Отговори
# 435
Здравейте Майчета  55
Отдавна не съм писала в темата , но гледам да хвърлям по някое око редовно за да съм в час какво правят наборчетата на моя Дени.  Hug Той е добре, основно  се кърмим, сутрин към 9 пие сокче, а след обяд хапва и по малко плодово пюренце. На последната консултация беше 7600 гр - дебелее си детето  Blush През деня спинка по 3-4 пъти за по час- час и половина. Като дойде време за спане и става мнооого нервен, реве с цяло гърло. Едвам го приспивам, защото неиска и да погледа биберонка затова почти всеки път прибягваме към цицката. Изключение са случаите когато се сети да си засмуче пръстлето. Незнам как ще я караме за напред с това заспиване  Tired Нощем още се буди към 3 и после обикновенно става към 8 , но и това не се знае докога ще е така.
 Иначе обича да стои седнал ако някой го прикрепя и най-харесва пеещи плюшени играчки, както и някои гумени,които не си ги искарва от устата. Винаги е център на внимание и сам почти не стои, което не ми позволява да се занимавам с нищо друго освен с него.
 Виждам че повечето мами са започнали със захранването и много се радавам че бебоците папкат и растат здравички и ситички. На поразболелите се желая бързо оздравяване  Heart Eyes
 И накрая искам да попитам как се прибавят кашите към менюто и как се приготвят.

# 436

Има ли още незахранили? Аз мислех тези дни, но имаме едни пъпки по лицето, които док смята, че са алергия и не дава да захранвам докато не минат.

Има има  Laughing .Ние сме си още само на кърма.
Днес направихме един пазар до Джъмбо,въпреки дъжда.Беше лудница както винаги,та набързо-набързо накупихме малко дрешки и хайде в къщи.
Ние сме добре,до консултацията ни има още ....ехейййй 20 дни почти.
Това време е наистина ужасно,но пък ще се събираме на сладки приказки по къщите.
Лека вечер от нас,а болните бързо да оздравяват!

# 437
Здравейте от нас с малката Катеринка Heart Eyes
Ето Сиска, разписвам се   Hug
Много време не съм писала ама просто от хайманосване навън до привечер, после чистене и готвене, направо не ми остава време да вляза и да пиша. сори за което Praynig
Много благодаря за поздравите на всички Hug Изкарахме добре като се има предвид, че сме с бебета Laughing Доволна съм от празника.

Малко за нас ще разкажа. Катерина се обръща по корем от края на 3ти месец. Вече се върти като пумпал. навсякъде ходи по спалната и затова вече записахме две падания. Милата много плачка, ама нищо и няма Wink Вече хапва плодови пюренца по 50 мл. м/у храненията в 3-6 и малко сок сутрин ((но него не го обича много много) От четвъртък започнах захранването с картофено пюре и засега върви добре. ще видим другите зеленчуци как ще ги приеме. На пет месеца е 6 650 кг., 64 см. и е много много жилава.Вече може да сяда и да стои стабилно права ( с подкрепа разбира се) Докторката само и се чуди hahaha Общо взето си е много послешно детето с малки изключения де Grinning Това е от нас и ще се опитам вече по често да сядам. Обещавам Hug

Приятна вечер на всички Hug Heart Eyes

# 438
Здравейте МАЙчета!ние малко се позагубихме ама...нЕма начин
Да се отчетеме от консултацията: вече сме 6300 и 63см.,сложиха ни и последния пентаксим и сега да ви кажа една новинка...доки ни препоръча профилактично за нас с тати в седмицата по 1 супена лъжица СРЕБЪРНА ВОДА(ARKOL),а за малчо по 1-2 капки.ако не сте чували за вижте в чичко GOOGLE.
И ние почнахме с зеленчуковите пюрета,а сега се връщаме да ви четам...
 Hug и спокоина вечер на всички

# 439

Има ли още незахранили? Аз мислех тези дни, но имаме едни пъпки по лицето, които док смята, че са алергия и не дава да захранвам докато не минат.

Аз още не съм захранила. Мислих, четох и реших след като навърши 6 месеца - т.е. точно след месец! Така добре си цока миличкия, така добре си расте - и на кг и на см. Вече купувам дрешки за 9-12 мес  Crazy Но не само заради това де. Колкото по-късно, по-добре за него!  Peace
А какво се научи - от 1 седмица ми става по 3 пъти на нощ да яде и така му се събират 8 хранения в денонощието. Пауза - никаква!!! Той като малко бебе не ми е правил така. Не мога да се наспя  ooooh!

# 440
  • софия
И аз още не съм захранвала,но много скоро ще го направя.
Няма да чакам да стане на шест месеца.За сега е само
на кърма.

# 441
  • София
И ние още не сме захранили, но определено ни е време. Тази сутрин го мерих на кантара и освен, че не е качил е и свалил Tired Пък нито изглежда гладен и спи по 3 часа. Странна работа Thinking

# 442
  • Пловдив
И аз още не съм захранила и Велизар папка само кърма. Замислила съм захранването за другата седмица , когато ще навърши 5 месеца.
Maria-Chiara , и ние сме така вече 2-3 сед. Яде на всеки 3 часа , няма ден , няма нощ. Не съм спала повече от два часа на веднъж от тогава насам. А педито казва да махна нощното хранене. Е , как , като ние вместо да намалим , го увеличихме. А и изобщо не спи. За деня му се събират точно 3 пъти по 30мин сън .

# 443
момичета, колко може да трае едно купено пюре след като се отвори, в смисъл колко дни мога да давам от него?

# 444
Кашата я купувам. Взела съм оризова каша на Хип. На мен ми е безвкусна, но бебо я излапа и след това заспа за цееели 2 часа, което при нас е голяма рядкост. Ще я давам за следобедна закуска. Напредваме със захранването. Добре му понася. Сега сутрин хапва мляко/кърма с 2-3 бисквитки на Плазмон, на обяд пюре и мляко, ще почна и следобедната - каша. През останалото време кърма или АМ.

Подкрепям майките за късното захранване. Все си мислех, че и аз така ще почна, но водейки се по детето реших друго. Писала съм за проблемите, които имахме с яденето на мляко, повръщането, последно беше качил само 300 грама ... и се реших. Въобще не съжалявам и добре, че го направих.  Сега прави по-големи паузи, яде повече, направо като човек. Вечер пак е малко хаотично, но защото досега давах различна храна до обяд и след това сигурно млякото не го засища.   Моля, не приемайте поста ми като агитация. Просто при нас така се случи.

Росита, според мен не настоявай с плодовото пюре. Изчакай примерно седмица и пак пробвай. Може наистина да не и харесва или
пък да не е още готова за него. Нали си хапва добре детето. Ако ти е притеснено, че не яде плодове вземи плодова каша. Има голямо разнообразие. Аз ще изчакам с плодовите пюрета, защото имахме много проблеми с коремчето и се притеснявам да не го раздразним отново.

Мърморанке, доколкото знам до 48 часа, в хладилник, до задната стената, където е по-студено.

# 445
Здравейте, момичета Hug!
Днес във Варна валя, но като спря и хайде в морската да подишаме свеж въздух.
След като преди няколко дни Диана ми грабна гроздето от ръката Laughing, реших че вече е готова за захранване (беше точно но 5 месеца и половина). След много четене реших аз да й приготвям пюретата до колкото мога. Запасила съм се със зеленчуци от вилата, които със сигурност са еко. Баткото съм го хранила само с готови пюрета, но сега съм твърдо решена да готвя Simple Smile Започнах с пасирано картофче смесено с кърма като го приготвих доста рядко и й хареса от първия ден. На втория ден й дадох 5-6 лъжички и като спрях тя така ревна Shocked, отказа гърдата и се принудих да й давам кърма с лъжичка Laughing, и така десетина лъжички та чак тогава склони да суче. Днес вече изяде 9-10 лъжички с видимо задоволство.
За спането - спи три пъти на ден по около 30 мин., понякога се случва да спи три пъти по около час. Но днес обаче ме изненада спа от 10 до 12ч. сутринта и после от 15 до 15.40ч следобяд ииии това беше Rolling Eyes Съответно заспа към 19.30ч много уморена и пропуснахме къпането. Проблемът при нас е, че като заспи и иска пълна тишина, защото ако има по-силен шум се буди изнервена и плаче. Все търсим тихи алейки из морската, ама нямааааа Sad. Най-добре спи в къщи.
лято! и при нас се е случвало преди да заспи Диди да плаче, но съм забелязала, че това става когато съм пренебрегнала първите сигнали, че й се спи. Когато е нервна я преспивам на гърда, но разхождайки се Laughing
За обръщането - и ние сме от пухкавите и мързеливите Grinning, обръща се, но предпочита да си похапва и да се смее без значение в чия компания.
Казабланка, голяма кокетка е сладката Жанетка!
Наистина Амир и Бо са ненадминати в придвижването, скоро няма да имат нужда от помощ!
Някой пита за Минолтичка, да я издам че се местят и сигурно затова не е влизала напоследък.
Извинете, за прекалено дългия пост, но нещо ми дойде музата за писане, а обикновено предпочитам да чета.
Лека и приятна нощ Hug

