Отговори
# 270
Момичета, да споделя с молба за акъл. Малкият няма висока температура, нито зачервено гърло, чисти са му дробчетата (става дума за прегледа ни следобяд), но споделих с педиатърката, че ми се е сторило, че гласчето на бебето е леко променено. Не че бях сигурна, просто така ми се беше сторило. И-бам!-аугментин поради което. Аз съм много скептична за даването на антибиотици току-така, камо ли на тази крехка възраст. Какво ще кажете?

# 271
miika дали не се е променил гласът му от това, че вика или бърбори на висок глас. Понеже и на мен веднъж ми се стори, че Ивко е като пресипнал, но той има дни в които доста вика  Laughing и аз предполагах, че е от това. После си беше както обикновено. Ако е било само днес, ако искаш изчакай да видиш дали ще се оправи след 1 ден, при положение, че няма други притеснителни симптоми  Peace. Дано мине  Hug

# 272
  • Русе
miika, на малката слава Богу още не съм давала антибиотик, но синът ми е изпил доста  Confused. От доста време вече, ако се заговори за антибиотик първо ходя и му правя изследване - утайка, левкоцити.. и въз основа на тях преценяваме. Така ще процедирам и с Йоли. Предполагам, че ще ти е жал да го боднат, /аз вече го нямам този проблем  Twisted Evil/, но съм решила , че е по-добре така, отколкото напразно тровене с лекарства. По-безболезнен вариант - отидете при друг лекар и вижте още едно мнение. Peace

Оличка, Честита ви месечинка   bouquet!

Минолтичка, малкият направо ми скри шапката  Laughing

Лека вечер и спящи бебоци от нас!

# 273
  • гр.Стара Загора
miika аз също подкрепям мнението на рере за даването на антибиотик но на мен преди две седмици ми се наложи да дам защото Евелин наистина доста гаден вирус я беше лепнал но слава богу  newsm17 много бързо се оправи но не инжекции а сироп който се разтваря с вода PeaceНо ако Ванката само е с променено гласче наистина може да е от звуците които издава blahblah blahblah blahblah  33uu
Оличка за малко и да ви пропусна честита ви месечинка да е жив и здрав малкия сладур и голям да порастне  love001
Фелинка мила оздравявай и ти  Hug Hug Hug
Лека нощ  newsm46

# 274
Здравейте и от мен wavey

Честито на празнуващите. Още много такива весели поводи за празник да имате  bouquet

Благодаря ви за инфото за пюретата Hug Аз също нещо такова мислех да правя, но все пак да се посъветвам с препатилите Wink
Ваня1975  една мама наскоро сподели подобен проблем при захранването - та тя е пробвала със смяна на лъжичките (взела е такава със силиконов край), ако искаш пробвай Grinning

Борката никога да момента не ми се е подсичал пу-пу, но аз използвам пелени. Памперс слагам от 2-3м само нощем.

И да благодаря на Плами и Бубчето - ако не бяхте вие да ми повдигнете духа днес не знам до вечерта как щях да изглеждам  bouquet  bouquet
Днес съвсем случайно разбрах, че една от мамите с които хойкаме по цял ден в квартала всъщност е съфорумка. Та така мацки запознах се т.е познавам radost_leo. Ако е хубаво времето в понеделник ще отидем до Борисовата за традиционната срещичка. Надявам се да се видим там с повечко МАЙчета. Плами и Бубчето ще дойдат, а надявам се и Лято.

В дни като днешния съм страшно благодарна, че ви има и ви познавам всичките  bouquet  Hug

# 275
  • София
idar, и аз се надявам да се засечем! Може и Миглето да се включи...
Ние днес пак бяхме на дълга разходка, макар че времето не беше съвсем идеално. Иванчо не спа сума време и като се прибрахме, като взе да се напъва (все едно да пълни памперса) и да реве  Crazy А на обяд беше свършил тази работа, след близо 2 дни пауза. Дано да му е минало там каквото го тормозеше, защото много се сбърквам така като ми плаче и не се утешава...
Аз съответно наблягам на круши, днес и праскови и една от последните дини за сезона. И за него не знам, ама аз май ще стана чест посетител на тоалетната  Mr. Green

# 276
Минолтичка, Бо направо ни събра погледите, на цялата фамилия Simple Smile Дано да е винаги така устремен в правилната посока Hug
Диана, и аз стискам палци всичко да се размине Praynig.
Фелинка, бързо да оздравявате с Ксандър, че ни е домъчняло за вас Hug
Мийка, без температура, без зачервено гърло и чисти дробове и без направени изследвания да се изпише АБ на бебе си е ..... да не казвам какво #2gunfire Според мен първо трябва да се установи какъв е проблема, ако въбще има такъв и след това да се назначи лечение.  Ще споделя само, че и при Диди усещам понякога промяна в гласа. Първия път се постреснах малко, но се сетих че преди това беше неспокойна и си поплака. Напоследък се е научила така силно да вика, че като се замисля най-вероятно ще е от това. Аз съм против АБ и много ми се иска да ги избегнем занапред. Моят съвет е не бързай, ти дори не си сигурна че малкият е болен Hug
Няколко думи и за моято принцеса - много усмихната, забавна, постоянно викаща и нещо искаща, с голям гъдел и силен хилеж съответно, набира се да сяда, стъпва на крачета, но в сравнение с Бо е направо статична Laughing, в устата слага всичко до което се докопа, не приема залъгалка, не харесва водата, само на кърма е. Когато си хапваме в къщи я слагаме до нас на масата, така искащо ме гледа като се храня, имам чувството че скоро ще посегне да си вземе нещо Laughing Още не знам кога ще я захранвам, макар че вече почти преполовихме шестия месец. Надявам се тя сама да ми покаже кога е готова за захранване.
Ами, това е за лека нощ,
http://www.youtube.com/watch?v=B1WLExgxWmU&feature=popular
макар че аз от смях едва ли ще заспя толкова бързо Simple Smile

# 277
  • София/Варна
Здравейте,
аз се позагубих тия дни, но искам да се порадвам на последните топли дни.

За стерилизирането на пюрета - идеята е страхотна, но има един малък проблем. Трябва да се намерят бурканчета от пюре, които да имат читави капачки. С цел да не се ползват повторно, повечето производители ползват много кекави капачки, които след отваряне не могат да се затворят плътно повторно. Бях чула за някаква марка, която все още ползва от старите бурканчета и капачки, но не помня кои бяха.

С пюретата а Ганчев много внимавайте. Съдържанието не винаги е съобразено с възрастта, която е обявена на етикета. Това, което мен лично ме притеснява са захарта и глутена.

Мийка, не е проблем да кърмиш докато си болна. С кърмата предаваш антитела, които твоят организъм е създал срещу заболяването. В този случай дори и да се разболее детето, то ще изкара по-леко болестта.

Лека нощ, с пожелание болничките бързо да оздравяват  Hug

# 278
  • Русе
Поради много свободно време, реших да ви спретна закуска:

Съдрах се да кашлям, не издържах и станах. От вчера съм на АБ но още няма ефект  Sad Децата ги няма, мъжо спи и аз се лепнах тук но с чай в ръка.
Гого е добре. От вчера го захранвам наново. Няма проблем засега. И малкото говедо от вчера се набира да сяда. Не може да стои легнал вече. Щом е сложен полулегнал, настава война, изправя се и сяда. После като пияна баба се катурва настрани  Laughing Повдигнах му снощи количката, на 30 градуса, но сложих и една малка възглавничка под дупето му.
За пюретата- и аз ще започна да готвя, но няма да правя запаси. Сутрин докато се мотам мога да сваря 2-3 зеленчука и наобяд да ги пасирам.
Толкова от мен. Отивам да се разходя из другите форуми.
Лек и усмихнат ден  Hug

# 279
  • Пловдив
Добро утро и от нас !

Лято! моят Велизар вече втора нощ прави така. Напъва се сякаш има запек , плаче и нищо не може да го успокои. И двете нощи му давах панадол и Инфакол - видях се в чудо , не съм спала. Накрая след сума ти рев заспива на гърдата ми и там си и спи по 1-2 часа. А запек не е , защото си акаше нормално по два пъти през деня и с нормална консистенция. Според мен е от венците . Зъбчета скоро може и да не се появят , но венците са му побелели и надути.

И моя много крещи - често е от радост или когато си играят с баща си , но понякога и така се кара  Joy

Да ви питам аз за прословутото майчинство. Значи вече са ми превели първото , което е всъщност остатъка за месец август. Когато ми изплащаха болничните изобщо не можах да разбера на кои дати се изплащат - имала съм и по два превода на месец. Та въпроса ми е , има ли точно указани дати , в които да си чакам преводите , или ще е когато те решат. Или зависи от това кога работодателя внася осигуровките ...

Хайде хубав ден на всички от мен. Докато е хубаво времето да се възползваме , че после ... не ми се мисли за зимата като се затворим у дома какво ще става.

# 280
Добро утро и благодаря на всички за отговорите. Да, днес ще го водя на второ мнение, иначе не съм посмяла да му дам АБ досега. Стискайте палци!

# 281
  • Русе
Добро утро!

Ели, благодаря за кафето и закуската. Надявам се утре да не ни ги поднасяш ти, а доволно да закусваш към обяд  Grinning! Доколкото знам, около 36 часа след първия прием, антибиотикът трябва да започне да действа.

Лято!, мама Мира, като ви чета, в първият момент си помислих за колики, но може би така си реагират на всякакъв дискомфорт. По-предната вечер Йоли се държеше по същия начин и мислех, че е стомахчето, докато не й пипнах ваксинираното краче и разбрах, че е от него. Има бучка на мястото убождането, но поне не я боли.

miikafingerscrossed!

Тази нощ хубостницата яде точно през три часа  Crazy. В резултат - аз на сутринта пред гръмване, а тя обяви почивка и доволно заспа. До сега цедих, и като се събуди ще я тормозя с шишето, да види тя!
За крещенето - крещи като гларус  Grinning... на моменти пее като славей, и накрая , след цялото дране - кашля Laughing!

При нас времето е едно такова неясно..., дано да става за разходки, че не ми се седи в къщи.

Хубав ден!

# 282
Здравейте МАЙчета,
благодаря на Arksi, Siska, Tivia i Pepe, за отношението, което взеха по питанката ми за жълтъка. За себе си реших засега да не давам, нито да заменям хранене, а само да пробваме различни зеленчукови пюрета между храненията. Пюренцата на Хип са наистина много добри. Досега не е било да фъстъка да не хареса някое.
Искам да се обърна към мамите с по-дълъг опит в кърменето, към КайРен и Айла. Преди разстройството на бебо, което вече отмина бяхме свалили нощните хранения до едно на брой. Сега обаче се събужда през час или два и докато не поцока не се успокоява. Преди това си бяхме ходили по нашия край за седмица и може би промяната на обстановката също е изиграла роля. Иначе сме наддали 800гр. за 5 седмици въпреки разстройството. Дали му стига кърмата, дали да не му давам АМ вечер преди заспиване или бисквитки, както гледам че правят някои майки.
Стана дълъг пост. Благодаря на включилите се предварително.
Кротки и щастливи бебета желая!

# 283
  • София
Добро утро!  bouquet
 KayRenn , вчера говорих с едни майки за детската кухня след 10 месец, и те казаха че от кухнята искат бурканчета само от АМ-АМ пюрета, че капачките се затваряли повторно.Може би са тези, за които говориш. Thinking
 Десиве, благодаря много, че отговори на въпросите ми!  bouquet  bouquet  bouquet

# 284
Ако някой има Адрес на бебс да ми пише на лични . МОЛЯ!

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 10:54 от MINOLTICHKA

Общи условия

Активация на акаунт