Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 4

• 111 124
  • 765
  •   1
Отговори
# 435
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ТИШО!
Токущо преведохме на вашата банкова сметка
365 дни с късмет,здраве и щастие.
Използвай ги с любов  и оптимистично настроение!
Много Благодаря, ще ги харча разумно  Party

# 436
Е, Тише, конкуренцията е убииствена,  аз тъкмо реших, че съм се включила навреме днес.... smile3521  smile3532 smile3501
Ами след малко да ни поканиш на купон с  Two Hearts пържоли  newsm38  ракиика със салатка   Popcorn  happy bd bombs  lalalala....
 Wine Glass Wine Glass

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 16:25 от eli ivanova

# 437
Е, Тише, конкуренцията е убииствена,  аз тъкмо реших, че съм се включила навреме днес.... smile3521  smile3532 smile3501
Ами след малко да ни поканиш на купон с  Two Hearts пържоли  newsm38  ракиика със салатка   Popcorn  happy bd bombs  lalalala....
 Wine Glass Wine Glass

Така е, борбата е жестока, ама ти първа честити и ще има промоция за теб Laughing

Нямате грижи, само да ги приготвя, сега съм ги оставил в соса да поемат, после като ги опека ще свиркам   chef
С всичко ще се справя сам, обаче за bombs трябва да удрите едно рамо  Joy

# 438
Здравейте отново момичета Hug!
Позволих си преди месец, два да поискам съвет от Вас относно поставена ми чрез рентген диагноза - лумбални остеохондрози и остеофили на почти всички гръбначни прешлени в поясната област. Благодаря за всички Ваши мнения и напътствия  bouquet. Тогава много от Вас ми дадоха съвет да направя скенер или ЯМР, за да се определи точната ми диагноза. Е най-накрая стигнах и до това изследване, разбира се, Embarassed след 2 месеца скованост и неописуеми болки в кръста и краката. След като започнаха последните да ми изтръпват непрекъснато се реших да разбера в действителност какво е положението. Вчера се подложих на скенер и диагнозата е доста непонятна за мен: Изгладена лумбална лордоза с вертикално разположен сакрум. На нива Л3-4 Л4-5 - хондрозни промени с обща протузия на диска. На ниво Л5-ЕС1 - голям медианен дисков пролапс. На скенираните нива деформация на интервертебалните стави. Дискова херния на ниво Л5-ЕС1. Разпространени хондрозни и спондилозни проблеми.
Освен, че имам херния, която според неврохирурга трябва максимално бързо да оперирам (тъй като е огромна), другите термини са ми напълно неясни. Та тук идва и моята молба, към всички подлагали се на оперативна намеса - искам съвет за самата процедура и възстановяването след това. Ще съм много благодарна, ако някоя от Вас ми даде координати на добри специалисти в тази област. Нямам много време, но ще се постарая да разгледам и всички теми, които сте изписали с надежда да се запозная подробно с тези проблеми. Благодаря, предварително за всяко Ваше мнение, съвет или насока. Ще се радвам, ако ме приемете във тази темичка и ще гладам редовно да се вклювам. До скоро и отново благодаря  bouquet.

# 439
Дона Леоне, добре си дошла тук и всички с подобни проблеми. Помагаме с каквото можем. Аз като оперирана и то два пъти ще ти пиша, че няма нищо страшно в съвременните нервнохирургични операции. Особено ако са микроскопски - това означава, че разрезът е по-малък и се щади мускулатурата. Но пък видът на операцията се решава от хирурга.
Възтановяването след операция е много различно при всеки от нас. При мен то беше за щастие много скоро след операцията и следоперативния период беше общо взето много кратък, като се има в предвид, че беше микроскопска. Станах 24 часа след операцията и болките бяха тотално спрели.
Относно диагнозата ти - е, ясно е, и ти си се снабдила с приятелки ДХ. Протрузия си е ДХ. Има хора от нас, които имат много големи ДХ и нямат големи проблеми, но има и такива, които са с малки и пробелмите са доста сериозни.
Като начало прегледай инфото от началната страница на темичката и питай - с каквото можем ще помагаме. А инфо за болници в София - моля колегите от там да пишат.
Дона Леоне, дано бързо свършат болките и мъките и да вдигаш с усмивка наздравиците във форума ни.

# 440
Здравейте отново момичета Hug!
Добре дошла  Hug сред нас за съжаление  Cry
Първо, ти едва вчера си разбрала какво ти е, не бързай с операцията опитай всички видове лечение преди това и ако няма подобрение тогва направи тази стъпка, не си мисли, че с операция ще ти се решат проблемите, но ти си знаеш Peace
Като начало опитай с традиционите хапчета НСПС Диклофенак, Диклак, Волтарен, инжекции Ултрадемопласт, витамини Милгама Н.
В този момент трябва да лежиш много, до като ти отмине кризата  Wink
След това, санаториуми, физиотерапия, кинезитерапевт.
Хомеопатични инжекции, Zeel T, Discus compositum,
Колан за кръста, но взимай от най хубавите  Peace
"Изгладена лумбална лордоза"- изправена ти е извивката на кръста една от причините за ДХ Wink
"Хондрозни промени"- най вероятно имаш изкривяване на гр. стълб
"протузия на диска" - това е етапа преди ДХ, пази се да не стане и на Л4-Л3 Л4-Л5 ДХ

Само със скенер не може да се каже дали си за операция, трябва ЯМР.
Най добре да прочетеш тази тема от първата страница до сега, имаше хора с твоите проблеми Wink

# 441
Благодаря Ви момичета, за топлото посрещане Hug!
Преди време също бяхте толкова отзивчиви и знаех, че и сега мога да получа ценни съвети и напътствия от Вас. Благодаря и на тези момичета писали ми на лични, ще отговоря на всички.
ОК - в твоите редове видях много оптимизъм и се надявам и при мен нещата да се развият толкова добре. Обезателно ще прегледам темите, всяка информация в този момент е много ценна за мен.
tishoo - първо да ти честитя празника днес. ЧРД - желая ти много здраве, късмет и щастие  bouquet. Искам да ти споделя, че моите мъки не са от вчера. Преди 5 години се наложи да родя дъщеричката си оперативно и сякаш това допринесе и/или създаде болките и неразположенията в кръста. За съжаление това, че тогава не обърнах по-специално внимание ми изигра лоша шега. В началото ме схващаше много рядко - по веднъж, два пъти в годината. От около 6 месеца нещата станаха неконтролируеми, а болките и схващанията непрекъснати. Преминах през различни терапии с различни медикаменти - от гелове, през таблетки, до инжекции. Използвала съм почти всички медикаменти, които си изброила. Мидокалм, Мовалис и Милгама - тази комбинация не съм я спирала от доста време, като в определени моменти по лекарско предписание включвам и инжекциите - Ултрадемопласт. Мажа се непрекъснато с разни мазила, и колан си купих. Ефект нулев. Смятам, че е време да спра да се мъча и да се подложа на операция, затова и писах тук, за да събера впечатления. Знам, че всеки случай е различен, всеки човек е индивидуален с различен праг на болка и с различен организъм, възстановяващ се различно при оперативни намеси. Но все пак знам, че тук ще получа най-ценните напътствия. За ЯМР-а си много права, но така и не успях да заделя 300 лева да си го направя, а талон невроложката посмъртно няма да ми даде, пробвах вече. Скенера си го платих, правих го в ИСУЛ. Там минах и на неврохирург, незнам колко е компетентен, но човека ме увери, че няма да се размина без операция и при забавяне само ще изгубя - хернията ми била с огромни размери. Каза ми, че след 6 месеца до година ме вижда в количка, молеща за операция. Та това е всичко, споделих и ми олекна. Не съм сама, имам Вас Hug и обещавам ще пиша редовно.

# 442
Преди 5 години се наложи да родя дъщеричката си оперативно и сякаш това допринесе и/или създаде болките и неразположенията в кръста. За съжаление това, че тогава не обърнах по-специално внимание ми изигра лоша шега. В началото ме схващаше много рядко - по веднъж, два пъти в годината...

Извинявай за разпитването от моя страна, но какво имаш предвид? Да не би от поставянето на упойката да са провокирани проблемите ти?
Питам, защото ми предстои раждане със спинална и епидурална анестезия..и сега съм  Crazy

# 443
Благодаря Ви момичета, за топлото посрещане Hug!

аз съм момченце  Blush
Виж сега, първо си смени невроложката  #2gunfire, след това си направи ЯМР и после ще говорим за операция, ти имаш много проблеми по гръбнака които ще останат след операция, и за това трябва да се види какво ти е положението наистина, само с ЯМР  Naughty
Второ неврохирург какво друго да ти каже освен че си за операция  Sick, те друго не знаят тия хора  #Cussing out.
Какво ти е състоянието в момента?
Аз бях също много зле миналата зима, но с адекватно лечение се закрепих, пак не съм като хората и имам болки но се търпят и се върнах на работа Wink
Ако знаеш мен колко доктори са искали да ме оперират  Laughing, ама съм казал че докато не стигна на легло няма да се дам Sunglasses.
Последната лекарка дето ме изкара инвалид беше в Павел Баня преди 2месеца, каза че съм щял да получа пареза и съм бил много зле щото не чуствам болка вече, аз и казах че не чуствам болка щото съм п одобре и да си гледа работата, щото искаше да меразпъва на екстензиите  Joy
Ти на санаториум ходила ли си, на мен много добре ми подейства пролета исе върнах  на крака Wink
Лазер с Инфраред светлина правила ли си?
Опитай и хомеопатичните инжекции Wink
В София имаме добър кинезитерапевт ако искаш мога да те свържа и с нея да те види, от тук има хора дето ходят при нея и са много доволни Simple Smile
Опитай всичко и тогава се хвърляй на операция.

