Цьолиакия-тема 4

• 50 117
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте на всички. Как сте вие и дечицата? При нас е ужасен студ, виелица, ужас!

Дари, искам да те питам, след изтичането на 6-те месеца диета, повтаряхте ли изследванията?

# 706
Бисти, в началото - да! Първите 2 пъти през 6 месеца. После се правят по 1 път в годината. То зависи и от резултата, всъщност... Ако е (+), значи не е добре спазвана диетата и пак се правят по-начесто, т.е. през 6 месеца.
Как сте вие? Усеща ли се вече подобрение на акото? Детенце взе ли да наддава?

Дари, много се затрогна с това стихотворение.   bouquet Даже и сълзичка пуснах...

# 707
"Откраднах го"от една друга тема Sunglasses,много ми хареса и поздравих с него всичките си приятелки(и вие сте в това число,разбира се)
Ами да,правиха ни лактозен,дексилозен и май това беше,но зависи все пак от резултатите,ако дексилозния пак е лош,вече ще ви пуснат така наречения ЕМА тест ,за който говорихме на няколко пъти с момичетата..
Все не се оправя това време да се видим с тебе Hug
acer ,разказвай какво стана с вас?Как мина прегледа?
Съжалявам,че сте нямали време да минете имах ксантан гума,която исках да ти дам,а и да те заведа до диетичния до нас,добре зареден е...

# 708
Бисти, ти си питала конкретно Дари, извинявай - явно са сходни случаите ви.

Правих едни много бързи и вкусни Пирожки на Лабрекс, стават за 15 мин. с пърженето. Направих 1/2 доза - стават 4 броя.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg14436045#msg14436045 - в средата на страницата е тестото Вкусно и икономично тесто за пирожки
Може да се прави и с конфитюр.

# 709
Здравейте!
M_Nik  Hug всяка информация ми е от полза.
Днес ходихме при д-р Георгиева за консултация. Тя каза, че за сега нещата вървят добре /корем мек, без органомегалия, перисталтика нормална/. Разшири ни млечната диета, като каза да започнем захранването с козе сирене, после кашкавал и накрая да пробваме да вкараме кисело мляко /пак козе като начало, а на по-късен етап - краве/. Пуснахме и кръвни тестове за хранителни алергии - излезе слабо положителен /каквото и да значи това/ към: твърда пшеница newsm78, бадем, сладководни риби, бобови растения - група, соеви зърна.
Специално към глутен и мляко - отрицателен.
Та това е ... От както сме започнали диетата сме наддали общо 1,100 кг.
Прегледах наново информацията, която Рози е сложила на първа страница и си мисля, да взема козе сирене на Маджаров. Моля, ако някоя от вас е давала козе - да ме насочи.

# 710
Аз давах козе сирене и се отрази много зле. Прегледа мина, но утре сутринта трябва да сме пак при нея, че ще пътуваме след обяд. Мисля по околовръстното все някъде ще има хотел. По пътя за златните със сигурност. Ще спим там тази нощ. Ако си чувала за някой, приемам съвети Heart Eyes

# 711
acer виж това: http://www.bgvakancia.com/offer/541/ - къща за гости Калина, http://hotelrelax.ssi.bg/BGindex.htm - хотел в центъра.

# 712
acer,проверих с търсачката нощувки Варна ,има доста,апартаменти,пък и дори боксониера или гарсониера да е за по 30 лв. нощувката,по-евтино ще ви е,пък и в самия град.

# 713
Има едни хотели Бриз1 и Бриз 2 по пътя за Златните,за които съм чувала,че не са скъпи newsm78
Във Варна ли сте още?Аз мислех,че сте си тръгнали?

# 714
Като ходих да купувам бисквитки в единия диетичен магазин ми казаха, че много се търсели франзелите. Били нов вид и много вкусни. Влезох във сайта да видя, защото бях взимала едни франзели във Варна за морето (за около 4 лв.) и какво виждам. Въпросните франзелки - 2 броя, общо 370 гр. струват 8,17 лв.  Shocked Някои взимал ли е и наистина ли е такава цената?
По принцип си правя хляб вкъщи, но за море и по-дълъг път не издържа, и купувам от този.

# 715
Миленка и ние от Варна лятото бяхме взели франзелки на ниска цена защото срока на годност им изтичаше.Затова бяха на тази цена.  Money
Как е Фили?

# 716
Биси, какво правим, всеки по задачите си... Фили - на градина, аз - на работа и така. Не знам как се справяте с готвенето и ходенето на работа, а и аз трябва да го взимам в 16 часа - преди следобедната закуска, та си е бая тичане. После разходка, пазар, готвене и деня минал  Mr. Green

Сега малкия се е отворил на едни бисквитки на Riso&Riso с шоколад (като тарталетки са), ама много скъпииии - 8,20 лв. като вътре са 6 тарталетки.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 19:59 от M_Nik

# 717
Здравейте,майчета.Днес времето беше чудесно.Дано вие и вашите слънчица сте имали ден пълен с положителни емоции и ведро настроение.В момента правя безглутенови сладки,но поглеждайки във фурната виждам,че всичко се е сляло.Вероятно ще излезе някаква пита от цялата работа.Дано поне на вкус съм ги докарала.Виждам,че има много рецепти с кокосови стърготини.На коя фирма ползвате и няма проблеми?

# 718
Здравейте момичета, да се похваля - д-р Георгиева разреши да започна да давам глутен. За сега няма да правим теста за алергии, ако пак се появи слуз, въпреки диетата - тогава. Каза до 3г. да не давам червени зеленчуци, шоколад  ядки и да давам пробиотици.

# 719
Аcer, много хубава новина! Дано се захраните без проблеми и всичко да е наред!  Peace Давай по мъничко в началото и бавно-бавно увеличавай. Успех!

Кокосови стърготини бях слагала (не много) в сладките, на Биосет. Малкия не им е фен много. Но не е имал проблеми с тях.

Общи условия

Активация на акаунт