"Цената на истината" - тема 2 (14.09. - 20.09.)

• 42 248
  • 887
  •   1
Отговори
# 585
Аз не съм сигурна за този аборт, освен ако Роберт не го е направил лично и не е правил ДНК-анализ.
Интересно ми е също дали има срещи с психолог. Надали ей така хората отиват и си разказват историята - "мразя майка си, изневерих на мъжа си, известна фолк певица е правила аборт от мен и т.н."

ДНК анализ на кое точно да направи? И за какво му е? В случая любовницата му е бременна, прави аборт и толкова. Дори и да не е той бащата, на него му е казано така от нея, съптветно той така го знае, и за него това си е истината.
И разбира се, че сами си казват всичко. Застава на кастинг пред няколко души, по принцип на такива кастинги винаги има психолог. Някой беше казал че за това предаване отново май ще е Ани Владимирова. И се започва с всякакви въпроси. И участващите сами си казват най-пикантните неща, защото иначе знаят, че няма да ги вземат там, то е ясно. На тях хора, без такива скандални неща не им трябват просто.
Това го разбрах.
Не ми е ясно той какво печели от това. Постъпката му не е за хвалба.

# 586
Е какво да спечели? Със всичките други въпроси каквото печели.
От една страна пикантните неща, които са истина, казани на кастинга, му осигуряват участие. От друга страна в предаването вече кинти.

# 587
Мисля,че никой във форума не оспорва, че тези хора съществуват, нормално е някои да ги познават, България е малка страна, по-скоро е под въпрос дали това, което разкриват наистина е така, защото никой не е светил на мацката, когато е правила орален секс в другата стая, няма и как да се провери. Нито пък се знае какво е отчел детектора. Мисля,че цялото семейство, което присъства е предупредено, че ще чуят неща, които няма да им харесат, а може дори да ги знаят,защото не изглеждаха и толкова изненадани. Всичко е за пари, но въпроса е дали си струва да се излагат по този начин  Peace
Повечето са толкова изненадани,че тия от малките градове ги е срам да излязат навъм заради децата си.
Права си, точно така е. Например Мария е от Дулово (5 хил. град до Силистра) и за родителите и това беше в повече. А това, че някой казва, че е от София или Варна- е, да, може да живее в момента там,ама до колко е от там е друг въпрос.... Peace
Не мислех да пиша,но точно за него случей дадох пример за родителите виждам,че и ти си в течението на нещата.

# 588
Гледахте ли съпругата на Роберт при Диана Любенова в "На Кафе"?

Тоя народ съвсем изтрещя  ooooh!

# 589
Еххх, не не съм гледала, жалко. А, какво в общи линии?

# 590
Ами напоследък им се били подобрили отношенията, правят си секс, но тя пак искала развод.

Участвала, защото от екипа я преследвали и убеждавали, Роберт обещал, че ако участва ще купи кола на сина й - но още не я е купил... обещали уж нищо скандално да няма....

Обърна се към Емануела да спре да звъни на Роберт след 12, защото по този начин звъни не на него на на тях  Shocked заплашвало го със съд - да го съдила, а не да ги притеснява. Каза да спре да отрича, защото ставала смешна или нещо такова - тя ги била виждала на кипче, приятели й казвали, че са ги виждали, а тя я гледала нагло в очите и й се усмихвала....

/....е такива неща, в този дух  Whistling

# 591
Благодаря ти Трейси.

# 592
Еххх, не не съм гледала, жалко. А, какво в общи линии?
http://www.novatv.bg/bg/shows/videos/7?video=2

# 593
Българската полиграфска асоциация се обяви против начина на изпо … на истината"

"Недопустимо, е също така, да се формулират въпроси, описващи чувства, очаквания, мисловни хипотези и допускания, които представляват повече от половината въпроси. При по-детайлен анализ могат да бъдат посочени и редица други примери за некоректно и неетично практикуване на метода"

# 594

"Недопустимо, е също така, да се формулират въпроси, описващи чувства, очаквания, мисловни хипотези и допускания, които представляват повече от половината въпроси. При по-детайлен анализ могат да бъдат посочени и редица други примери за некоректно и неетично практикуване на метода"

И аз така мисля и го написах - това е метод, доказващ (и то не на 100%) фактология! Иначе никой не може да провери истинността на извлечените данни за чувства и мисли  Tired Outta Joint

