Отговори
# 240
Idar като си сготвиш и пасираш пюренцата, сипи ги в бурканчета на купешки пюренца и ги обърни с капачките надоло наредени в една тенджера с вода колкото да покрие капачките и ги завари 5 минутки да направят вакуум.Така хем няма да замръзяваш , хем ще си имаш готови пюренца без да готвиш всеки ден.Жтават като купешките стерилизирани.
Ние как се натръшкахме у нас , първо Сиси после и ние със Ксандър... гаден вирус  smile3516ама го борим де като че ли днес сме малко по-добре.
Плами много се радвам че се запознахме  Hug жалко че другите мами не можаха да дойдат.
Ако бях здрава щях да предложа пак среща този уикенд обачееее....
Айде ако се скапе времето за следващия уикенд да се видим в мола момичета.Всички варненки са големи сладурани и ми домъчня за вас и готините бебоци  Hug
Много празници минали и заминали докато се наканя да пиша всички да се чустват поздравени и Аркси и Мадленка и всички ...
Дианка дано очето се оправи бързо ...
Я кажете каква оризова каша давате newsm12

# 241
  • Русе
Добро утро!
ЗАповядайте!

Моите диванета са вече по-добре нооо естествено се заразих от тях и сега ме боли гърлото ужасно и нямам глас. Мъжете са мн. щастливи от този факт. Нощно време кашлям като луда, събуждам целия блок, Гого започва да мрънка и   #Crazy Утре пак заминават командировка у баба си а аз    sleepuu

Тези кашлици са голяма гадост! Дано бързо да се оправиш  Hug!
Синът ми е със хрема и кашлица /уж вече минава/. Останалите за сега държим фронта. Вчера на консултацията коментираха, че в момента върлува точно такъв вирус + температура  Confused.

Фелинка, да оздравявате бързо и вие! А пробвала ли си да правиш пюрета така? Точно вчера с една приятелка коментирахме, и според нея без някакъв консервант ще ферментират. Мен ме вълнува въпросът, защото точно сега от татковата градина има ябълки, тикви... и всякакви плодове, които знам, че са чисти.

Idar, а ако те притесняват кашичките, защо не започнеш със зеленчуково пюре? Моята мома също си е пухкавелка, и  аз мисля така да процедирам. Ще започна със зеленчуци, после плод и по-нататък каша. Peace

Снощи брахме ядове с ваксината. Крачето, което й боднаха я болеше доста - не мога да я пипна  Sad. Голям рев удари милата. Направих й компрес с риванол и тази сутрин е добре. Дано няма и други проблеми.

Хайде, хубав ден от нас!  Hug

# 242
  • София
 Добро утро!

Пепе благодаря за кафенцето!

Аз да почерпя  food010 beer2 Popcorn ,че днес моят Любомир става на 4 месеца,каго мина това време.Честито и на другите месечковци!

Изкарахме ревяща нощ ooooh!, това ново хипоалергенно мляко въобще не наяжда  и се разтваря в супер гореща вода, огладнява и по-рано.През ноща не искаше и да суче, носът му запушен, докато направим манджата оревахме всичко, а после на хилеш го удари Whistling.Дано няма такива  нощи повече, че милото много плака.

# 243
  • Sofia
Добър ден.
Да се отчета за вчерашната консултация. То какъв отчет - един голям хаос. Всеки път ни мерят както им падне. Оказа се, че едва ли не главата му не е пораснала, а гръдната обиколка пък намаляла.... Докато чакахме да дойде докторката премерихме бебчо на кантара - 7400 гр. Дойде сестрата, гледа го пак и казва-  7250 гр  #Crazy Изобщо това което мога да кажа, че този месец е наддал не повече от 300 гр и е пораснал около 1,5 см. Аз обаче съм наясно, защо е малкото наддаване и ще го поправя. Важното е, че понесохме пентаксима отлично. Не рева, днес има съвсем малко червено около точката.
Иначе нещо изобщо спряхме да акаме. Според мен е от глад, но какво да направя - човекът иска да яде по 5 пъти дневно, а увеличавам храната постепенно. Не мога от 150 мл, колкото ядеше на 6 пъти хранене, изведнъж да му дам по 190 мл. , за да яде колкото преди.
ЗА захранването педиатърката предпочита да се консултираме първо с гастроентеролог преди да го започнем, заради подозираната ни алергия към белтъка на кравето мляко.

oli4ka Честити 4 месеца на съименника на сина ми!

# 244
Pepe Сиси като беше бебе точно така правех.От картофи , моркови , тиквички , карфиол и всякакви смески. Слагах им краве масло и дори без сол или съвсем малко. Издържат но аз правех по 5-6 от вид и ги ползвах в рамките на 1 месец. Без консерванти няма да изкарат зимата естествено, но идеята е да не готвиш всеки ден. Този пут пак ще направя. Даже ги разреждах с кърма като ги отворя.Нали като ги завариш те не се окисляват и съответно не се развалят. Майка ми вече му е направила на Ксандър от праскови без люспите и от ябълки . Ще чакат още около месец докато го захраня и предполагам че ще са ок. Нали био храните са без консерванти също - като сокчетата на ХИП например.Просто трайността е няколко месеца а не година примерно Hug Hug Hug Просто пробвай.
Аз в началото ще му купувам докато събера 20 тина бурканчета и почвам да му правя по малко.

# 245
Добро утро, МАЙчета! Simple Smile
Тези дни само ви четях от тел., че не си бях вкъщи, но ми беше мн сложно да пиша.
Ние в последно време бяхме големи уличници(както е модерно да се казва във форума)  Joy
Първо бяхме на събор на селото ми спахме една вечер и се прибрахме в СФ, после ходихме за през деня в Кюстендил и накрая ходих на гости на нашите. Гостувайки има успях да отида на една от срещичките в Южния парк. Беше мн приятно Simple Smile Успях да видя порасналите : Мира, Жожи, Рости, Момчил и Аглая (Мелек Wink Simple Smile е мн сладки бебоци, всеки със своите номера. Почерпихме се и за месечинката на Рости, в тази връзка да честитя всички месечинки, които пропуснах и тази на Любомир на Оличка! Да са живи и здрави бебоците, никакво боледуване и само да радват мама и тате Simple Smile
С голямо закъснение да чеситя годишнината на Деси, рождения ден на Искра и на съпруга на Мадленка и всички празнували!
Бистра, дано скоро да се оправите и скоро да нямате повече срещи с болести!
Диана,  Praynig дано да не се стига до операция!
Ели, бързо да минава кашлицата!
Забравих да кажа, че пробвах да дам пюренце на Алекс от ранни моркови, но първия ден хич не и хареса, такова отвращение беше Simple Smile на следващия ден си го хапна, но май не и е кеф. Ще пробвам с домашно картофче, да видим дали ще го хареса

# 246
рере страхотно за сутрешно събуждане.Напоследък ми се иска да спя цял ден.
oli4ka Честити четири месеца ,много здравички и весели Wink
Днес сме на консултация,ще ни бият 3 пентаксим дано не вдигнем температурка.
Навън е страхотно за разходки изпращаме бати на у-ще и бързо навън. Приятен ден мамчета!  bouquet

# 247
  • Стара Загора
Добро утро май-чета  Hug Hug HugНе,че нещо ама наистина май,че този форум е всеки да влезе и да си излее душата,влиза казва си своите нещица и до там.....не искам да ми се обиждате,ама това ми прави впечатление,бях питала някои неща,никой не ми обърна внимание ОК.Съжалявам дано не съм ви досадила,ама така си е.Всеки казва какви мерки,какви теглилки ,какво е правил уикенда,а съществените неща никаквии ги няма.......Простете не искам да обидя никого.Усмихнат ден на всички  lovekiss

# 248
Момичета, имам въпросче. Писах и Кърмаческия, но и тук да питам. Сутринта ходих по спешност на зъболекар и ми сложиха арсен. Мога ли да давам кърмата или да я хвърлям. Според зъболекарката не би трябвало да е проблем, ама знам ли. Уж арсенът не влизал в кръвта, а от там и в кърмата, но зъбът не е запечатан с цимент, а е оголен и от арсена понякога ще просълзява (зъболекарката го каза) На някоя от вас умъртвявали ли са нерви с арсен и как процедирахте с кърменето

По въпроса със захранването: на моето дете му понесе идеално. Много от проблемите ни се решиха, бебчо е по-кротък, почти не повръща, абе добре е. Сутрин закусва кърма или АМ с две бисквитки Плазмон, много ги хареса, а на обяд хапва половин пюренце с кърма. Прави вече по-големи паузи и като изгладнее хапва повече. Единствено вечер зачестява храненето, но не като преди. Освен това от как го захраних пълни памперса по 3-4 пъти, няма напъване, няма Био Гая. Доволна съм. Айде стига съм се хвалила.

Оличка, пилето беше разкошно  Grinning

# 249
  • софия
pepe,много хубаво кафенце,добре ми дойде!   Hug

# 250
Добро утро май-чета  Hug Hug HugНе,че нещо ама наистина май,че този форум е всеки да влезе и да си излее душата,влиза казва си своите нещица и до там.....не искам да ми се обиждате,ама това ми прави впечатление,бях питала някои неща,никой не ми обърна внимание ОК.Съжалявам дано не съм ви досадила,ама така си е.Всеки казва какви мерки,какви теглилки ,какво е правил уикенда,а съществените неща никаквии ги няма.......Простете не искам да обидя никого.Усмихнат ден на всички  lovekiss

аз не отговорих защото не съм наясно за деформациите на главата, както и за скока в  растежа по това време. При нас е спокойно. Само не спи нощем . но не е увеличил яденето или нещо такова    bouquet Съжелявам не знам

# 251
  • Стара Загора
МИНОЛТИЧКА не исках да засегна никого,съжалявам радвам се ,че ви има толкова неща съм научила от вас ,били сте ми подкрепа и през бременноста и сега  Hug Hug Hug и с кърменето нямаше да успея ако ви нямаше БЛАГОДАРЯ  Hug Hug Hug

# 252
Знам как се чувстваш и не мился че си обидила някои. Дано да отминат по-бързо тревогите ти Simple Smile
Има да реват маймуните , за зъби , за падания, за ударено, за наранена гордост, болка от любов и още хиляди неща. А ние има да се тревожим за още хиляди неща докато сме живи.. Такъв е живота Simple Smile))  Crazy

# 253
ето ни и нас http://www.facebook.com/home.php#/photo.php?pid=30291061&id=1030720560 много време не сме писали но твърде не ни остава време всички бебоци са много сладки да са ви живи и здрави и да ви радват много. Дори в момента двете сме пред компютъра.

# 254
  • софия
Момичета,с какво мажете подсечените дупета на вашите бебоци?
Ицко от няколко дни е подсечен за първи път и незнам вече
какво да го правя.Мазах го с Бочко,Судокрем,Пенатен крем,
крем Здраве,с Дефламол ми казаха и с него пробвах.Но не
минава. #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт