Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 4

• 111 119
  • 765
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Леле Тишееее зло да те забрави.
Да си жив и здрав,
да си акълия и работен,
та да бега работата пред тебе
какво бега заяко пред кучето
Да доживееш бела брада и бела коса
да остарееш като Рила и Витоша
да дочекаш внуци и правнуци.
Да си убав като слънцето вреден като ветъро
Да си обичен и благ у думата
като медо и маслото.
да се спогаждашсос дружина и роднина
какво се спогаждат топла погача и сиренье.
Да ти е вечно доброто име
каквото е името на хлебо
да си як и силен като земята
та да издържаш и надобро и на зло,
и на киша ,и на суша.Амин.

# 451
Да си жив и здрав,
да си акълия и работен,
като медо и маслото.
каквото е името на хлебо

Много ти благодаря  Hug, супер е  Mr. Green

Защо започвам да си мисля  newsm78, че не сте прочели до край мнението ми с тортата   Joy

# 452
  • София
Чели сме,чели сме ама после.Стрелец си все пак,пък октомври няма как да си роден Crossing Arms

# 453
Здравейте и от мен!
Тишо, вчера много внимателно четях поздравителните постове за теб. Много беше смешно, защото повечето не разбраха за какъв рожден ден става дума!!!
Честита ти 1 годинка и от мен!

# 454
Чели сме,чели сме ама после.Стрелец си все пак,пък октомври няма как да си роден Crossing Arms

няма нищо, случва се  hahaha, на 27 Ноември пак ще приемам поздравления  bowuu

Здравейте и от мен!
Тишо, вчера много внимателно четях поздравителните постове за теб. Много беше смешно, защото повечето не разбраха за какъв рожден ден става дума!!!
Честита ти 1 годинка и от мен!

Благодаря  Hug,

Аз имах подозрения Thinking, че никои не чете това което пиша, ама вече се и убедих  rotfImbo

# 455
  • София
Аз имах подозрения Thinking, че никои не чете това което пиша, ама вече се и убедих  rotfImbo

Аз понеже те чета, затова си запазих пожеланията за истинския ти рожден ден.  Laughing

# 456
Аз пък директно във ФБ му подметнах, че нещо не е наред. Ама какво ни пречи пък да му изпратиме много хубави пожелания - ха да си ни жив и здрав и още много годишнини във форумите да празнуваме и все така хубаво кафенце да ни сервираш рано сутрин smile3521
Тишето заслужава!

# 457
Да си жив и здрав,
да си акълия и работен,
като медо и маслото.
каквото е името на хлебо

Браво, много добре прозвуча! Ти ли го съчини?

# 458

Аз понеже те чета, затова си запазих пожеланията за истинския ти рожден ден.  Laughing

Ще чакам, и подаръци  Mr. Green

Аз пък директно във ФБ му подметнах, че нещо не е наред. Ама какво ни пречи пък да му изпратиме много хубави пожелания - ха да си ни жив и здрав и още много годишнини във форумите да празнуваме и все така хубаво кафенце да ни сервираш рано сутрин smile3521
Тишето заслужава!

Благодаря, благодаря, ще се изчервя  Blush

# 459
  • София
Ехо, здравейте и от мен!
Аз също се включвам от дъжд на вятър, ама компютъра рядко е свободен!
Та да споделя  и аз моя проблем, може би сходен с проблемите на Дона Леоне. Както писах по-рано аз от 7 месеца съм с адски болки в кръста и десния крак. Всичко опитах, но резултат никакъв, а ставам по-зле. Вече сериозно се замислих за операция, но реших по съвет на Тишо да посетя кинезитерапевт. И дано той се окаже прав - в момента казва, че проблемите ми идват от липса на мускулатула, тя е атрофирала, направо я няма. Аз не мога да стоя права  или да ходя повече от 5-10 минути, започват страшни болки и ми се вдървява и изтръпва крака. Досега мислех, че всичко е от ДХ, абсолютно неправилно са ме лекували. А според кинезитерапевта проблемите идват от много сериозна скулиоза и дали от обездвижването, дали от лежането, дали от спазмите толкова дълго време мускулатурата ми я нямаи затова не ме държи. Стойката ми е също много лоша, което го знам, но нищо не правих през всичките тези години - приведена напред.Яд  ме е , че досега нито 1 не кази че проблема ми е от горната част на гръбнака, а не от лумбалните прешлени, където имам 4 ДХ - на почти вксички нива. Аз наистина сега нямам болка при движение на тялото в легнало положение, просто не мога да стоя в изправено и никой не можа да ми каже основната причина. Според кинезитерапевта трябва да нося колана не за кръста /който го нося без сваляне вече 5 месеца и сигурно и той е допринесъл за атрофията на мускулите/, а за раменете.
Ако някой може да ми е полезен със съвети за възстановяване на мускулите ще съм ви отново много благодарна. поне за сега спрях да мисля за операция и насочвам лечението в друга посока, ама вече 4-ти ден все съм си така, да не кажа по-зле.