# 595
значи да не очакваме някой да стигне до края Simple Smile

# 596

Интересно ми е също дали има срещи с психолог. Надали ей така хората отиват и си разказват историята - "мразя майка си, изневерих на мъжа си, известна фолк певица е правила аборт от мен и т.н."
В началото и на мен ми се струваше много афиф цялата работа, но сега
 ми се вижда гениално проста!!
За да кандидатстваш за участие, попълваш една регистрационна бланка онлайн: http://istina.novatv.bg/register. Още там истините покълнват: Колко любовни връзки сте имали? + поле за разширен отговор; Някога случвало ли ви се е да сте сгоден/а и да не се стигне до сватба?; Изневерявали ли сте на съпруга/та (партньора) си?; Има ли нещо в живота ви от което ви е срам? + поле за разширен отговор;
  • Някога случвало ли ви се е да се нахраните в ресторант и да избягате без да платите сметката?
  • Някога отваряли ли сте нарочно нечия чужда поща?
  • Притежавате ли нещо, което би ви било страх да ни покажете?
  • Има ли нещо в детството ви, което сте направили и още съжалявате за това?
  • Винаги ли миете ръцете си след като използвате тоалетната?
  • Лъгали ли сте родителите си за нещо сериозно?
И т.н., и т.п., и др. и прочее...
Още с кандидатстването ти вече си се ексхибиционирал толкова, че другото е само въпрос на режисьорско умение. Най-големият майтап е, че и детектор на лъжата не е нужен - та ти сам си разказваш всичко, за какво да те проверяват дали го потвърждаваш или отричаш - това си е твоя история (независимо вярна, или внушена, или измислена). Но ме кефи, как с трепет очакват "присъдата" на детектора и потни и задъхани бързат да се оправдават защо така се е получило... hahaha newsm78 Joy

# 597

Уау - имало цяла полиграфска асоциация. Цената на истината си имала пазар.

# 598
http://dnes.dir.bg/2009/09/28/news5140509.html#sepultura

Накрая може и да го спрат предаването

# 599
 Praynig 
 дано
Детектор на лъжата в ТВ шоу заблуждавал
28 септември 2009 / News.dir.bg
Българската полиграфска асоциация се обяви против начина на използване на детектор на лъжата в предаването "Цената на истината" по Нова телевизия и заяви, че резултатите са неверни.
"През последните няколко седмици в предаването “Цената на истината” се
декларира използването на детектора на лъжата при определяне истинността на твърденията на участниците в предаването. Имайки предвид над 100 г. история на използване на полиграфа и проведените изследвания за потвърждаване на неговата научна достоверност, трябва да заявим категорично, че афишираните полиграфски практики във въпросното предаване не отговарят на нито едно от утвърдените методологични изисквания. Смятаме, че това дискредитира самия метод и го представя в нереална светлина пред зрителите, участниците и продуцентите на предаването", се казва в изявлението, изпратено до Дир.бг.
"Сериозното отклоняване от стандартизираните процедури, които
наблюдаваме в предаването, неминуемо води до недостоверни резултати, неверни заключения и откровени заблуди. Така например, не съществуват научно обосновани тестови формати, съдържащи 50 релевантни въпроса, както се заявява всеки път от водещия на предаването. Недопустимо, е също така, да се формулират въпроси, описващи чувства, очаквания, мисловни хипотези и допускания, които представляват повече от половината въпроси. При по-детайлен анализ могат да бъдат посочени и редица други примери за некоректно и неетично практикуване на метода", категорични са психолозите, експерти по детектор на лъжата, които в голямата си част са бивши служители на Института по психология на МВР.
От асоциацията уточняват, че изявлението им не е насочено срещу предаването и неговите "развлекателни и комерсиални цели".
"Но смятаме за свое професионално задължение да информираме обществеността за истината за използването на полиграфа в “Цената на истината”, казват експертите.
Според тях доверието в полиграфския метод в България е градено години наред чрез прецизността и етиката в работата, а не върху "манипулацията и шоу ефекта".
"Асоциацията обединява специалистите, работещи с детектора на лъжата от държавния и частния сектор в България. В нашата дейност ние се придържаме към утвърдени стандарти и правила, които гарантират надеждността и точността на резултатите", се казва още в изявлението.

Общи условия

Активация на акаунт