Ваксина в 16 месец (полиомиелит) ?

• 5 009
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, имам една голяма питанка? Значи аз  слагам на малкия Пентаксим , обаче моята педиатърка сега( 1г. 4 месеца)  му сложи отделно полиомиелит? И последия Пентаксим ще го слагаме или 1г 6м или 1г 9м. На някой от вас били ли са му този полиомиелит? Нали принципно в Пантаксима има? Притеснявам се , дали може да стане предозиране? Благодаря ви.

# 1
  • София
Здравейте, имам една голяма питанка? Значи аз  слагам на малкия Пентаксим , обаче моята педиатърка сега( 1г. 4 месеца)  му сложи отделно полиомиелит? И последия Пентаксим ще го слагаме или 1г 6м или 1г 9м. На някой от вас били ли са му този полиомиелит? Нали принципно в Пантаксима има? Притеснявам се , дали може да стане предозиране? Благодаря ви.

Не би трябвало да му слага отделно полиомиелит, като се прилага Пентаксим. Попитай в РИОКОЗ или се консултирай с друг специалист какво да правиш.

# 2
Аз също се учудвам, защо се налага слагането на полиомиелитна ваксина при положение, че детето е ваксинирано с Пентаксим.
А ти защо се съгласи и какво беше обяснението на педиатъра?

# 3
Ами.. то  аз малко  като пред свършен факт бях. Но като попитах, ми каза че така трябвало да се слага.

# 4
  • София
Ами.. то  аз малко  като пред свършен факт бях. Но като попитах, ми каза че така трябвало да се слага.

E как ще бие ваксина на детето ти пред теб и ти не питаш какво му слага?????

# 5
  • Стара Загора
Имаш време преди следващата ваксинация да събереш мнения и от други лекари. Ако се налага ще сложиш инфанрикс, без полиото.

# 6
каква ваксина се поставя на 16 и на 18м

# 7
  • София
И аз не схващам как така бие ваксина на детето без твойто съгласие и знание. Няма такава междинна ваксина. На 13 месеца се слага МПР (морбили, паротит и рубеола) и една година след третия Пентаксим се слага четвъртия. Пиша го така, защото имунизационната схема на първите 3 Пентаксима може да е или 3 поредни месеца, т.е. 2ри, 3ти и 4ти или през 2 месеца като се почне от 2ри, после 4ти и после 6ти. Провери хубаво и сложи Инфанрикс като дойде време.

# 8
  • София

ето една подобна тема тема в здравния. Peace

# 9
  • София
И в съседната тема го написах - няма такива ваксини на 16 и на 18 месеца, на 13 месеца се слага морбили, паротит и рубеола и една година след последната трета ваксина за дифтерит, коклюш и полилиелит, без значения каква сте си избрали се слага четвъртата такава. Повече имунизации до 6тата годинка мисля, че няма, освен ако не си ги поискаш сама.

# 10
Преди е имало 5 приема на полиомиелит, но сега вече са 4 /в случая само тези с Пентаксима/ и не би трябвало да слага повече. 5-ия прием на полиомиелит е отпаднал.

# 11
  • София
според НАРЕДБА № 15 ОТ 12 МАЙ 2005 Г. ЗА ИМУНИЗАЦИИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (посл. изм. ДВ. бр.57 от 24 Юли 2009г.) и качена на сайта на НЗОК, в Приложение № 1 към чл. 2, ал. 2 пише следното:

16 месеца, но не по-рано от една година след третия прием - реимунизация (4ти прием) против полиомелит, дифтерия, тетанус, коклюш и хемофилус инфлуенце тип Б.  следващата имунизация, коят ое задължителна е на 6 години, освен ако не се слагат и други ваксини.

може би авторката тр да конкретизира какво я интересува по-точно Peace

# 12
Много ви благодаря за отговорите.  Консултирах се и с друго лекари и   няма да слагаме Пентаксим , а Инфанрикс.
От части  вината си е моя. Но  тя като ми каза , че така се слага ,аз се доверих, все пак не съм лекар. И след споделяне пред приятелка за ваксината, тя ми каза , че на нейното дете не е слагана такава и при мен така се зароди въпросът , дали не сме сбъркали нещо. За пореден път се убеждавам, че  не трябва да се доверявам на лекари ( не искам да обидя никой). ХУбавото е , че не стигнахме до Пентаксим, а навреме разбрах за грешката. Сега все още е поправимо.

Благодаря ви още един път за отговорите!

Поздрави

# 13
според мен на 18 ,месеца , т.е година и половина се слага последния прием на Пентаксим , поне ние така направихме !  Друга преди това за полиомоелит не сме приемали , и според мен така  е редно ! Не попитахте ли ,защо, как , за какво ???  Shocked

# 14
  • Стара Загора
Добре де свършило е вече, те щото и лекарите много обясняват всичко.
Ще сложат инфанрикс, като  дойде време и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт