Главичката на вашето новородено бебче в началото може да има странна форма. Това е съвсем нормално и може да се получи при раждането, ще мине известно време и тя ще си се оформи. По време на раждане, натиск от родовия канал може да промени костите на черепа на новороденото и те да променят формата си. Главичката може да придобие удължена или конусовидна форма. Дори бебета, които са родени с цезарово сечение могат да имат промяна във формата, това зависи от позицията им в утробата на майката.
В рамките на няколко дни главичката на бебето се оформя в нормалната си форма.
А относно хематома не трябва да даваш нито капка вигантол защото се натрупва калий в тази зона и разнасянето му ще е по-трудно и бавно но би следвало педиатъра ти като знае че детето е с хематом от раждането да ти е дала отговори на въпросите

Чичо гугъл знае всичко порови се малко или най-добре не чрез интернет а се консултирай с лекар аз поне така бих направила

smehorana и на мен веднъж ми се случи Евелин да се подсече от наакан памперс предаржан между 10 и 15 мин. много й е чувствителна кожата и до вечерта се оправи с Павлодерм и само него си ползвам от самото раждане

Дано и допадне, защото знам, че при някои бебенца не се получава. Но ако стане, ако не стане няма да се втилясвам... хоп, зеленчуковите пюренца и готово.
Единственото което ме притеснява в ПЗ е, че май е много разтеглено във времето. Мисля че става по-бавно от класическото захранване. Ето и няколко статии, които четох и ми се сториха полезни:
то наистина не бивало да се дава ВИГАНТОЛ,ами аз давам от 20ден.това не трябвали да го знае педито,аман от некадърници
сега ще го спра известно врема пък ще видим на 6.10 сме на преглед и ще си поговорим 
Ако кърмиш, мисля, че някои храни които си консумирала могат да доведат до това, ама не се сещам точно. Да се оправяте бързо
, а по-късно ще й давам домашни.
за "От време на време промивки с вода със сода " - една майка ми го каза наскоро, било ефективно
Хайде една мека и лека вечер. Спинкащи бебоци и гушкащи се родители