Отговори
# 405
Валче, честити рожден ден. 
Много здраве, щастие, любов.
Честито не месечинките ни Hug
Честито на Смехорана newsm44
И аз по този повод имам една хвалба - моята кръстница и най-близка приятелка ще става мама и то майска. И освен това е на моя термин. Умирам си от щастие. smile3521
Моята щерка не иска да яде пюре. Плюе ли плюе Grinning. Лъжицата не я допуска до устата си. как ще я караме...... не знам ooooh!

# 406
  • София/Варна
Честит рожден ден, Валче!
(и ти си безобразно млада, хех)

Зайо, а не е ли малко раничко за краве масло? По мои спомени се въвеждаше малко по-късно, заедно с глутена. А и това, че си започнала с плодови пюрета може да те вкара в приключение - децата предпочитат сладкия вкус и после се мръщят на зеленчука, дори да е домашно приготвен.

# 407
  • София

Честит рожден ден на Валчето!Жива и здрава, прекрасна мама и жена!/най после и аз да публикувам картинка/
Честито и на месечинките!  bouquet
Радваме се за Смехорана и твоята приятелка  malachika , ей това се вика съдба Wink Mr. Green  bouquet

# 408
  • София
Честит рожден ден, Валче!! Да си щастлива, усмихната и здрава мама!! Честити месечинки на вчерашните и днешните бебоци!!
Да честитя и другите хубави поводи - бъдещите бебета на близки и роднини  Grinning
Ох, може да се е оплаквал някой вече, но съм малко изпушила и не помня - има ли и други ревящи преди сън?? От няколко дни Ванката така се дере в следобедните часове, като му се доспи, че вчера и аз ревах с него от безсилие.  Confused Опитвам се да го приспя както досега е било - пея му, полюшвам го; той се държи, все едно го колят. Одеве по някакво чудо мина по-леко, като го друсках на шезлонга... Не знам, сутринта вече ме обзеха едни мисли как той вече не ме обича, как не се справям добре...  Rolling Eyes
Да разкажа каква съм шматка. Днес реших да отидем на разходка в онази част на Борисовата, дето е зад бул."П.Яворов". Ходихме, много хубаво, само дето малкият малко се поуплаши като че ли от "вдън гористата"обстановка. И какво се омотах с ориентацията, реших, че ей сега ще излезем на "Ситняково", където е офисът на нашия тати - викам си, да идем да го изненадаме. Бре , вървя, вървя, излязохме от гората, някакви блокове, нищо познато. За малко да се загубя  Crazy Чак след известно лутане установих, че съм се озовала почти на "Плиска"...  ooooh! Та изненадата пропадна.
Мадленка, като гледам, и двете са на базата на лайката; то нали и Боарон имат някакво хомеопатично такова. Навита съм да ти поръчам, само се чудя колко... Ти какви количества мислиш да си вземеш? И кога всъщност заминаваш?

# 409
Зайо, а не е ли малко раничко за краве масло? По мои спомени се въвеждаше малко по-късно, заедно с глутена. А и това, че си започнала с плодови пюрета може да те вкара в приключение - децата предпочитат сладкия вкус и после се мръщят на зеленчука, дори да е домашно приготвен.

Слагам на върха на ножа само за аромат. Рецептата за картофеното пюре в книжката за храненето на бебето с консултант д-р Мария Русинова пък е направо с 1 ч.л. масло. В книжката за маслото пише цитирам: "То е един от първите млечни продукти, с които детето се запознава, въвежда се в детското хранене със зеленчуковото пюре или кашата в 5-6 месец, а при деца на изключително кърмене или предразположени към алергия около 8мия месец." Двете зайки не са нито на изключително кърмене, нито ги водят предразположени към алергия и са на 5 месеца вече...
Иначе и аз се чудех дали след плодовите няма да откажат зеленчуковите, но досега грижи не е имало. Напротив. Със страхотен апетит си хапват всичко, което им приготвям - даже въпросното пюре от картофи и тиквичка. Просто гледам да сложа повечко млекце, че да има вкус. Но малко взе да ми писва и реших да се измързелевя малко... Ама тези купешките са си чист бълвоч, нищо чудно, че повечето деца ги отказват...  Peace

# 410
Честит рожден ден Влаче, бъди жива, здрава и красива майка и съпруга   bouquet  bouquet  bouquet
Лиленце аз мисля да си взема по две кутийки от двата вида, дано да имат ефект и да не ни се налага да ги ползваме често, иначе заминавам другия петък 09.10, ако решиш ще ти купя  Hug

# 411
Здравейте, имам едно запитване към вас. Доста ме боли гърлото дали мога да взема някакви хапчета за смучене? Притеснява ме това, понеже все още давам кърма на малкия и незнам дали по някакъв начин ще се отрази?

Благодаря ви   bouquet

# 412
  • София/Варна
лято!, защо не опиташ да му дадеш да суче на Ванката като се изнерви? При моите деца винаги е действало. Днес Ели не можеше да заспи от бръмченето на някаква строителна машина в близост до площадката. След 3 суквания и се отнесе.

Зайо, може да си права за маслото, но педиатърът ми съветва да се отлага колкото е възможно. Колкото до зеленчуковите пюрета - ти си все още на приятните зеленчуци Simple Smile. Като се включи спанакът, броколите и карфиола, дори домашните пюрета стават гнусни (дори и моите фаворити на Семпер Wink)

vpd, Стрепсилс с мед и лимон можеш да приемаш - не са толкова силни.

# 413
  • София
Честит РДен на Валчето и наПетя
Да сте живи и здрави момичета и да се наслаждавате на щастливо майчинство!

Дианче, успех с гледането на куклата и бързо да ви преминат проблемите!
Стеле и на Ради честито! Половин годинка е доста респектираща възраст!Здраве и късмет ви желая!
Вайзичка, направо ме достраша да мисля за захранване.
При нас днес се обърка програмата. Сутринта трябваше да дойде домашната помошничка, която обаче прати СМС, че няма да дойде защото синът й е болен. Съответно от 6 сутритнта не съм се спряла...гладене, чистене, разходка в парка.
А в парка кипи голям живот. Днес се гонехме с някакви самосвали по почистването. Всеки път по нещо става....или снимат някакви клипове, или те спират за някакви анкети, или се крием от бездомни псета и шумни компании. Все пак бебешката гилдия надделява и цари някаква солидарност!
Освен това педиатърката ни каза, че днес ще дойде да ни прегледа и да ни постави 2 пентаксим. Слава Богу Божко изобщо не плака.
Каза ни, че нощното хранене трябва да отпадне, защото с депривация на съня детето расте в стрес. Захранването да го почваме от 6 месец. И още куп неща обсъдихме...и си мислех, че всичко сме си казали, но като си тръгна аз се сетих за още Laughing
Лека вечер на всички!

# 414
  • вече Пловдив
Страхотни новини за новите попълнения сред мамите! Дано все повече дечица се раждат в България! Praynig
Ох, може да се е оплаквал някой вече, но съм малко изпушила и не помня - има ли и други ревящи преди сън?? От няколко дни Ванката така се дере в следобедните часове, като му се доспи, че вчера и аз ревах с него от безсилие.  Confused Опитвам се да го приспя както досега е било - пея му, полюшвам го; той се държи, все едно го колят. Одеве по някакво чудо мина по-леко, като го друсках на шезлонга... Не знам, сутринта вече ме обзеха едни мисли как той вече не ме обича, как не се справям добре...  Rolling Eyes
Лято!, ние от доста време сме в групата на ревящите преди сън. Доскоро Бела се дереше като за световно преди вечерния сън, от скоро - докато я приспивам в количката преди обед и на следобедния сън. Пробвах какво ли не - от сучене, биба, люшкане, пеене до просто да я оставя да се умори. В един момент тя сама се отказа.
А иначе мислите, че съм лоша майка и не се справям добре отново ме налегнаха тази сутрин в 5, след като Бела се събуди за 4-ти път тази нощ с рев... Но като напече слънцето, слава Богу, тези гадни мисли се изпаряват...
Валче, честит рожден ден! Да си много здрава и обичана! newsm51
Честити месечинки на родените на 2-и!
Спокойна вечер и спящи бебоци!

# 415
  • гр.Стара Загора
Не искам да се превръща в спор или нещо подобно но Евелин обожава и пъщарнак,броколи,царевица  и спанак и карфиол и т.н. абе всички зеленчуци да не изброявам но досега нищо не ми е отказала  Peace Сега я захранвам с плодовите и на ябълката само се мръщи  newsm78

# 416
Здравейте и от нас wavey

Честито на всички празнуващи (извинете, че не е поименно, но ЕГНто си казва думата)
Да се включа по въпроса за храната - мойто момченце яде всичко - домашно, купено важното е да се напумпи #Silly Е вчера отказа ябълката (домашно приготвина), но по нататък ще и свикне.

Да се оплача Cry вече регистрирахме първото падане от леглото Sad Естествено аз съм виновна защото го оставих от външната страна на леглото, но след няколко дневино недоспиване накрая нямам спомен как съм го взела и оставила Confused Това зъбите са ГОЛЯМА работа.

Аз ползвам летен кош с полулегнало положение от средата на третия месец. До момента Борката не се изправя сам до седнало положение и мисля, че положението на количката не е предпоставка за рано сядане или някакви увреди. Пак ще кажа, водете се по детето то само показва кога какво иска да прави и дали го може.

Лято мислите "че не съм добра майка" ми минават почти всеки ден. Когато падна от леглото плаках повече от него и се обвинявах, но такъв е животота. За съжаление тези мисли ще ни минават през главата цял живот и нямат еднозначен отговор. Така, че горе глават и Господ да ги пази (ние няма да можем) Wink

Предавам поздрави от Радост и от Платина.

Цунки от мен и лека нощ

# 417
Здравейте МАЙчета,

благодаря на КайРен за включването й по последната ми питанка.
Сега ще се опитам да сложа линк да ни видите http://www.youtube.com/watch?v=8s5jS_ZgMZs

# 418
  • гр.Стара Загора
Nevinna ти ме отрепа  #2gunfire
 smile3501 на момчето много е сладък,а наша Евка мързеланка само се изплющи по щумбак и си вири главата нагоре и дотам  hahaha

# 419
Още сме кашлящо - кихащи и двамата.Sad Но и инати: решили сме вирус с АБ да не трепем.

Общи условия

Активация на акаунт