# 460
Здравей, Romi62!
Кинезитерапевта трябва да ти е показал упражнения за укрепване на мускулатурата. Трябва да си създадеш навик всеки ден да се правят. Отначало пробвай полека без да се натоварваш до болка, а много е важно съчетанието с правилно дишане. Опитай и се похвали след две седмици как се чувстваш.

# 461
Роми, може би трябва да подчертая сега, че аз бях четири месеца на легло и когато лежах нямах никаква болка. Да не повярва човек как е възможно, но е факт. В момента, в който станех права започваше адска болка и изтръпване в крака. Аз имах ДХ на ниво Л4-л5 и на никое друго ниво-доказано с ЯМР на целия гр. стълб. Така че, не искам да те отчайвам, но е възможно да не те боли в легнало положение. Факт е също, че веднага след операцията нямах никаква болка. Пак казвам, не искам да те отчайвам, но тук сме си споделяли много неща и съм длъжна да ти опиша и моето състояние. В началото на темата има упражнения и няма да е лошо да ги погледнеш.

# 462
  • София
Благодаря ви Джоко и ОК за отговорите.
Да, показа ми упражнения, които правя и ходя на процедури с инфраред, но само една засега съм направила.
Вече не знам какво да мисля. ОК, ти искаш да ми кажеш, че си била горе долу в моето положение и след операцията сега си добре ???
Не знам защо, но вече си мисля, че ако отново си направя ЯМР , то той ще покаже много по-страшни неща от стария, който е от април т.г. Та аз като се връщам назад във времето с всеки изминат ден ставам по-зле. Бях 1,5 месеца болнични, после 5 месеца се мъчих в работат седнала по 10 часа  с не толкова силни болки до към 3-4 часа, но едвам издържах до 6 и после вечер виех в къщи от болка. Сега отново съм в болнични вече 2 седмици. На моменти си мисля дали от лежането съм станала по-зле, възможно ли е , въпреки че както ви пиша няма кога да съм лежала толкова щото 5 месеца ходех на работа. Не знам вече какво да мисля. Само вие може да ме разберете, имам чувството, че тази болка ми изсмука всички силици. Вече наистина не издържам и незнам ДХ ли са причините или мускулатурата.

# 463
Вече не знам какво да мисля. ОК, ти искаш да ми кажеш, че си била горе долу в моето положение и след операцията сега си добре ???

Да ,това искам да ти кажа. И доста време си мислех дали да ти пиша този пост, но смятам, че трябва да сме толернтни един към друг и да не си спестяваме истината колкото и гадна да е тя. Но това съвсем не означава, че и твоето състояние е като моето. При всички случеи мускулатурата ти е атрофирала. Задължително е да направиш някакво раздвижване. Другото, което си мисля е, че аз реших да се оперирам втория път след като три денонощия имах болки и в леглото. Най-добре е да се успокоиш и да изчакаш, състоянието ти ще ти подскаже какво да направиш. Много пъти сме коментирали тук, че общото състояние на нервната систева е много важно за болките.

# 464
  • София
да така е ОК, аз забелязвам че толкова много ми влияе напрежение, принеснение и подобни.
И наистина започва вече и в леглото крака да ме боли леко и да ми изтръпва, но това го нямаше преди. Преди изобщо не ме болеше в легнало положение. Ама според кинезитерапевта след една операция може да се почувстам малко по-добре, но казва, че после ще започнат подобни проблеми и като нямам мускулатура ще стане още по-зле

Общи условия

Активация на акаунт