Редно ли така?

• 2 015
  • 41
  •   1
Отговори
 HugЗдравейте на всички! Тревожи ме следното:Моят син утре прави 10 месеца,но все още не прави никакви опити да ходи.т.е да прави крачки.Когато е на пода стъпва на пръсти и подскача на едно място.Слагам го по-малко в проходилка,но там той я избутва с двата крака и така се придвижва.Не прави опити и да лази.Нормално ли е това поведение на детето ми???Аз и баща му сме проходили на 10 месеца.Аз си мисля,че всичко ще стане при нас от раз. Peace

# 1
  • София
Ако нещо те притеснява, консултирай се с д-р. Според мен нищо му няма на детето. Това, че вие сте проходили рано, не значи, че и той ще е така. Синът ми проходи на година и почти 2м.

# 2
Консултирай се с лекар, за да ти е по-спокойно, но всяко дете се развива със свои си темпове
Моят син проходи на година и 4 месеца
Беше едро бебе

# 3
  • гр.София
всичко ще е наред.

# 4
Според мен е напълно нормално, всяко дете е различно. Ако се притесняваш толкова, заведи го на специалист.
На 10 месеца да се проходи е по скоро изключение от колкото обичайно, така че бих изчакала търпеливо и не бих сравнявала детето си с други деца.

# 5
  • София
Не се тревожи излишно. Прохождането е индивидуално при всяко дете. Не насилвай детето да ходи щом не проявява желание. То само ще го направи, когато е готово. Това,че вие сте ходили на 10 месеца не значи,че детето ще ходи също по това време.
Моята дъщеря не правеше крачки до 1г. и 4м. и после бързо и стабилно си навакса. Най-много да си спестите неприятни падания щом няма да проходите рано.

# 6
 PeaceНе ме разбирайте по грешно.Аз не си мисля,че с детото има проблем.А просто искам да разбера при вас как е било? Wink

# 7
  • Неизживени спомени
Според мен е напълно нормално, всяко дете е различно. Ако се притесняваш толкова, заведи го на специалист.
На 10 месеца да се проходи е по скоро изключение от колкото обичайно, така че бих изчакала търпеливо и не бих сравнявала детето си с други деца.
Съгласна съм

# 8
Мъжът ми е проходил на година и половина, че и повече, а нашето турбо на 10 месеца, но пък неговите прятелчета, които проходиха след годинката се разминаха с много падания, походката им беше почти от самото начало много по-стабилна в сравнение с рано проходилото ми хлапе.
Така че, не насилвайте детето, за всяко нещо си има време

# 9
Дъщеря ми започна да стъпва на 11 м., проходи на почти 1г. и 3м.
Ако се притесняваш, консултирай се с лекар, но аз мисля, че нищо му няма на детето.

# 10
  • София
Защо да е редно или нередно? Всяко дете се развива със свои си темпове.
Дъщеря ми се развиваше бързо, изправяне, стъпване и т.н. Синът ми беше от мързеливите. В крайна сметка и двамата проходиха на 1,3г.

# 11
Редно е, защо да не е. Големият ми син на 10 м. ходеше съвсем сам, малкият ни пълзеше, ни нищо. Започна да пълзи след 11 навършени месеца, проходи на 14 м. Здрави и нормални деца и двамата. Не се притеснявай, щом си служи с крачетата /да се избутва с проходилката/, предполагам, че всичко е наред.

# 12
Всяко дете си е индивидуално, някои неща започва да прави по-рано, а други по-късно. Но ако нещо те притенява, е по-добре да потърсиш лекарско мнение. Пожелавам ти страховете ти да се окажат напразни!

# 13
  • България
Ами и ние с баща му сме проходили рано,на около десет месечна възраст,а нашия хубавец проходи едва преди две седмици!
Всичко си е индивидуално.
Не бързай и не го насилвай-щом не се чувства сигурно,значи все още не е готово детето Peace
На моя приятелка не искаше да ходи и на 1г. и 6м.,тя си притесняваше,а сега,вече почти на 2г.,няма стигане принцесата!

# 14
  • Mars Hotel
Не мисля, че има проблем. Не е задължително да проходи на 10 месеца и той. Всяко нещо с времето си.  Peace
Дъщеря ми на 10 месеца също не правеше крачки, но на 11 вече се пускаше за 2-3 стъпки самичка. Проходи стабилно няколко дни след рожденния си ден.

Общи условия

Активация на акаунт