Отговори
# 255
  • гр.Стара Загора
delqna,въпреки че и аз не съм наясно с тези твои питанки ето ти инфо-
Главичката на вашето новородено бебче в началото може да има странна форма. Това е съвсем нормално и може да се получи при раждането, ще мине известно време и тя ще си се оформи. По време на раждане, натиск от родовия канал може да промени костите на черепа на новороденото и те да променят формата си. Главичката може да придобие удължена или конусовидна форма. Дори бебета, които са родени с цезарово сечение могат да имат промяна във формата, това зависи от позицията им в утробата на майката.
В рамките на няколко дни главичката на бебето се оформя в нормалната си форма.

А относно хематома не трябва да даваш нито капка вигантол защото се натрупва калий в тази зона и разнасянето му ще е по-трудно и бавно но би следвало педиатъра ти като знае че детето е с хематом от раждането да ти е дала отговори на въпросите  Peace
Чичо гугъл знае всичко порови се малко или най-добре не чрез интернет а се консултирай с лекар аз поне така бих направила  newsm10

smehorana и на мен веднъж ми се случи Евелин да се подсече от наакан памперс предаржан между 10 и 15 мин. много й е чувствителна кожата и до вечерта се оправи с Павлодерм и само него си ползвам от самото раждане  Peace

# 256
Здравейте МАЙчета. Нещо болни и проблемни сте ми станали последните страници. Naughty
Нормално е. Времето е мрачно, мислите също униват. А намръщения дух до къде води?! Ами до сърдито тяло, за съжаление.
Вие не се оставяйте на есенната дисхармония, а се насладете на падащите листа, наблюдавани през прозореца или топло облечени, докато се разхождате в парка. Има и друг вариант - вкъщи на топло, с хубав филм, забавна, неангажираща книжка и чаша вино (аз си позволявам, след кърмене).
Пожелавам на всички болни мами и дечица бързо, бързо да се оздравяват и да нямат никакви оплаквания вече. Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Рони, много здраве и на теб. Желая ти скорострелно забравяне на всички болежки.
За разходката в Заимов, все ни се разминава, но и аз нещо тези дни не стигам дори и до Южния парк. Болежки и при мен има, но нищо ново под слънцето, та няма да ви занимавам. Разхождам се в кварталното паркче, в което дърветата са се обагрили красиво, все още мирише на окосена трева а земята излъчва мека топлина събирана цяло лято. Оф, какво ми става и на мен - много описателна съм днес... Crazy

tiliata, видях, че питаш за педагогическото хранене и извинявай, че чак сега ти отговарям, но нещо не влизам много редовно напоследък.  Rolling Eyes За мен педагогическото захранване звучи много логично и определено ми допада идеята. Ще пробвам с Рада  Heart Eyes Дано и допадне, защото знам, че при някои бебенца не се получава. Но ако стане, ако не стане няма да се втилясвам... хоп, зеленчуковите пюренца и готово. Wink Единственото което ме притеснява в ПЗ е, че май е много разтеглено във времето. Мисля че става по-бавно от класическото захранване. Ето и няколко статии, които четох и ми се сториха полезни:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196490.0 Естествено въвеждане на твърди храни
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1496  Педагогическо захранване - руската схема на захранване
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18182 Захранване на кърмачето  - педагогическо захранване
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=201065.0  Пюретата са неестествени и ненужни за бебетата

Има и още практически статии, за късно захранване, примерни менюта на ПЗ и др., но може да разгледаш цялата тема на Практикуващите педагогическо захранване: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=338651.0 В началото на темата са всичките статии, а и момичетата могат да ти отговорят на въпросите.

# 257
Фелинка, бързо да оздравявате!!!  Hug

# 258
Уф,аман от болести, наистина!-много е неприятно да ти дойде до главата, особено като става дума за проблем при детето. От няколко дни яка настинка ме е хванала, като за съжаление се предаде и на малкия (аз нали твърда глава, така и не се отказах да го кърмя болна) - и в резултат ми е един кисел, киха, кашля, гърдичките леко хрипкат, та ще го водя на лекар следобяд. Дано е банална настинка.

# 259
  • софия
Росита,благодаря за бързия отговор. HugЩе пробвам и павлодерма.

# 260
Иван никога досега не се е подсякъл (да чукна на дърво!), нито дори се е и зачервявал; мажа го с крема на Бюбхен, много е добър, вярно, малко скъп (около 7лв. опаковката), но икономичен (4-ти мес. го ползвам вече).

# 261
  • Стара Загора
Rosita благодаря ти за отг.не се бях сетила за инфо от чичо Гугъл,но като се поразрових ,ужас  ooooh! то наистина не бивало да се дава ВИГАНТОЛ,ами аз давам от 20ден.това не трябвали да го знае педито,аман от некадърници Crossing Arms сега ще го спра известно врема пък ще видим на 6.10 сме на преглед и ще си поговорим  Crazy Смехорана мен Дими само веднъж ми се е подсичал но го оправих за нула време с кремче от мас и невен  Peace иначе редовно си го мажа с Павлодерм  Hug Hug  Болничките бързо да оздравяват   bouquet

# 262
  • Русе
delqna, аз вчера се чудих, но в крайна сметка се отказах да пиша, защото не съм сигурна... Значи, преди време четох тема, в която едно майче, чието бебе имаше неправилна форма на главичката, питаше дали може да се коригира с по-често спане на една и съща страна. Не помня точно колко голямо беше бебчето, но със сигурност беше по-голямо от нашите сега. Отговорите бяха, че е възможно все още да се "моделират" по този начин главичките. Като се замисля има логика, докато все още не е затворена фонтанелата и не са калцирани шевовете на черепа, да се поддават на обработка  :Djavascript:void(0);. Но най-добре е все пак да се посъветваш с лекар  Peace.

Фелинка, благодаря! Ще пробвам, предпочитам така, отколкото замразени.

smehorana, аз ползвам Судокрем, но не постоянно а само ако се зачерви. Синът ми като бебе се е подсичал 1-2 пъти по-сериозно. Доколкото знам, е добре да се оставя по малко по голо дупе да диша кожата, и слагай постоянно да има слой крем, за да няма контакт между раничката и отпадъците в памперса Grinning Ако кърмиш, мисля, че някои храни които си консумирала могат да доведат до това, ама не се сещам точно. Да се оправяте бързо  Hug.

Уф, почна се с гадните грипни вируси. Всички болни да оздравяват скоро  Hug!

Последна редакция: пт, 25 сеп 2009, 15:26 от pepe

# 263
  • вече Пловдив
Здравейте, мами и бебоци! Не съм писала от много време, но все не ми остава и минутка свободна, затова сега честитя всички поводи, които съм пропуснала!  bouquet Болните бързо да оздравяват и да не се разболяват пак! Naughty
Фелина, благодаря ти за споделения опит с консервирането на пюрета - в най-скоро време ще се пробвам и аз да направя домашни.
И аз се опитах да захраня Бела,но засега не особено успешно. Направих й домашно ябълково и картофено пюре (уж да съм сигурна в произхода на продуктите), но ... ударих на камък. Като опита първата лъжичка ябълка, се намръщи, а на втората направо ревна. На следващия ден се мръщеше и на картофеното, макар че го разредих с кърма уж да й е по-познат вкусът. Мъчих я 2 дена, но тя ревеше, щом види лъжичката. Днес пробвах с пюре от картофи и моркови на Ганчев, изяде почти 2 лъжички и за нас това е успех, така че продължавам с готовите пюрета  newsm78, а по-късно ще й давам домашни.

# 264
  • София
  Благодаря ви за поздравленията, момичета!

Смехорана, както Пепе казва на голо дупе да оставя е много добре.Ние като сме зачервени го оставям така да поритка/въздушни бани Mr. Green/ ,  и минава бързо, а иначе мажем по няколко пъти на ден с  Крем против подсичане на Себамед .

Болните да оздравяват. Hug

Дендри, много си свежа, Wink винаги извличаш положителното. Ще те правим писател,  хареса ми, чак ще започна да харесвам есента/нямам особен избор ,след като идва зима Crazy/.

# 265
  • София
smehorana, ние имаме голям опит с подсичането... пробвали сме крем здраве, бочко, пенатен, бейби лена, бейби тане, зехтин с билки, пудри, талкове, клотримазол, 2 крема забърквани в аптеки... От вс. изброено нямаше резултат. Помогна ни ПИОКТАНИН, който е като спирт и с него раната завяхва, и така кожата по-не се дразни от изхожданията и има възможност да оздравее. Една приятелка ми го препоръча, после и дерматолог. От време на време промивки с вода със сода (антисептично е). И СУДО КРЕМА също помогна - маже се на тънък слой. След изхождания винаги се измива само с вода и се подсушава ммного хубаво преди мазилата. Добре е и да се оставя кожата без нищо и без памперс да диша. Продават се еднократни чаршафи х 20-30 ст. и са много удобни за вашия случай. Трябва да опитваш кое ще сработи при вас. Може да е и от памперса. В краен случай се обърни към някой детски дерматолог в кожния диспансер в 29та поликлиника.

Ще се възползвам от съветите на Фелина за стерилизацията.

Честити месечинки!

Всички болни и недоволни бързо да се оправят  Hug

# 266
  • София
  Аз забравих да кажа, но като прочетох Аркси  и се сетих Blush за  "От време на време промивки с вода със сода " - една майка ми го каза наскоро, било ефективно Hug.

# 267
  • софия
Момичета,много ви благодаря за съветите!  Hug

# 268
На нас судокрема не ни помогна мажем се с нивеа с цинкова паста и ни мина за 1-2 дни аз лично съм много доволна води се защитен мехлем освен цинков окис съдържа и пантенол. Повече не се е повтаряло подсичането, вече четири месеца се мажем с това кремче и засега да не казвям голяма дума нямаме проблем.

# 269
Здравейте и от нас. Ние няма с какво да се похвалим освен, че всеки ден ми изнася представление с някоя нова щуротийка Laughing Освен това от няколко дни се е разяла ( пу пу) и си хапва 5 пъти по около 170мл.
Бързо оздравяване на всички болнички. Да бягат болестите далееече, далече.
За подсичането - аз съм ползвала и мустела и Судо, като втория вариант беше с по-добър ефект.
Честита ви месечинка Оличка. Много здрав, умен и красив. Hug
Ами май това е за сега Simple Smile Хайде една мека и лека вечер. Спинкащи бебоци и гушкащи се родители Laughing

Общи условия

Активация на акаунт