Отговори
# 450
И аз още не съм захранила и Велизар папка само кърма. Замислила съм захранването за другата седмица , когато ще навърши 5 месеца.
Maria-Chiara , и ние сме така вече 2-3 сед. Яде на всеки 3 часа , няма ден , няма нощ. Не съм спала повече от два часа на веднъж от тогава насам. А педито казва да махна нощното хранене. Е , как , като ние вместо да намалим , го увеличихме. А и изобщо не спи. За деня му се събират точно 3 пъти по 30мин сън .

Същата работа - Педито каза да спираме нощното хране, а ние го увеличихме  newsm78 . Свекърва ми иска да го взима вечер и да ни го връща към 6 сутринта, за да го отучим ... ама на мен ми се свиди  Crazy Жал ми е да го мъчим малкото котенце ... Ще видим до кога ще избутаме така - надявам се да е период и скоро да се откаже ...

Малко се успокоих като прочетох, че и при вас е така. От около 10 дене се храним мин по 4 пъти през нощта. Това и като бебе не го е правил #Crazy Спеше си по цели нощи и сега е коренно различен. Принуждавам се след 4-5 часа да го взимам до мен, че сили нямам да ставам през 2 часа. Според вас какво е това чудо?  newsm78 .....зъби....скок в растежа......мята се като риба на сухо цяла нощ, нямам сили вече....

# 451
  • София
Maria-Chiara, и ние в последно време май учестихме храненията, или поне аз, сбъркана от моменти на хленчене, предлагам по-често и той не отказва. Ама и аз не се оплаквам де, нека да си хапва и да има млекце... loranholl, и нашият на моменти спи много неспокойно, аз мисля, че нещо го мъчи коремчето (аман вече!), ама знам ли какво му е...
Спането и Ваньо го редуцира до няколко пъти по 30-40 мин, явно е нормално... С изключение на днес, когато го гледа баба му - заспал лесно и кара близо час и половина  Crazy Ние бяхме до Вис Виталис и купихме пак разни дрешки и някаква активна гимнастика, иска ми се да му намирам забавления на малкия. Той пък не се впечатли особено.
С това време... и аз само чакам да спре да вали и да е малко по-приемливо и да излезем на разходка. Иначе пък е много подходящо за спане  Laughing

# 452
Днес дадох кашата през биберон, а не с лъжичка. Намалих с 30 мл млякото, което изпива по принцип и добавих 2 лъжички каша. Изчаках да набъбне малко, разклатих и така.
Така че нито е цяла доза каша, нито са само 2-3 лъжички за захранване  Laughing

# 453
  • Пловдив
loranholl , според мен са зъбите. Отдолу се показват наченки на две зъбчета и са му побелели и подути венците. Мажа с Калгел , но той се ползва максимум 6 пъти на ден , а и докато успея да го пъхна в устата , Велизар го е изял и ефекта го няма. Затова и аз си поръчах от прахчетата на Мадленка ; нали и нас като ни боли зъб пием хапчета , не се мажем.

# 454
  • София
Мадленка май ще трябва да си вози и едно ремарке с прахчета  Wink И аз съм в кюпа, само умувам от кои и колко да ́и поръчам...

# 455
АМИР е страхотен Wink Ние сме мързеливи дори не се обръщаме ,само се въртим да се пробваме.

krem4e и при нас е така,искаме на тихичко,но и аз колкото и проби да правих по различно време на деня и на различни места няма тихо.
За разлика от баткото спим навън по 20 мин ,а в къщи днес от 14,30 до 21,00 и ние я събудихме за къпане иначе щеше още да спи милото.

Ние също сме само на кърма и засега ще продължим засища се ,яде на 4 часа вече.Макър ,че с това цедене . Хайде лека

# 456
Момичета, включвам се да ви успокоя относно нощното хранене, че и ние бяхме така, но ни мина Laughing Диана от самото си раждане е с нощна пауза в храненето, но преди две или три седмици беше ужас, кърмих по няколко пъти на вечер. Помислих си, брейййййй трябваше да стане на 5 месеца, та да почнем нощното хранене Laughing, ама реших много много да не го вземам навътре. Всичко продължи около 5 дни и сега пак сме си по старому с нощна пауза, понякога се буди, но много рядко. Не знам каква беше причината, но като смятам, че Диди е с около 2-3-4 седмици по-голяма от повечето бебета, а при вас сега се появява проблема, може би е някакъв скок в растежа.
Bellaа, голям сън сте му дръпнали, чак ви завиждам Hug В морската я приспивам под Хоризонт в посока Делфинариума, на шума на морските вълни, че така поне страничния шум не я дразни толкова много Wink
Спокойна нощ!

# 457
  • София/Варна
И аз още не съм захранила и Велизар папка само кърма. Замислила съм захранването за другата седмица , когато ще навърши 5 месеца.
Maria-Chiara , и ние сме така вече 2-3 сед. Яде на всеки 3 часа , няма ден , няма нощ. Не съм спала повече от два часа на веднъж от тогава насам. А педито казва да махна нощното хранене. Е , как , като ние вместо да намалим , го увеличихме. А и изобщо не спи. За деня му се събират точно 3 пъти по 30мин сън .