# 446
И аз още не съм захранила и Велизар папка само кърма. Замислила съм захранването за другата седмица , когато ще навърши 5 месеца.
Maria-Chiara , и ние сме така вече 2-3 сед. Яде на всеки 3 часа , няма ден , няма нощ. Не съм спала повече от два часа на веднъж от тогава насам. А педито казва да махна нощното хранене. Е , как , като ние вместо да намалим , го увеличихме. А и изобщо не спи. За деня му се събират точно 3 пъти по 30мин сън .

Същата работа - Педито каза да спираме нощното хране, а ние го увеличихме  newsm78 . Свекърва ми иска да го взима вечер и да ни го връща към 6 сутринта, за да го отучим ... ама на мен ми се свиди  Crazy Жал ми е да го мъчим малкото котенце ... Ще видим до кога ще избутаме така - надявам се да е период и скоро да се откаже ...

момичета, колко може да трае едно купено пюре след като се отвори, в смисъл колко дни мога да давам от него?

На всички пюрета на етикета отзад пише колко траят след като се отворят - 24 или 48 часа са възможните. Добре е отначало да се вземат тези, които държат 48 часа, че то даваш 1-2 лъжички и после да хвърляш ... поне по 2 пъти да се дава  Whistling

# 447
Благодаря момичета за ласкавите думи Simple Smile

MARMORANA пюрето може да го ползваш най-късно до следващия ден след като си го отворила. Аз като отворя едно и изпапка част от него, прибирам го в хладилника и на другия ден ако му го дам и не си го хапне го хрълям. Когато топлиш не топли цялото, щом няма да може да го изяде.
Късметче, всъщност ние сме от Силистра и често си ходим до там. Аз захраних със зеленчукови пюрета на Хип, доволна съм. Сега купих едно на Бебевита и едно на Гербер - зеленчукова супа. Също ги хареса.

Ние вчера имахме екшън бебо рева цял час неутешимо в центъра на града, нито пюре, нито цица, нито неспирното люляне на ръце - нищо не помогна. Наложи се да се обадя на мъжа ми, който излезе от работа и дойде с колата, абе направо бях станала перушан.
Днес времето в Бургас беше хубаво - 5 часа разходка, толкова ще ми е тъжно и трудно когато не мога да го приспивам и разхождам навън.
Някой беше разправял за магазин на МС Baby в Несебър. Има вече и в Бургас до Малибу. Днес пазарих за фъстъчко - много са хубави дрешките. Фен съм да знаете Simple Smile

# 448
Лианка  от оризовата каша цяла доза ли даде за първи път или  по-малко и постепенно се увеличава? 

# 449
Здравейте Май-чета,
Аз също не съм захранвала още и мисля като направим 6 месеца, или даже 7 - ще се водя по младежа. Засега му е добре с маминото млекце- и наддава завидно и е весел и енергичен. В момента усилено чета за Педагогическото захранване и майче клоня към него, но още не съм споделила с педи и ще видим. На 15-ти сме на консултация и ще си говорим, че предния месец беше в отпуска и не успях да я подхвана. През деня взимам бебо при мен като хапвам, но не виждам никъкъв хранителен интерес, като изключим заплесването по шарената покривка hahaha Joy Дендринка щеше така да захранва и да питам дали още някой така е решил? За Айла четох, че така е захранила близначките, предполагам и Елито по същия начин, ама тя не се е появявала скоро да си каже.
Иначе ние сме добре. Кърмим се по 7-8 пъти на денонощие, като спим от 21 до 5-6, само като е неспокоен се буди в 2-3. През деня спим между храненията по 30-40 минути, но преди баня пропускаме. Понякога лесно заспиваме на гърда, но доста често се приспиваме дълго и продължително Heart Eyes
На разходки ходим, но по наблизо, че ме домързява, пък и това време #2gunfire
Честито на всички празнуващи, а болничките набързо да оздравяват Hug

Общи условия

Активация на акаунт