Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 4

• 111 145
  • 765
  •   1
Отговори
# 480
Привет "колеги" искам ви съвет извън нашата тема... Rolling Eyes
Преди 2 седмици съпругът ми стъпи накриво и получи голям отток + голям хематом - добре, че не беше счупен Praynig. Ренгенът показа много разтегнати връзки - изписаха му Фламексин сашета за 5 дни + компреси и Репарил гел... една седмица болничен. Искам да вметна, че на този крак тои явно си има стара травма и го боли костта като се променя времето - миналата зима си бихме заедно Флостерон и на него му помогна. Сега спря Фламексина и започна Диклак 150 + Милгама (по мое настояване). Искам да ви питам дали да не го пробвам с Ултрадемопласт - защото едва върви горкият, а и оттока и хематома не са изчезнали, а само намаляха, но ходи на работа, защото няма кои да го замести newsm78?
И сега си куцаме заедно - аз с левия, тои с десния - държим се подръка както едно време и си се смеем на сакътлъците smile3532 и късмета... hug

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 12:56 от eli ivanova

# 481
Стабилизацията е на L5-S1 -4 болта и 2 пластини.Докато бях в болницата всеки ден ми биеха по 3 инжекции, и след като ми ги биеха ставах като парцал,без сили и само ме унасяше на сън.Вечер започнах да отказвам болкоуспокояващите и на сутринта се чувствах по добре,докато дойде сестрата с трите инжекции и картинката се повтаряше.След едно изследване на кръвта ми откриха и повишен креатинин и започнаха да ми включват системи с фурантрил и тогава вече наистина ми дойде множко.Молех се да не ми слагат вече нищо,но ефекта беше че ми увеличиха системите от 1 на 2 на ден.Чувствах се зле,като натровена.Един ден като видях сестрата че идва  със системата се измъкнах лекичко и излезнах на вън,върнах се след половин час ,сестрата като не ме намерила се ядосала и включила системата на една бабичка до моето легло,а тя горката се молеше някой да дойде да и спре системата,като се върнах ме усетиха,дойдоха изключиха системата от бабичката и я включиха на мен.Другите в стаята се смееха на случката.На следващия ден отидох и се подписвах в някаква книга че отказвам да приемам повече лекарства.

# 482
eli ivanova, голям доктор си станала, но то и ние май правиме същото, като си знаеме докторите. Аз не смятам, че е добре да го тъпчеш с ултпадемопласт-това е кортикостероид и не ес слага току така. Покъветвайте се доктора, не може да мине току така такава травма. Ной сигурно е разпънал и сухожилия и това си иска време. По-добре е да се маже с мехлеми.

roni147, аз пък бях много дисциплиниран пациент. Тези системи са основно манитол, който действа много добре на възпалението на нерва, антибиотиците са наложителни защото се бърка в деликатна зона и една малка инфекция може да доведе до много неприятни последици. И на мен ми ставаше лошо първите няколко дни след като се надигнах, но търпях. След като ми се изчисти организмът всички премина.

# 483
Ех, Лили - права си за съжаление и ... мъжът ми се шегува с това, че е трябвало медицина да уча не биотехнологии - и там се кандидатства с химия  и биология, но ... при мен животът ме учи сама да се образовам ... а и вие много ми помогнахте да се "дообразовам"... с моята "одисея"... защото които не го боли не може да разбере за какво му говориш newsm48...
За съжаление човекът си навехна кракът в петък след 16,00, а нашите в бърза помощ викат специалист - ренгенолог само при катастрофа...пази боже...и ходихме по спешност в Русе, та там ни обърнаха внимание - тук умираш, но това е ... селото си е село... newsm48

# 484
OK и аз изпълнявах всичко което ми кажеха,но 20 дена престой в болницата ми дойдоха множко и последните 3,4 дена вече бях изтощена и физически и психически и само се молех да ме изпишат

# 485
Рони бързо възтановяване,мила.
ОК-това е пожелание на почти 100год. пожелава се при един от най хубавите бебешки празници прощъпулник/но пък Тишо няма как да знае ,та ме освирка/Когато момичето замеси питка ,прави за момчето бели мустаци  и брада от брашно и нарича мъжка молитва.За съжаление до мен не е достигнала момичешката.
Безболезнена седмица.
Не съм те освиркал, просто се обърнах към всички  Hug, ама защо така го приемате на мен ми беше много весело и се забавлявах искрено  Blush

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 14:11 от tishoo

# 486
  • Варна
Здравейте!
Включвам се тук по темата, без да съм чела все още нищо конкретно за дисковата херния или доскопатията. Това май са 2 различни неща.
Моят проблем е, че в последно време все по-често ми се схваща кръста. Преди няколко месеца така се бях сковала, че сутрин не можех да стана от леглото, тогава личният лекар ми изписа някакви хапчета и витамин Б комплекс, за няколко дни болката изчезна напълно. Но от месец насам имам лека болка в таза от към десния крак (винаги когато се схвана болката е в дясната страна), която продължава надолу към крака до коляното. Днес сутринта бях сюрпризирана с поредното адско скващане вече и на кръста, болката е малко над опашката в цялата дясна страна и по крака. Няма защо да ви казвак, колко ме боли, всички тук сте я изпитвали тази болка. Довечера отивам при личния отново, какво да искам от него, снимка...? Вече трябва да взема мерки, защото не мога да продължавам така. Родителите ми и двамата са с дископатия, което ме навежда на мисълта, че и мен явно няма да ме подмине.
Спортувам активно и при някои от упражненията, страшно ми чатка на десния крак в областа пак на таза. Ох, не знам какво да мисля, лошото е че нямам вяра на лекарите и затова предпочитам съвет от препатили и минали вече през това хора.
Извинявам се, ако съм писала малко  несвързано, но не съм много наясно с нещата, а бих искала да прочета за тези болести, причини, последствия...
  bouquet

# 487
Здравей, и добре дошла  Hug
От личния лекар си искай направление за невролог, като отидеш на невролог си искай да ти се направи ЯМР, или най малко скенер  Peace
Спри да правиш всички упражнения, спри да спортуваш, и си почивай на твърдо легнала  Wink
Няма страшно каквото ида е,  важното е на време да се вземат мерки  Peace имаш ли изтръпване на крака?

# 488
  • Варна
Не, нямам изтръпване на крака, но ме боли в горната част.
Просто се ужасявам от мисълта, че трябва да ходя и да се моля, първо за направление за невролог, а след това на него за други изследвания. И като вземат да ми повтарят, ама вие от мен май повече знаете, за да искате това и онова.  ooooh! Бихте ли ми препоръчали добър невролог във Варна, че ако ми даде направление, утре да съм вече ориентирана при кого да отида.
А от тази мисълта, че трябва да спра спорта най-много се ужасявам, направо ми се реве.  Cry

# 489
Не, нямам изтръпване на крака, но ме боли в горната част.
Просто се ужасявам от мисълта, че трябва да ходя и да се моля, първо за направление за невролог, а след това на него за други изследвания. И като вземат да ми повтарят, ама вие от мен май повече знаете, за да искате това и онова.  ooooh! Бихте ли ми препоръчали добър невролог във Варна, че ако ми даде направление, утре да съм вече ориентирана при кого да отида.
А от тази мисълта, че трябва да спра спорта най-много се ужасявам, направо ми се реве.  Cry
По добре да ревеш от това, от колкото от болка  Naughty Прочети на зад 5-10 страници, имай в предвид, че можеш да го загазиш яката и от леглото няма да можеш да станеш камо ли да ходиш, така че до като не ти направят снимка не си играй с огъня  Crazy
Защо ще с е молиш ти си в правото си да ти го направят, нали за това им плащаме тия осигуровки  #2gunfire, ясни са ми като бял ден, знам какво имаш в предвид но колкото си по нахална толкова е по добре Wink

п.с. много е добре че нямаш изтръпване, после да пишеш каква е диагнозата

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 14:57 от tishoo

# 490
Pepsilight, ако имаше във Варна много добър невролог аз нямаше да правя две операции, за съжаление  Laughing  но така или иначе трябва да минеш от там.
052 302321- това е телефонът на Курортна поликлиника и там попитай за час за невролог. Аз ходих при Въжарова. Има и един мъж, за съжаление не му знам името, и той е добър.
Другия хвален, при когото съм ходила е Новаков от Санита (в кв. Младост)
Не е зле да попиташ личния ти за съвет къде да отидеш. Те се знаят най-добре.
Тишо ти даде напътствия, които трябва да спазваш ако не искаш да стане още по-лошо. Имай в предвид, че в нашата болест лошите болки идват много бързо, а минават много бавно. Пиши какъв спорт упражняваш?

# 491
  • Варна
Моят личен лекар е в бараките зад Курортна поликлиника, така че най-вероятно ще ми препоръча точно някой от там.  Peace То май във Варна не останаха никакви специалисти, моя колежка ходи на гинеколог в Плевен, като се е отказала от всички тук прехвалени.  ooooh!
Ходя на Тае-бо, но явно ще трябва да сменя спорта.
Сега като се замисля откъде ми започна болката, преди месец бях при родителите ми, 2 дни спах на един ужасен матрак и се будех с болки в кръста, докато накрая не се преместих. Че от тогава ме държа тази лека болка, а днес откъде ми се схвана така лошо нямам идея. Сутринта обаче усетих, че нещо ще се случва и май като кихнах и се схванах.
Прочетох малко назад, но се ужасих. Майка ми ходи 2 пъти в Павел баня преди години, тогава бях малка, но сега се сещам какви неща ми разказваше, инвалидни колички, патерици, какви ли не изкривявания и то на млади хора. Sad
Бих искала да прочета, какво точно представляват дисковата херния и дископатията като заболявания. ще съм благодарна за някои линк.   bouquet
Искам да ви благодаря, че сте толкава мили с тепърва стъпващите в темата.   bouquet Преди време имах съмнения за Хепатит С, за моя радост бяха объркали резултатаите. Но тогава писах в Хепасист и се убедих, как хората, които са препатили от някоя болест стават много по-толеранти и си помагат страшно много.  Heart Eyes

# 492
Бих искала да прочета, какво точно представляват дисковата херния и дископатията като заболявания. ще съм благодарна за някои линк.   bouquet

В началото на първата страница има всичко. Иди там и започвай едно по едно. Като прочетеш и нещо не ти е ясно пита. Успех и пиши какво са ти казали.

# 493
  • Варна
Прехвърлих първата страница на две на три, но ще отделя довечера време, сигурна съм, че ще получа нужната информация. Сега отивам при личния, стискайте палци. Ще пиша как е минало.  Peace

# 494
Е,за съжаление  се оправда максимата, че ако сам не с помогнеш и оня ... отгоре не може...и после как да не сме "доктори", да ме извинят тези от форума, но е...ти държавата - на мен ми искаха 100лв. за направление за ЯМР, което "уж" се полага затова си споделяме патилата тук и се учим кое какво означава ... на мен тук ми разтълкуваха диагнозата... newsm48...

Общи условия

Активация на акаунт