# 444
Извинявай за разпитването от моя страна, но какво имаш предвид? Да не би от поставянето на упойката да са провокирани проблемите ти?
Питам, защото ми предстои раждане със спинална и епидурална анестезия..и сега съм  Crazy[/color]
Няма проблем, аз раждах оперативно, заради високото ми кръвно налягане. Незнам, може и да си втълпявам, но знам че след раждането се появиха първите ми проблеми с кръста. Мисля, че не вида упойка влияе, а начина на раждане. Пожелавам ти при теб да е леко и безпроблемно Peace.
Извинявай tishoo в бързината не отбелязах този важен факт, а и тука повече девойки пишат  Blush.
Колко неща си преживял, останах шашната ooooh!.
Състоянието ми в момента е меко казано зле (така е от месеци, като ме отпуска в месеца по за седмица), като с бастун в г..а съм. Едвам ставам да посетя тоалетната и то с чужда помощ. Не съм ходила на санаториуми, а и определено не съм любител на подобен род болнични заведения, ако не е наложително, или по-скоро задължително. Ще се влушам в съветите ти  Hug, ще си направя максимално бързо ЯМР, за хомеопатичните инцекции и кинезитерапевта ще те помоля да ми пратиш инфо на лични, когато имаш възможност.
Не се бях замисляла, но си много прав за неврохирурга, то това им е работата, какво друго да ми каже човека освен операция, нали с това се занимава. Благодаря за всичко  bouquet.

# 445

Няма за какво да ми благодариш, за това сме тук да си помагаме  Hug
Забравих да ти кажа, че трябва да правиш упражнения за ДХ има ги на първата страница с едни човечета ако не ги намериш кажи Wink Аз ги правя всяка сутрин  и вечер  ooooh!
Иди и на физиотрапия, няма кои знае какъв ефект но все пак опитай Simple Smile
Аз също не ги харесвам в началото много се дърпах ама лекарката ме убеди като ми каза "Санаториум или операция"  Mr. Green Та ходих два пъти тази година, в Павел баня на третия ден се върнах  у дома после пак отидох но трудно издържах, най добре е да не си сам  Peace

п.с. моето дете също се казва Лъчи

# 446
Добро утро!  Hug

# 447
Tishoo, съветваш Дона Леоне да прави упражнения, а доколкото аз знам, във фаза на криза и болки упражнения не е желателно да се правят. Confused

# 448
Добро утро и от мен!
Пона Леоне, подкрепям думите на Тишо. Намесвам се отново за да подчертая, че написах предишния си пост за да те успокоя за операцията. Но това не означава, че трябва да се хвърлиш веднага, въпреки, че има и такива между нас и не съжаяват. Разбирам, че доста си се намъчила и проблемите ти не са малко. Но имам един съвет още-вземи мнението на повече невролози и неврохирурзи. Знам колко е трудно-ти ме върна 10 месеца назад когато и аз бях неподвижна в леглото, но като направиш ЯМР поискай диск или копия, които да видят докторите. Не е задължително ти да ходиш. По теб няма какво да видят, картинката е достатъчна.
Тише, позволи ми обаче да не съм съгласна с теб за едно-много ще е късно да легнеш на легло с никакви болки - това значи че вече и операцията не е наложителна. И за физиотерапията и санаториум в болковия период не се говори добре. А тя е в точно такъв.

# 449
Tishoo, съветваш Дона Леоне да прави упражнения, а доколкото аз знам, във фаза на криза и болки упражнения не е желателно да се правят. Confused

имаш право, така е  Peace, но си мисля, че ако не я боли до като ги прави, може  и сега  newsm78

Тише, позволи ми обаче да не съм съгласна с теб за едно-много ще е късно да легнеш на легло с никакви болки - това значи че вече и операцията не е наложителна. И за физиотерапията и санаториум в болковия период не се говори добре. А тя е в точно такъв.

Няма проблеми Лили  Hug от теб приемам всичко Wink
За леглото не ми се е случвало и дано не ми се случи, но си мисля че и тогава ще боли  Crazy
а тук казах
Като начало опитай с традиционите хапчета НСПС Диклофенак, Диклак, Волтарен, инжекции Ултрадемопласт, витамини Милгама Н.
В този момент трябва да лежиш много, до като ти отмине кризата  Wink
След това, санаториуми, физиотерапия, кинезитерапевт.
 пази се да не стане и на Л4-Л3 Л4-Л5 ДХ
че първо трябва за почне страдиционите лекове, и след това санаториум.
Но понеже тя каза че проблема и е от няколко месеца реших че може да е ходила през това време някъде и за това я попитах  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт