Как да изчистя цедката на кафемашина Делонги

• 34 386
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
разглобяваш цедката , ако е с крема диск и закисваш в хипохлорид за около един час и резултата е 100 процентов

# 16
и аз имам делонги.много време не можех да я ползвам,защото все се запушваха цедките ooooh! в един сервиз ми казаха,че не било хубаво да се почистват е игла,защото се разваляла формата на дипчиците.казаха че не били кръгли,а с някаква специална форма за по-добро завихряне на струята,с цел да се получи каймак  newsm78 затова ми ги изгориха с горелка.аз си купих един препарат от метро за почистване.той си е на делонги производство.сега е перфектна

# 17
аз си купих един препарат от метро за почистване.той си е на делонги производство.сега е перфектна
как се казва препаратът?

# 18
не можах да намеря име.на опаковката пише делонги-една синя кутия.намираше се при кафемашините,което мен много ме учуди.

# 19
не можах да намеря име.на опаковката пише делонги-една синя кутия.намираше се при кафемашините,което мен много ме учуди.
мерси Simple Smile

# 20
  • София
Цедките всяка вечер трябва да се разглобяват и горната част да се кисне във вода,не е задължително да има препарат.  Peace

# 21
С игла не се почистват цедките никога!!!
След запушване ( поради използване на много ситно смляно кафе)  се разпушиха след като ги изварих с оцет, иначе съм чувала, че се носят на парострукийка в автомивките, където се разпушвали добре. На мен оцета обаче ми разреши този проблем.

# 22
  • София
Машина може да се прочисти с оцет,но не и цедките.   Wink

# 23
Как трябва да е смляно кафето? Като го купувам аз казвам "смляно за еспресо" и каквото ми го смелят.

# 24
Как трябва да е смляно кафето? Като го купувам аз казвам "смляно за еспресо" и каквото ми го смелят.

kristinia,  попитай за номера на който ти го мелят. ако тече бързо и е без каймак/чорбаливо значи трябва да е по ситно смляно за твоята машина, ако тече бавно тогава ти трябва по едро смляно кафе. следващия път съответно ще коригирате с един, два номера едрината на мелене.веднъж като го уцелите вече ще казваш направо номера на който да ти го смилат.всяка кафе машина си иска точно определена едрина на кафето за да прави хубаво кафе и всяка кафемелачка има различна номерация за мелене.

# 25
Благодаря ти, Zlatte! Каймак прави много дебел и хубав, но аз веднага след като направя кафето мия цедката и виждам в нея не твърда смес, а доста вода.

# 26
  • София
Цедки чистя само с тънка игличка.

# 27
На работното ми място има машина делонги и по едно време често се налагаше да чистя цедката с игла, докато не ми казаха, че трябва да меля кафето по-едро. Последвах съвета и вече повече от година не се е запушвала цедката.

# 28
  • София
Благодаря, Палава фея!

Общи условия

Активация на акаунт