Практикуващи педагогическо захранване (част 7)

• 38 527
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
Гер9, вероятно за това, че не закусва, имаш принос и ти - ако например ти не закусваш, на нея може да не й е интересно. От друга страна, може пък наистина да си предпочита млекцето сутрин - моят например беше така до доста късно, сутрин на кърмичка и чак по някое късно сутрешно време благоволяваше да хапне малко, при това не винаги. А аз закусвам сутрин, така че пример е имал Mr. Green

# 661
Да се включа с един страничен въпрос...
От къде се снабдявате с елда? Напоследък тя някак изчезна и разбрах, че няма внос. Ние много е заобичахме и сега мн ни липсва...С какво ли можем да я заместим?

аз ли с моя мързел и безрежимие я лишавам или тя наистина си зне кога ,какво и по колко да яде
Мое мнение е, че трябва да се предлага (не настоява), а детето да избера дали да или да не яде.

# 662
  • София
За заместване на елдата незнам(много е специфична на вкус),но за намирането може да провериш(ако не си)в ДМ на диетичния щанд,диетичните магазинчета и няколкото био маг.това се сещам Grinningуспех п.п.как я даваш въпросната елда,защото в къщи само аз си я ям Mr. GreenНеда лапа и плюе, а баща и само веднъж опита и си"стиснаха ръцете" Sick

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 18:35 от ger9

# 663
  • София
Тези дни установих вероятната причина за неядене при Неда Rolling Eyesтри зъбчета отдолу я напъват(едното проряза преди няколко дена)не ги подозирах особено,защото като и растяха кътниците не е имала такива хранителни колебания Thinking......

# 664
как я даваш въпросната елда,защото в къщи само аз си я ям
Нищо чудно Mr. Green хич не е типична за българския вкус. И аз обикновено съм така Sick По този повод едно въпросче - когато се случва да давате "невкусна" за семейството храна, го правите с идея за изграждане на здравословни хранителни навици ли? Аз например се колебая дали да въвеждам неща като броколи, брюкселско зеле, карфиол (в друго освен туршия), сладки картофи, елда и т.н. просто защото няма как да сготвя такова нещо нкъщи и някой в съзнателна възраст да ми го яде Rolling Eyes Някак непедагогическо ми се получава захранването.

# 665
За заместване на елдата незнам(много е специфична на вкус),но за намирането може да провериш(ако не си)в ДМ на диетичния щанд,диетичните магазинчета и няколкото био маг.това се сещам Grinningуспех п.п.как я даваш въпросната елда,защото в къщи само аз си я ям Mr. GreenНеда лапа и плюе, а баща и само веднъж опита и си"стиснаха ръцете" Sick
Под ДМ какво имаш впредвид, диетичен магазин ли? Абе търсих на 3-4 места, от където все си взимах и няма #Crazy
Аз лично елда опитах като захраних момъка. Но много ми допадна. Ядем е основно на закуска, като попара. Класическа попара с хляб не правя, не виждам смисъл от това да се яде хляб на закуска, обед и вечер. Вместо това на закуска варя овесени ядки, ръжени или елда. Подправям с масло и сирене (въпреки, че знам че е добре да не се консумира елдата със сирене, но не ни харесва с мед и орехи). И сега като не откривам елда, овесените ядки доста ни втръснаха. Прибягвам до различни форми макарони, но не съм удовлетворена, пак е пшеница и пак се връщаме към еднообразие. Ще ми се друго, поне на закуска....

По този повод едно въпросче - когато се случва да давате "невкусна" за семейството храна, го правите с идея за изграждане на здравословни хранителни навици ли? Аз например се колебая дали да въвеждам неща като броколи, брюкселско зеле, карфиол (в друго освен туршия), сладки картофи, елда и т.н. просто защото няма как да сготвя такова нещо нкъщи и някой в съзнателна възраст да ми го яде Rolling Eyes Някак непедагогическо ми се получава захранването.
Ако нещо не ми пасва на мен, не го предлагам и на детето. В случая на мен много ми хареса елдата. А относно вариациите на зеле, също ги обичам и предлагам. Същото е и с патладжана и кьополуто примерно - ядем често и дете го харесва, въпреки чесъна вътре  Wink

# 666
Руската елда, която я имаше масово по диетичните магазини и в супермаркетите вече не се внася. На пазара има само БИО елда, която е около 2 пъти по скъпа. Причината е ниската реколта, резултат на високите температури и пожарите миналото лято в Русия и Украйна. Правителството е забранило със закон износа на елда, за да има достатъчно за изхранване на тяхното население. Това ми го каза продавачка в един магазин, като ме видя да се оглеждам и за друга (не БИО) елда.

Когато я въведох елдата за него, я въведох и за нас. Тогава я правех със задушени зеленчуци, но понеже не е нещо традиционно в наш'та къща, сега само той си я яде за закуска с мед (понякога му я дояждам). Другото, което обожава за закуска са макарони от елда или царевица.
Сега се замислям, че и за нас е добре да правя от време на време елдичка, защото наистина е страшно полезна. 

# 667
  • София
DM-немска верига магазини имам на предвид.Из цяла София ги срещам  Peaceот там последно купих(ама отдавна беше)А относно предлаганите неспецифични за семейството храни процедирам така:предлагам нови и полезни храни в различни вариации,ако се харесат о.к.ако ли не, доизхабявам продукта и не купувам повече(имам залежала елда  Mr. Green)плюса в цялата работа е,че проядох овесени ядки заедно с Неда(и въобще прозакусвах)оцених киноата и елдата,въпреки че са рядко на масата.обаче така полезната тиква не е присъствала в менюто ни,защото не обичам и не се сещам да взема(веднъж взех и се скапа в хладилника  Mr. Green                                                 

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 18:24 от ger9

# 668
Да се включа с един страничен въпрос...
От къде се снабдявате с елда? Напоследък тя някак изчезна и разбрах, че няма внос. Ние много е заобичахме и сега мн ни липсва...С какво ли можем да я заместим?

Не знаех, че има проблем с елдата. Последно ми купиха от магазин Слънце и Луна в София по коледа. Половин килограм сурова елда беше около 3,80 лв. Сега проверих, че е налична като артикул в он-лайн магазина им. Има я и в други он-лайн магазини  Peace

# 669
Здравейте!  wavey
Не съм влизала тук от близо 2 години, откакто захранвах първия си син, но ей ме пак Simple Smile

Сега захранвам Борис по смесен метод - ПЗ и baby-led weaning. Днес му е 3ти или 4ти ден, количествата му са по-малко и от 1 микродоза, но не бързаме Simple Smile

Елда имам зелена, сурова, от Биомаг, и нормална, поръчвана онлайн от Биозона. В магазини CBA също съм виждала редовно кафява (бланширана) елда.

# 670
Добре завърнала се Simple Smile

# 671
Благодаря!
Мога да кажа, че темите за ПЗ ми отвориха очите изобщо за здравословно хранене, а сега и мъжът ми вече е вегетарианец, аз съм почти веган, имам и суровоядски залитания.....изобщо! Та внимание с ПЗ, де, че има и странични ефекти  hahaha Joy

# 672
# 673
Руската елда, която я имаше масово по диетичните магазини и в супермаркетите вече не се внася. 
В магазините Березка дали я няма. В сайта не пише нищо, но може да се провери на место.

Евридика  Hug

# 674
Благодаря за отговорите! Hug

Общи условия

Активация на акаунт