Отговори
# 30
Добър ден,
Искам да попитам за 39 ОДЗ пролет в Овча купел 1.
В двора на градината няма нито едно съоръжение за игра на децата.Предвижда ли се ремонт на площадката?/Извинявам се,но не разбрах дали въпросите трябва да са свързани само с ремонта на самите сгради,или и за прилежащите им площи/
Благодаря за вниманието!

# 31
Добър ден!
В р-н Илинден, бл. 125 /или 126 прощавайте, че не мога да определя точно кой е номерът на блока/ има бивш филиал на детска градина. Към настоящият момент е предоставен на Съюза на слепите. Доста пъти минавам покрай него и да ви кажа - помещения, които са предназначени за ДГ стоят почти замряли. Да, имат дейност хората, но определено има и други помещения , които биха били добре да им бъдат предоставени. Това по мои спомени от градинската ми възраст е място, където могат да се поместя 2 групи все пак. Не се ли предвижда да се вземат такива помещения, за тях е нужен само един вътрешен ремонт Peace
Приемето го като сигнал, предложение, все пак не може да знаете къде какво има по кварталите.

53 ЦДГ откри новото си крило. Все още не е обявило прием на деца. Кому е нужно подобно разтакаване? Знаем, че като се извърши класирането ще са нужни дни, за да се подготвят документите на децата, после приемът им на практика с изследванията. Месец тук, месец там, за родителите това са периоди на доста притеснения!

Благодаря за сигнала за район Илинден ,блок 125 или 126. Заедно с колегите ще направим проверка и ще анализираме вашите предложения.
   Относно ЦДГ 53 не бих могла да отговоря защо не приема деца,след като миналата седмица беше неговото откриване. За информация моля обърнете се към директора на детското заведение или към ресор "Образование".

# 32
Здравейте!
Искам да попитам правен ли е ремонт това лято в 130 ЦДГ Приказка в Красна поляна и ако не е, кога се предвижда да бъде направен?
Благодаря.

Тази година не е извършван ремонт в ЦДГ 130 „Красна поляна”, обекта ще бъде заложен за ремонт в проектобюджет 2010.

# 33
  • Cофия
Здравейте г-жо Савина,

искам да попитам за новостроящата се детска градина на ул. Тулча в кв. Стрелбище. Минавам доста често покрай строежа и оставам с впечатлението, че не напредва. Какви са сроковете? Какво да очакваме там ОДЗ или ЦДГ? От известно време се говори за евентуално разширение на ОДЗ 2 Звънче. Дайте ни информация от първа ръка. Положението в този район - част от община Триадица е катастрофално. Вие сте наясно колко голям и добре населен е този район на града. Благодаря предварително!

# 34
Здравейте г-жо Савина! Интересува ме готово ли е новото крило на 160 ОДЗ Здравец и ако не е кога се очаква да се открие? Какви нови групи ще има там?

160-то ОДЗ в „Драгалевци” ще бъде открито в началото на 2010г.В новото крило ще има помещение за една градинска група и физкултурен салон.

# 35
Здравейте!

Искам да попитам кога е предвиден стартът на ремонт на тръби за парно в ЦДГ 70 ЗДраве, в кв. Изток.
Питам, защото директорката ни още нищо не знае и ме държи на изчакване вече 10 дни. Детето ми трябваше да тръгне І група набор 2006 от 23 септември. В момента ходи на чиста ясла и е на три години, т.е. чакам всеки момент да я изпишат. Не мога да стоя  в неизвестност още дълго. Ако сега не можем да тъгнем на градина, искам поне да знам периода, до който ще трябва да търся алтернативи за отглеждането на дъщеря ми.

# 36
Добър ден,
Искам да попитам за 39 ОДЗ пролет в Овча купел 1.
В двора на градината няма нито едно съоръжение за игра на децата.Предвижда ли се ремонт на площадката?/Извинявам се,но не разбрах дали въпросите трябва да са свързани само с ремонта на самите сгради,или и за прилежащите им площи/
Благодаря за вниманието!

Ремонт на площадката в ОДЗ 39 в „Овча Купел” 1 за тази година не се предвижда.В проектобюджет 2010 ще бъдат заложени средства за ремонт на площадки в детски заведения но приоритетните обекти ще се уточняват до края на месец октомври с районните кметове.

# 37
Здравейте г-жо Савина,

искам да попитам за новостроящата се детска градина на ул. Тулча в кв. Стрелбище. Минавам доста често покрай строежа и оставам с впечатлението, че не напредва. Какви са сроковете? Какво да очакваме там ОДЗ или ЦДГ? От известно време се говори за евентуално разширение на ОДЗ 2 Звънче. Дайте ни информация от първа ръка. Положението в този район - част от община Триадица е катастрофално. Вие сте наясно колко голям и добре населен е този район на града. Благодаря предварително!
В момента на територията на район „Триадица” се извършва строителство на ново ОДЗ в квартал 62 ж.к. „Стрелбище”. За четири групи деца (две яслени  плюс две градински плюс физкултурен салон и басейн). Срока за приключване на строителството е март 2010г.  в същото време се изготвя проект за разширение на ОДЗ 2, който трябва да е готов в края на 2009г., а строителството му е заложено в проектобюджет 2010.   

# 38
Здравейте, интересувам се от бившето 39 ОДЗ в Младост 2, където бяха Социалните служби. Кога ще бъде готово?
Предвижда се ремонта на ОДЗ 39 в ж.к. „Младост” 2 до средата на месец ноември 2009г. След като бъде завършен ремонта детското заведение ще приема дечица в 8 групи. (шест градински плюс две яслени) 

# 39
Здравейте!

Искам да попитам кога е предвиден стартът на ремонт на тръби за парно в ЦДГ 70 ЗДраве, в кв. Изток.
Питам, защото директорката ни още нищо не знае и ме държи на изчакване вече 10 дни. Детето ми трябваше да тръгне І група набор 2006 от 23 септември. В момента ходи на чиста ясла и е на три години, т.е. чакам всеки момент да я изпишат. Не мога да стоя  в неизвестност още дълго. Ако сега не можем да тъгнем на градина, искам поне да знам периода, до който ще трябва да търся алтернативи за отглеждането на дъщеря ми.
Уважаема госпожо съжалявам за неудобствата, които причиняваме на вас и на други родители, чиито деца посещават детски градини в процес на ремонт.Ремонтът на отоплителна инсталация в 70-то ЦДГ в квартал Изток трябва да започне 24.09.09г. и да завърши на 17.11.09г.
   Този ремонт е неотложен тъй-като е свързан с топлинния баланс на сградата и ако не бъде извършен сега рискуваме да се получи авария през отоплителния сезон и децата отново да не ходят на градина докато не бъде отстранена аварията.Надявам се на разбиране от ваша страна.
 Благодаря ви.

# 40
Здравейте г-жо Савина,
не можах да разбера ремонтът на ОДЗ-80 (Красно село) кога ще бъде и ще се затваря ли цялата градина едновременно. И двете ми деца са там - в ясленска и в предучилишна група. Ако се затваря цялото ОДЗ, ще бъдат ли осигурени места на децата в други градини в квартала?

# 41
Много ви благодаря за въпросите и за изказаните мнения до този момент, надявам се да съм ви била полезна с информацията през последните два часа.Това няма да бъде единствения път, в който ще може да си говорим, тази практика ще продължи и следващите месеци. Оставам на разположение за вашите въпроси, мнения и идеи които ще очаквам следващата сряда 23.09.09г. отново по същото време.
   Пожелавам ви успешна седмица и приятни емоции в празничните дни.
   Ирина Савина

# 42
Здравейте, г-жа Савина! Бих искала да насоча вниманието Ви към проблема с 19 ОДЗ „Деница” в Младост 2, за който Вие вече знаете. Детската градина не е ремонтирана от 1975 г.!!! Изградена е от плоскости, с които се правят бараки, най-просто казано, които са канцерогенни и с изтекъл срок на годност. Всъщност, почти нищо в градината не отговаря на съвременните стандарти за качество и безопасна и здравословна среда. Единственото, което има, са играчки, осигурени благодарение на една инициатива, подета от един благороден човек отново в този форум.
През 2008 г. беше направено обследване, 2 пъти идваха екипи да заснемат, защото първия път никой не е повярвал, че в 21 век в столицата на една европейска държава може да съществува такава детска градина. Така или иначе, по някаква програма бяха отпуснати средства, но дойде есента и ремонтът беше отложен за пролетта на 2009 г.  По стар български обичай обаче парите междувременно бяха изчезнали, а в бюджета на общината пари за ремонт на 19 ОДЗ „Деница” през 2009 г. отново не бяха предвидени. Направена бе само експертиза, която да установи, дали конструкцията да сградата може да издържи ремонт. Заключението е „да” и следва поредното обещание за ремонт на пролет. Но как да повярваме? И най-вече къде ще отидат децата? От предишните Ви постове разбирам, че 39 ОДЗ, което се намира в непосредствена близост до обсъжданото 19 ОДЗ, ще отвори врати в средата на ноември 2009 г. Очаквах да прочета, че на първо време то ще приюти децата от тази окаяна градина, за да може тя да бъде приведена в обитаем от хора, при това малки деца, вид (част от децата са и нощуващи).
Моля Ви да кажете 1) кога ще се приеме бюджетът на общината за ремонт на детски градини за 2010 г., за да може да следим внимателно дали тази градина няма да изпадне отново от графиците, и 2) децата ще отидат ли в неоткритото още 39 ОДЗ в съседство и ако не, то тогава къде, защото ремонтът ще продължи дълго (ако изобщо такъв започне).
Оттук нататък родителското настоятелство си поставя като кауза да не допуска още дълго децата ни да прекарват дните си, а част от тях – и нощите си, в опасна за здравето среда, да разбуди родителите на всичките 150 деца и да се възползва от всички позволени от закона възможности за привличане на вниманието на обществеността към този проблем, включително да се обърне към съдебната система (в България и в чужбина) при евентуално продължаващо бездействие от страна на общината. Дълбоко вярвам, че всичко това ще е излишно, самото Ви присъствие във форума доказва добрите намерения на новата власт. Благодаря Ви и очаквам с нетърпение отговорите Ви и най-вече момента, когато територията на градината ще се превърне в строителна площадка.

# 43
въпрос, свързан с 12 ЦДГ, р-н Средец, гр. София

Директорът на детското заведения твърди, че 1 група от 12ЦДГ ще бъде закрита /впоследствие уточни, че иде реч за 40- деца/.

Въпрос:
Предстои ли закриване на група /или определен брой деца/ в 12 ЦДГ Олимпийче, гр. София, и ако да, кога се предвижда това във времето?

# 44
Здравеите госпожо .2 ра година чакам детето ми да бъде прието някъде... кандидатствала съм в 10 градини и пак нищо.....въпросът ми е защо не не мога да кандидатствам с набор 2005 детето ми е родено 28.01.2006 и до края на годината ще се намери ли място за него?имам  инвалидност 60% която не мога да ползвам

Общи условия

Активация на акаунт