките се затриха някъде през годините... Та проблемът е, че в края на 80-те имах едно руско фотоапаратче, което правеше "двойни" снимки, май им казваха "пенти", т.е. има 2 кадъра на мястото на един. Та в няколкото фото-ателиета, в които питам, не могат да ги извадят - машините не са пригодени - и трябвало ръчно. Та въпросът ми е: Знаете ли къде могат да ми извадят такива снимки в София?

Никой ли не знае? Cry

# 84
....Осмелявам се да пиша с един конкретен въпрос:

Искам да възстановя стари снимки от ученическите години. Пазя лентите, но снимките се затриха някъде през годините... Та проблемът е, че в края на 80-те имах едно руско фотоапаратче, което правеше "двойни" снимки, май им казваха "пенти", т.е. има 2 кадъра на мястото на един. Та в няколкото фото-ателиета, в които питам, не могат да ги извадят - машините не са пригодени - и трябвало ръчно. Та въпросът ми е: Знаете ли къде могат да ми извадят такива снимки в София?

Никой ли не знае? Cry

май не ...  Rolling Eyes
може да опиташ да сканиpаш филма и така да ги извадиш.

снежи, вpеме е за селф. кво ни занимаваш до сега?! мнооого готини Simple Smile

Кpис, няма нищо особено в тази снимка. необичайното е, че е снимана без светкавица на жълта лампена светлина, която не съм пpоменяла към по-студена гама, хаpесва ми усещането на жълтата светлина и вечеp.
небето е синьо, защото е по вpеме на моето любимо вpеме (pали да не ми се смее).
малко пpеди да настъпи чеpна нощ, след залез, небето става един особен син цвят, с леки лилави отенъци. с пpосто око не се забелязва много, но на фотоапаpат излиза едно искpящо синьо (синята светлина му е пpякоpа тук  hahaha Mr. Green  и ми се подигpават с нея, защото като я видя полудявам, обсебва ме и много ми се снима). малко вамп  Mr. Green Twisted Evil

опитай , но следи внимателно, тpае ок 5-10 мин. и много бъpзо се пpоменя.

# 85
Ryan's Mom ,както и Лоис ми е казала,а и от не големия си опит вече ми се изясни, че специално тая пущина не прави хубави снимки при по-ниска осветеност...тази е на ауто ISO а само да посмея да го увелича и резултата е плачевен  Sick
Аз за това попитах, да не би да има друг начин  newsm78
Изобщо ме е яд, че милото ми преди 3 години се охарчи много...сега виждам,че мого съм сбъркала - ми той даже и обектив не може да сменя  Sick
Както и да е, то и от задапаратното е...виждала съм страхотни снимки с такъв Канон...така че имам да уча  Crazy
Все пак, ако някой ползва такъв и е открил начин да  снима добре при слаба осветеност да сподели моля  Praynig

Кали, разбирам за какво говориш - а и видях в коментарте, че ''май само ти си харесваш жълтия отенък''-ако не се лъжа...аз мра за такова съчетание,на мен също ми е мнооого уютно, супер е   bouquet  bouquet  bouquet
Само че не винаги,даже много рядко виждам точно това СИНЬО - сигурно нямам като твоето око  Confused
И никаква ФШ обработка  Shocked направо супер  Hug Hug Hug

Последна редакция: сб, 19 сеп 2009, 01:35 от kris70

# 86
# 87
...тази е на ауто ISO а само да посмея да го увелича и резултата е плачевен  Sick

крис, когато фотоапаратът е на ауто исо, вероятно сам го увеличава при недостиг на светлина. Сложи най-ниската стойност след ауто - 50, 100 - колкото е там.

маманин, аз нямам нов опит със копирането на ленти, но можеш да провериш при Деков, те поне ще ти кажат, ако има някъде такава възможност.

# 88
Благодаря за съвета!
Ще проверя там - не се бях сетила сама  Embarassed
Иначе съм питала в случайни фото-ателиета... Сетих се и аз за сканиране, питала съм, но може би не на правилното място... а иначе нямам сама скенер, пък и то трябват и умения при самото сканиране и обработка, а аз още нямам никакви Sad

# 89
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
mamanin, то и скенерът трябва да е специален, не става всеки.
Ние понеже работим с Булгед (за експониране на филми за печатницата, не за сканиране), мога да похваля техния скенер.
Не им знам цените за това, дрънни им един телефон  Simple Smile
http://bulged.net/#services/single/name/scanning

Geia, втората е много нежна, на първата бих резнала отвличащите неща в горния край.

Общи условия

Активация на акаунт