Същата работа - Педито каза да спираме нощното хране, а ние го увеличихме  newsm78 . Свекърва ми иска да го взима вечер и да ни го връща към 6 сутринта, за да го отучим ... ама на мен ми се свиди  Crazy Жал ми е да го мъчим малкото котенце ... Ще видим до кога ще избутаме така - надявам се да е период и скоро да се откаже ...

Това би било доста травмиращо изживяване за бебчето.
И друг път съм го писала, но да си изпея пак песничката. Бебчетата нощем си се будят и това не е само заради глад. При тях много често се редуват фазите на дълбок и повърхностен сън и при тази промяна се случва да се разплачат дори и без да се будят. Знам, че не звучи много успокоително, но баткото ни започна да си спи по цяла нощ непробудно почти на две години. И все още се случва да има нощи, които от превъзбуда се изправя в леглото и плаче спейки.
За ревящите бебчета - потърсете из нета някъде имаше статия за 8-те ревливи периода през първата година. Там много добре е обяснено какво можете да очаквате. Не дава универсални решения на проблема, но поне ви подготвя психически.

П.П. Открих статията - http://xedra.wordpress.com/livingwithbaby/8magicleaps/. Препоръчвам ви я да я прочетете, ако не за друго, поне за собствено успокоение. На мен ми беше адски полезна с баткото.

# 458
  • София
KayRenn, благодаря за труда да намериш тази информация! Хвърлих едно око, имам само едно питане - какво означава "Дължина на периода - 5 седмици"? Че ще е нервен и плачлив толкова време?  Crazy И да не му се правят толкова време имунизации?

# 459
KayRen  Hug много ти благодаря!!!! на 100% отговаряме на описаното състояние Simple Smile
Чувствам се много по-спокойна  Wink Довечера ще кърмя с кеф, дори и да я през цялата нощ  Laughing

# 460
  • Велико Търново
KayRen  Hug много ти благодаря!!!! на 100% отговаряме на описаното състояние Simple Smile
Чувствам се много по-спокойна  Wink Довечера ще кърмя с кеф, дори и да я през цялата нощ  Laughing

А ако е на всеки час знам,че ще се чувстваш чудесно Mr. GreenЗнам,че ме обичаш Blush
Ама и аз съм в отбора,ама нали съм ветеран не ми пука.Най-много ще е още година-две и след това се надявам след по-вече от 5 години да спя със сеньора Чемширов в едно легло Mr. Green
Кво да кажа за Мина ми яде детето  Grinningне е да не яде.Като спи вън по 4-5 часа пропуска,но после наваксва.Последната консултация отчете 6.300кг. и 63 см. на мен ми се струва добре,а пък и детето така изглежда.Аз не се притеснявам каква майка съм,защото и да се притесня нЕма как да ме сменят девойките.
Не съм захранила Peace

За обличането аз съм като Maria-Chiara обличам ги и двете като големи.Бодито естествено е задължително,но от там насетне са дънки,поли,рокли,чорапогащници,маратонки,сандали,ботуши според сезона.Преди няколко дни Георги обува маратонките на Мина и нещо не му се отдаде от първия път и рече"Да вземеш да му убуеш едни терлички на детето" Crazy
За спането-боди с дълъг ръкав,пижама и спален чувал средна работа/нито тънък,нито дебел/ и отворен прозорез на 20 см. от спящата гола Божа CrazyСпим добре PeaceПечки,духалки и климатици не пускам.
 KayRenn,Ого ходи ли на градина?Пусни снимка негови и на Елица Hug

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА мама МИРА!ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ,КЪСМЕТ ОТ СЪРЦЕ ЖЕЛАЯ АЗ!ВЕСЕЛ ПРАЗНИК Hug

# 461
Добро утро!  food010 Немога да слагам картинки и затова ще се задоволите с това кафенце smile3534 Кайрен супер статия HugИ Сияня като каза да мънка снощи към 7...спи й се ама не ги затваря очичките,гушках я неще и чак след банята заспа за секунди,дори неможа да изцока млякото и хоп в 5ч. беше гладна. Misc Baby BottleМи без това татито ни изчезна пак на лов в толкоз часа/да гони дивите прасета/и аз се разсъних и оправих къщата.А после ме чака стягане на багаж и инструкции на баба за бебка. ooooh!Росита не е ли рано за златните???? newsm78 На мен ми казаха,че поне 2-3 мес. трябва да е със медицинските.Питам щото и на нас ни подариха и нямам търпение да я накича JoyДнес пак ще е дъждовнооооооооо  umbrella

# 462
  • Пловдив
Добро утро !!!
Днес имам рожден ден и искам да ви почерпя , която каквото обича , но снимки не мога да слагам.
Сиска , благодаря ти , мила , за поздравите  Hug !
Хубав ден на всички !!!

# 463
  • софия
Добро утро!
Мире,Честит рожден ден!

# 464
  • софия
Много съм завеяна! Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт