Отговори
# 225
Здравейте мили мами и от нас със Дуду. Не пиша много често, но просто нямам с какво да се похваля или оплача. Растем, хубавеем и се смеем  Grinning.
Минолтичка все пак браво на Бо. След като сам проявява инициатива може пък и да е готов човека  Wink
Дано всички болни скоро да се оправят, че зима идва и ще е по-сополиво от сега.
Относно уличниците - аз съм по-скоро терасаджийка. Излизаме сутрин и вечер, но през останалото време си печем кълките на терасата.
Ще започваме със сядането следващия месец, а също и със разнообразното хранене. Ние също сме все още само на кърма. Събирах, събирах във фризера и сега се чудя дали си е струвало, тъй като почти не я използвам. Ще взема и аз да направя мляко с ориз като Айла  Laughing
Хубав ден на всички

# 226
Здравейте мами  Hug
И аз да се отчета от днешната консултация 7.960кг и 65 см /+840гр и +2см за 40 дена/. Бихме му и третия Пентаксим и малкото ни момче се държа като голям мъж, е малко проплака, но бързо му мина  Heart Eyes
Дианка дано се размине с операцията баткото и бързо да се оправя  Praynig

# 227
Здравейте майчета!
 Днес бяхме на консултация и да споделя с вас резултатите. Ръст 63см. и тегло 6 кг./фина мацка е/, на 4 мес. и 9 дни. Според доки е добре, но аз съм дребничка пък таткото е висок... Както и да е, да ми е зрава пък колкото толкова. Сложиха и последния Пентаксим, и звук не издаде Grinning Сега си спинка, а аз отивам да върша къщната работа. newsm75 wash hang
Приятен ден на всички! Hug

# 228
Здравейте МАЙчета,
днес на консултацията педито ми каза да заместя едно хранене напълно с зеленчуково пюре, като през ден в пюрето разбърквам четвърт твърдо сварен жълтък. На вас да са ви препоръчвали подобно нещо?

# 229
  • София
Здравейте МАЙчета,
днес на консултацията педито ми каза да заместя едно хранене напълно с зеленчуково пюре, като през ден в пюрето разбърквам четвърт твърдо сварен жълтък. На вас да са ви препоръчвали подобно нещо?

Момчил като навърши 3 м.  и една педиатърка ми препоръчваше да започвам да давам сокове и жълтък, но аз мисля да започна със зеленчуково пюре като наближи 6 м., а жълтъкът ще го включя още по-късно

# 230
  • Велико Търново
Педиатърката,която ми лекува децата "чете" и такова нещо няма да ми препоръча,тази по ЗК преди 3 години ми го каза,а пък аз и снимах плана на ЗМ за захранването и до там беше с препоръките.Сега с Мина дума не продумва за захранване CrazyТа с две думи яйца след годината,но то тогава ще е лято,така,че остава за следващата есен.

# 231
Здравейте МАЙчета,
За зеленчуковото пюре-да, може и така да се процедира, но за жълтъка - абсурд. Дори схемата на т.нар. "педагогическо"захранване, което много съвременни педиатри и майки отхвърлят като твърде ранно за бебетата, го въвежда чак след 6 месец.

# 232
  • Русе
Привет и от нас!

Честито на всички, празнували през последните дни! Много здраве, късмет и любов!

Диана, дано всичко се оправи без операция!

Данни от днешната консултация - 7 кг., 66 см. Сложихме и последния Пентаксим, дано няма проблеми. За момента страничният ефект е, че Йоли заспа към 14.30 ч. и продължава и сега. При нейното спане по 30-40 мин. си е направо рекорд.
Здравейте МАЙчета,
Нашият док ми даде схема за захранване, според която след около месец трябва да сме достигнали до месно пюре и жълтък, а след това попара..  Crazy. По принцип го харесвам нашият доктор, защото се съобразява и с нашите желания. Та за жълтъка му казах, че няма да се разберем, а другото - когато му дойде времето. Така де, аз поне още 1-2 седмици няма да започна, какво остава да нагъваме мръвка след месец  Grinning.

Събирах, събирах във фризера и сега се чудя дали си е струвало, тъй като почти не я използвам. Ще взема и аз да направя мляко с ориз като Айла  Laughing

И аз имам запаси , ама са вече на 5 месеца, и ще ги изхвърлям, или ще потърся рецептата за сапун  Laughing.

Ели, как са юнаците?

Отивам, че бебка се събуди. Peace

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 18:16 от pepe

# 233
  • Русе
Моите диванета са вече по-добре нооо естествено се заразих от тях и сега ме боли гърлото ужасно и нямам глас. Мъжете са мн. щастливи от този факт. Нощно време кашлям като луда, събуждам целия блок, Гого започва да мрънка и   #Crazy Утре пак заминават командировка у баба си а аз    sleepuu

# 234
  • гр.Стара Загора
Здравейте и от нас в този прекрасен ден  Hug
Днес отворихме очите с Евелин и като уличници до сега  hahaha Joy hahaha
Времето днес беше разкошно и много добре й се отрази този маратон от 11.30ч. до 19.00ч.  Peace
От другата седмица мисля да започваме и плодовите пюренца ,със зеленчуковите нямах проблем днес даже си хапна зеленчукова супичка на Гербер и се облизва като коте  newsm22
Диана и от нас много  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover newsm17 дано всичко мине най-бързо и безпроблемно Hug
eli_dechkin ,сега ти ли издаваш фронта бързо да оздравяваш  Hug
 smile3501 на всички бебоци минали през ваксини и за отличните резултати на кантара и метъра
Сега ви оставям и отивам да въведа къщата в ред и да приготвя салата на Боби,манджорето е снощно така че само една баня за Еви и папкане и после е наш ред
Хубава вечер  Hug

# 235
  • София
Здравейте и от нас Grinning Минолтичка страхотен този вашия син Crazy Извиках и мъжа ми да го види. Heart Eyes
Днес аз се разходих да си видя колегите в работата, после до Борисовата градина. През цялото време се оглеждах за някое Майче, но не видях никой.
За килограмите и ние най-сетне станахме 6 кг. Действа ми успокояващо факта, че има и други фини бебчета като нас. Laughing
При нас другата и по-другата седмица се заформя ремонт, че май имаме теч от ваната  в банята.  ooooh! Не ми се мисли направо. Тръгнахме с идеята само да сменяме паркета, а вече обмисляме махане на вана. И те така. ooooh!

# 236
От другата седмица мисля да започваме и плодовите пюренца ,със зеленчуковите нямах проблем днес даже си хапна зеленчукова супичка на Гербер и се облизва като коте  newsm22

И Ванката харесва на "Гербер" пюренцата много; вече втори ден хапваме по 2-3 лъжички морковен деликатес, а съм взела и разните еднокомпонентни от плодове, както и супката, за която споменаваш. Дано му допадне. Жълтък-абсурд на тази възраст.

# 237
Добра вечер мацки (малки и големи Wink а и пичове)

Диди дано мине максимално бързо и леко Hug

И аз днес ходих до работата да представя официално малкият принц bowuu Държа се мъжки като се има в предвид колко "кокошки" му врякаха в един глас Laughing

Нашето педи препоръча от другата седмица да почвам кашички. Малко се притеснявам защото Бо надава по кило на месец (без предходния) а кашите надуват newsm78 Мисля да давам каша и плодово през ден или едно към две (в полза на плодовете). Все още не знам и съм в чуденка newsm78 Ако някой има мнение и информация по въпроса ще се радвам да помагате Hug

Някой замразявал ли е домашно пюре? Как и за колко време? Трябва да правя разнообразно хранене, но за сега не съм замразявала, а не ми се готви всеки ден та те така Mr. Green

Лека и безаварийна нощ  bouquet

# 238
 idar плодовите пюрета не заместват хранене, затова трябва или да си дояждате, или да се дава между кърменията(хранене с АМ). А за домашните пюренца можеш да приготвиш по-голямо количество еднокомпонентни и да замразиш във формички за лед, след това можеш да си ги миксираш Heart Eyes
Дианка, дано се справите без операция Hug
Ели бързо да оздравяваш Hug
Nevinna аз мисля, че е рано за жълтък, ама да кажат все пак и другите мами Heart Eyes

# 239
  • София
Аз все още не съм дочела всичко, но понеже гледам че е имало много празнуващи, да им честитя - рождени дни, годишнини и каквито още поводи е имало! Много здраве, щастие и късмет желая!!
Днес, за да използваме максимално хубавото време (а и това, че татито е още в отпуска  Wink ) си отвисяхме в парка, като носихме суха храна за изгладнелите (разбирай - за мен). Много беше приятно, и срещата с Миглето също  Grinning, само дето Иванчо упорито не щеше да спи; в момента май е забраздил нощния си сън, но ще бъде събуден за хранене...
Напоследък и той рязко намали броя на пълните памперси - от 3-4, да речем, на 1-2, а даже и на 0 за ден. За сметка на това вчера, като свърши работата, се беше омазал буквално до под мишниците  Laughing Да видим днес дали ще имаме включване, или ще остане за утре евентуално...

Общи условия

Активация на акаунт